Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשלנות של מוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי טיפול במוסך יבואון, אמרו לאישתי שהרכב מוכן ואפשר לקחת אותו וכך היא עשתה.

בדרך חזרה הביתה, התקשרו מהמוסך וביקשו לחזור "בגלל ששחכו משהו ברכב". בדרך חזרה המנוע דפק ונכבה.

היא התקשרה למוסך, הם הגיעו ואמרו שצריך לעשות בדיקה מקיפה ונתנו רכב חלופי. לאחר מכן הם התקשרו ואמרו שצריך להחליף מנוע המקורי שעבר 25 אלף ק"מ והם שמים מנוע אחר, שנת יצור 2011, על חשבונם.

שווי הרכב יורד משמעותית כתצואה מהחלפת המנוע.

שמעתי שיש מוסכים/מכון שעושים בדיקה אחרי טיפול במוסך.. מכינים תביעה לעורך דין. אתם מכירים מוסכים כאלה?

מה אתם ממליצים לעשות?

תודה רבה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

לא שמעתי על מוסכים שמכינים תביעות לעו"ד.

אולי אתה מתכוון לשמאי שיכול לקבוע ירידת ערך עקב החלפת מנוע?

המוסך הכיר בטעות ומחליף מנוע ללא התשלום.

נכון שזה לא נעים, כואב הלב וחבל שזה קרה. אבל זה מה שהמוסך צריך לעשות ויעשה.

אני לא יכול להגיד, כמה ירידת ערך תהיה. לא בטוח שהיא משמעותית מספיק בשביל הליך משפטי.

אני במקומך לא הייתי מתחיל עם תביעות, עורכי דין, משפט - יש לזה מחיר (זמן, עצבים, הוצאות כספיות - לא בטוח שיחזרו).

כן צריך לדאוג שאת התיקון יעשו בצורה הכי טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם מתקינים מנוע עם קילומטרז' נמוך או שווה לזה שמת ומשנתון זהה או מתקדם יותר אין לך קייס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם האוטו משנת 2013 - תסרב למנוע משנת 2011

אם האוטו משנת 2007 - נראה לי סבבה מנוע מ 2011, בתנאי שיש עליו אחריות, ויש תיעוד למקוריות המנוע.

בכל מקרה יש כאן ירידת ערך מסחרית שאותה צריך לקבוע שמאי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תנסה לברר קודם כל מדוע כשל המנוע. דבר עם מננל המוסך שיספק לך הסברים (מניחים את הדעת) למה זה קרה.

אם הם מודים בתקלה (למשל - החליפו נוזל קירור ולא מילאו חדש) גם זה הסבר .

בקש שיראו לך את נתוני המנוע החליפי שרוצים להתקין. רשם לך כבר מישהו מה הגיוני לקבל ומה לא.

תעדכן בהתפתחויות.

alfa 156 2.5.

פורסם
איזה סוג הרכב?

מאיזה מודל?

עידן

גם במנועים רכב חדש מחויב בחלפים מקוריים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פעם הייתה בדיחה על האמריקאים שהם תובעים אפילו על טעם ומרקם של משחת שיניים, היום אפשר לספר את אותה הבדיחה עלינו. שמתם לב שכל שרשור אכזבה מבקש במקביל המלצות לעו"ד? בעע. פשוט מגעיל.

מר זירוקס - לא סיפקת פרטים ולכן נשער השערות.

טיפול במוסך יבואן, כנראה בגלל שהרכב עדיין באחריות.

רכב עם 25K, כנראה בן שנה~שנתיים.

הם דפקו לך את המנוע בטעות, ובלי לדבר מחליפים לך את המנוע באחד מ(כנראה)אותה שנת ייצור של הרכב שלך.

מה בדיוק הבעיה פה? על מה תתבע? הם לוקחים אחריות על מה שעשו, אין לך קייס חביבי.

רכב חלופי לכל התקופה נתנו לך, אולי גם תצליח להוציא מהם טיפול חינם אם תעשה עיניים ככה -> :puppydoge

אבל יותר מזה (לדעתי הבלתי מלומדת) פשוט לא מגיע לך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מדוע?

שתי מכוניות, אותם פרמטרים בדיוק (ולא ישנות 3-5 שנים מקסימום), אחת עם מנוע מקורי, אחת שעברה החלפת מנוע.

מי מהן אתה חושב תימכר במחיר גבוה יותר?

איזו מודעה תקבל יותר טלפונים, ואת מי ינסו לשחוט בכל שיחה?

רכשתי פעם רכב בן שנה וחצי שעבר החלפת מנוע בגלל ששכחו לשים שמן בטיפול. הבעלים היה מיואש מהרכב, מיואש מהחיים, רצה להיפטר, הטלפונים הרגו אותו.

אתה מנחש שקניתי אותו בהרבה, המון, מתחת למחירון. היה אוטו נפלא. פיג'ו 306, מנוע 1.8 ליטר, ידני.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

רגע, מה יגידו כל בעלי הTSI "דור ראשון" שהוחלפו להם מנועים וגירים על ימין ועל שמאל? מוכרים עשרות אחוזים מתחת למחירון?

אם ההחלפה בוצעה במנוע זהה/חדש יותר במוסך מורשה יבואן, אין שום סיבה לפסול את הרכב..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שימו את עצמכם במקומו, עימדו מול המראה, ותספרו לעצמכם שאתם מוכנים לקבל פשלה של מוסך שבגללה החליפו לכם מנוע, ואתם בסבבה עם זה, ולא חושבים שמגיע לכם פיצוי.

אתם / אנחנו - מתבאסים כשעגלה של סופר פוגעת לנו בפגוש, אז החלפת מנוע עוברת לכם ליד האוזן?

אני, ביני לבין עצמי, לא חי עם זה בשלום, וחושב שיש כאן ירידת ערך מסחרית. בשביל להוכיח את זה הייתי מתייעץ עם שמאי פרטי מטעמי, ואם הוא סבור כמוני,פעול על מנת לקבל פיצוי הולם. אם הוא מוריד אותי מהעץ, אני יורד כמו חתלתול.

לשעבר:

פורסם

שוב חוזר הניגון. עולה משתמש חדש, זורק משהו לאוויר ונעלם. למרות שכולם שואלים, לא מוסר פרטים איזה רכב, איזה דגם, איזה שנה ואיזה מוסך

אולי ההנהלה יכולה להפעיל איזה פילטר לגבי הודעות של משתמשים חדשים ולוודא שאכן מדובר בנושאים שיש בהם אמת לפני שמעלים אותם?!

פורסם
שימו את עצמכם במקומו, עימדו מול המראה, ותספרו לעצמכם שאתם מוכנים לקבל פשלה של מוסך שבגללה החליפו לכם מנוע, ואתם בסבבה עם זה, ולא חושבים שמגיע לכם פיצוי.

אם כבר, בהנחה שהותקן ברכב מנוע חדש יותר מזה שנהרס, הדבר יכול רק להעלות את ערכו. הדבר נכון שבעתיים אם יש תעוד מסודר לכך ואם היבואן מאריך את תוקף האחריות. אני חושב שזה פיצוי הולם ביותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...