Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיתוף בחוויה לפני קנייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום.

אני רוצה לשתף אותכם במשהו שקרה לי בשבוע האחרון כשחיפשתי רכב . אני כבר הרבה מאד זמן מחפש רנו מגאן קופה , במקרה מצאתי מודעה ביד 2 של מגאן ק"מ נמוך יד נמוכה ומחיר קצת מעל מחירון , אמרתי שבמקרה הזה שווה לשלם מעל מחירון(הוא ביקש 20% מעל מחירון)

במקרה אני גר בצפת והרכב נמצא בירושלים (מרחק של כ180 ק"מ נסיעה). דיברתי אם המוכר הוא סיפר על הרכב והרשים אותי ואמרתי זהו אני רוכב אותו! היסתובבתי בבנקים , שברתי את שני חשבונות החיסכון שלי ושילמתי כנס של 500 ש"ח על זה .

קבעתי איתו שהוא יגיע לת"א ולאחר מכן קבעתי מוסך בת"א(מוסך הרייך - מוסך מורשה רנו) הייה קשה לקבוע תור למוסך כי הם היו עמוסים והכל , אבל בסוף הצלחתי לארגן לעצמי תור .

אתמול בערב אני מתקשר אל הבחור ההוא ואומר לו את הפרטים של המוסך ושקבעתי תור ושהכסף ביד . ופתאום הוא אומר לי שהוא לא מוכן להגיע לת"א ושאם אני רוצה אני יעלה לירושלים , הטונים עלו והגיע בסופו של דבר לבהצלחה לך במכירה במילים היפות.

לקחתי במיוחד בישביל זה יום חופש! שברתי מסגרת חיסכון והיתרוצצתי ימים בישביל זה! וזה מה שהוא אמר לי בסוף.

מה אתם אומרים על ההיתנהגות שלו?

פורסם

אני מבין את המצב שלך, אבל אני חושב שזכותו של המוכר להחליט אם לתת לך לקחת את הרכב או לא, כמו שזכותו להחליט אם בא לו למכור לך. ואני חושב שהיית יותר מידי פזיז בנושא, לא שוברים חסכונות בבנק רק על שיחת טלפון מפתה לקניית הרכב, הצעד הנכון הוא לעשות את כ הבדיקות שאתה רוצה ולאחר מכן אם הכל סבבה אז אתה נותן לו סכום על החשבון, עד שאתה מארגן את כל הכסף, וכמובן לעשות זיכרון דברים.

בהצלחה בהמשך!

גולף 1.8 שנת 99 ידני לא צריך יותר מזה!!!

פורסם

אתה יכול גם להסתכל על זה הפוך.

תאר לך שהוא בתור המוכר היה צריך להתרוצץ בארץ ולהפגש עם כל אחד שרוצה להפגש ולקנות את האוטו.

הוא מבחינתו לא יכול באמת לדעת מי רציני ומי סתם מבלף אותו.

במקרה שלך זה היה רציני אבל באותה מידה זה יכל להיות מישהו לא רציני שסתם אמר לו שהכסף אצלו.

אין לו כמוכר דרך לדעת ולכן ההתנהגות שלו די מובנת ומקובלת.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה!

פורסם

אם כבר היית מוכן לעשות נסיעה של שעתיים וחצי בערך למה לא להמשיך עוד 35 דקות ולמקרה שאתה נוסע עם אוטובוס אז יש לך ישיר מצפת לירושלים.

פורסם

חשבתי על זה , ואתה צודק גם אם אני הייתי מוכר רכב לא הייתי נוסע כל פעם שמישהו מתקשר גם 20 ק"מ .

אבל העניין הוא שקבעתי כבר מוסך והייתי מוכן לשלם על הבדיקה במוסך , ושאני בעצמי נוסע 160+ ק"מ בישביל להגיע לשם .

פורסם
ערב טוב לחברי הפורום.

אני רוצה לשתף אותכם במשהו שקרה לי בשבוע האחרון כשחיפשתי רכב . אני כבר הרבה מאד זמן מחפש רנו מגאן קופה , במקרה מצאתי מודעה ביד 2 של מגאן ק"מ נמוך יד נמוכה ומחיר קצת מעל מחירון , אמרתי שבמקרה הזה שווה לשלם מעל מחירון(הוא ביקש 20% מעל מחירון)

למה הסכמת לשלם לו על רנו מעל המחירון? זאת שאלה ראשונה. דבר שני זה לוודא מראש שהמוכר מודע לפעולות שלך ,שזה אומר להוציא כסף ולקחת יום חופש ולשאול אותו כמה פעמים מראש אם מקובל עליו להגיע לת"א כדי לא לגרום לך סתם להתרוצץ מרחוק.

מצד שני במקומו לא הייתי מסכים לנסוע לת"א ואומר לך מראש לבוא לירושלים.

להבא עצה חברית , קודם תראה את הרכב , תעשה בדיקה , ורק אחר כך תרוץ להוציא כסף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
קצת הגזמת עם ההכנות שלך.

קודם כל, רואים את הרכב. אח"כ עושים סידורים מסביב.

העניין הוא שבגלל המרחק זה בעייתי לעשות מס גיחות של מרחקים כאלה , בגלל זה הייתי רציני לגמרי וציפיתי בפעם אחת להגיע , לבדוק , ולקחת

פורסם
העניין הוא שבגלל המרחק זה בעייתי לעשות מס גיחות של מרחקים כאלה , בגלל זה הייתי רציני לגמרי וציפיתי בפעם אחת להגיע , לבדוק , ולקחת

אז היית צריך להודיע לו על כך,

ולאמר לו שבגלל שאתה רוצה לבדוק את הרכב בת"א, באם לא תקנה תפצה אותו על הדלק + הזמן.

כך היה איתי כשנסעתי לנשר בשביל קונה.

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא היית צריך לשבור את החסכונות לפני שבכלל ראית את הרכב. לדעתי זו הטעות הגדולה שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ערב טוב לחברי הפורום.

במקרה אני גר בצפת והרכב נמצא בירושלים (מרחק של כ180 ק"מ נסיעה). דיברתי אם המוכר הוא סיפר על הרכב והרשים אותי ואמרתי זהו אני רוכב אותו! היסתובבתי בבנקים , שברתי את שני חשבונות החיסכון שלי ושילמתי כנס של 500 ש"ח על זה .

קבעתי איתו שהוא יגיע לת"א ולאחר מכן קבעתי מוסך בת"א(מוסך הרייך - מוסך מורשה רנו) הייה קשה לקבוע תור למוסך כי הם היו עמוסים והכל , אבל בסוף הצלחתי לארגן לעצמי תור .

אתמול בערב אני מתקשר אל הבחור ההוא ואומר לו את הפרטים של המוסך ושקבעתי תור ושהכסף ביד . ופתאום הוא אומר לי שהוא לא מוכן להגיע לת"א ושאם אני רוצה אני יעלה לירושלים , הטונים עלו והגיע בסופו של דבר לבהצלחה לך במכירה במילים היפות.

לקחתי במיוחד בישביל זה יום חופש! שברתי מסגרת חיסכון והיתרוצצתי ימים בישביל זה! וזה מה שהוא אמר לי בסוף.

1. לשלם 20% מעל המחירון זה נשמע מוגזם.

2. זה שסיכמת איתו הכל מראש היה רעיון טוב אבל לא מספיק.

אני מנחש שאתה לא ישראלי בטבע שלך.

החוקים פה במשא ומתן אומרים, "תגיד כן ותסכם דברים כל עוד זה נוח לך, מקסימום אח"כ תגיד שאתה לא מוכן לעשות את זה".

במקומות אחרים, מילה זאת מילה.

3. הקנס ששילמת הוא בשל סיכון שלקחת ולא קשור להתנהגות שלו. יש סיכוי טוב שהמוכר היה זורם כמתוכנן אבל הרכב היה יוצא דפוק בבדיקה.

4. לקחת יום חופש זה נושא קשה, יש אנשים שזה עולה להם מאד ביוקר (הרבה יותר מהקנס ששילמת). שוב הבעיה היא בצד שלך.

si vis pacem, para bellum

פורסם

הבחור שהגיב מעליי , ניחשת נכון אין לי מנטליות ישראלית כלל או כלל.

למדתי להבאה מהסיפור הזה פשוט הבנאדם קצת הזוי כי גם אני מסכים לשלם לו *20%* מעל מחירון , וגם אני מגיע כמעט עד אליו.

פורסם

אתה נלהב מדי וזה עלול להעלות לך ביוקר. קודם רואים את הרכב, לאחר מכן מסכמים מחיר ורק בסוף לוקחים לבדיקה. כאשר מוכר רואה שאתה כה לחוץ, הוא לא יתגמש איתך במחיר וחבל.

בכל מקרה, אין הצדקה לשלם 20 אחוז מעל המחירון.

פורסם

אני חושב שהמוכר הבין את הטעות שעשה, בזה שהסכים לבזבז דלק ויום עבודה בשביל להגיע לקונה והתחרט. לא יפה אבל מותר.

לגבי העניין של 20% מעל המחירון, אני לא מסכים עם שאר האנשים פה. אם מדובר על מגאן MK1 בדגם הספורטיבי של 2.0 ליטר ידנית שביד2 מפורסמות ב 8-10K אז ה 2,000 שקלים האלה הם "כסף קטן" אם האקזמפלר שמור עם קילומטראז' נמוך.

• תוכן חדש...