Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחיי החיפאים , מנהרה או פרויד ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כשאני חוזר לחיפה עולה ההתלבטות : להיכנס למנהרה , לצאת אחרי 3 דקות בגרנד קניון +2 דקות ואני בבית (גר בחניתה) או לטפס את פרויד , חורב וכו'..

ולא מדובר על שעות העומס . שווה לנסוע במנהרה או שזה בזבוז משווע והתפנקות נטו ? (פעם עלה 5 שקל , עכשיו 7.40) .

כמה אתם מעריכים אני משלם "באמת" על המנהרה , אם מחסירים את עלות הדלק שאני חוסך ? (רכב סופר מיני חסכוני , מזגן , אדם אחד עד שלושה באוטו)

ומה הבחירה שלכם , חיפאים וצפונים יקרים ??

פורסם

הי ההורים שלי בתיכון בנוה שאנן ואני נוסע אליהם מכביש החוף רק דרך המנהרה אפילו בשבת כשאין תנועה... זה מקצר מינימום בסביבות 10 דקות ואני ממש לא מרגיש געגועים לרמזורים, לעליות, לירידות ולכל מה שבדרך הרגילה. לגבי המחיר זה באמת מדהים איך כל כמה חודשים הוא עולה אבל בעיני הנוחות מנצחת.

פורסם

אחרי עליית המחירים האחרונה אני החלטתי שבמנהרות אני משתמש רק אם אני ממהר.

לדעתי הכסף שתשרוף על דלק בעלייה של פרויד יהיה פחות מליטר, שזה העלות של הכניסה למנהרה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

גם אני גר בנו"ש ולכן הפיתוי הוא גדול.

לפי חשבון שאני עשיתי המנהרה חוסכת כחצי ליטר דלק (מרחק+ תוואי הנסיעה).

לכן, בשעות העומס אני נכנס למנהרה כי הזמן שנחסך שווה יותר מההפרש בכסף.

בשעות בהן פרוייד פנוי ההפרש בזמן עומד על 5 דק'.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בדקתי את ההפרש בזמנים בשעות פנויות (סביב 06:00) בנסיעה ממרכזית חוף הכרמל לגרנד קניון. בזכות הרמזורים ביציאה מהמנהרה ההפרש הוא פחות מדקה. מבחינתי המנהרה הפכה לדרך המיועדת לשעות העומס בלבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה שלי - חד משמעית מנהרות.

לאון טורבו שמנה וצמאה+98+ רגל ימין עצלה+ ESP מנותק = בערך שבעה שקלים (רק העליה), תוסיף בלאי רמזורים ועצבים והגעת לעשרה שקלים.

במנהרות אני גם חש עצמי אירופאי.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

לא משתלם עבור קטע אחד. לחצות את כל העיר ב-8 דקות, שווה אחושילינג, אבל בשביל קטע אחד- הדלק עולה פחות מהכניסה למנהרה (שגם שם הולך דלק בנוסף לעלות כניסה), ההפרש בדקות לא שווה את זה כל כך, אז אין בזה טעם.

בשעות העומס זה כבר סיפור אחר לגמריי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מעדיף את פרויד ,רק אם אני ממש ממהר והשעה היא שעת עומס אז מנהרות ,ההבדל לא משמעותי כל כך בשעות לא עמוסות.

פורסם

בשעות העומס זה סיפור אחר,

אבל בכל שעה אחרת קניון חיפה עד גרנד קניון לוקח לי 7 דקות דרך פרויד, דרך המנהרה 4-5 דקות

ההפרש בדלק 1/3 ליטר (נמדד ע"י מחשב הרכב)

3 דקות חיסכון לא שוים לי 5 שקל (שזה הההוצאה נטו אחרי הדלק).

אם היו קובעים שמחוץ לשעות השיא המחיר יורד לחצי, הייתי נוסע שם תמיד.

פורסם

גם אם סך כל ההוצאות מפרויוד היו עולות על המנהרות (בצורה סבירה) לא הייתי נוסע במנהרות. עקרון לגמריי. נשמע לי מפגר לשלם 7 ש''ח על קטע כ''כ קצר. בשעות עומס כשאני ממהר למקום מסויים פעם ב... שקול את זה.

מה גם שאני מוצא את פרוייד מאוד מהנה לנהיגה שהוא לא עמוס.

אני אבין כאלה עם דוד זרימה חופשי להם המנהרות עדיפות :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא שווה, במיוחד כשאין עומס. לא יודע מה מצבך הכלכלי, אבל בזמנים אלה לרובינו עדיף לחשוב פעמיים לפני כל שקל שמוציאים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
גם אם סך כל ההוצאות מפרויוד היו עולות על המנהרות (בצורה סבירה) לא הייתי נוסע במנהרות. עקרון לגמריי. נשמע לי מפגר לשלם 7 ש''ח על קטע כ''כ קצר.

עבור מקטע אחד אני מצדיק את זה ובעצמי לא משתמש.

אבל, כשאני צריך לעבור את כל חיפה, אני בהחלט נהנה מהמנהרות. לא אחת מצאתי עצמי עובר במנהרות תוך 10 דקות את העיר מהמפרץ למת"מ, מה שהיה לוקח לי סביב השעה בלי המנהרות, פלוס הדלק והעצבים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
+ ESP מנותק = בערך שבעה שקלים ....

ולחילופין = לכך שיום אחד זה עלול לעלות ביוקר.

אמנם לא קשור לעניין אבל מאוד צורם. זהו מנגנון שיכול להציל כל נהג מומחה ברגע של חולשה. אנחנו לא נמצאים תמיד ותמידים במגרש מירוצים/ החלקות/ וכו, שם בכיף, נתק אותו.

אני לא בא להטיף גם אם זה נשמע כך. רק להזהיר מכל הלב.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...