רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 506 צפיות
קראתי שארה"ב לא רשום ברישיון אם למדת על ידני או אוטומט ולכן אתה יכול לנהוג על שניהם. אם אני מגיע לשם ויש לי רישיון על אוטומט אני אוכל לנהוג שם על ידני?
הודעה אחרונה מאת AlonElk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תמיד סקרן אותי, למישהו יש מושג מה זה הצ'ופצ'יק הזה? חיישן טמפרטורה לבקרת אקלים? חיישן אור לעמעום תאורה? אנטנת GPS?
הודעה אחרונה מאת ace2000, -
-
לא יודע כמה ממכם מודעים לזה אבל בחודש האחרון, בכל יום ראשון מתקיימת רכיבת מחאה כנגד מחירי הביטוח לדו-גלגלי, ססמאת המחאה היא "כשאני רוכב - אתה מרוויח", בתור אחד שחובש גם את כובע הנהג וגם את כובע האופנוען (לפחות עד ספטמבר), מעניין אותי האם נהגים שנתקלים בהפגנה מבינים על מה מדובר ומבינים את היתרון בריבוי דו"ג (במיוחד באיזור המרכז), או שמא אתם חושבים שמדובר בסתם גחמה ו"תלונות". סתם בשביל לסבר את האוזן, ביטוח חובה לפרארי עם מנוע 3.5ל' היה עולה לי, נהג בן 24, 7 שנים ותק, 0 תאונות, 0 שלילות - 1800 ש"ח בערך. ביטוח לטוסטוס 125 סמ"ק (שעולה 10K ש"ח חדש) עולה לי 4.5, ביטוח לאופנוע 500 סמ"ק עולה לי 5,900 בערך. (לזה כמובן תוסיפו צד ג' של 500 שקל או מקיף בשווי 15% מערך הכלי - אופ…
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 1 תגובות
- 802 צפיות
שלום אני רוצה להתייעץ על נהיגה נכונה וחסכונית לרכב ידני עם הילוכים קצרים יחסית ... אשמח לכתבות או סתם תגובות מהידע הנרחב של הפורום . תודה
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 777 צפיות
שלום האם כשמופיע בלוח הדיגיטלי בלוח שעונים הספרה 2 בזמן נסיעה זוהי תקלה ? תודה
הודעה אחרונה מאת m.l, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 842 צפיות
שלום לכולם, על מנת לקבל רישיון הובלה לעסק עליי למצוא תמונת חתך של הרכב שבבעלותי - רנו קנגו משנת 2008. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי במציאת התמונה אחרי שחרשתי את האינטרנט במגוון שפות ולא מצאתי, אם לא אמצא באינטרנט אני מאמין שמחר אגיע לסוכנות לבקש תמונה כזו. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת igork, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אני חושב לקנות כיסוי לרכב. הרכב הוא מיצובישי לנסר קלאסיק. מה העלויות, איזה כיסוי מומלץ, ואיפה לקנות באיזור חדרה-נתניה?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 677 צפיות
שאלה עבור חבר : כמה יעלה ביטוח חובה + צד ג' ליגואר XJ V6 1996 ? נפח מנוע 4000 סמ"ק. נהג מבוגר ללא תאונות.
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 1 תגובות
- 580 צפיות
אחי מעוניין להוריד את הרכב מהכביש. הבנתי שצריך להגיע עם רשיון הרכב למשרד הרישוי . האם אחי חייב להיות נוכח מול הפקיד\ה או שגם אני יכול לבצע זאת עבורו באמצעות ייפוי כח שהוא ייתן לי ?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 748 צפיות
אני מתלבט לפני רכישת רכב, ויש סבירות גבוהה שארכוש רכש ידני. העניין הוא שכבר למעלה מ 7 שנים לא נהגתי על ידני, ואני בהחלט זקוק לריענון\חיזוק וטיפים לנהיגה נכונה עם הגיר הזה. האם מישהו יכול להמליץ על מורה שמתמחה בזה ? (עדיף לא מורה נהיגה שמכין לטסט, אלא מישהו שמתעסק בנהיגה יותר מקצועית)
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
או שהיא נקראת RS פשוט. נתקלתי ברכב כזה כמה פעמים והבנתי שהן מאוד נדירות. פרט לעובדה שיש להן לוגו שונה מהסקודות הרגילות הבנתי שההספקים גבוהים פי כמה.. כמה כאלה יש בארץ? והשאלה הכי חשובה, למה רק בצבע כחול?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 0 תגובות
- 640 צפיות
טוב אז רכשנו רכב חדש - מגאן אסטייט דיזל. שקיבלנו הבנו שקצת פישלנו ושאין ברכב את אותה מערכת שהיתה בפלואנס 2.0 של חיוג קולי שהיתה נהדרת ובטיחותית, לחיצה על כפתור מתחת להגה ואמירת שם של איש קשר שהוכנס קודם. אנחנו מחפשים פתרון תחליפי. ראיתי כל מיני המלצות על דיבוריות שמאפשרות חיוג קולי אבל רק אם הטלפון תומך ולפחות באייפון 4 החיוג הקולי מאוד לא נוח ולא תמיד עובד וזה בטח לא רלבנטי בנסיעה. מה שאנחנו רוצים זו דיבורית שאפשר לשמור בה נניח עשרה שמות עם הקלטת קול ושבלחיצה על מקש אחד עם אמירת השם תתקשר. אם יש אפשרות שאותה דיבורית גם תתחבר לרכב או לדיבורית שלו מה טוב. כמובן לא משהו שמצריך חיבורים אלא בסגנון אלו שמתחברות עם קליפס למגן השמש או להגה (ראיתי משהו כזה באתר של רדיו מל…
הודעה אחרונה מאת זיו עוד, -
- 1 תגובות
- 787 צפיות
אני רוצה להשכיר רכב בספטמבר הקרוב מהתאריך 15.9 עד 5.10 במינכן עדיין לא סגור על איזה חברה הכי חשוב שהיא תהיה מהנמל תעופה במינכן, אני בן 21 אז לא נראלי תיהיה בעייה עם הגיל. אני צריך רכב גדול (לא סטיישן) ומהנה לנהיגה. המסלול שלנו הוא לעבור קרוב ל6אלף קילומטר 4 ארצות (צרפת,ספרד,איטליה וגרמניה) אשמח לקבל המלצות ועזרה ממכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אתמול מאוחר בלילה עברתי בבת-ים בפינת הרחובות יוספטל ובלפור, וראיתי שמקימים שם עמוד מצלמה החדשות האלו (גטאסו משהו) בצבע אפור למי שמגיע מכיוון טיילת בת-ים, עד כמה שידוע לי זאת הפעם הראשונה במתקינים בבת-ים מצלמה מסוג כלשהוא, המהירות המותרת באזור זה היא 50 קמ"ש.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם , מישהו יודע על אחת כזאת למכירה? וכמה כאלה יש בארץ? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה אתם חושבים על נהיגה עם מערכת שכזו המובנית ברכב (לא after market) אשר למיטב הבנתי אמורה למנוע מהנהג מעבר לא מתוכנן של נתיב, להאט במידה והוא קרוב מידי לרכב שלפניו וכו'? עד כמה שאני מכיר את הנהג הישראלי שמזגזג במידה רבה, נכנס לרווח שבינך לרכב שלפניך ומאלץ אותך להאט עוד על מנת לשמור על מרווח תקין, הוא לא יאהב את זה. אני חושב שזו מערכת חובה בכל מכונית. אולי ככה סוף סוף תרבות הנהיגה פה תשתפר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת alonka, -
מגרש רכבים אוטו שי 1 2 3 4 6
מאת yahav.itzik-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 80 תגובות
- 26 אלף צפיות
היי חברים רציתי לשתף. רכשתי מרצדס 2006 1.8 ממגרש רכבים ״אוטו שי״ ברשל״צ המקום הגרוע ביותר שקניתי בו רכב עד כה. שירות גרוע. חבורה של רמאים. לקח להם חודש להעביר לי בעלות, ניתקו לי טלפונים, לא ענו, איבדו את המפתחות ספייר והספר רכב, פשוט סיוט. אם אתם חושבים אי פעם לקנות מהם רכב... השמרו לכם. המקום הזה מתחת לכל ביקורת. אני מניח שיש פה בפורום עוד שנכבו מהנוכלים האלה. אשמח לשמוע תגובותיכם.
הודעה אחרונה מאת doras, -
-
http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2659264 רכב חלומי,מעניין כמה תעלה הAMG.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
אודה לעזרתכם בהפצת התוכן. אתמול בסביבות שעה 8 בערב, בזמן שבעלי עלה הביתה עם חלק מהציוד רכיבה, כפי שהוא עושה כבר יותר מעשר שנים, מישהו חצוף גנב מהנגרר את הקסדה. למה סיפור זה שונה מאלפי סיפורי גניבת ציוד אחרים? הנזק הכספי (קסדה נקנתה בכ-2,500 ש"ח) הוא גדול, אך הפגיעה הרגשית היא עצומה - זו גניבה חצופה ממתחת לאף בשכונת ילדות שהוא מכיר כל אחד וכל אחד מכיר אותו. וכן, אזכיר שקסדה זו היתה מתנת יום הולדת שלו ויש לה ערך סנטימנטלי, ושכעת נדפקו לו רכיבות עד שלא ירכוש חדשה. אני מאמינה שזה מישהו מהשכונה, שידע לברוח מהר בין בנינים -------- רח' הרמה, גני תקווה. אני גם מאמינה שזה מישהו שמבין מה גנב, כי לא נגע בציוד נוסף שהיה על הנגרר. יש מצב שהקסדה תוצע למכירה…
הודעה אחרונה מאת YaKaR178, -
50 שנה הבדל... 1 2
מאת Benni Haspel-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הפורד פלקון 1960 שלי אוספת מהירות למבחן בלימה (אחרי חידוש כללי של המערכת) כאשר המיצובישי שלי צופה מהצד...
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
צריך שלט נהג חדש במשאית ?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 961 צפיות
שלום. אחרי שעשיתי בדיקה בפורום ולא מצאתי את כל מה שביקשתי יש לי מספר שאלות בנוגע לנהיגה מתקדמת. 1.האם יש אפשרות לעשות קורס נהיגה מתקדמת גם כשאין לי רכב שאני יכול להגיע איתו למקום המפגש? 2.במידה והתשובה לשאלה הקודמת היא כן כמה תוספת זה יעלה לי למחיר הקורס? 3. כמה שעות אורך הקורס? 4.האם יש קורסים באזור ירושלים?( אני יודע שיש הדרכות אישיות באזור בית שמש ) 5.אצל איזה חברות אתם ממליצים לעשות את הקורס? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.buy2.co.il/o/38a64754-fb2a-4956-b010-04f66e008c1e האם המחיר משתלם? ואם כן איזה דגם מומלץ? אני גם מפחד שיפרצו את הרכב בשביל לגנוב את המצלמה, יש דרך למנוע את זה מבלי לפרק כל פעם? אשמח לעזרתכם, אני הרבה זמן מחפש מצלמה לרכב במחיר סביר. תודה, אסף.
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
בנתיים אני מתדלק בדור אלון ב 7.70 פעם אחרונה. מה איתך? למה סדש זולים?
הודעה אחרונה מאת RenoMegane, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
איתורן פעיל+ עלוקה,איפה לעשות? איפה הכי זול? פולסווגן שירוקו חדשה 2013. זה הדרישה של AIG דורשים ממני לביטוח,הם הציעו לי ב1900 ש"ח לעשות דרכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 2 תגובות
- 897 צפיות
האם קיימת חברה שתשכיר רכב לנהג וותיק בן 55 ובביטוח תכלול גם את הבן שלו (19) שכבר לא נהג חדש (מעל שנתיים רישיון) כדי שגם הוא יוכל לנהוג? האם המחיר יהיה יקר בהרבה? מישהו יודע על חברה שאני יכול לברר בה? תודה מראש! (כמובן שמדובר על רכבים פשוטים בסגנון פאסאט דיזל אוקטביה דיזל וכדומה)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
הערה חשובה למי שאין כוח או רצון לקרוא עד הסוף: השרשור ננעל עקב חשד שמדובר בטרול/מתחרה של צ'מפיון מוטורס שכל מטרתו היא לפרסם השמצות חסרות בסיס. את הנימוק לכך ניתן למצוא בהודעה האחרונה שבשרשור. נא לקחת את כל דבריו של פותח השרשור בעירבון מוגבל! אלעד והנה פרטי הסיפור. בבעלותי רכב מסוג גטה שנת ייצור 2011 .ביום א 14.7.13בשעה 19:23 התקשרתי לשירות של רשת צ'מפיון מוטורס (*6363) וזאת לאחר שהרכב לא הניע. (נדלקה לי נורת חיווי שמורה לי להעביר מניוטרל לפרקינג וזאת למרות ההילוך בפרקינג שניסתי להזיז את ידית ההילוכים גילתי שהוא תקועה).נשלח לביתי טכנאי שירות. הטכנאי הגיע לביתי בשעה 20:00 ביצע החלפה של פיוז ביקש ממני להיכנס לרכב להוציא אותו מהילוך חנייה למצב נטרלי. הטכנאי ל…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ההצעה בינתיים שקיבלתי מביטוח איילון לקוחות "חבר" 7300 ש"ח. לכל נהג מעל גיל 24,מקיף+חובה. דורשים רק איתורן,לא כספת ולא קודנית. יש סיכוי למצוא גם בפחות? או ששירוקו נחשב רכב ספורט מטורף? כולה מנוע 1.4 עם 122 כ"ס.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
האוטומוטור קרוב מתמיד 1 2
מאת ronka- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זה ניראה כאילו זה הולך להיות האוטומוטור הקטן בהיסטוריה לא? יש שם עוד משהו מעניין חוץ מהמכוניות מהסרטים? פעם קודמת היה שרשור עם הדלפות וציפיות למה שיהיה עכשיו אפילו שרשור אין, עד כדי כך חלש השנה?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
מחירוני רכב .
מאת motkev- 4 תגובות
- 686 צפיות
הגיוני שאותו רכב אותו דגם , שנה .. יש הבדל ענק בין לוי יצחק ליד 2 ? יש הבדל של 9 אלף שקל ברכב שבדקתי ..? אם אפשר הסבר על פי איזה מחירון צריך לעבוד .. תודה
הודעה אחרונה מאת edanj,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 293 אורחים (הצג רשימה מלאה)