Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בפאריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בפריז לפני כשבועיים, אכן בין הדברים שחשבתי היו שזה בטח חתיכת סיוט לנהוג פה.

לא פעם עברה לי המחשבה בראש - ״מי הצרפתי המטומטם שחשב על חוקי התנועה האלה?!״

פורסם
״מי הצרפתי המטומטם שחשב על חוקי התנועה האלה?!״

כידוע, הצרפתים מקפידים באדיקות לעשות כל דבר הפוך מכולם. אז אם יש משהו שכולם עושים גרוע, הם יעשו אותו טוב. הבעיה היא שעם הזמן, רוב העולם למד לעשות דברים - למשל חוקי תעבורה - די בסדר. אז כשעושים הפוך...

דני

פורסם

למישהו פעם יצא לנהוג במלגה שבספרד?

הייתי שם לפני כ-6 שנים, בתקופת טרום הסמארטפונים וה-GPS לכל פועל. לקחתי אוטובוס לנמה"ת כדי לקבל את הרכב השכור שהזמנתי.

העיר לכשעצמה אינה מסובכת להתמצאות גם ללא GPS, אלא שבנסיעה עם הרכב מנמה"ת בחזרה הביתה הייתי בסרטים שאני אתבלבל בדרך, דבר שלשמחתי זה לא קרה.

העניין הוא שיש להם שם איזה קטע כזה שבאף צומת אין פניה שמאלה. כדי לפנות שמאלה הם עשו בצומת איזה סידור מוזר כזה שבמסגרתו יש להיצמד לנתיב הימני, שמתפתל אנה ואנה ובסופו של דבר מציב את הרכב בקו העצירה כשחזיתו פונה שמאלה.

לו רק הייתם יודעים כמה צמתים וקללות עברתי עד שהבנתי איך לעזאזל אני אמור לפנות...

מניו יורק ו-וושינגטון דווקא היו לי חוויות חיוביות. הנהיגה בהן קלה וברורה מאוד ולא מתברברים בהן יותר מידי. יוצאת דופן היא אותה פעם שחזרתי לניו יורק מוושינגטון וה-GPS משום מה התבלבל קצת והכניס אותי לתוך קווינס במקום למנהטן. אלוהים אדירים, אתם פשוט לא מבינים כמה פקקים אכלתי באותו יום... זמן ההגעה שלי התארך בקרוב לשעתיים בעקבות הטעות האיומה הזאת.

רודוס: כל זמן שאתם מקפידים לנהוג כמו ג'אחרים, העסק לא יהיה מסובך במיוחד.

רומא: ג'אחרים, אבל עם פאסון. אל תעצרו להולכי רגל במעבר חציה, זה יגרור צפצופים נזעמים מהנהגים שמאחוריכם. באופן כללי, לא מומלץ לנהוג במכונית בעיר הזאת בשל העובדה שחלקים נרחבים ממנה מסומנים כ-ZTL - Zona Traffico Limitate, או איך שלא אומרים את זה באיטלקית והאכיפה היא אלקטרונית. דו"ג, אגב, יכול לנוע בחופשיות בכל העיר.

בנגקוק: לא ניסיתי אפילו. יש גבול לכל תעלול :shock:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מהתרשמות מהצד ברלין למשל נראית נוחה לנהיגה ולא מסובכת. כך גם פולין

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בחופשה האחרונה בפאריז התניידנו עם Velib, שזה התלאופן הפריזאי.

האופניים די מעפנים, אבל העסק דופק כמו שעון, וכמו שעומר אמר עם אופנועים, בפאריז מכבדים גם רוכבי אופניים, ואין בעיה להתנהל בנתיבים המיועדים על הכביש (וגם שאין).

נהיגה בפאריז זה אכן עסק די מורכב וצריך תשומת לב מתמדת. מצד שני, הנהיגה נמרצת, מהירה ודי "מעניינת". אנטיתזה מוחלטת לשאנטי של החוף המערבי בארה"ב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני זוכר שעברתי באיזה כביש דרך פריז ודחפו לי 20 יורו אגרה,

בתוך העיר מזעזע לנהוג.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

רשמים של חבר ספרדי שהגיע לביקור בארץ ושכר רכב. שיחה במהלך נסיעה באיילון:

אני: אז איך הנהיגה בישראל?

הוא: צחוק...שמע זה מטורף, כל אחד עושה כאן מה שהוא רוצה.

אני: כן...יש כאן כמה אנשים שחבל שקיבלו רישיון.

- אנחנו בימני, לנד קרוזר שהיה בנתיב הכי שמאלי לפתע חותך בחדות את כל הנתיבים כדי לרדת בלה גארדיה, תוך כדי חותך גם אותנו. -

אני: אל תתרגש, זה נורמלי פה.

הוא: בסוף זה התחיל להשפיע עליי, עשיתי כאן כמה דברים שאני לעולם לא עושה בספרד, סעמק! או כל תרגום מילולי אחר (בספרדית).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

העניין הוא שיש להם שם איזה קטע כזה שבאף צומת אין פניה שמאלה. כדי לפנות שמאלה הם עשו בצומת איזה סידור מוזר כזה שבמסגרתו יש להיצמד לנתיב הימני, שמתפתל אנה ואנה ובסופו של דבר מציב את הרכב בקו העצירה כשחזיתו פונה שמאלה.

לו רק הייתם יודעים כמה צמתים וקללות עברתי עד שהבנתי איך לעזאזל אני אמור לפנות...

הפטנט קיים בכל ספרד והוא מצויין. חוסך את התאונות של כניסה מאחור ברכב שממתין לפניה שמאלה. ד"א - פה ושם השיטה מיושמת גם בארץ - למשל בצומת בר יהודה\השיש (ליד מפעל אלוני) בנשר. יותר מזה - יש שם מעגלי תנועה שבהם מי שרוצה להמשיך ישר חוצה דרכם אבל מי שרוצה למפנוטת שמאלה או ימינה צריף להקיף אותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...