רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3 אלף צפיות
מדיהים הרכבים של זגאטו. הפעם הם הוציאו מכוניות לפי הזמנה, אחת פתוחה ואחת קופה. וזהו, אי אפשר להזמין עוד אחד http://www.zagato.it/en/2013-aston-martin-db9-spyder-centennial/ http://www.zagato.it/en/2013-aston-martin-dbs-coupe-centennial/
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי כולם, לפני כשעה עמדתי בפקק כאשר לפתע משאית נכנסה בי מאחור בעוצמה והעיפה את הרכב כמטר וחצי קדימה. נזק - שריטה גדולה בפגוש האחורי. בנוסף עושה רושם שהוא יצא קצת ממקומו (חלק אחד בולט מעט מעלה). חוץ מזה לא רואים כלום חיצונית. הנהג עצמו הודה וביקש סליחה, פרטים הוחלפו. יש לי ביטוח מקיף. הנהג עצמו הוא שכיר והרכב לא שלו אלא של חברה. טילפנתי לסוכן הביטוח שהמליץ לגשת למוסך (לפני הפעלת הביטוח) מאחר ולמשאיות יש השתתפות עצמית של 4.5 אלף ש"ח ולכן אולי שווה לבדוק מה הנזק (שכרגע לא בדיוק ברור), לפני שפותחים בהליכים. קראתי פה קצת וראיתי המלצות לגשת דווקא לשמאי רכב ולא למוסך. השאלה - יש לי סקודה פאביה ולכן מטבע הדברים חשבתי לגשת למוסך מורשה. האם הם יסכימו להעריך נזק? האם הם …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אני מפרסם את זה כאן ולא בפורום ספורט מוטורי, כי זה לא באמת ספורט מוטורי... למי שלא מעודכן, אני נמצא כעת במדינה מצ'וקמקת עם מיליון וקצת תושבים בפאתי צפון מזרח אירופה (מה שאומר שגם אין פה כסף, כי ככה זה במזרח, וגם קר פה טילים, כי ככה זה בצפון). עם זאת, עכשיו אצלנו בממוצע 20 מעלות כשאתם רצים ממזגן למזגן, אז הא לכם. לענייננו: ברור לי שבמגוון מדינות מתוקנות מה שאספר לכם לא מפתיע או מיוחד, אבל הסיבה שאני מתעקש להזכיר שאסטוניה זו מדינה מצ'וקמקת היא בדיוק הסיבה שאני מספר לכם את זה - כי בתחום הזה, ישראל היא הרבה, הרבה יותר מצ'וקמקת... בסופ"ש האחרון התקיים פה ראלי אסטוניה, בהשתתפות עשרות מכוניות חדשות וישנות וכחלק מהסבב הבלטי של מרוצי הראלי. אבל לא נסעתי לצפות. ב…
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 988 צפיות
שלום לכולם בעקבות הפירסום שלי על בעיות בסחיבה. לאחר בדיקה במוס שהכל נימצא תקין חשבתי על אופציה שהדלק לא ב 100% אשמח להמלצה לתחנת חלק באיזור ראשון חולון בת ים שהסבירות לדלק מהול נמוכה מאוד. מדובר במזדה 6 תודה
הודעה אחרונה מאת The-Stig, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכם, רציתי לדעת האם משתלם להזמין סטיקרים מחו"ל... או שכדאי בחנויות בארץ? ואם אפשר המלצה על אתר טוב מחו"ל ששולח לישראל במחירים טובים? רצוי דברים שקשורים להונדה JDM
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עבר אוברול לפני 60000 קילומטר לאחר שהתחמם ורתח. מאז המנוע היה דופק קבוע ושורף שמן. כנראה שופץ בצורה לא כל כך מוצלחת ונאלצנו להביא מנוע מיבוא
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי שאלה קצת מוזרה והיא ש שמתי לב שברכבים שפתח מילוי הדלק בצד שמאל אז האגזוז יהיה בצד ימין וככה נהפוכו . מה הקשר בין השניים ? תודה
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
קניתי מנוע מבן אדם פרטי,אותו דגם כמו שהיה לי לפני שמת. מה הפרוצדורה שעליי לעשות על מנת לאשר את המנוע ברכב? מאיפה אני מוציא שטר מכר? שוב,זה מבן אדם פרטי,הרכב שלו לא מושבת הוא פשוט החליף למנוע יותר חזק ואני קניתי את הישן. חיפשתי המון על זה ולא כ"כ הבנתי מה עליי לעשות. תודה!
הודעה אחרונה מאת Snop_DO_Double_G, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן! הבהרה מראש - פוסט זה אינו גזעני, לא בא להפלות אף דת\עדה\אדם\חיה ושאר הסוגים אבל ראוי לציין היכן המקום שזה קרה. אני גר בחיפה, ממש לפני כחצי שעה עברתי עם רכבי בשכונת הדר היישר אל איזור קיבוץ גלויות\חליסה, למי שלא מהאזור - אזור זה ידוע בכך שגרים בו 99% מבני דודינו וכן גם הילד מהמשך הסיפור - הוא בן דודינו(לא שאלתי אותו, אבל מבינים לבד). בעוד שאני נוסע אחרי מסחרית לבנה (סוג של קנגו, לא רלוונטי), פתאום מהצד ילד כבן 12-15 רץ לכיוון הקנגו ואז לכיווני מכיוון המדרכה אל הכביש עם אקדח ביד! (לא הבחנתי אם זה אמיתי או לא, בקושי הבחנתי בילד כי הייתי מרוכז בתנועה) , הסטתי את המבט אליו , חזרה לכביש, אחרי רבע שניה קלטתי מה זה רץ אלי ומה יש לו ביד ושוב את המבט אליו, הפעם…
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברים יקרים, אני יודע שזה מעט מוזר אבל באמת שזה מציק לי. לפני כשנתיים מכרתי איביזה קופרה שנת 2008 כשאני הייתי היד הראשונה. הוצאתי אותה חדשה מהחברה והיא הייתה אהבה מטורפת עבורי. טיפחתי אותה והשקעתי בה קרוב ל-15K בלי לחסוך ממנה כלום. לאחרונה ממש מעניין אותי ובוער בי לדעת מה עלה בגורלה ואיפה היא היום. מה מצבה? מי נוהג בה? באיזור איזור היא בארץ? האם ישנה דרך יצירתית "לאתר" את הרכב איכשהו? בטוח שיש פה אחרים שמכרו רכב ולאחר כמה שנים התעניינו במצבו. מה עשיתם? איך מתגברים על זה או לחילופין ממשים את זה? האם אני נשמע הזוי? תודה וברכה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אני עושה רשיון על אוטומטי בלבד ואני רואה שיש כיום תיבות הילוכים שונות : TSI, DSG, אוטומט וידני... ואולי עוד משהו?? כאשר אני אסיים ללמוד נהיגה על מה יהיה מותר לי לנהוג? תודה
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שלום חברים אני שוקל לשים ברכב מערכת גז ורציתי לשים את בלון גז במקום הגלגל רזרבי ויהיה לי ספרי בשביל פנצ'ר. השאלה היא עד כמה אני יכול לבנות על הספרי בשביל פנצ'ר? זה יעיל הספרי?
הודעה אחרונה מאת inon.salman, -
השעה 10 ו18 דקות ועדיין השערים סגורים,וכמובן לאף אחד אין תשובה מתי פותחים.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 39 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אבא שלי מבקר פעם בחודשיים בארץ. הוא רגיל לנהוג באפריקה, ובגלל זה הוא סיגל לעצמו הרגלי נהיגה אפריקאיים. למשל, הוא לא תמיד עוצר לגמרי בעצור, הוא נוהג לאט במסלול השמאלי ואז כשצופרים לו הוא אומר "שהוא ייתעצבן, אני נשאר רגוע. הפסד שלו". אבל הכי גרוע זה כשמאחרים לאנשהו. מדי פעם לוקחים את אמא שלי לעבודה ואז מנצלים את הנסיעה מחוץ למושב בשביל עוד סידורים. לצערי היציאה תמיד דחופה ויש סכנה שמאחרים אז הוא מנסה לנהוג מהר אבל הוא ממש לא חלק. אני יכול לנהוג די מהר והנוסעים שלי לא ירגישו את זה כי אני לא עושה העברות משקל מהירות מדי, אבל הוא ממשיך להאיץ לתוך פניה, לוקח קוים לא נכונים וכל הזמן נותן את התחושה שהוא לא באמת שולט באוטו. החלק הכי מפחיד זה שהוא בולם ממש מאוחר ובפתאומיו…
הודעה אחרונה מאת rlms, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 20.4 אלף צפיות
הי הגעתי אתמול בבוקר לעשות טסט במקום הנ"ל, ממש בשעת הפתיחה. היינו בתור 5 רכבים, חמשת הראשונים של היום או אם תרצו (בדיעבד) חמשת ה'פרייארים'. באופן מפתיע ממש, כל חמשת הרכבים נפסלו על דברים קטנים, שב מ ק ר ה אפשר לתקן אותם במכון עצמו - נורות בלם, נורה אחורית ואנוכי - לוחיות זיהוי (שתיהן!). אני הייתי הרכב החמישי, ואחרי שראיתי שכולם נוסעים בזה אחר זה לחלק האחורי של המוסך, כבר הבנתי שגם אני כנראה הולך לשם והפנמתי שאנחנו ה'סיפתח' של הבוקר במכון הרישוי. והנה הקוריוז האמיתי - כשהתחילו לעבוד על הרכב שלי נכנסתי רגע לשירותים, וכשיצאתי הייתי בטוח שסיימו לעבוד, לכן נסעתי בחזרה לבוחן להראות לו שתוקן כדי שיסמן במחשב. הבוחן הסתכל, אמר סבבה וסימן במחשב שהלוחיות תקינות. בדיוק אז ה…
הודעה אחרונה מאת ran1012, -
-
- 20 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
חניתי בחניה רשום עליה ״רכב זר יגרר״ אבל אין לי מה לדאוג כולם מכירים מאזדה 3, לא?! ועכשיו ברצינות, יש רכב לייד הבית של הורי אשר חונה כבר למעלה משנה ותופסת מקום חניה של 2 רכבים. הרכב ללא אויר בצמיגים מלא בעלים וזבל סביבו. השאלה היא כמה זמן רכב כזה יכול לעמוד ככה (אני משאר שהוא מזמן הורד מהכביש) עד שחובה לפנות אותו? ואם הבעלים ''שכח ממנו'' אז מי צריך לדאוג לכך? העירייה? משרד הרישוי? מישהו אחר?
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תגידו כמה עולה בערך לצבוע את האוטו? לי הציעו ב 5 אלף האם זה מחיר טוב או שאפר למצאו יותר זול?
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הבוקר שמעתי ברדיו ששר התחבורה עבר לאיים על איגוד יבואני הרכב שהוא ירסק אותם כמו שעשה לועד הרכבת וכמו שהוא יעשה לעובדי הנמלים. רפורמות בשוק הרכב זה דבר טוב כדי להוזיל את המחירים לצרכן אבל הגישה הכוחנית של השר לא מתאימה למדינה מתוקנת. להבדיל מועדי העובדים שהוא הזכיר אשר הם שייכים לחברות ציבוריות וממשלתיות, איגוד יבואני הרכב מורכב מבעלי עסקים פרטים וזכותם לנהל את העסקים שלהם כראות עיניהם. אם השר רוצה לפתוח את השוק לתחרות חופשית זה נהדר אבל אני יותר חושש מהמצב של סוכנויות ויבואנים שיצוצו כמו פיטריות אחרי הגשם, ויסגרו באותה מהירות כשהם מותירים מאחוריהם שובל של לקוחות מרומים. הם הרי לא יוכלו לתת שירות ומעניין איך יבואן פרטיזן יכול להתמודד למשל עם ריקול של אלפי מכוניות. הרי אין …
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 809 צפיות
הרכב שנת יצור 1996. רישוי שנתי בחודש יולי. הטסט החצי שנתי הראשון יהיה בפברואר 2017 ?? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 804 צפיות
A3 החדשה 2013
הודעה אחרונה מאת qashoa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
היום הלכתי לאכול חומוס ביפו כמנהגי. ביציאה מהחומוסייה פתאום זיהו עיני דאציה דאסטר (לא רנו ) הצבועה בצבעים אדום ולבן (כנראה איזו ניידת מסוג מסויים). מה שמעניין אותי זה האם אושר הרישוי של הרכב בארץ? איך הוא מקבל טיפולים ואיפה? והאם זה אומר שאפשר לייבא לארץ ( היפוטטית )
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-magazine/world/Article-b76d49032760041006.htm?partner=obnetwork
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
הי בשעה טובה רכשנו סוזוקי ספלאש ידנית חדשה. לאחרונה עברנו את 1000 הק"מ הראשונים וזו הזדמנות לסכם. מחיר: 68900 קיבלנו במתנה קודנית אינטגרלית, מרימי שמשות, חיישני רוורס+צג ופסי מגן לדלתות. הוספנו גם משענת יד מקורית בין המושבים. הרכב עצמו נופל בין שתי הקטגוריות של מיני וסופר מיני. עם גובה של כמעט 1.60 הישיבה די גבוהה והתחושה היא של מיני ג'יפ. מנוע 1242 סמ"ק עם הספק מכובד ביותר של 94 כ"ס, דבר המאפשר זמינות כוח בכל שלב בנהיגה. התחושה על כביש טובה מאוד ואף שמדובר ברכב בסיסי למדי אפשר להפיק הנאה מהנהיגה. המרווח במושבים הקדמיים טוב מאוד כולל בגובה, במושבים האחוריים המצב די סביר. תא המטען די קטן, ישנה מתחתיו עוד תוספת קטנה בה מרימים את הרצפה ואז נ…
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
40 שקל חניה בחניון בתל אביב לצורך בילוי טו באב. זה מה שנתבקשתי לשלם. עברתי שלושה חניונים, הם תיאמו ביניהם מחיר, אצל כולם זה 40 ש"ח. בדיוק לפני חודש וחצי שילמתי 30 באותו חניון כשהלכנו לים, בחניון האשימו את המע"מ בעליית המחיר (תנועות מגונות לתירוצי השווא). זכור לי שלא מזמן היה עולה 25, 20, ואני אפילו זוכר 15 ש"ח חניון. תוך כדי שיחת התרעמות כאן בעבודה, הבנתי מדיבור עם חבר שבגן העיר שעתיים חניה עולה 50, ומחבר אחר שנכנס לחניון של הבימה ששילם 60 ש"ח אחרי ארבע שעות. תגידו, נפלו על השכל שם בת"א?
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2874-מבצע-פיג-ו-301-בשופרסל-הנחה-של-11,000-שקל.html אישית, גם את המחיר לא הייתי משלם עליה, אם כבר אז עדיך איזה סופר מיני מודרנית. ובנתיים החבר'ה בסקודה מעבירים את הראפיד מקצה שיפורים: http://www.auto.co.il/כתבה-30192-לעולם-לא-מוקדם-מדי-סקודה-ראפיד-מ.aspx
הודעה אחרונה מאת 2avrham, -
-
- 1 תגובות
- 580 צפיות
שלום אני מניח שהדברים עלו כאן אבל לא מצאתי את האשכול בחיפוש. 1. הבנתי שבחודש הבא תהיה איזו רפורמה במס על הרכב - במה מדובר? 2. כיצד זה ישפיע על רכבים חדשים וכיצד על משומשים? 3. האם זה רק ישפיע על הליסינג או גם ליד פרטית? 4. כמו כן אמרו לי שחברות הליסינג בלחץ מזה ואפשר לרכוש מהם עכשיו רכב בזול יותר. האמנם ולמה?! תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מבצע מקורי / טיפשי בוואלה שופס. קנה קופון לרכב מנהלים שזהותו חסוייה ו"חסוך" 28,445 ש"ח. מעניין מתי יתחוור לרוכשים מהו החתול בשק ? אלו הפרטים והרמזים שבמודעה : "זה לא סיפור כיסוי, זה אמיתי! שלמו רק 199 ₪ ותוכלו לרכוש רכב מנהלים מבוקש שלא ניתן לפרסום, 2.0 ליטר מנוע בנזין אוטומט 2013 אפס קילומטר בהנחה בלעדית של 28,445 ₪. זה לא סיפור כיסוי, זה אמיתי! הנחה מדהימה ובלעדית של 28,445 ₪ לרכישת רכב מנהלים מבוקש (דגם שלא ניתן לפרסום), 2.0 ליטר, מנוע בנזין אוטומט 2013 אפס קילומטר, לבחירתך בתצורת סדאן או האצ'בק, רכב נדיב מימדים בקטגורית רכבי המנהלים, חסכוני, 7 כריות אויר, 5 כוכבי בטיחות במבחן הריסוק האירופאי, למעלה מ-200 כ"ס ועוד ועוד.. במגוון צבעים". מי יכול לנחש או…
הודעה אחרונה מאת Victor777, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש שטיפת רכב טובה באיזור חולון-ראשל"צ-יפו שפתוחה עד 7-8 בערב. אשמח לקבל המלצות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Johnny_Little, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לפני פחות משבועיים רכשתי מיאטה NC 07 עם 94000 ק"מ יד 2. הרכב עבר בדיקה במקום שאני בחרתי והתוצאות היו חיוביות/בלאי סביר למצב הרכב. 3 ימים לאחר הרכישה הרכב סירב להניע (לא היה סטרטר בכלל), במוסך החליפו סטרטר, כנראה היה קצר עם כבלי הקודן. אתמול במהלך נסיעה, אני מרגיש שאני לא יכול להעביר הילוכים כלל, הרכב תקוע על הילוך שישי וידית ההילוכים משחקת חופשי. במוסך חיפשו תקלה בידית ההילוכים או במובילים לגיר והכל היה תקין משאומר שיש תקלה בגיר ויש להחליפו בעלות של 8000+-. כל הכיף ירד לי מהרכב, אני בהתלבטות אם להעמיד אותו או למכור אותו ככה..
הודעה אחרונה מאת Victor777, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמדומני המחיר תמיד עמד על 205 שקלים, אבל היום שהתבקשתי לחדש הופיע 232₪. עלה המחיר?
הודעה אחרונה מאת BenM,