Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשלנות של מוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר, בהנחה שהותקן ברכב מנוע חדש יותר מזה שנהרס, הדבר יכול רק להעלות את ערכו. הדבר נכון שבעתיים אם יש תעוד מסודר לכך ואם היבואן מאריך את תוקף האחריות. אני חושב שזה פיצוי הולם ביותר.

על כך אנחנו מסכימים, רק שחסרים פרטים. לא רק בשרשור הזה, כמו גם תמונה של המנוע-קורנפלקס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות.

סליחה שלא עניתי, אני לא זמין לאיטרנט לאורך כל שעות היום.

הרכב הוא פורד שנת 2009, המנוע שמחליפים עבר 25 אלף ק"מ. המנוע שלהם הוא משנת 2011 אבל לא ברור כמה הוא עבר ומה מצבו (כמובן שהם אומרים שזה מנוע מצויין).

אני מטפל במוסך יבואן ומשלם יותר כסף כי שם דברים כאלה לא אמורים לקראת...

תכננו למכור את הרכב ולקנות רכב חדש, ברור שעכשיו שהרכב ימכר במחיר נמוך יותר.

יכול להיות שבאמת אין פה קייס, אני לא מחפש לסחוט כסף, אני מרגיש שנעשה לי עוול וברור לי שאני הולך להפסיד על זה כמה אלפי שקלים במכירת הרכב, אם מישהו יכול להפנות אותי לשמאי/ עורך דין או כל גורם מקצועי שאני אוכל להתייעץ איתו זה מאוד יעזור.

פורסם

סוכן הביטוח אמר שהשווי של הרכב ירד, גם לי ברור כקונה שהייתי מעדיף להימנע מרכב כזה או שהייתי משלם פחות.

הייתי חושב לעצמי- "זה כנראה רכב עם מלא תקלות, החליפו מנוע ואפילו זה לא עזר ועכשיו רוצים להיפטר ממנו".

פורסם

הרכב הוא פורד שנת 2009, המנוע שמחליפים עבר 25 אלף ק"מ. המנוע שלהם הוא משנת 2011 אבל לא ברור כמה הוא עבר ומה מצבו (כמובן שהם אומרים שזה מנוע מצויין).

בעוד שאתה עשית עם המנוע הרבה פחות מהממוצע, המנוע שהם יתנו לך סביר להניח שעשה כמו הממוצע זאת כנראה כמו הקילומטרז שאתה עשית, כך שפועל אתה לא מקבל מנוע עם פחות בלאי מאשר המנוע שהיה לך. לפי כך אני לא הייתי רואה בהחלפת המנוע סוג של רווח כל שהו אלה רק חיסרונות.

לפני שאתה חושב ללכת לעורך דין ולתבוע וכו', תשב עם בעלי המסך ותשמע מה שיש להם להציע לך.

ציינת שאתה רוצה למכור, אולי תוכל למכור דרכם ושהם יספגו נפילת ערך במידה שיש כזאת.

פורסם

אני לא היתי נותן שיחליפו למנוע שאני לא יודע מה הוא עבר וכמה הוא עבר בהתחשב בעובדה שהמנוע שלך עבר ק"מ מאוד נמוך ביחס לשנתון.

מנוע שעבד מ2011 יכול לעשות 10 אלף ק"מ ויכול לעשות גם 100, ככה שאי אפשר לתת כיוון.

תספר שתכננת למכור את הרכב ולהחליף לחדש, שבמידה וההצעות שתקבל יהיו מתחת למחירון/הרבה מתחת המוסך מתחייבים לרכוש ממך את הרכב במחיר מחירון. אחרת אני לא רואה פה פיתרון אחר.

שאצלי הוחלף המנוע בשירוקו הוא הוחלף לחדש עם 0 ק"מ, כאן לא יכולתי להתלונן וגם בעת המכירה הקונה לא הראה סימנים של חששות משום שזאת בעיה ידועה והוא בעצם קיבל מנוע חדש עם אחריות לשנתיים.

Got To love It

פורסם

אני רוצה להבין משהו.

האוטו כבר בן 5 ועם 25K ק"מ בלבד (כ 5000 לשנה) או שמדובר ברכב בן 5 שלפני 25K ק"מ עבר החלפת מנוע?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם בכוונה שלכם למכור את האוטו ולהתקדם לחדש, עצה ממני, תשאיר להם את הרכב AS IS סרב לקבל מנוע חילופי ותדרוש שהם ירכשו ממך את הרכב במחיר מחירון + כמה שקלים בגין עגמת הנפש.

מנסיון, כסף ממש קשה להם לתת, אבל עם מדובר במוסך יבואן הם יכולים לתת לך זיכוי לטובת רכב חדש ותשלים אתה את ההפרש.

גם אם תפסיד כמה שקלים מהעסקה עדיף, מאשר לנסות למכור רכב שעבר החלפת מנוע, יבלבלו לך את השכל כמו שרשמו מעלי.

פורסם
אני לא היתי נותן שיחליפו למנוע שאני לא יודע מה הוא עבר וכמה הוא עבר בהתחשב בעובדה שהמנוע שלך עבר ק"מ מאוד נמוך ביחס לשנתון.

מנוע שעבד מ2011 יכול לעשות 10 אלף ק"מ ויכול לעשות גם 100, ככה שאי אפשר לתת כיוון.

תספר שתכננת למכור את הרכב ולהחליף לחדש, שבמידה וההצעות שתקבל יהיו מתחת למחירון/הרבה מתחת המוסך מתחייבים לרכוש ממך את הרכב במחיר מחירון. אחרת אני לא רואה פה פיתרון אחר.

שאצלי הוחלף המנוע בשירוקו הוא הוחלף לחדש עם 0 ק"מ, כאן לא יכולתי להתלונן וגם בעת המכירה הקונה לא הראה סימנים של חששות משום שזאת בעיה ידועה והוא בעצם קיבל מנוע חדש עם אחריות לשנתיים.

פות"ש שרשור יקר, תקרא בבקשה את הציטוט, כל מילה בסלע.

מנוע מ- 2009 שעבר 25K ק"מ? אין דברים כאלה! קילומטראז' סופר-נמוך.

למה לך לקחת חתול בשק? החלפת מנוע? רק בחדש + 0 ק"מ.

ולכל שאר העונים, שעושים פוליש מכל שריטה ברכב, נו בחייכם!

תעמדו מול המראה ודמיינו מה אתם הייתם עושים? ברור שיש כאן תביעה.

פורסם

דווקא משום שבכוונתך למכור את הרכב, מצבך טוב. תודיע למוסך כי עומדות בפניו שתי אפשרויות: או רכישת הרכב על פי מחירון, או שאתה תמכור את הרכב והם ישלמו את ההפרש. לא שילמו, קח שמאי ותגיש תביעה לאחר מכירת הרכב, כאשר תדע בדיוק, מה הנזק שנגרם לך.

פורסם

תודה רבה לכולם, אכן הרכב לא נוסע הרבה עבר רק 25.

אם יש למישהו שמאי ממולץ, אני אשמח אם תכתבו לי פה או בהודעה פרטית.

פורסם
תעמדו מול המראה ודמיינו מה אתם הייתם עושים? ברור שיש כאן תביעה.

אתה עו"ד או תבעת פעם מישהו בבית משפט?

לפי איזה סעיף בחוק אתה מציע לו לתבוע?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כרגע אני מנסה להגיע להסתדר שנראה לי הוגן עם מנהל המוסך, במידת הצורך נשקול תביעה.

תודה רבה לכולם, חלק מהתגובות פה מאוד עזרו.

פורסם
דווקא משום שבכוונתך למכור את הרכב, מצבך טוב. תודיע למוסך כי עומדות בפניו שתי אפשרויות: או רכישת הרכב על פי מחירון, או שאתה תמכור את הרכב והם ישלמו את ההפרש. לא שילמו, קח שמאי ותגיש תביעה לאחר מכירת הרכב, כאשר תדע בדיוק, מה הנזק שנגרם לך.

יכולה להיות בעיה קשה מאוד עם טענה כזו. אם מחיר השוק של הרכב נמוך ממחיר המחירון המשוקלל של הרכב אי אפשר לצפות מהמוסך לשלם מחיר מחירון על הרכב. השווי המסחרי שלו נמוך יותר.

אם מתעקשים ללכת לפי מחירון לפי יצחק שהוא האורים ותומים בחוזים מול חברות הביטוח, אז הגיוני באותה מידה לבקש חוות דעת משמאי שקובע שאין ירידת ערך של הרכב, והחלפת המנוע מחזירה את המצב לקדמותו.

נכון שיש ירידת ערך מסחרית, אבל אם מדברים על ערך מסחרי - ראה פסקה קודמת.

פורסם

תדרוש רק מנוע חדש עם 0 ק"מ ואל תסכים לקבל מנוע שלא ידוע לך כמה הוא עבר ואיך הוא טופל.

תן להם לשבור את הראש ואל תוותר כי במקרה הזה אתה לא אשם.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...