Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, ואם עשו את זה זה בונוס.

מופיע לך בספר רכב תחת טיפול 10K/15K/20K/XK החלפת נורות בלם?

אכן מופיע לי החלפת מנורות כמו שרשום לי החלפת מגב קרוע וכו'.

הכל כמובן באישור והחלק היותר טוב שאני יודע בודאות שהרכב שאני יוצא עימו תקני לחלוטין.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה לא יודע מה היית אומר לי במקרה כזה כי אתה לא הבנת אותי. אבל לנושא, במקום מערכות בטיחות ברכבים שמים USB וAUX - כי זה מוכר. מערכת שמתריאה על נורות שרופות לא משקעים כי זה לא מוכר (מערכת התראה של נורה שרופה זה משהו שמאוד קל ליישם מבחינה אלקטרונית וגם זול מאוד - מספיק נורת ביקורת, לא חייבים תצוגת תקלה במחשב הרכב למרות שרוב הרכבים היום מצויידים בזה). בשנות ה80 היה את זה ברכבים פשוטים, אבל אז השקיעו והיום רק מחפשים איך למכור.

עד שלא יהיו נקודות על התראות במבחני ריסוק - יצרנים עממיים לא ישקיעו במערכת בטיחות מצילה חיים.

אי אפשר לבנות על ערנות של נהגים לנושא הזה - אם הטכנולוגיה מאפשרת צריך ליישם מערכות חיוניות שכאלה.

אני מקווה שאתה מודע לכך שיש נהגים רשלנים ומנותקים שנוהגים על הכבישים. בגלל שאי אפפשר למנוע את זה, צריך התראה.

איזה רכב כתוצאה אנשים מקבלים (אגב לא זול בכלל גם הרכבים הפשוטים יקרים למדי)?

אני הבנתי אותך מצויין, אני מודע שיש נהגים שהקשר שלהם לנהיגה מקרי ביותר וכאשר הם על הכביש יש להם רק כיוון אחד (קדימה):-D , אבל אתה באמת מאמין שמנורה קטנה לא רק שתקבל צומת לב אלה גם הם יזיזו את עצמם למוסך או חס וחלילה יעשו זאת לבד. מקומם של אנשים כאלה הוא בתחבורה ציבורית (מתפקדת, אבל זה לדיון אחר) ולא על הכביש.

פורסם

צביפר, אני לא ממש יודע באיזה עולם אתה חי (בעצם כן, אתה מבלה את רוב חייך בהתעסקות עם מיקרוגלים קרינה ומגייגר...)

בוא אני אגלה לך מהצד המקצועי:

אנשים שנכנסים למוסך בנסיעה "שלום, נדלקה לי פה נורה אדומה עגולה כזו עם סימן קריאה באמצע, והרכב לא בולם", לאחר בדיקה מתברר בלמים ב4 גלגלים גמורים לחלוטין והמערכת ינקה אוויר במקום נוזל בלם, הוסבר ללקוחה את המצב "טוב, אז אני נוסעת הביתה עם הרכב ואביא אותו ביום ראשון בבוקר" (מיותר לציין שהיא לא נסעה עם הרכב, זה אסור! ), אתה באמת חושב שאחת כזו אכפת לה ממנורה שמתריעה על תקלה או אורות שרופים ? אני אגלה לך: לא !

שכנה שלי (אגב גם פוקוס), נוסעת ללא אורות בלם אחורי ונורת חזית אחת שרופה כבר 3 חודשים, שהערתי לה על זה "כן אני יודעת, בטיפול יסדרו"

בקיצר, כל המערכות התראה/עזר למניעת תאונות וכל דבר אחר שלא תלוי בתזוזה של הרכב, לא מעניין את מרבית הישראלים, קרי "אם זה מניע, אני נוסע"

יוצא מהסופר, עוד פוקוס (וכן, יש להם שלל בעיות עם המגעים לנורות האחוריות עם מישהו שאל במקרה), ללא אורות, הבנאדם נעמד ביציאה מהסופר כשהכביש ריק, והחליט לכתוב סמס, שבאתי לידו להעיר לו על הנורות השרופות, זה כעס עליי שאני מפריע לו בסמס (אנחנו מזכירים אמצע כביש כן ?)

ותגידו לי, בשביל מה בכלל צריכים את כל המערכות האלו, כשאנשים עוצרים 100 מטר לפני תחנת דלק בכביש 1, חצי אוטו בשול חצי אוטו בנתיב, כי לילד יש פיפי ? אי אפשר עוד 100 מטר להכנס לתחנת דלק ?

ועם כל המערכות, הנה היום מתו 4 אנשים תמימים שסהכ תפסו אוטובוס הביתה.

מר בחור, צא מהקוביה שלך, לא מערכות ולא התראות הם אלו שישנו את המצב, אולי צריך להעיר איזה מתנדב או ראש אגף במשטרה, כי אני לא שמעתי ב10 שנים האחרונות שמישהו חטף דוח על נורות.

שיהיה לכולם המשך שבוע קסום ונטול תאונות/נשיקות חניה בגלל טלפונים ואנשים טיפשים, בבקשה אל תתחכמו איתי כי אני יכול להביא לכם עוד בערך מליון מקרים היות ואני נוסע כל יום 300-400 קמ בכל רחבי המדינה

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לצערינו, רוב הנהגים מניעים ונוסעים, ממלאים דלק כשצריך, וזהו.

שאר הדברים לא מעניינים אותם\לא מודעים אליהם. בדיקה של האורות בכלל זה...

פורסם
אני הבנתי אותך מצויין, אני מודע שיש נהגים שהקשר שלהם לנהיגה מקרי ביותר וכאשר הם על הכביש יש להם רק כיוון אחד (קדימה):-D , אבל אתה באמת מאמין שמנורה קטנה לא רק שתקבל צומת לב אלה גם הם יזיזו את עצמם למוסך או חס וחלילה יעשו זאת לבד. מקומם של אנשים כאלה הוא בתחבורה ציבורית (מתפקדת, אבל זה לדיון אחר) ולא על הכביש.

אנחנו חיים בעולם לא אידיאלי, יש הרבה אנשים שלא ראויים לנהוג על הכביש אבל הם נוהגים. אני מאמין שהרוב כן יתיחסו לנורה. יותר מזה, אם כל נורות ברקס נשרפו הרכב צריך למנוע מנסיעה. זה קל מאוד ליישום כי אימובילייזר מקורי יש למרבית הרכבים. רכב שנורות ברקס שלו לא תקינות פשוט לא מניע ומצפצף. ניראה אם לא יתיחסו לזה. :twisted:

בכל התנעה רכב יכול לבדוק תקינות מנורות שלו - זה לוןקח בדיוק שנייה וגם קל מאוד ליישום.

שכנה שלי (אגב גם פוקוס), נוסעת ללא אורות בלם אחורי ונורת חזית אחת שרופה כבר 3 חודשים, שהערתי לה על זה "כן אני יודעת, בטיפול יסדרו"

בקיצר, כל המערכות התראה/עזר למניעת תאונות וכל דבר אחר שלא תלוי בתזוזה של הרכב, לא מעניין את מרבית הישראלים, קרי "אם זה מניע, אני נוסע"

עצוב מאוד. אבל יש מעט מאוד כאלה נהגים. והפתרון שהרכב לא יניע עם תקלות מסויימות. אין ברירה, אם אנשים לא מספיק אחראיים צריך לפעול באופן שרירותי. הבעיה שאין גם פיקוח מצד המשטרה כי יותר קל לתפוס אנשים עם ברקסים מוגדלים וצמיגים אוחזים מאפשר נהג חסר אחריות שנוסע ומסכן את כל הסובבים.

נסעתי פעם בלילה באיזור הכפרים: חושך, גשם ושני נתיבים לכיוון, אני רואה מחזירי אור בחושך - טנדר שנסע ללא אורות בכלל ועוד הוא היה בצבע אספלט. הוא כמובן נסע 40 בכביש של 80. כל עוד אין פיקוח אנחנו בבעיה. אבל הדרך היחידה לקדם את הנושא היא מערכות התראה ברכב וסיורי משטרה בכבישים שבודקים תקינות רכבים. זה מצב קיצוני, יש מעט מקרים כאלה, אבל מכיוון שאף אחד לא עושדה שום דבר בנידון - אין למי לבוא בטענות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

א. זה ממש לא מעט (שוב, אני מדבר בתור זה שראה את כל אלו שמגיעים ומחליטים לא לתקן)

ב. יש מה לעשות, להפסיק להעמיד מתנדבים במקומות מטומטמים, ולהתחיל באכיפות חשובות.

פורסם

גם אבא שלי אמר לי בתקופת המלווה שלהסתכל על כולם כאילו אין להם אורות ברקס, ואני מקפיד לשמור מרחק יותר מ3 שניות כדי שגם אם אני לא יהיה מרוכז לרגע שאני יספיק לבלום,

ולנושא, כל יום אני רואה אנשים בלי אורות ברקס, אלי לפני הפניה לחנות שאני עובד, אתה מכיר את הפניה, היה רכב שנסע ופשוט בלם ברגע ופנה ימינה, וכמעט נכנסתי בו כי לא ראיתי שהוא בלם כי לא היתה מנורת ברקס אחת שעובדת ואפילו לא אותת.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

לפני שנים כשהיתה לי קורסה 2003, השאלתי את הרכב לחבר מהעבודה רק שיקפוץ ויביא לנו משהו לאכול במשמרת.

אחרי חמש דקות אני מקבל טלפון: "הרכב תקוע".

"מה קרה?"

"לא יודע, כתוב פה בתצוגה של ההילוכים F" (כלומר FAIL).

התחלתי לאכול סרטים שהלך הגיר.

אני מגיע ברגל לצומת מנסה להניע, כלום, אין עם מי לדבר.

טלפון למוסך, "תביא ת'אוטו על גרר".

מזמינים גרר, מגיע אחרי שלוש שעות, לוקח את האוטו למוסך.

חצי שעה אחרי טלפון מהמוסך, "האוטו מוכן"

"מה היה לו?"

"נשרפו כל האורות ברקס כנראה מקצר כלשהו והגרמנים לא יכולים להרשות לרכב לנסוע ככה ולכן הרכב לא מניע".

ככה זה צריך להיות בכל רכב, לדעתי, למרות שזו היתה החלפת הנורות היקרה בהסטוריה :lol:

פורסם
"נשרפו כל האורות ברקס כנראה מקצר כלשהו והגרמנים לא יכולים להרשות לרכב לנסוע ככה ולכן הרכב לא מניע".

מעולה! אז יש מערכת כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה מעולה ? אתה רוצה לדמיין מה יקרה אם כל רכב שנשרפה לו נורה ידומם נניח באמצע 6 ? (רמז התאונה הקטלנית אתמול שהרסה 4משפחות)

אז בואו נתקין מערכת בטיחות לנהג האוטובוס שחצה את צומת פרדסיה הבוקר מהנתיב השמאלי לתוך תחנת האוטובוס (מעבר נתיבים מהיר בתוך צומת)

בואו נתקין מערכת בטיחות לנהג מונית שביצע פרסה באדום בצומת השרון ממש מול תחנת המשטרה

בואו נתקין מערכת בטיחות לאידיוט שבתו רוקדת במושב האחורי תוכ נסיעה בציר ראשי בעיר

והרשימה עוד ארוכה...

בעצם, אתה יודע שהכל זו אותה מערכת ?

למערכת הזו קוראים חינוך !!! חינוך לנהיגה נכונה (שזה אומר בקורס רענון להשאר ער ולהשכיל כי אין באמת מישהו שיודע הכל)

חינוך לתחזוקה מונעת של הרכב

חינוך לזה שכולם חוגרים ולא בגלל החוק אלא כי זה מציל חיים.

שום מערכת לא שווה כשאנשים שמים ז

אולי מישהו רוצה לספר לי, למה כשאני מעלה בפייס את הסרטון המחריד של הבחורה שמסמסת בנהיגה, הוא מקבל 3-4 לייקים בלבד, ואם אני מעלה סטטוס מצחיק על מישהי שיצאתי איתה אתמול, יש עשרות לייקים ?

פעם סיפרו לי "עץ עקום לא מתיישר"

פורסם
גם אבא שלי אמר לי בתקופת המלווה שלהסתכל על כולם כאילו אין להם אורות ברקס, ואני מקפיד לשמור מרחק יותר מ3 שניות כדי שגם אם אני לא יהיה מרוכז לרגע שאני יספיק לבלום,

ולנושא, כל יום אני רואה אנשים בלי אורות ברקס, אלי לפני הפניה לחנות שאני עובד, אתה מכיר את הפניה, היה רכב שנסע ופשוט בלם ברגע ופנה ימינה, וכמעט נכנסתי בו כי לא ראיתי שהוא בלם כי לא היתה מנורת ברקס אחת שעובדת ואפילו לא אותת.

מכיר גם מכיר , ואם אוזכרה העיר, זו תופעה בפני עצמה שם. עזוב שנוסעים שם כאשר חוקי תנועה הם בגדר המלצה בלבד (תמרור עצור, זכות קדימה בכיכר, מעבר חציה וכו') שלא לדבר על מנורות שרופות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

tzvipper

לצערי עוד פעם זו דוגמה שאנשים שלא באמת יודעים מה קורה עם האוטו שלהם, מי קורא את הספר הוראות של האוטו את כל ה100 ומשהו עמודים, אף אחד. הראש היהודי תמיד ממציא פטנטים.

פורסם
מה מעולה ? אתה רוצה לדמיין מה יקרה אם כל רכב שנשרפה לו נורה ידומם נניח באמצע 6 ? (רמז התאונה הקטלנית אתמול שהרסה 4משפחות)

לא קשור! המנוע לא יכבה בנסיעה, אלא לא יניע במצב פארקינג. בנסיעה המערכת רק בלי סוף תצפצף.

חינוך זה מעולה, אבל אנחנו צריכים תוצצאות עכשיו ולא עוד 40 שנה.

• תוכן חדש...