רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום. אני רוצה לשתף אותכם במשהו שקרה לי בשבוע האחרון כשחיפשתי רכב . אני כבר הרבה מאד זמן מחפש רנו מגאן קופה , במקרה מצאתי מודעה ביד 2 של מגאן ק"מ נמוך יד נמוכה ומחיר קצת מעל מחירון , אמרתי שבמקרה הזה שווה לשלם מעל מחירון(הוא ביקש 20% מעל מחירון) במקרה אני גר בצפת והרכב נמצא בירושלים (מרחק של כ180 ק"מ נסיעה). דיברתי אם המוכר הוא סיפר על הרכב והרשים אותי ואמרתי זהו אני רוכב אותו! היסתובבתי בבנקים , שברתי את שני חשבונות החיסכון שלי ושילמתי כנס של 500 ש"ח על זה . קבעתי איתו שהוא יגיע לת"א ולאחר מכן קבעתי מוסך בת"א(מוסך הרייך - מוסך מורשה רנו) הייה קשה לקבוע תור למוסך כי הם היו עמוסים והכל , אבל בסוף הצלחתי לארגן לעצמי תור . אתמול בערב אני מתקשר אל הבחו…
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 730 צפיות
שלום , אין לי שום ידע במכונאות רכב ( חוץ מהבסיס ) , עשיתי חיפוש באינטרנט בשביל לבדוק איפה אפשר ללמוד את המקצוע ועלה לי בחיפוש שמכללת עתיד מלמדת . התקשרתי למכללה ואמרו לי שכבר לא מלמדים אוטוטרוניקה , אבל אם אני מעוניין יש להם הנדסאי רכב . הנדסאי רכב אני לא מעוניין כי לומדים כמה שנים , וזה הרבה תאורטי ובתכלס אני רוצה ללמוד את המקצוע ולצאת לעבוד . אולי פה מישהו יודע איפה יש מכללה שכן מלמדת את המקצוע הזה ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, אני חדשה בפורום (למרות היותי קוראת סמויה כבר כמה חודשים ) בכל מקרה, חניתי עם המכונית בין 2 חניות ריקות וכשחזרתי גיליתי להפתעתי שהברלינגו שחונה בצמוד אלי עשתה סימן של פתיחת דלת על המכונית. סתם מתסכל , במיוחד שהרכב של המשפחה חדש (הונדה ג'אזז היברידי ). וכשאני פותחת דלת זה בזהירות ולאט כדי לא לפגוע ברכב שלידי. ~אעלה תמונות בהמשך על הסימן בדלת שהתקלף שם הצבע~ .
הודעה אחרונה מאת GreatSavana, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה, קנינו מקרסו בזמנו רכב זה כשהיה 8 חודשים על הכביש. מתבר שאין בקרת יציבות. אבל בחיפוש באינטרט ראיתי שכן יש בקרת יציבות. האם יש לכם תשובה, כשקנינו הוצג ברישיון אדם פרטי ולא רכב ליסינג
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
- 0 תגובות
- 586 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_322.html נושאים רפורמת השקיפות למחירי חלקי חילוף לרכב בוגרי ה"מייסטר" סיימו לימודים בגרמניה - אוגוסט 2013 שת"פ עם מנהלות קידום עסקים וערי ישראל
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
מופתע שלא פתחו על זה ט'רד כבר. ראיתי בשיטוטי באינטרנט את היטי החדשה , והיא ממש נראית טוב, מזכירה קצת את האודי עם הלדים אבל למי אכפת. סוף סוף נפתרו מהאורות העגולים המכוערים האלה, מעניין מתי תגיע ארצה
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום רב חברים דיברו הרבה על מזדה 3 החדשה כאן בפורום מישהו יודע מתי משיקים אותה בארץ?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יבאתי חלק דרך mustop שעלה לי 45 פאונד כולל משלוח באנגליה. 45 פאונד הם פחות מה-$75 שהם התקרה לפטור ממס. בסופו של דבר שבוע אחרי שקיבלתי את החבילה חייבו אותי במס, הם טוענים שחלקי חילוף לרכב מחויבים במס 49% מהשקל הראשון ואין משמעות ל-$75. האם מישהו יודע שזה אכן המצב?
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
מחפש פירוקיות באיזור הצפון- המלצות?
מאת Guest car4fun-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 791 צפיות
מעוניין לקנות מפירוקיות מספר חלפים בעיקר לפנים הרכב למאזדה 6 09 לקצ׳ורי. אם יש לכם המלצה על מקום טוב שניתקלתם בו או שמעתם עליו בצפון, אשמח לקבל המלצות.
-
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שמעתי שהטויוטה קורולה 2014 נדחה לדצמבר, שהיה אמור להיות מיובא בספטמבר.. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
אני כבר יומיים מנסה לנווט עם האפליקציה והיא כל הזמן עושה בעיות! נסגרת אחרי שנייה, לא מזהה את המיקום, ולפעמים בכלל לא עולה ונתקעת. עוד מישהו נתקל בזה ביומיים האחרונים? ניסיתי לנווט בעיקר באזור המרכז waze אתם פשוט ביזיון!! העיקר עשיתם אקזיט ושכחתם אותנו. כל המשפטנים למיניהם - זו לא הוצאת דיבה - יש פה טענה של "אמת דיברתי"
הודעה אחרונה מאת Danix60, -
- 8 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כרגיל רק חדשות רעות מגיעות בדואר והפעם הפתעה שעדיין לא נתקלתי בה באופן אישי - התליית רשיון נהיגה . במכתב רשום שעלי להפקיד את רשיון הנהיגה שלי מכיוון שלא ניגשתי לקורס נהיגה נכונה הבעיה שאף פעם לא קיבלתי הודעה על קורס שכזה והפעם האחרונה שקיבלתי דו"ח המלווה בנקודות הייתה אי שם בשנת 2006 ובזמנו קיבלתי קנס ושלילה (מהירות מופרזת) . ההתנהלות תקינה ? האם יש לי מה לעשות בנידון ? והאם הטיעונים מהכתבה הזאת יכולים לעזור http://www.mako.co.il/cars-magazine/articles/Article-8d57c3b584cbe31006.htm תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
במקרה נתקלתי בפרסומת על הרכב הזה. מסתבר שהוא פה כבר מלפני חודשיים, עשו לו כמה מבחני דרכים אבל פשוט לא שמעתי ציוץ לגביו מעבר. ועל הנייר הוא ניראה בהחלט בעל מקום להשתלב בשוק התחרותי הזה של הסופר מיניז. 70 אלף לגרסא הידנית עם המנוע 1.0 , ו-80 אלף עבור הגרסא האוטומטית(גיר רציף) עם המנוע 1.2 ליטר. עד כמה שאני יודע זה המחיר הכי נמוך לסופרמיני אוטומטית נכון להיום... ע"פ ביקורות , הדיעות עליו מאוד חלוקות. בחלק קטשו אותו לגמרי, ובחלק הוא יצא דווקא עם התרשמות מאוד חיובית(בביקורת של קארספורום). האם הוא באמת כול כך גרוע שאף אחד לא מדבר עליו?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, הלך לי צמיג ברכב (גולף GTI MK6 2011). אני צריך עזרה: 1. רק מוודא - מחליפים 2 צמיגים ולא אחד, נכון? 2. בעבר הייתי מרוצה מ tyre center בקרית מטלון בפ"ת. הבנתי שהבעלים התחלפו והמקום לא כמו בעבר. זה נכון? יש המלצה אחרת באזור פ"ת? 3. אזה צמיגים אתם ממליצים, הצמיג שהיה לי זה המקורי. תודה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום , רציתי לשתף איתכם בכמה תמונות מהביקור האחרון שלי בלונדון , מצטער על האיכות
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
התקשרו מיחידת המילואים שלי ושאלו אם אני מוכן בהתראה קצרה של יום לבוא ליום-יומיים לסייע בעניין דחוף. היות ונמאס לי משגרת היום-יום ונדנודי בת הזוג אמרתי למה לא. ביקשו שאעלה לצפון ושאלו אם אני יכול ברכבי הפרטי או צריך פתרון. אמרתי שמעדיף שיארגנו רכב + נהג (למה לשחוק את הפרטית ? ) . אמרו בסדר בוא ליחידה באזור המרכז. הגעתי. אמרו יש קצת בעיות עם הנהגים , אתה מוכן לנהוג ? עניתי בחיוב. נתנו לי מפתחות ואמרו גש לרכב מספר XXX בחנייה. נגשתי וחטפתי הלם - יונדאי גטס. חשבתי שכבר מזמן כל הרכבים הלבנים הפשוטים ביחידה הם קיה ריאו או אקסנט. מסתבר שנתנו לי את ה Xונה היחידתית . מה לעשות ? בוחן את היצירה הלבנה - דווקא נראית נקייה בחוץ מבחינה חיצונית. …
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 553 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_322.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 1 תגובות
- 605 צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000871136
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 0 תגובות
- 594 צפיות
בס"ד שלום לכם האם זה נכון לרכב מיצובישי SW אין קורה קידמית והטמבון משמש כקורה קידמית ? אם יש פגיעה בטמבון האם זה נחשב פגיעה בשאסי ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת hrami, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מהם הצעדים להשגת רישיון למונית? אני יודע שיש קורס, ניירת, בדיקה, משרד רישוי טרם הקורס. השאלה היא רק מה הסדר. האם הסדר הוא: טופס ירוק, משרד הרישוי, קורס, ואז טסט?
הודעה אחרונה מאת YUDA3030, -
- 0 תגובות
- 767 צפיות
שלום לכולם, מקווה שזה המקום הנכון לפרסם את הסיפור. בבעלותי מזדה 6 פרימיום 2004 מאז ומיתמיד הרכב משך ימינה בקטנה ב3 חודשים האחרונים הוחלפו חישוקים לחדשים+4 צמיגים פלקן 912 לאחר החלפת הצמיגים ליפני כ חודשיים הרכב התחיל לימשוך חזק ימינה. הלכתי לעשות כיוון פרונט (לא שמות בישביל לא ליפגוע) הבחור עשה כיון שלם X כסף ויצאי דרכי כבר בשניות הראשונות הרכב משך ימינה, על מהירות 120 הרכב היה עובר נתיב ברגע שאני עוזב את ההגה. חזרתי לבחור. יום שלם הרכב עלה לליפט עשה כיוון נסיעת מיבחן וחזר לליפט. לבסוף הבחור התיאש ושלח אותי למורשה לצורך בדיקה. כמובן שעוד חצי יום בדיקות, הרכב מושך ימינה אבל לא מוצאים בעיה-כניראה משהוא בפרונט לא תקין. הלכתי למכון…
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 14 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
http://www.buy2.co.il/o/8e8ee019-b6a8-432e-876e-b3ddde46eddb האם מישהו ניסה? נראה רעיון לא רע, השאלה כמה זמן יחזיקו התופסנים על השמשה..
הודעה אחרונה מאת Shay_samoha, -
סל"ד במהירות שיוט 1 2 3
מאת SuperBamba-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היי. יש כאן שרשור דומה אך הוא מדבר על רכבים ספציפיים ואני מעוניין לקבל תשובה כללית שתנחה אותי בהמשך. אחד הדברים החשובים לי ברכב הוא נסיעה במהירות שיוט 100-120 בסלד נמוך. עד 3000. בפיאט פונטו הרכב ראה גם את ה4000 סל"ד ובמצבים כאלה עפ"י הידוע לי החסכון קצת מתבטל (תקנו אותי אם אני טועה) ורעשי הרכב לא נעימים. במגאן 2001 שברשותי המנוע כבר גדול יותר. יש הרבה יותר כ"ס וגם ההילוכים יותר ארוכים ועדיין הרכב מגיע לסלדים גבוהים יחסית ( 3200 או אפילו קצת יותר) באיזור ה110-120. עפ"י הבנתי יחסי סל"ד - מהירות תלויים בתיבת ההילוכים והאם ההילוכים הם קצרים יותר או ארוכים. איך אני כקונה פוטנציאלי של רכב יודע להחליט אם הרכב מתאים לי מבחינה זו ואם ההילוכים קצרים או ארוכים? לשא…
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
תאורה ראשית אדפטיבית 1 2
מאת Buki-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 10 אלף צפיות
היא מגיעה כציוד סטנדרטי בחלק מדגמי יוקרה ובשנים אחרונות ניתן להזמין אותה כאופציה בתוספת תשלום גם בדגמים עממיים מסויימים. (למייטב ידעתי רק בחו"ל). אופציה יקרה למדי, בין 1500 ל 2500 יורו. מה זה בדיוק? החלפה אוטומטית מאור גבוה לנמוך כשיש רכב בנתיב הנגדי? עוקבת אחרי שינוי גובה פני הכביש? עוקבת אחרי פניות? מניעת סנוור אוטומטית? אני חושב שלכל יצרן יש פונקציות שונות וזה לא אחד. האם יעיל ושווה את המחיר היקר? מבקש לא לצטט יותר מידי מידע מהאינטרנט כי כבר קראתי כמה כתבות, אלא מעניין אותי לשמוע חוות דעת של מישהו שנהג על רכב עם תאורה כזאת.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
שלום לכולם, בזמן האחרון אני שם-לב שיש הרבה אנשים שדורשים מחיר מחירון על המכונית שברצונם למכור. ובכן, לפי איך שאני רואה את זה, ישנם מס' סוגים של אנשים בעלי עדיפויות שונות: - אחד שלעולם לא ייקנה רכב במחיר מחירון מכל מיני סיבות שונות, הסיבה העיקרית שמדובר ברכב משומש (יד שניה וכ'ו..) - אחד שיהיה מוכן לשלם מחיר מחירון אך ורק אם הרכב במצב טוב מאוד/מצויין. - אחד שיהיה מוכן להתפשר ולקנות בסופו של דבר רכב במחיר מחירון, ז"א.. הרכב במצב סביר, עבר טיפול גדול, יש לו תוספות וכ'ו.. אני מסוג האנשים שלא יישלם מחיר מחירון על רכב, למה? מכיוון שיש כ"כ הרבה קריטריונים שמורידים את הערך של המכונית, אז למה שאני אשלם מחיר מחירון? תאונות, יד, מס' קילומטרים, פגיעות וכ'ו.. …
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
נכון אם תסתכלו ימינה תראו שזו אחת מ10 ההודעות הראשונות שלי , זה יגרום לכם לפקפק באמינות הפוסט או לחשוב שאני שתול שלהם , אז אתחיל במשפט נחמד שאמר לי המוסכניק בחברה "קיה קנית , בעליה לא עלית , ועל הכסף בכיתה " ולענייננו , אני קורא סמוי בפורום הזה כבר קרוב ל5 שנים , נוהג על קיה פיקנטו ידנית 1.0 שנה+ שנת 2011 בעלת 22,000+ ק"מ שבערך 10,000 מתוכם ננהגו על ידי . לאחר שלל תגובות שקראתי על הפיקנטו , מי בעד מי נגד רציתי לתת קצת מניסיוני העשיר למי ששוקל לקנות . אז נתחיל ... בפנים : מבחינת מקום , אין הרבה , 5 אנשים ישבו בלחץ , הבאג'ז קטן מאוד , עגלת תינוק דוקא נכנסת . רדיו דיסק מובנה שהתצוגה שלו לא משו , במיוחד בשמש . איתו באים רמקולים הכי חלשים ששמעתי עד הי…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש פורד פיאסטה ושמעתי על החברה הזו שעושה ייבוא מקביל מישהו רכש דרכם?
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
היי, אני רוצה להסב לגז ויש לי כמה שאלות בנושא: 1. המכונית נוסעת רק על גז או גם גז וגם דלק, לא ממש הבנתי איך זה עובד.. 2. איפה כדי להסב? כמה יעלה? 3. בהנחה שזה אפשרי לרכב (גולף 1.6 ידני) האם זה יוריד מהביצועים של האוטו, כ״ס וכו.. חחח תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yotamee1, -
טוב אני כותב את השרשור הזה וכואב לי - פשוט מרגיש כאב. אני אבוד עצות, אף אחד לא מבין אותי , ואין מי שיעזור לי . לפני כמה חודשים (4) נעשה לי ונדליזם והיום עוד פעם אני חוטף את המכה הזאת . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3819238#post3819238 ( השרשור הקודם והתמונות ) היום , אני יוצא ואני רואה שוב פעם שעשו לי זאת שוב . שרטו ע"י מפתח/סכין את הדלת של הנוסע, לא הספיק להם להרוס לי צד אחד של הרכב אז גם את הצד הזה. בדיוק כמה ימים לפני, שוב קיבלתי איומים ב - SMS הפעם ממספר לא מוכר של חברת HOT Mobile שתמיד מנותק . תלונה על המקרה הקודם הוגשה, המשטרה לא עשתה כלום עד עכשיו ( בפעם הקודמת היה לי חשודים וגם הוחכות! ) . אני גר בראשון לציון,בית פרטי ל…
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
- 0 תגובות
- 651 צפיות
שלום ראיתי שכבר שאלו את זה בעבר אבל התשובות לא היו חד משמעיות: האם יש בישראל מכונית משפחתית 1600 סמ"ק שמסוגלת לאלכלס מאחור שלושה כיסאות בטיחות של ילדים ? יש לי כרגע קורולה שנת 2012 שנחשבת יחסית רחבה אבל עדיין רחוקה מלהספיק לשלושה. בעבר דיברו על רנו פלואנס כאחת שמסוגלת. האם זה נכון ? האם יש עוד דגמים אפשריים ? אשמח לתשובות מנסיון אישי ולא הערכות והשערות. תודה
הודעה אחרונה מאת ni4ni,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 370 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hunter22
- nadavd4
- llaavvii
- blackpolo
- גור אדם
- NEW10
- natco
- Matan1515
- Avia
- nir eli
- gollu
- David32