Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קודנית - להשאיר אותה או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת מציק כל פעם לעשות את הקוד, במיוחד במחשבה שזה לא באמת ימנע \ יעכב גנב פוטנציאלי. האם כדאי לנטרל אותה וזהו?

אם זה משנה - הרכב הוא קורולה 2003.

פורסם

למנוע זה לא ימנע, אבל לעכב זה יעכב, ועיכוב בגניבה יכול לגרום לגנב לעבור לרכב אחר.

אם היא לא עושה בעיות, תשאיר אותה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודנית לא מהווה שום עיכוב משמעותי, לעומת זאת ככל שגילן מתקדם מתחילות הבעיות. כל עוד הביטוח לא דורש - דעתי היא להוריד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אולי זה שונה מקודנית לקודונית. אבל בסיאט איביזיה שהייתה לי בעבר אחד מהנשרים אוכלי נבלות (מכונאי דרכים) ניטרל לי את הקודנית תוך 15 שניות בערך לאחר פתיחת מכסה המנוע.

פורסם

אם אני לא טועה הקורולה זה מגיע עם כספת על הקודן אז זה יעקב הרבה את הגנב או כל אחד אחר שירצה לנתק אותה.

וגם אני יכול לנתק קודן בפחות מדקה,במיוחד שהרכב לא שלי.לכן יש צורך לבצע התקנה טובה ואיכותית על מנת למנוע גישה קלה לקודן,דבר שלא כל כך קיים בהתקנה סידרתית.

פורסם

אם הביטוח לא דורש - תוריד.

זה רכיב חשמלי זול ולא מקורי שפוטנציאל הנזק גדול מהתועלת.

מישהו רוצה לנחש כמה זמן לקוח לגנב לנטרל קודנית? רמז: זה נספר בשניות

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אם הביטוח לא דורש.מה עם אלה שאין להם ביטוח. אל תשכח שזה מונע גם מאדם שיש לו גישה למפתחות שלך להניע לך את הרכב.

אם יש ביטוח ולא חשוב לך לעקב פורץ אז תוריד.

אין אין ביטוח,אז כול שניה חשובה.

עצה שלי,אם הקודן תקין,תשאיר אותו ו"תסבול " מה 2 שניות שלוקח לך להקיש את הקוד.

פורסם

כנראה לא כתבו את זה מספיק ברור. קודנית לא מונעת את התנעת הרכב. הניטרול שלה אורך זמן אפסי ולא ימנע את גניבת הרכב, בין אם יש לגנב את המפתחות ובין אם לא.

הרווח היחיד שמניבה הקודנית הוא ליצרניה ולמתקיניה, ואני מניח שגם לחברות הביטוח על הדרך. כמו חוק 3M, רק בלי חוק, אלא בדרישה גורפת של חברות הביטוח.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

^

הייתה צדיקה אחת בסדום, חברת "אליהו", חבל שהיא נבלעה במגדל. כיום, לפחות עבור רכבים מסויימים, "שירביט" אינה מחייבת כל אמצעי מיגון שהוא. עם זאת, יש לציין כי הרקורד של "שירביט" בעייתי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

קודן פשוט לא נועד למנוע מגנב לקחת את הרכב,אלא מאדם זר וחסר ידע שהשיג את המפתחות לרכב. גנב טוב יצליח בסופו של דבר לקחת כמעט כל רכב. ואני מזמין אותך לנסות להניע לי את הרכב ואני אפילו אשאיר את המפתח בסוויץ :)

ברור שחברות הקודנים בארץ מרוויחות הרבה כסף (350 שקל על קודן קוי פשוט עם ניתוק 1 כולל עבודה) אבל זה לא נגד גנבים מנוסים . קודן בעל 3 ניתוקים עם ניתוק אל חוטי כבר יעקב גנב מנוסה כל עוד זה לא הותקן בהתקנה סידרתית.

פורסם

מי שגונב רכב בד"כ לא יהיה סתם מישהו שבמקרה מצא מפתחות, אלא מישהו מקצועי. לכן הטיעון הזה הוא לא יותר מהצדקה בדיעבד.

למרבה המזל אני ממילא נוהג ברכב לא נפוץ שאינו מהווה מוקד משיכה לגנבים. גם הרכב של אשתי הוא לא מאזדה 3 (ליאנה) והקודן מצא דרכו לפח כמה ימים לאחר רכישתו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני דוקא חושב שכדאי להשאיר.

הזמן הדרוש רק לקבל גישה למקום בו ניתן לנטרל את הקודנית (אצלי באוטו לפחות) הוא יותר משניות (גם אם מתנהגים בפראות ולא מפרקים פלסטיקים בזהירות). אז נכון שלא נדרשות דקות רבות לנטרל, אבל לגנב המזדמן, שמתלבט בין האוטו שלך לאוטו של השכן, יהיה קל יותר להחליט.

ועוד משהו, אם יש כבר קודנית והחלטת לנטרל אותה - תבטל רק את הניתוקים - שתשאר קודנית שלא מנתקת כלום, אבל אולי מרתיעה מעט.

:turn-l:
  • תוכן חדש...