Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ניגמר לי הנהג חדש ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב תודה רבה אבל בשביל להיות בטוח למי אני יכול לפנות אני אפילו לא יודע איפה יש סניפים של משרד הרישוי בשביל שאני יוכל להגיע לשם ולבדוק (אני גם ברחובות אם מישהו יודע איפה יש סניף).

תודה רבה

שקד

פורסם

כי אם ניגמר לי באמת הנהג חדש אז אני לא צריך את השלט ואני יכול להסיע יותר משני נוסעים איתי. את הביטוח אני מבין שלא כדאי לבטל גם ככה זה גרושים הנהג הצעיר זה מה שלוקח את רוב הסכום.

אם יגידו לי שניגמר לי הנהג חדש אז אני אדע שאני יכול להסיע יותר משני נוסעים ברכב וזה משהו שדי חשוב לי.

תודה רבה על זה שאמרתה לי איפה זה נימצא ביום שלישי הסע לשם והעדכן מה אמרו לי שם.

שקד

פורסם
כי אם ניגמר לי באמת הנהג חדש אז אני לא צריך את השלט ואני יכול להסיע יותר משני נוסעים איתי. את הביטוח אני מבין שלא כדאי לבטל גם ככה זה גרושים הנהג הצעיר זה מה שלוקח את רוב הסכום.

אם יגידו לי שניגמר לי הנהג חדש אז אני אדע שאני יכול להסיע יותר משני נוסעים ברכב וזה משהו שדי חשוב לי.

תודה רבה על זה שאמרתה לי איפה זה נימצא ביום שלישי הסע לשם והעדכן מה אמרו לי שם.

שקד

הנהג חדש לא נגמר לך רק בגלל שקיבלת כרטיס שלא כתוב עליו, הוא נגמר כי עוברים X חודשים מהרגע שהוצאת רשיון - זה מה שרלוונטי וזה מה שמסתכלים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה רק אני או שכל הדיון הזה משונה מיסודו.

אזרח מקבל מסמך רשמי מגוף ממשלתי והכתוב בו לא מספק?

לי, לא נראה סביר שזה המצב.

רשיון נהיגה הוא לא "כרטיס" הוא מסמך רשמי לחלוטין ואף מהווה תעודה מזהה בפני הרשויות. אם מה שכתוב בו לא תקף אז אפשר להפסיק לסחוב אותו איתנו לכל מקום ומראש להפסיק להנפיק אותו.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

את ה"מסמך" הזה מנפיק מחשב (הגולם, להלן). נניח שתקבל בטעות רשיון לאוטובוס\משאית ללא הגבלת משקל וכו' מבלי ללמוד שניה אחת על כלי כזה. האם היית רץ להחליף לעבודה בתור נהג מערבל בטון?

לפי דעתי התקנות מחייבות, והן ברורות בנושא, ולא טעות בהנפקת הרישיון.

פורסם

רשיון נהיגה הוא לא "כרטיס" הוא מסמך רשמי לחלוטין ואף מהווה תעודה מזהה בפני הרשויות. אם מה שכתוב בו לא תקף אז אפשר להפסיק לסחוב אותו איתנו לכל מקום ומראש להפסיק להנפיק אותו.

תעודה מזהה בפני הרשויות? האמנם? רוב משרדי הממשלה אינם מכירים בו לצורך זיהוי (משרד הפנים, החקלאות). הגופים הרשמיים היחידים שנתקלתי בהם עד כה ומכירים בו הם משרד התחבורנ (שמנפיק בעצמו את הרישיון) והמשטרה.

פורסם

טוב היום ביקרתי במשרד הרישוי ברחובות והעלתי את כל הסיפור ביפני הפקידה שם שהסתכלה ובדקה במחשב ואז התחילה לצחוק ואמרה שאכן יש טעות ואני אמור עדיין להיות נהג חדש והייתה פה טעות אנוש אבל היא לא תשנה לי את זה והרווחתי ואני כבר לא נהג חדש גם מבחינת המשטרה.

תודה רבה לכולם על העזרה

שקד

פורסם

עכשיו נשאר לך רק לקבל התחייבות בכתב מחברת ביטוח נזקי גוף שאתה מכוסה גם ברכב מלא, ואתה על הסוס (אני מניח שהפקידה לא חשבה על זה יותר מדי, אלא שמחה: איזה יופי, יש פה מישהו שלא צריך לשרת)

פורסם
תעודה מזהה בפני הרשויות? האמנם? רוב משרדי הממשלה אינם מכירים בו לצורך זיהוי (משרד הפנים, החקלאות). הגופים הרשמיים היחידים שנתקלתי בהם עד כה ומכירים בו הם משרד התחבורנ (שמנפיק בעצמו את הרישיון) והמשטרה.

בהחלט נחשבת כתעודה מזהה לכל דבר, גם עבור גופים אחרים כמו משרד הפנים, בנק, צה"ל וכו'.

טוב היום ביקרתי במשרד הרישוי ברחובות והעלתי את כל הסיפור ביפני הפקידה שם שהסתכלה ובדקה במחשב ואז התחילה לצחוק ואמרה שאכן יש טעות ואני אמור עדיין להיות נהג חדש והייתה פה טעות אנוש אבל היא לא תשנה לי את זה והרווחתי ואני כבר לא נהג חדש גם מבחינת המשטרה.

תודה רבה לכולם על העזרה

שקד

זו לא טעות, זה פשוט מונע ממך ביום שנגמר לך הנהג חדש לרוץ למשרד הרישוי ולהוציא רשיון נייר בו אין את ההגבלה ולקבל אחרי שבוע את הפלסטיק.

בכלל לא משונה, אין שום סתירה בין המסמך לבין התקנות, אם היה יוצא לך רשיון נייר בו אין הגבלה של נהג חדש זה אומר שאתה לא נהג חדש? בוודאי שאתה עדיין נהג חדש כי השאלה אם אתה נהג חדש או לא נענית בתקנה הקובעת כי 3 או 6 חודשים לאחר הוצאת רשיון אתה נהג חדש, ולא לפי ההגבלות ברשיון.

גם אם הבחור יסתובב עם הכרטיס החדש בו אין את ההגבלה, ההגבלה עדיין מופיעה במחשבי משרד התחבורה, אם הוא ייאבד את הפלסטיק נניח באותו יום ויילך להוציא רשיון נייר במשרד התחבורה, הוא יקבל רשיון נייר שעליו יש את ההגבלה.

מה שעשו בסה"כ זה לשלוח את הפלסטיק הקבוע בלי ההגבלה קצת לפני תאריך החידוש כדי שנהגים לחוצים לא יילכו למשרד הרישוי ביום שיורדת ההגבלה כדי להוציא רשיון נייר בלי הגבלה ואח"כ פלסטיק.

זה חוסך פקידים, זה חוסך נייר, זה חוסך דיו. מה רע בזה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סלח לי אך אתה טועה את חידוש הרישיון מקבלים לשלם חודש לפני סוף תוקף הרישיון שלך ככה שאם שלמתה את הרישיון כשקיבלתה אותו רוב הסיכויים שתקבל את הכרטיס אפילו קצת לפני סוף הנהג חדש.

הפקידה אמרה לי במפורש שזוהי טעות אנוש.

פורסם

מה כבר הפקידה יודעת בתקנות תעבורה?

גם כשאני הוצאתי רשיון לפני כמעט עשור עשו בדיוק את אותו דבר, וזה לא הפך אותי לנהג חדש פחות מ-3 חודשים, אלא בדיוק 3 חודשים, למרות שהחזקתי בפלסטיק ללא "נהג חדש" כמעט חודש לפני.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...