Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד אחיזה במאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לנהוג במאזדה 2 ולהשתולל איתן, הרכב הזה מאוד מהנה, ואחיזת כביש מפתיעה כאשר מביאים אותה לקצה, המנוע יחסית חזק ברכב כזה קטן 1.5, 105 כוח סוס.

תבדוק את מצב הצמיגים, ותמלא לחץ אוויר כמה PSI מעל הוראות היצרן.

ומסתבר שאני לא היחד שחושב ככה:

http://www.youtube.com/watch?v=AsRjSq12_8Y דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד מקרה של אדון שום אחר, שקיבל מינוי להיות "מומחה מטעם עצמו" בענייני נהיגה.

חביבי, אני מדריך באופן קבוע נהגי מירוץ שמתחרים (כולל בחו"ל) ויש להם מה ללמוד, אז לך אין?

אם הלקסיקון הקבוע שלך לא כולל את המילים הבאות: מעגל אחיזה, כוח צנטרפוגלי וכוח צנטרפנטלי, העברות משקל, קו רודף קו,

אייפקס - מוקדם, נייטרלי, ומאוחר, בלימה דגרסיבית, מטוטלת, אינרציה, ושאר ירקות - אז גש לקורס נהיגה מתקדמת ויפה שעה אחת קודם.

נהג מיומן בכלל לא היה "מחליט" שהוא נכנס במהירות X, הוא היה מבין שזו לא פונקציה של מהירות, אלא של העברת משקל ובחירת קו. לדוגמה.

גילוי נאות: אני מעביר קורסים כאלו, כפי שכבר ניתן להבין מתגובתי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חברים, קודם כל הזלזול הזה בפותח השרשור מגעיל! תרגיעו.

דבר שני - כל העניין הוא שרכב יהיה יציב ויציל אדם מן המניין מהתהפכות, ולא איזה נהג פורצולה.

פותח השרשור מדגיש שלעומת רכבים אחרים הרכב לא יציב.

פורסם
יש מכונית מתחרה ל-2 שזה לא היה קורה?

יש, סקודה פאביה ספורט 16V.

זה הרכב היחיד שיש לו תוספת של 100 כ״ס רק מעצם היותו סקודה פאביה, הוא משפר אותך כנהג, תורם לך לאישיות ומשפר בטחון עצמי, אתה נראה טוב (וגבוה) יותר בפאביה וגם יש לך טון דיבור סמכותי יותר, צ׳אק נוריס מכבד אותך כי יש לך רכב כזה (לו יש פאביה רגילה, לא ספורט 16V).

בפאביה ספורט 16V גם מזג האויר יפה ושמשי עם אחוזי לחות נמוכים (עכשיו אתה מבין מזה מעונן חלקית שתמיד אומרים- זה אומר שמעונן בחלקים בהם אין פאביה).

זו לא מכונית, זו דרך חיים והצהרה חברתית.

אחרי שפרקתי את זה מהלב (בליווי נרות ותשמישי קדושה)- תפסיק להיות ילד ולך לקורס נהיגה מתקדמת, אתה גם תהנה וגם תלמד המון (ומההודעה שלך שפתחה את השרשור- יש לך מה ללמוד).

בהצלחה ואינשאללה יהיה שלום וכל בני ישראל ינהגו בפאביה ספורט 16V (אפילו כרכב שני רק כדי להנות ולהשתולל בסופי שבוע..).

:twisted:

כמובן לקחת הכל בהומור כל בעלי הפאביות, זה רק הומור כי הרכב שלכם הפך (הודות לכם) לסוג של קאלט, כמו האבטיח של הפורום ו-106 שילדה מטורפתתת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בתור אחד שמחזיק מאזדה 2 אגיד את זה כך. היציבות של המכונית לא מעבר לנורמל ביחס לקבוצה אך פחותה ביחס לרכב גדול (טוב זה ברור לא?)

להיכנס בכיכר ב-40 קמ"ש זה לא רעיון טוב אם אין לך את הניסיון ומעולם לא התנסתה (במקום בטוח וע"פ התקן), לכן הגיוני שהכניסה שלך לא הייתה טובה, הזווית שלך ושל הכיכר ורמת כושר התגובה שלך.

אל תדאג אתה לא תתהפך כל כך מהר, בשביל זה יש ESP כמו שאמרו, ואיכות הצמיג אבל זה לא אומר שצריך להעמיד בניסיון את המערכת.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
אני האחרון שצריך קורס מסוג זה. לנהוג אני יודע יפה מאוד וגם להימנע ממצבים מסוכנים אני יודע.

השאלה שלך והמצב שנכנסת אליו מעידים שאין לך מושג איך לנהוג. אין לך, כי כדי שיהיה מושג, צריך ללמוד, כמו ששחייה צריך ללמוד, כמו שטניס צריך ללמוד.

אם מישהו שלימד את עצמו לשחות היה אומר לך שהוא יודע לשחות "יפה מאוד", לא היית משוכנע שהוא קשקשן.

בוודאי שכן.

אז או שתפנים או שתפסיק לבלבל לנו את המוח.

חברים, קודם כל הזלזול הזה בפותח השרשור מגעיל! תרגיעו.

דבר שני - כל העניין הוא שרכב יהיה יציב ויציל אדם מן המניין מהתהפכות, ולא איזה נהג פורצולה.

פותח השרשור מדגיש שלעומת רכבים אחרים הרכב לא יציב.

פותח השרשור (ואתה), לא מבינים כלום בנהיגה.

מי שמבין לא משתמש בכלל בביטוי העממי "יציב".

לכן גם, מי שלא מבין כלום לא יכול להסביר ו/או להדגיש דבר לגבי רכבים.

אין לנו פה סבלנות למומחים מטעם עצמם שמחלקים עצות טכניות לנהיגה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני האחרון שצריך קורס מסוג זה. לנהוג אני יודע יפה מאוד וגם להימנע ממצבים מסוכנים אני יודע. אני רציתי לקחת את הרכב ולבדוק את גבול יכולתו בכל מיני מצבים לא רק באותו כיכר. ברכבים אחרים שנכנסתי באותה מהירות לכיכר האיבוד אחיזה לא קרה לי והרגשתי ביטחון ביציבות.

השאלה האם זה נשמע סביר שבמהירות כזאת בכיכר בהנחה שלא הייתה טעות טכנית בנהיגה, צריכה להיות איבוד אחיזה ברכב מסוג מאזדה 2?

ידידי היקר, אתה נהג מסוכן לסביבה ובעיקר לעצמך אם אתה מעז לכתוב שאתה האחרון שצריך קורס נהיגה. כולם צריכים קורסים וללמוד ולהתנסות כמה שיותר כל הזמן. "מכל מלמדי השכלתי" אמרו חכמים מאתנו. רק על השטות שכתבת שאתה לא יודע אם 40 בכיכר זה נורמלי ועל זה שאתה לא יודע אם אובדן האחיזה היה גרוע או לא, מראה שחסר לך הרבה הרבה ידע וניסיון. זאת לא בושה. אף אחד לא נולד עם ניסיון, זה דבר שרוכשים אותו. יש בארץ מספיק מדריכים מנוסים ושטחים סטרילים בהם תוכל להכיר וללמוד על היכולות שלך ושל הרכב ולנהוג בהתאם בכביש הציבורי. אתה לא צריך להיפגע וככל שתבין את העצות שנותנים לך כאן מכל הלב, כן ייטב לך ולסובבים אותך על הכביש. אגב, לא מזמן השתתפתי בקורס רכיבת כביש מתקדמת בבית ספר "אופנוען מאומן". השתתף איתנו בקורס אחד הרוכבים היותר טובים, מנוסים, ותיקים, מוכשרים ומפורסמים שיש במדינה הזאת. פשוט בא ללמוד עוד משהו ולתרגל. אם הוא "מרשה" לעצמו ללמוד מאחרים, אני מניח שגם אתה יכול להרשות את זה לעצמך בלי לראות בכך פחיתות כבוד. רד מהאולימפוס, הצנע לכת ותלמד לנהוג נכון ואז גם תהנה מהנהיגה מהרכב שלך ובעיקר תחזור כל יום הביתה בשלום. מקווה שתראה במה שכתבתי ביקורת בונה ועצה מידיד.

פורסם
יש, סקודה פאביה ספורט 16V.

זה הרכב היחיד שיש לו תוספת של 100 כ״ס רק מעצם היותו סקודה פאביה, הוא משפר אותך כנהג, תורם לך לאישיות ומשפר בטחון עצמי, אתה נראה טוב (וגבוה) יותר בפאביה וגם יש לך טון דיבור סמכותי יותר, צ׳אק נוריס מכבד אותך כי יש לך רכב כזה (לא יש פאביה רגילה, לא ספורט 16V).

בפאביה ספורט 16V גם מזג האויר יפה ושמשי עם אחוזי לחות נמוכים (עכשיו אתה מבין מזה מעונן חלקית שתמיד אומרים- זה אומר שמעונן בחלקים בהם אין פאביה).

זו לא מכונית, זו דרך חיים והצהרה חברתית.

כמובן לקחת הכל בהומור כל בעלי הפאביות, זה רק הומור כי הרכב שלכם הפך (הודות לכם) לסוג של קאלט, כמו האבטיח של הפורום ו-106 שילדה מטורפתתת.

:roflmao:

אתה מפתיע כל פעם מחדש ותוקף את העניין מזוית אחרת. :mm_yeah:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עם כל הכבוד לפאביה, היא איננה ציון דרך בפילוסופיה הפורומית, כמו אבטיח, ול-106 אכן שלדה מטורפת. תתת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר להבין מה המטרה בלהיכנס לכיכר ב 40 קמ"ש? לדעתי, אחד הדברים היותר מטומטמים לעשות עם רכב... עדיף כבר להיכנס בקיר ב40, קמש, יותר מרגש...

פורסם

מה ההתלהבות מ-40 קמ"ש בכיכר? זה הרבה? זה מדד למשהו?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תלמד לנהוג. המאזדה2 מתנהגת טוב מאד.

אני קצת חולק לגבי התנהגות הרכב הזה. אומנם התנהגות מאוד צפוייה, הרכב מאוזן יחסית וזה טוב, אבל עם גלגלים של עגלה מהסופר היא מתחילה להחליק מאוד מוקדם ובכל סיבוב על חהירות שלא מרגשת רוב הרכבים הesp כבר טוחן במלוא המרץ. ברכב הזה חריקות צמיגים בסיבוב זה דבר רגיל לנהג נמרץ. על רטוב זה רכב מאוד מאתגר לנהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
השאלה שלך והמצב שנכנסת אליו מעידים שאין לך מושג איך לנהוג. אין לך, כי כדי שיהיה מושג, צריך ללמוד, כמו ששחייה צריך ללמוד, כמו שטניס צריך ללמוד.

אם מישהו שלימד את עצמו לשחות היה אומר לך שהוא יודע לשחות "יפה מאוד", לא היית משוכנע שהוא קשקשן.

בוודאי שכן.

אז או שתפנים או שתפסיק לבלבל לנו את המוח.

פותח השרשור (ואתה), לא מבינים כלום בנהיגה.

מי שמבין לא משתמש בכלל בביטוי העממי "יציב".

לכן גם, מי שלא מבין כלום לא יכול להסביר ו/או להדגיש דבר לגבי רכבים.

אין לנו פה סבלנות למומחים מטעם עצמם שמחלקים עצות טכניות לנהיגה.

א-ת-ה לא מכיר א-ו-ת-י. אז אל תחלק לי ציונים לגבי הנהיגה שלי

פורסם
אני קצת חולק לגבי התנהגות הרכב הזה. אומנם התנהגות מאוד צפוייה, הרכב מאוזן יחסית וזה טוב, אבל עם גלגלים של עגלה מהסופר היא מתחילה להחליק מאוד מוקדם ובכל סיבוב על חהירות שלא מרגשת רוב הרכבים הesp כבר טוחן במלוא המרץ. ברכב הזה חריקות צמיגים בסיבוב זה דבר רגיל לנהג נמרץ. על רטוב זה רכב מאוד מאתגר לנהיגה.

עגלת סופר? מה אתה אומר על האלטו?:lol:

אתה שוכח שזה לא רכב משפחתי, ואולטרה קל לעומת הדגם הקודם (שלא הגיע לארץ) בכ-100 ק"ג. זה המון! רק מציין את העובדה שכמה אפשר להוריד ממשקל הרכב הזה, מעניין מה יהיה הפיחות בדגם הבא.

פעם אחת עמדתי עם הרכב בחורף, מקום פתוח מלא רוחות ואני מרגיש שאני יושב בארסל, או יותר נכון ספינת הפירטים בלונה פארק.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מידת הצמיגים שלה נורמלית למימדים שלה ולמשקל. כל עוד הצמיגים לא סיניים ולחץ האויר בסדר, לא זו הבעיה שלה. אל תשכח שרק לפני 25 שנים מכוניות ביצועים נסעו על צמיגי חתך 60 ו-70.

א-ת-ה לא מכיר א-ו-ת-י. אז אל תחלק לי ציונים לגבי הנהיגה שלי

רוב מי שבאמת יודע לנהוג בארץ מוכר, בשם. אתה כנראה לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...