Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד אחיזה במאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום כשחזרתי הביתה החלטתי קצת לבדוק את ההתנהגות של המאזדה 2. באחד הכיכרות החלטתי שאני נכנס במהירות -+40 קמ"ש, כשיצאתי מהכיכר כדי להתיישר עם הכביש הרגשתי את הרכב מאבד אחיזה..אם היא חמורה או לא אני לא יודע.. אבל היא הייתה מרוגשת וזה היה קצת מפחיד. אני לא יודע אם 40 קמ"ש זה כזה נורא בתוך כיכר אבל השאלה שלי האם זה נורמלי ברכב זה? לא נראה לי שעשיתי איזושהי טעות תכנית בנהיגה.. נכנסתי לכיכר בדיוק רב וגם יצאתי ממנו בדיוק רב. מאוד התאכזבתי מהמקרה הזה.. אני יודע שזאת לא מכונית ספורט עם אחיזה מופתית אך זה עדיין אכזב אותי וגורם לי לא להרגיש חופשי עם הרכב ולנהוג בו בצורה יותר מתונה. האם איבוד האחיזה במקרה הספציפי הזה נראה לכם סביר? יש מכונית מתחרה ל-2 שזה לא היה קורה?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלמד לנהוג. המאזדה2 מתנהגת טוב מאד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
קורס נהיגה מתקדמת וכל מילה נוספת מיותרת.

לפני כמה ימים היה על זה שרשור ממצה, חפש אחורה.

אני האחרון שצריך קורס מסוג זה. לנהוג אני יודע יפה מאוד וגם להימנע ממצבים מסוכנים אני יודע. אני רציתי לקחת את הרכב ולבדוק את גבול יכולתו בכל מיני מצבים לא רק באותו כיכר. ברכבים אחרים שנכנסתי באותה מהירות לכיכר האיבוד אחיזה לא קרה לי והרגשתי ביטחון ביציבות.

השאלה האם זה נשמע סביר שבמהירות כזאת בכיכר בהנחה שלא הייתה טעות טכנית בנהיגה, צריכה להיות איבוד אחיזה ברכב מסוג מאזדה 2?

פורסם

המכוניות של היום זה הכל מחשב שולט ביציבות של הרכב בגלל זה כל אחד חושב שהוא נהג. לאוטו קטן כמו המזדה זה נראה לי סביר, בכל מקרה אם יצא לך להיות לבד על כביש רחב תבדוק עוד פעם את האחיזה יכול להיות שהיה סולר או שמן על הכביש.

פורסם

לא די אתה הורג אותי, אתה האחרון שצריך קורס נהיגה מתקדמת? אתה?! למה מי אתה? מי לימד אותך לנהוג? בן כמה אתה? כמות האנשים בארץ הזאת שיכולים להגיד שהם לא צריכים קורס נהיגה מתקדמת נעה באיזור ה1000-2000, מתוך כל ה7 מיליון - אתה אחד מהם?!

עד מתי חופש גדול?!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אז ככה:

1. תבדוק לחץ אוויר בצמיגים

2. תבדוק את מצב ויצרן הצמיגים

3. יכול להיות שמערכת בקרת האחיזה נכנסה לפעולה והבלימה שלה הרגישה לך מוזר וגרמה לך לחוסר ביטחון.

4. זה תלוי אם בלמת/האצת וכמה חזק

5. בימים החמים האספלט רותח, נהיה מעט גמיש ואוחז פחות

6. יכול להיות שרמת הנהיגה שלך לא תואמת את תנאי הנהיגה בסיטואציה הזו ( לא מתכוון להעליב חלילה, אני לא יודע עליך שום מידע)

בקיצור זו יכולה להיות כל אחת מהאופציות הבאות וגם שילוב של כמה מהן.

בגדול ה-2 מכונית חביבה לנהיגה יחסית למכונית עממית חדשה, בעיתונות בעבר נכתב שיש לה נטיה לאיבוד אחיזה מוקדם בציר האחורי, הרבה נהגים אוהבים את זה, חלק מפחדים, בכל מקאה יש esp ששומר.

בע בזהירות וכיף

פורסם

אחיזה תלויה בעוד דברים מעבר לסוג הרכב. סוג הצמיגים למשל משפיע המון על האחיזה.

שתדע ש-40 קמ"ש בכיכר זאת מהירות גבוהה מאוד, הרבה רכבים אחרים היו מוצאים את עצמם מאבדים אחיזה עוד מוקדם מזה בנהיגה לא נכונה. בכל זאת מניסיון, למאזדה 2 יש התנהגות מאוד טובה יחסית לגודל שלה ולרוב הרכבים בקטגוריה (כצפוי ממאזדה). תבדוק טוב את מצב הצמיגים ולא פחות חשוב - את סוג הצמיגים ואחר כך תלך לבדוק את האחיזה (ממליץ לך בחום לעשות את זה במקום ריק).

מצטרף להצעה לקורס לנהיגה מתקדמת. אתה אולי לא הראשון שצריך את זה, אבל גם בטוח שלא האחרון...

פורסם
לא די אתה הורג אותי, אתה האחרון שצריך קורס נהיגה מתקדמת? אתה?! למה מי אתה? מי לימד אותך לנהוג? בן כמה אתה? כמות האנשים בארץ הזאת שיכולים להגיד שהם לא צריכים קורס נהיגה מתקדמת נעה באיזור ה1000-2000, מתוך כל ה7 מיליון - אתה אחד מהם?!

עד מתי חופש גדול?!

:mm_yeah:

לא מבין איך הגעת למסקנה שאתה נהג דגול, אין לך מושג עד כמה אתה לא יודע וזה הכי גרוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...