Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום מסלול

sronis
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המסלול נראה מאד נחמד!

אגב, אם כבר שאלות, איך מגיבים צמיגים ל-110 ק"מ מסלול? ועל אילו צמיגים מדובר?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נהנתי לקרוא ולראות תודה על השיתוף.

ה370Z אני מעריך שעולה בארץ סביבות ה300K פלוס מינוס יותר לכיון הפלוס.:-)

בארץ המחירים הם 390K-400K.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
המסלול נראה מאד נחמד!

אגב, אם כבר שאלות, איך מגיבים צמיגים ל-110 ק"מ מסלול? ועל אילו צמיגים מדובר?

זה תלוי מאוד באופי המסלול. המסלול הספציפי הזה לא כבד מדי על הצמיגים גם בגלל התוואי וגם בגלל סוג האספלט, אבל יש מסלולים (למשל עם פניות איטיות יותר) שיחסלו הרבה יותר מהצמיג.

הצמיגים שלי - Hankook Ventus S1 Evo. בצע עליהם חיפוש ב-tirerack, מסתבר שהם מאוד מוצלחים. אני בכל אופן מרוצה (על אף "בעיית" העודף אחיזה מאחור). עלו לי 4000 שקלים, אגב, למידות 275/35-19 ו-245/40-19.

בארץ המחירים הם 390K-400K.

כלומר המחיר האמיתי אחרי מיקוח הוא מתחת ל-350K. עדיין - חזירי להחריד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למי שאין כוח לעומס וההמולה של נורבורג, המסלול החמוד הזה באסטוניה יכול להוות יופי של אלטרנטיבה. הוא גם לא יקר במיוחד.

:mm_yeah:

כמו חובבי נהיגה רבים, הייתי בטוח ש"בגיל 40 אני נוסע לרינג", ומקריאה פה בפורום הבנתי מהר מאוד שעבורי המסלול יקר, קשה ועקומת הלמידה שלי בו תהיה אפסית. עשית 20 ק"מ מתישים, ועכשיו לך תעלה שוב ותזכור מה לתקן... :cry:

טוב לראות שיש אלטרנטיבות זולות יותר ושאפשר להפיק מהן הרבה יותר הנאה ולמידה.

תודה על התמנות :-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
:mm_yeah:

כמו חובבי נהיגה רבים, הייתי בטוח ש"בגיל 40 אני נוסע לרינג", ומקריאה פה בפורום הבנתי מהר מאוד שעבורי המסלול יקר, קשה ועקומת הלמידה שלי בו תהיה אפסית. עשית 20 ק"מ מתישים, ועכשיו לך תעלה שוב ותזכור מה לתקן... :cry:

טוב לראות שיש אלטרנטיבות זולות יותר ושאפשר להפיק מהן הרבה יותר הנאה ולמידה.

תודה על התמנות :-P

בתור מישהו שהיה ברינג, חשוב לי להבהיר שממש אין קשר בין הדברים. אלו חוויות שונות בתכלית ואני ממש לא חושב שאפשר להשוות ביניהן.

אבל אעשה זאת, למען הסדר הטוב:

להשוות בין הנורבורגרינג נורדשלייפה למסלול האוטו24רינג המצ'וקמק, זה כמו להשוות בין הקארטינג של שומאכר ליד קלן, לבין מכוניות מתנגשות ביריד של ירוחם.

זה לא שהמכוניות המתנגשות זה לא כיף, אבל הקארטינג של שומאכר... :-P

רוני מתי יוצא למכירה הספר שאתה כותב?

תלוי כמה אתה משלם :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני בכל אופן מרוצה (על אף "בעיית" העודף אחיזה מאחור). עלו לי 4000 שקלים, אגב, למידות 275/35-19 ו-245/40-19.

מה הפלא שיש עודף אחיזה מאחור עם כאלו מידות הזויות. 275 ?!

כשגרתי בארה"ב הייתה לי Z350 (זה היה ב- 2006\2007 לפני שיצאה ה-370) והאוטו אכן הרגיש 1)כבד 2)חזק 3)צליל אגזוז מזוייף, בסדר הזה. גם הפנים לא מצא חן בעיני ובגדול הורגש שהרכב תוכנן לשוק האמריקאי ולא לאירופאי וחבל, כי אם הרכב היה קל וקליל יותר הוא היה כמעט מושלם. יחד עם זאת ביום-יום רכב כיפי ומגניב.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
יש לי גם כבר שם בשבילך: אני חי את החיים הנכונים, ואתה?

אני דווקא חשבתי על "ירידה לצורך עלייה"

מה הפלא שיש עודף אחיזה מאחור עם כאלו מידות הזויות. 275 ?!

כשגרתי בארה"ב הייתה לי Z350 (זה היה ב- 2006\2007 לפני שיצאה ה-370) והאוטו אכן הרגיש 1)כבד 2)חזק 3)צליל אגזוז מזוייף, בסדר הזה. גם הפנים לא מצא חן בעיני ובגדול הורגש שהרכב תוכנן לשוק האמריקאי ולא לאירופאי וחבל, כי אם הרכב היה קל וקליל יותר הוא היה כמעט מושלם. יחד עם זאת ביום-יום רכב כיפי ומגניב.

כן, 275 זה באמת די הרבה...

אגב, הלסינקי נמצאת בערך שעתיים במעבורת ממני. במרחק פחות משעתיים נוספות של נסיעה ממנה יש שלושה מסלולי מירוץ נוספים עם ימים פתוחים:

Ahvenisto Race Circuit

Alastaro circuit

Motopark Raceway

שניים נוספים ממוקמים עוד כמה שעות צפונה:

Kemora Circuit

Botniaring Raceway

אתם מוזמנים לחפש אותם בגוגל ולהציע לי לאן לנסוע בפעם הבאה :twisted:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אין ויקוח שבמדינות הרבה פחות עשירות מישראל תרבות מוטורית הרבה יותר מושרשת ועשירה.אני חושב שזה תלוי בסדר עדיפויות לאומי. המדינות האלה לא נמצאות תחת איום השמדה מתמיד...

אבל גם בארץ אפשר לעשות ימי מסלול - בכוכב יאיר. תגידו לי שהמסלול קטן, שזה בכלל מסלול קרטינג, שאין להשוות וכו. אני מסכים עם כל מה שתגידו. אבל זה משיש וכדאי לנצל את המעט שיש לנו. אני קורה לכולכם לבוא לימי מסלול של דני ואייזק, שהם פתוחים לקהל הרחב ולכל סוגי נהגים ורכבים. העלות היא לא גבוהה והמטרה העקרית והחשובה ביותר - ללמוד. לא המהירות חשובה, אלה נהיגה נכונה. והמסלול בכוכב יאיר מאוד מתאים ללמידה.

כל המסלולים בעולם בדרך כלל - זה עסק פרטי, שמניב רווחים לבעלים. הממשלות לא משקיעות שם. כך שאין להתלונן על המדינה. תבואו בהמונים לכוכב יאיר, תציפו את המסלול בביקוש עודף ואולי תקום יזם, שיבנה מסלול יפה בנגב, למשל.

לגבי GT86 אוטומטית אני יכול לעיד - התיבה מעולה, זריזה ומדוייקת, ובמסלול אפשר לעבור לידני.

פורסם

זה לא רק זה.

יש בעיה של עלות הספורט בישראל, כשאתה משלם יותר מ-100% מס על הרכב (שמראש זה לא דבר זול) מאוד קשה לאנשים ממעמד הביניים ומטה לתחזק כזה תחביב.

יש בעיות של סטיגמה (מחוץ לפורום כמובן) שזה "תחביב של ערסים", "זה רכב של עבריינים" ואת זה אני שומע בתור בעלים של מיאטה (שבארה"ב הסטיגמה עליו זה שזה אוטו של בנות או גייז!), לא רוצה לדעת מה חושבים על בעלי קורבט, מוסטאנג וקמארו.

בקיצור, אין תרבות ואין שוק.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
זה לא רק זה.

יש בעיה של עלות הספורט בישראל, כשאתה משלם יותר מ-100% מס על הרכב (שמראש זה לא דבר זול) מאוד קשה לאנשים ממעמד הביניים ומטה לתחזק כזה תחביב.

יש בעיות של סטיגמה (מחוץ לפורום כמובן) שזה "תחביב של ערסים", "זה רכב של עבריינים" ואת זה אני שומע בתור בעלים של מיאטה (שבארה"ב הסטיגמה עליו זה שזה אוטו של בנות או גייז!), לא רוצה לדעת מה חושבים על בעלי קורבט, מוסטאנג וקמארו.

בקיצור, אין תרבות ואין שוק.

צודק. אבל בכל העולם ספורט מוטורי - זה לא עסק למועטי יכולת. דרך אגב, בחו"ל GT86 מוגדרת כ affordable sportcar. מצחיק.

פורסם
אני דווקא חשבתי על "ירידה לצורך עלייה"

כן, 275 זה באמת די הרבה...

אגב, הלסינקי נמצאת בערך שעתיים במעבורת ממני. במרחק פחות משעתיים נוספות של נסיעה ממנה יש שלושה מסלולי מירוץ נוספים עם ימים פתוחים:

Ahvenisto Race Circuit

Alastaro circuit

Motopark Raceway

שניים נוספים ממוקמים עוד כמה שעות צפונה:

Kemora Circuit

Botniaring Raceway

אתם מוזמנים לחפש אותם בגוגל ולהציע לי לאן לנסוע בפעם הבאה :twisted:

לכמה זמן עברת?

תספיק להגיע לכולם :)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אבל גם בארץ אפשר לעשות ימי מסלול - בכוכב יאיר.

מי אמר שלא עושים? עושים ועוד איך. הבעיה, כמו שאמרו, היא העלות. לאו דווקא של ימי המסלול עצמם, אלא בלאי - צמיגים, בלמים ורכיבי מתלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי אמר שלא עושים? עושים ועוד איך. הבעיה, כמו שאמרו, היא העלות. לאו דווקא של ימי המסלול עצמם, אלא בלאי - צמיגים, בלמים ורכיבי מתלה.

גם חם פה,מה נעשה?

• תוכן חדש...