Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר אינספור פעמים נתקלתי ברכבים שנסעו לפני עם מנורות אחוריות שרופות, מנורות בלם שאינן מאירות וכדומה, תמיד אפשר להגיד "לא שם לב, המנורה נשרפה בדיוק בנסיעה וכו'.

עד לפני יומיים התעלמתי מהעניין כי אחרי הכל - יכול לקרות לכולם, אבל מה?

השבוע אני בדרכי למשרד, עושה פרסה ברחוב לפני הכניסה למתחם ולפניי בנתיב רכב מסוג פורד פוקוס שיצא מהמוסך בקצה הרחוב. ולפתע אני מרגיש שמשהו לא תקין משום שבלמה במקום אך אין מנורה אחת לרפואה שעובדת אצלה - כמובן נורות הבלם.

אמנם הנסיעה היתה במהירות של 20 קמ"ש לכל היותר, אך משום שהיה חצץ וחול רב על הכביש (דבר שקבוע שם מאז שאני זוכר את עצמי במקום) הרכב בלם אך החליק ונגע קלות בטמבון האחורי.

בעלת הרכב יוצאת, אני אחריה , שואל אותה קצת בכעס מדוע עצרה? היא אומרת שנפל לה הנייד והיא ניסתה להרימו ובטעות בלמה. אך בתגובה שאלה אותי בעצבנות אותי מדוע לא עצרתי שראיתי אותה בולמת, הודעתי לה שהמנורות שלה (3 במספר) לא עובדות כלל.

הבחורה לא מאמינה, אני נכנס לרכבה ולוחץ על הבלם ו- אין אורות , מנורות שרופות כולן.

לאחר שהוכחתי לה שאכן זו גם אחריותה לעניין, אך זאת העדיפה להפיל על המוסך אשר טיפל לה ברכב זמן קצר לפני כן.

לאחר דין ודברים , מסרה לי את פרטיה, אך היות שאין נזק כלל לטמבון שלה או שלי (אצלי טיפה זז אחורה בצד אחד , לא משהו רציני שאי אפשר לסדר לבד) - אין צורך בהם.

ההיא נכנסה חזרה למוסך ומה שהלך שם אני יכול רק לשער. אך אני מנסה להבין , מדוע ישנה התעלמות אצל לא מעט נהגים ממצב התאורה האחורית שלהם, אני לא מדבר על חזית שאפשר לראות את זה, אבל אחוריות? אורות ברקס? זו סכנת חיים!.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקופת המלווה אבא שלי אמר לי "מבחינתך לכולם אין מנורות ברקס, שים לב וצפה לבלימה בלי התראות"

האמת שלא נתקלתי כמעט אף פעם בבעלי רכבים ללא נורות בלימה עובדות אך אני מצפה להם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אכן לצערי תופעה מוכרת ונפוצה.

נובעת מצרוף של חוסר מודעות וחוסר איכפתיות כלליים.

שמתי ליבי שתופעה זו מאוד נפוצה גם בכלי רכב של תחבורה ציבורית.הרבה מאוד מוניות ואוטובוסים נוסעים עם ליקויי תאורה חמורים. זה רק מראה על רמת איכפתיות ותחזוקת שבר.

זו התבטאות נוספת של החפיפניקיות הישראלית.

מוסכים מורשים גובים שעות עבודה על טיפול לפי מפרט ועפ"ר מבצעים מינימום .

לפני שנים טיילתי בשוויץ עם רכב ישן שקניתי בגרמניה. נסדק החלון הקדמי. נכנסתי למוסך מזדמן לתיקון. חזרתי למחרת. בעל המוסך עדכן שבנוסף החליף לי בלמים קדמיים שהיו שחוקים.

שאלתי כמה יעלה. ענה : לא הזמנת זאת מראש,ולכן העלות עלי. מחובתי המקצועית כמכונאי לוודא שרכב שהיה אצלי יצא ראוי בטיחותית לנהיגה. זה מובן מאליו.

פורסם

יצא לי להיתקל בטראנספורטר (וגם בפונטו, אבל זה לא משנה) שהחליטו שזה מגניב לצבוע את הפנסים האחוריים בשחור ככה שאי אפשר לראות אף מנורה. אני פחדתי לנסוע אחריי הטרנספורטר הזה, אי אפשר לראות קדימה ולצפות מה הוא יעשה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יכול להיות שהייתה לפחות נורה אחת תקינה כשהרכב היה במוסך, יכול להיות שזה בכלל לא נבדק.

השלכת האחריות הזאת מטומטמת, ואם במוסך לא היו בודקים לה רפידות ברקסים? גם אז הייתה מאשימה אותם שלא בדקו?

צריך לקחת אחריות על עצמך והרכב שלך ולא להטיל הכל על "המוסך" כי הרכב נכנס למוסך פעם בשנה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תופעה נפוצה ומסוכנת בעיקר בבינעירוני, ששם המהירות גבוהה והנורות ברקס מהוות תפקיד חשוב יותר.

אם היית מגיע לבית משפט, מי היה אשם?

(כמובן אם היא לא הייתה מביאה את הנימוק הטיפשי שהיא אמרה לך:roll:)

פורסם

יצא לי לפני יומיים לראות רכב חדש 2012 בלי אורות בלימה כלל (שברולט קרוז) כל פעם שעצר לא נדלק כלום. היו לי מקרים שהכביש היה מאוד חשוך מחוץ לעיר ופתאום הופיע רכב ללא אורות אחוריים כלל. אנשים באמת לא אכפת להם מחיים שלהם ואחרים. אם כבר מה החוק אומר לגבי רכב שנוסע ללא אורות בלימה ומישהו נכנס בו עקב זה?

פורסם

אני בודק זאת לעיתים קרובות, במיוחד באופנוע שבו יש רק נורה אחת כמובן והדבר קריטי ביותר.

רק פעם אחת יצא לי לנסוע בלי אורות ברקס בכלל ברכב אבל זה היה באשמתי מכיוון שניסיתי להחליף נורת ברקס וגרמתי לקצר ולשריפת הפיוז מכיוון שלא הצלחתי להוציא את הנורה. נסיעה קצרה לחשמלאי והכל הסתדר תמורת 20 שקלים חדשים.

פורסם

חלק מתרבות הנהיגה הקלוקלת,לא פחות חמור הנהגים שנשרפת להם נורת חזית אחת או שתיים ונוהגים במודע עם אורות גבוהים.פשוט גועל נפש.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

לפני שנים טיילתי בשוויץ עם רכב ישן שקניתי בגרמניה. נסדק החלון הקדמי. נכנסתי למוסך מזדמן לתיקון. חזרתי למחרת. בעל המוסך עדכן שבנוסף החליף לי בלמים קדמיים שהיו שחוקים.

שאלתי כמה יעלה. ענה : לא הזמנת זאת מראש,ולכן העלות עלי. מחובתי המקצועית כמכונאי לוודא שרכב שהיה אצלי יצא ראוי בטיחותית לנהיגה. זה מובן מאליו.

לא מאמין

פורסם
יכול להיות שהייתה לפחות נורה אחת תקינה כשהרכב היה במוסך, יכול להיות שזה בכלל לא נבדק.

השלכת האחריות הזאת מטומטמת, ואם במוסך לא היו בודקים לה רפידות ברקסים? גם אז הייתה מאשימה אותם שלא בדקו?

צריך לקחת אחריות על עצמך והרכב שלך ולא להטיל הכל על "המוסך" כי הרכב נכנס למוסך פעם בשנה.

גם אם היתה נורה אחת, מוסך נורמלי יודע להחליף את זה עוד בכניסה לשטח המוסך.

במוסך שלי , ברגע שאני נכנס מעדכנים אותי במסירת המפתח על מנורה אחורית שרופה או מנורת לוחית ומחליפים כמובן.

על אחת כמה וכמה שרכב נכנס לטיפול.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לא בהכרח ולא כל מוסך וזו לא אחריות של המוסך בכלל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא מאמין

גם אני לא.

בתקופת המלווה אבא שלי אמר לי "מבחינתך לכולם אין מנורות ברקס, שים לב וצפה לבלימה בלי התראות"

האמת שלא נתקלתי כמעט אף פעם בבעלי רכבים ללא נורות בלימה עובדות אך אני מצפה להם.

כנראה העצה הכי טובה שהורה מלווה יכול לתת.

פשוט נכון ומציל חיים.

פורסם
ואם רכב נכנס למוסך לטיפול , זה לא חלק מהעניין?

לא, ואם עשו את זה זה בונוס.

מופיע לך בספר רכב תחת טיפול 10K/15K/20K/XK החלפת נורות בלם?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...