רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
הזמנתי רכב חדש , רציתי לדעת האם יום עסקים נחשב גם יום שישי לחישוב ה 14 יום עד הגעת הרכב?
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
חור ברדיאטור
מאת rubun- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
האם האוטו יצליח לשרוד נסיעה מנתניה לתל אביב עם חור ברדיאטור? הרכב הוא שברולט מאליבו 2006 הנסיעה היא למוסך
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
לצערי הייתי עכשיו עד לתאונה מאד קשה בכביש 4 ממש ראיתי אנשים נשרפים לי מול העינים ולא היה ניתן כמעט לעשות משהו ,בבקשה תסעו בזהירות, אחד הרכבים המעורבים הייתה פורשה אספנות כחולה , שיהיה לנו שבת שלום וסעו לאט.
הודעה אחרונה מאת Guy30, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
למכוני הבדיקה יש חוברת נוהל קבוע לניסוח אחיד לתיאור פגמים ברכב שנבדק לפני קניה ....נוסח מפוקפק ומכשיל , נוסח זה קובע כי פגיעה או תיקון קורת שלדה עד למקום ריתום המתלה הקדמי או האחורי הוא "משמעות נמוכה" אבל החלפת פח אחורי לתא המטען נחשב ל-"משמעות גבוהה" , יש עוד כאלה עיוותים רבים בחוברת זו, כתבתי אישית למנהלים באגף הרכב במשרד התחבורה אך לצערי הרב הם לא מגיבים . מדוע אני כותב לכם את הפרטים האלה כי : היגיעו מים עד נפש !. ביום שישי האחרון בדקתי RAV-4 מודל 2011 של נכה ומצאתי שיש תיקון בכנף אחרית ימנית בצד הפנימי וגם הוחלפה דלת אחורית ימין על פי הוראות הנוהל של משרד התחבורה המשמעות היא גבוהה. הלקוח שאל אותי האם התיקון בכנף נחשב כתיקון עמוד אחורי הנחשב כשלדת הרכב ? עניתי ל…
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 937 צפיות
סרטון מעולה של בניה (תמונות) ועבודה בפועל (וידאו בסוף הסרטון) של המנוע V12 הכי קטן בעולם! אישית מאוד נהניתי לצפות. מי שבונה לי אחת כזה עובד, לדקורציה לשוחן העבודה מקבל פרס כספי! מומלץ לצפות באכות 720P במסך מלא: P_51Rj7SO7M דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת --Stig--, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כבר פעם שלישית שעוצרים אותי במיוחד בשביל הפנסי ערפל,כמובן שגם הפעם נחלצתי ללא דו"ח אבל עניין אותי לדעת באיזה תירוצים אתם משתמשים בשביל להסביר אותם,מעבר ללהיתמם ולהגיד "וואו,אסור?אז למה יש אותם?אף אחד לא אמר לי..." אולי מישהו יעלה פה משהו נחמד שלא חשבתי עליו ותמיד עובד. (ולאלה שברפלקס שלהם לכתוב אל תיסע איתם,תחסכו את זה מעצמכם,וממני. תודה והמשך יום נעים.)
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
טופ גיר עונה 20. 1 2 3 4 9
מאת יוסי פרנקוס-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 124 תגובות
- 20.2 אלף צפיות
לפני כמה דקות הסתיים הפרק הראשון של העונה ה20 של טופ גיר. הנה הטריילר שהם חשפו לפני שבועיים. נשים גם לינקים כשיהיה הפרק זמין להורדה. מה חשבתם עליו?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנחנו רוצים לעשות טיול עם החברים לגרמניה ועל הדרך להנות קצת מנסיעה על רכב ספורט אקזוטי ולא למספר דקות אלא לפחות ליום-יומיים. אנחנו עם לפחות 6 שנות ניסיון על הכביש אבל בני 24 ככה שבטח זה מהווה מכשול לא קטן לסיפור ועדיין אני מאמין שתמורת הסכום הנכון יש מקומות שיסכימו לכך. מישהו מכיר ויכול בבקשה להמליץ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אנחנו לא יודעים מה לעשות...אמא שלי עשתה תאונה לפני כחודשיים, פגיעה בחלק הקדימי של הbmw סדרה 1 קבריולט 2010. רכב שמור, פחות 30.000. מאז ועד היום הרכב במוסך מורשה בנשר [ 048202024] , הביטוח אישר תיקון. מאז עברו חודשים, צוות שירות הלקוחות חסר סבלנות [089139995] מספר פקידים ופקידות שלא באמת יודעים מה זה לתת שירות, הודיעו לנו כי אין חלקים בארץ ובכל שבוע הם מבטיחים כי בשבוע הבא החלקים יגיעו. היום הודיעו לנו באופן רישמי, שהם לא יודעים מתי החלקים יגיעו. וסגרו לנו את הטלפון. שוחחנו בעבר עם יעל, אודליה, יוסי ולימור . בקשנו מהם לשוחח עם המנכ"ל, אך קהבלנו התנגדות. מעולם לא חווינו חוסר מקצועיות, חוסר סבלנות, שירות גרוע, תשובות חסרות בסיס. מה עושים ..מה עושים...מה עושים......הרכב במוס…
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חבר לעבודה קיבל היום בליסינג את הקיה סיד החדשה (1.6 אטמוספרי גיר עם שני מצמדים כמו DSG). יצא לי לנהוג על הרכב נסיעה קצרה של מספר דקות ואני חייב לציין שאני די המום. הקפיצה מהדגם הקודם היא פשוט לא נתפסת ברמתה , הרכב מרגיש "מהודק" הפלסטיקה מתקרבת ברמתה למובילות הקטגוריה , אבזור כיד המלך , הרכב זריז , בידוד רעשי המנוע מצויין , והכי חשוב : כבעל גולף חדשה אני נאלץ להודות - ה DSG של קיה נעים יותר.... הוא אמנם טיפה איטי יותר בהחלפות ויש לו 6 הילוכים בלבד אבל עדיין זו פשרה שהייתי שמח לעשות לאור הנעימות והרכות שלו במהירויות נמוכות וזחילה. לרגעים חשבתי שיש שם גיר פלנטרי.. לסיכום מדובר ברכב מצויין לטעמי.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 1 תגובות
- 989 צפיות
היכן אפשר להשיג את ספר הרכב? קניתי אותה יד שניה ללא ספר רכב. כמה דלק נשאר ברכב אחרי שנורית "דלק" נדלקת? מה כולל טיפול 15,000 (ליתר דיוק 105,000) ? מה שגרת הטיפולים של הרכב (כל 15,000, אבל מה כולל כל טיפול)? כיצד מבטלים את כרית האוויר של מושב הנוסע (לכיסא תינוק)? מה צריך להיות לחץ האוויר בגלגלים? באיזה סוגי שמן ברקס/מנוע כתוב בספר הרכב שצריך להשתמש? תודה על הסיוע, ואם למישהו יש את ספר הרכב בקובץ, אשמח לקבל אותו. יום טוב.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי סדר די ברור בנוגע למי אני נותן זכות קדימה, לפי הסדר, כאשר הראשון זה "אני יותר נחמד ממה שאני צריך להיות" והאחרון זה "גם אם אצטרך להתנגש בך לא אתן לך להכנס יא זבל עופות" 1) הולכי רגל 2) אוטובוסים 3) מוניות 4) רכבי פרייבט קטנים 5) משאיות 6) ג'יפים עכשיו מוניות שירות נכנסות בתיאוריה בקטגוריה שבין 2 ל-3, הבעיה שפעמים רבות הם נבלות ממש, וברוב המקרים הם נכנסים היישר לקטגוריה 7. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צירוף מקרים או משהו קורה פה? הבוקר מול המוסך של אבא שלי הגיעה בחורה והתלוננה שהשלט של האזעקה שלה לא עובד מאוחר יותר גם השלט שלי של אזעקה ביפר לא עבד, בערב גיסי עם הלקסוס אותה בעיה והוא לא יכל אפילו להניע כי הרכב לא זיהה את השלט, התקשרתי לכמה חברים וגם אצלהם אותו הדבר! וגם לשכן שלי! מה קורה פה? יכול להיות בגלל פעילות כלשהי של צה״ל זה משבש את התדרים?
הודעה אחרונה מאת T_A, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 5 אלף צפיות
אז ככה אתמול הייתי בירושלים ולא יודע איך הגעתי למצב שהגי.פי.אס לוקח אותי לכניסה של כפר בשם אבו טור ומשאיר אותי להסתדר לבד כי הוא לא מכיר את הדרך. והנה אני נוסע לי בשטחים ב 23:00 בערך ונכנס בי רכב מאחורה כמובן שאני לא עוצר ומשחק אותה כאילו לא הרגשתי המזל שלי שיש לי רכב שנראה מהשטחים אז לא חשדו אפילו. לעניין בערך 20 דקות אני מסתובב שם מחפש את היציאה ואז אני רואה ג'יפ של מגב אני עוצר לידו ושואל אותו איך אני יוצא מפה המג'בניק אומר לי מה אתה עושה פה אתה בשטחים הפלסטינאים ומסביר לי איך לצאת, לא שממש הבנתי אבל אני חיי ושלם. והשאלות שלי א: למה הגי.פי.אס לא מכוון גם בשטחים? ב: התפקיד של מג"ב זה לא לעזור לי וללוות אותי ליציאה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת avir306, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מישהו שבר לי את האנטנה של הרדיו בחניה! לא פרק אותה עם כל ההברגה ע"מ לשים באוטו שלו אלא ממש שבר אותה. כרגע, מעט מההברגה עדיין יושב בתוך בית האנטנה. הבנתי שאפשר לרכוש אנטנה חדשה מפירוק או אמזון ($15) אבל איך מוציאים את החלק שתקוע שם? ניסיתי עם פלייר ושפיץ פלייר וזה לא הלך. יש למישהו רעיון? תודה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום! לפני שנתיים הוצאתי רישיון על טרקטור ולפני שנה בערך הוצאתי רישיון על אוטו. במשך השנה שהיה לי רישיון על אוטו נהגתי כרגיל עם מלווה ולא הסעתי יותר משני אנשים, לפני שבוע שלחו לי לחדש רישיון נהיגה חידשתי אותו והיום קיבלתי אותו בדואר כשהסתכלתי ראיתי שכבר לא מסומן שאני נהג חדש. האם אני נחשב עדין נהג חדש או לא ? תודה רבה שקד
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3609156,00.html מה אתם אומרים? צעד קדימה או צעד אחורה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בדיקה בתדלוק ראשון - נסיעה משולבת (הרוב בעיר, כולל נסיעה אחת לירושלים) 1:13. לא רע, אבל רחוק מאוד מנתוני היצרן. חוצמזה, הרכב מאוד כיפי - אחיזת כביש נהדרת, יחסית זריז ומאוד נוח. מזגן מקפיא ומערכת שמע סבירה פלוס. בסך הכל מרוצה מאוד, בטח בהשוואה לעגלה שהייתה לי קודם (קיה ריו). נקודות תורפה: רעש מנוע מעט מעיק וצפוף מאוד מאחורה. אם אין לכם משפחה, זה הרכב הכי טוב (אולי מלבד הפולו) בשבילכם. מומלץ בעיקר במחיר של ליסינג. אני קניתי ב-87 על הכביש עם חיישנתי רוורס וקודן. מהיבואן ב-99 אלף פחות משתלם. הקיצר, אני מסופק מאוד מהקנייה אחרי שעשיתי מבחני דרך כמעט על כל הסופר מיני בשוק. הרביעייה הפותחת לדעתי: פולו (יקרה מאוד ואין הנחות), פיאסטה והקליאו. לגבי הקליאו, אין בליסינג, צריך …
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
כבר אינספור פעמים נתקלתי ברכבים שנסעו לפני עם מנורות אחוריות שרופות, מנורות בלם שאינן מאירות וכדומה, תמיד אפשר להגיד "לא שם לב, המנורה נשרפה בדיוק בנסיעה וכו'. עד לפני יומיים התעלמתי מהעניין כי אחרי הכל - יכול לקרות לכולם, אבל מה? השבוע אני בדרכי למשרד, עושה פרסה ברחוב לפני הכניסה למתחם ולפניי בנתיב רכב מסוג פורד פוקוס שיצא מהמוסך בקצה הרחוב. ולפתע אני מרגיש שמשהו לא תקין משום שבלמה במקום אך אין מנורה אחת לרפואה שעובדת אצלה - כמובן נורות הבלם. אמנם הנסיעה היתה במהירות של 20 קמ"ש לכל היותר, אך משום שהיה חצץ וחול רב על הכביש (דבר שקבוע שם מאז שאני זוכר את עצמי במקום) הרכב בלם אך החליק ונגע קלות בטמבון האחורי. בעלת הרכב יוצאת, אני אחריה , שואל אותה קצ…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו זוכר את הדבר הזה ? : מכונית חשמלית במחיר של 400 פאונד .. מדהים וסקירה של המכונית ב 2013 :
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 3 תגובות
- 990 צפיות
הפיקנטו שמדוברת בפורום עם צריכת דלק גבוהה במקום הראשון.
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
ביטול הזמנת רכב 1 2
מאת up4me-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הזמנתי פורד פיאסטה לפני שבוע האם אני יכול לבטל את ההזמנה ?
הודעה אחרונה מאת up4me, -
-
רשלנות של מוסך 1 2 3
מאת xerox12-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אחרי טיפול במוסך יבואון, אמרו לאישתי שהרכב מוכן ואפשר לקחת אותו וכך היא עשתה. בדרך חזרה הביתה, התקשרו מהמוסך וביקשו לחזור "בגלל ששחכו משהו ברכב". בדרך חזרה המנוע דפק ונכבה. היא התקשרה למוסך, הם הגיעו ואמרו שצריך לעשות בדיקה מקיפה ונתנו רכב חלופי. לאחר מכן הם התקשרו ואמרו שצריך להחליף מנוע המקורי שעבר 25 אלף ק"מ והם שמים מנוע אחר, שנת יצור 2011, על חשבונם. שווי הרכב יורד משמעותית כתצואה מהחלפת המנוע. שמעתי שיש מוסכים/מכון שעושים בדיקה אחרי טיפול במוסך.. מכינים תביעה לעורך דין. אתם מכירים מוסכים כאלה? מה אתם ממליצים לעשות? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת xerox12, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כבר הרבה זמן שאני לא מבין מה הקטע בנעלי נהיגה של חברות כגון sparco ו omp. כיצד זה טוב יותר לנהיגה מאשר סתם נעל ספורט? כמו כן, מה טווח המחירים והאם ניתן להשיג בארץ?
הודעה אחרונה מאת יניב רז, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 16.9 אלף צפיות
איפה ניתן לקנות במחיר הכי טוב את המדבקה של 3M לכיסוי מכסה מנוע? ביררתי אצל פיליפ והמחיר הוא בערך 1000 שקל לכיסוי מכסה מנוע, אצל TIG אין במלאי בכלל, באיביי יש מבחר עצום במחירים מגוחכים אבל הרוב בחתיכות קטנות לכיסוי חלקי פנים ברכב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם, לפני 10 חודשים רכשתי אאודי A1 חדשה מהחברה והתאהבתי בה. דאגתי לשטוף אותה באופן קבוע, להחנות בחניות מסודרות(גם אם זה בתשלום) ובכלליות שמרתי על הרכב בצורה טובה. לפני מספר ימים אחותי לקחה את האוטו ונסעה לבקר חברה.. כנראה היא החנתה במקום שהפריע למישהו מכיוון שהשאירו לי על הבייבי 3 שריטות שנעשו כנראה על ידי מפתח על הרכב .. שאלתי: האם יעזור לעשות פוליש/ווקס? האם לצבוע את זה יעלה הרבה כסף? (למרות שאני יודע שזה לא יהיה אותו הדבר כמו שזה היה) אני מעדיף לתקן את זה ולא להשאיר את זה ככה... תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
סוף סוף יש רעש בנושא. http://www.themarker.com/dynamo/1.2089536
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אחרי שלושה תדלוקים ראשונים הממוצע הוא 1:13.5 (13.5 ק"מ לליטר). מרבית הנסיעה היא בפקקים באיילון בין קיבוץ גלויות לארלוזרוב. די רחוק מהמובטח אך סביר יחסית לנסיעה בפקקים.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נסיעת המבחן של 5 דקות אינה מספיקה כדי לבדוק צריכת הדלק האמתית , נסיעה בעליות עם כמה אנשים , ובדיקת יעילות המזגן ועוד דברים . התעניינתי אצל כמה גדולים כמו AVIS BUDGET ו SHLOMO ואין להם . תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/seat-leon-cupra-r-planned נשמע מעניין
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 294 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דאבל קלאצ
- במבליק
- zvigolden
- שום מאכר
- natco
- milser
- MOTIOZ
- David32
- stx
- steinnn
- הדיין
- גולדן191