Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

הגעתי אתמול בבוקר לעשות טסט במקום הנ"ל, ממש בשעת הפתיחה.

היינו בתור 5 רכבים, חמשת הראשונים של היום או אם תרצו (בדיעבד) חמשת ה'פרייארים'.

באופן מפתיע ממש, כל חמשת הרכבים נפסלו על דברים קטנים, שב מ ק ר ה אפשר לתקן אותם במכון עצמו - נורות בלם, נורה אחורית ואנוכי - לוחיות זיהוי (שתיהן!). אני הייתי הרכב החמישי, ואחרי שראיתי שכולם נוסעים בזה אחר זה לחלק האחורי של המוסך, כבר הבנתי שגם אני כנראה הולך לשם והפנמתי שאנחנו ה'סיפתח' של הבוקר במכון הרישוי.

והנה הקוריוז האמיתי - כשהתחילו לעבוד על הרכב שלי נכנסתי רגע לשירותים, וכשיצאתי הייתי בטוח שסיימו לעבוד, לכן נסעתי בחזרה לבוחן להראות לו שתוקן כדי שיסמן במחשב. הבוחן הסתכל, אמר סבבה וסימן במחשב שהלוחיות תקינות. בדיוק אז המוסכניק שאחראי על ההחלפות רץ אלינו וצועק: רגע רגע לא החלפני עדיין את האחורי...

ישראבלוף במיטבו.

פורסם

תחשוב שיש לך נורה בלם אחת שרופה מתוך 2, הבוחן יעשה לך טובה ויעביר אותך אבל אתה תתעצל ללכת להחליף באופן מיידי כי אתה ממהר לעבודה או משהו כזה ואתה נוסע בכביש ופתאום בולם ורכב נכנס בך מאחורה רק בגלל שבמקרה בדיוק אחרי הטסט הנורה השנייה גם נשרפה ולא ידעת, והבחור שמאחוריך היה לו קשה להבין שאתה בולם/מאט/נכנס לדריפט.

העניין של הטסט הוא לא רק לבדוק שאין דברים חמורים, אלה גם לחייב אותך לתקן כול תקלה ונורה שרופה זה עניין לא פחות חשוב מצמיג תקול.

בעניין הלוחית רישוי אין לי מה להגיד לך, אל תבוא לשם יותר.

ואני עשיתי טסט שבוע שעבר, רצו לפסול את התאורה(פילפס משהו אקסטרה כחול) היה להם קשה להחליט אם לפסול או לא כי האור היה לבן-כחול ומה ששיגע אותם זה הנורה היית כחולה מאוד, בסוף עשו כיוון אור והעבירו אותי.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

בפעם המיליון:

מכון רישוי לא יכול ולא רשאי על פי חוק לפסול רכב בגין לוחית רישוי לא תקינה, אם זה הליקוי היחיד.

בעל הרכב רשאי לסרב להחלפת לוחית, המכון חייב לסיים את הטסט ולשחרר את הרכב, ולשים בגב הרישיון חותמת שאומרת שהלוחית לא תקינה ובעל הרכב מתחייב להחליפה תוך 48 שעות. (לא צריך להגיע לטסט חוזר). אם הלוחית בסדר, אפשר להמשיך לנסוע איתה. על ידי החותמת הנ"ל מכון מסיר מעצמו אחריות על העניין.

פסילה על נורות לא תקינות היא כמובן מוצדקת ביותר, פה אין "תחום אפור".

או שהנורה דולקת או שלא.

נורה לא דולקת - לא עובר טסט.

לא רוצה להחליף במכון - אתה לא חייב. תחילף במקום אחר או לבד.

בדרך כלל שווה לשלם כמה שקלים יותר ולהחליף במכון במקום, זה חוסך הרבה זמן.

פורסם

בוקי - זה פעם ראשונה שאני שומע על עניין לוחית הרישוי, זה עוד יותר מחזק את הכעס שלי עליהם. נדע לפעם הבאה..

לגבי הנורות - אני מסכים שזה לא ביטחותי בעליל לסוע בלי אור בלם, אבל הכוונה הייתה לא עצם הליקוי אלא עצם העובדה שארבע מתוך ארבע (הראשונים של יום העבודה) נפסלים על נורות. אם הייתי מאמין במקריות הייתי הולך למלא לוטו באותו יום.

פורסם

לפני כמה שנים בעקבות תלונות נהגים על החלפת לוחיות שלא לצורך הוכנס סעיף כזה לתקנות.

יש כאן בפורום שירשור ישן עם סימוכין, אני כותב כעת מטלפון נייד וקשה לי למצוא אותו.

אני אנסה בערב לצרף קישור לדיון ההוא.

לגבי הנורות - כל עוד אין הוכחות אחרות, אני מניח שהמכון צדק. שוב - נורה שרופה זה דבר שקל מאוד לראות ולבדוק ולא צריך להיות בשביל זה בוחן רישוי. אז בסעיף זה אני נותן קרדיט למכון, כל עוד אין הוכחות אחרות.

4 רכבים ברצף? נו אז מה? חסרים רכבים שנוסעים עם נורות שרופות?

הרבה אנשים לא בודקים נורות בכלל, אז לפחות בטסט מכשילים אותם והם מחליפים נורות.

פורסם

קרה לי מקרה זהה עם הלוחית רישוי במקום הזה, הלוחית רישוי הייתה תקינה לגמרי.

כמובן שאני לשם לא חזרתי וגם לא אחזור.

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

גילוי נאות אין לי אחוזים במכון הזה :-Dאך נסיוני איתם טוב

אני מעביר שם טסט כמה מכוניות בסטטוס רכב מיושן (לצערי פעמים השנה לכל אחת)

תמיד הוגנים ושמכשילים תמיד היה הצדק עמם

ונהפוך הוא תמיד עוזרים בבדיקת זיהום אויר(אלפא עם קרבורטורים}

לא צריך לחכות לטסט השנתי כדי לתקן נורה שרופה

זה לא בטיחותי ויכול להיות גם מסוכן אם רכב מאחוריך לא רואה שאתה בולם

לכן לרוב המכוניות יש אינדיקציה בלוח המכוונים על נורה שרופה

ניר

פורסם

לגבי נורות בלם וכו...

מנהג קבוע של שנים אצלי:

לפני כל טסט אני עושה "יישור קו" ומחליף את כל הנורות (לא ראשיות, הן יקרות) החלפה ייזומה.

עלות של 30 שקל בערך לכל הנורות סה"כ, וככה אני מכוסה מ"נורה שרופה" במשך כל השנה.

לגבי נורות ראשיות, (שעלות כ50-100 ש"ח ליחידה) יש תמיד אחת רזרבית באוטו.

וגם אם לא רוצים להיות "מהדרין", מה הבעיה של אנשים לעשות הכנות בבית לפני הטסט ולא לתת לטסטר אפשרות להכשיל אותך? (פח, נורות, אפוד, איתותים, מגבים וכו...)

פורסם

בקשר ללוחיות רישוי - בגלל שכמעט כל טסט שולחים אותך להחליף - פשוט צובעים את הספרות בלורד שחור לפני הטסט.

פורסם

מנהג קבוע של שנים אצלי:

לפני כל טסט אני עושה "יישור קו" ומחליף את כל הנורות (לא ראשיות, הן יקרות) החלפה ייזומה.

עלות של 30 שקל בערך לכל הנורות סה"כ, וככה אני מכוסה מ"נורה שרופה" במשך כל השנה.

פעולה מיותרת לחלוטין.

נורות איתות/חניה/תאורת מספר וכו' מחברות טובות מחזיקות ללא בעיה 7-8 שנים.

מה פח?

חייב פח באוטו? :?:

כן. חייב להיות פח אשפה.

אבל לא תמיד בודקים את זה.

פורסם

כן. חייב להיות פח אשפה.

אבל לא תמיד בודקים את זה.

זאת לא הייתה בדיחה? איך זה בכלל חוק? איך דבר כזה אושר? זאת פגיעה חד-משמעית בזכויות של חופש אדם. איזו זכות יש לממשלה לחייב אותי לשים פח באוטו?

אין פה טענה של בטיחות וכו'.

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

אני גם לא מבין מה הבעיה לעשות יום לפני בדיקה קטנה לנורות ולציוד שחייב להיות ברכב.

על לוחית הרישוי כמו שצויין כאן, לעבור עם טוש שחור, ולפחות את הפינה הזו סגרתם.

לגבי הדרישה החד משמעית לגבי נורות אני מסכים, אין כאן מקום לויכוח, וגם אין שום בעיה

לבדוק את זה באותו רגע. לגבי לוחית רישוי, חבל שמכוני רישוי ממשיכים לנצל את זה,

ויודעים ש 99% מהאנשים יחליפו בלי להתווכח.

פורסם
זאת לא הייתה בדיחה? איך זה בכלל חוק? איך דבר כזה אושר? זאת פגיעה חד-משמעית בזכויות של חופש אדם. איזו זכות יש לממשלה לחייב אותי לשים פח באוטו?

אין פה טענה של בטיחות וכו'.

לא בדיחה.

הרעיון מאחורי זה הוא שאם כבר יש לך פח, אז אולי תשתמש בו ולא תזרוק זבל החוצה מהחלון.

• תוכן חדש...