Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך היית מתמחר את העיסקה הבאה :

יש לי היום קורולה 2003 , מטופלת בחברה מהיום בו נרכשה [ תיעוד מלא ] , שמורה מאוד, מטופלת תמיד טיפה לפני הזמן [ והרבה לפני הקילומטראז' ].

לפני פחות משנה פתאום היא החלה לאכול שמן [ טיפה, אבל חריג מאוד לטויוטה ].

במוסך ערכו מספר בדיקות ומילויים , עד שלפתע ביקשו את המנוע שלי, על מנת לשלוח לבדיקה ביפן.

נו, מה, שאני אאכזב אותם ? קחו, אמרתי, תהנו.

במקביל, הביאו לי כמובן מיפן מנוע חדש והרכיבו אותו אחר כבוד ברכבי [ הנחתי את ידי הארוכה אפילו על העתקי מסמכי הייבוא הפנימיים שלו לארץ ונכחתי בעת התהליך, כמובן ] .

כך החליפו בין השניים, שיניתי ברישיון, ואני נוהג היום עם מנוע שעשה פחות מ 10,000 ק"מ וברכב שנסע פחות מ- 70 .

מודל 2003 עם מנוע תחת אחריות :) .

אני יד 2, ויד 1 היו החברים של ההורים, שגרים בדירה מעלינו והם ברמת קרבה של " יותר מדודים ", מכירים אותי מלפני שנולדתי. בעצם ראיתי את הרכב הזה כמעט כל יום חונה בחנייה של ההורים מאז שהובא ע"י יד 1 מהחברה .

רק אני ואישתי נוהגים על הרכב [ מעל גיל 30 ] .

המנוע עבר הרצה לפי הספרים העתיקים שהיום כבר לא רלוונטיים [ אני מאמין גדול בהרצה עדינה ונכונה לכל מנוע ].

הצבע מקבל ווקס בכל עונה, הרכב נכנס רק לטיפולים שוטפים ומעולם לא בשל תקלה [ פרט כמובן למנוע החדש ]. ב 90% מהזמן הרכב נוסע עם נהג בלבד, אני לא בטוח שאי פעם הוא העמיס 5 אנשים.

בתכל'ס, לא נראה לי שיש כזו טויוטה שמורה בארץ.

מחירון אחרון שראיתי - 78,000 [ GLI ] .

כעת,

מי שמחפש קורולה 2003 ויקרא את הסיפור הזה, יכול להציע מחיר מסויים :

מי שלא להוט , יכול להציע מחיר מחירון.

מי שחושב שיש לו סיכוי, יכול להציע לי מתחת למחירון.

בנוסף, יש עוד אינסוף פרמטרים.

הרכב יוצע למכירה לקראת סוף שנה זו .

כמה היית מציע ?

אם אתם מכירים חברים מחפשי קורולה שמתוכננים לדצמבר 07 / ינואר 08', אתם מוזמנים להעביר להם את תוכן ההודעה.

אני הייתי מתמחר ב80-82,000 ש"ח. בהנחה שימכר עם טסט ל8-12 חודשים ואחרי טיפול (לא לפני טיפול)

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

• 5 שנים מאוחר יותר...
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שבוע טוב חברים,

שאלה לי אליכם הסתכלתי היום על רכב:

מחירון יד 2 הוא 67 ולוי יצחק הוא 76

מדובר על הונדה סיוויק 2008 עלתה באפריל 80 אלף קילומטר

פורסם

כשאתה המוכר - תבקש לפי המחירון הגבוה.

כשאתה הקונה - תציע לפי המחירון הנמוך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לדעתי עם כל הכבוד ליד2, הם לא שמאים ולא מדוייקים.

דוגמא: ההורים שלי מכרו לפני שבוע I20 שנת 2010 דגם פרימיום.

לרכב היה מחירון של 73 בלוי יצחק (75 משוקלל), 59 ביד2. על מה ולמה בדיוק המחירון של יד2 מבוסס?

הרי אם הרכב נגנב הביטוח משלם לפי לוי יצחק והרי אם פונים לטרייד אין - גם אז כולם עובדים לפי לוי יצחק.

כל בנאדם שהתקשר שאל ולמה לא לפי יד2 ב59? אז ענינו כי הציעו כבר 67 בטרייד אין.

הרכב נמכר ב69 בסופו של דבר ע"י מישהו שגם כן לא האמין שהמחירון מעל 59 בהתחלה.

פורסם

הדבר הראשון שכדאי לזכור הוא שהמחירון לא מחייב אף אחד לשום דבר. אם אני רוצה, אני יכול לבקש 100K עבור רכב שהמחירון שלו הוא 20K, ואף אחד לא יכול להגיד לי כלום.

תפקידו של המחירון הוא לשקף את מחיר השוק של הרכבים. יד2 עושים זאת על פי עסקאות שמבוצעות בשטח (כלומר אם הם רואים שסיאט איביזה שנת 2010 ידנית נמכרת בממוצע ב-50K, אז המחירון שלה יביד 2 יהיה 50K). ללוי יצחק יש כלים אחרים להעריך את מחיר השוק של רכבים, שאני פחות מכיר.

פורסם
הדבר הראשון שכדאי לזכור הוא שהמחירון לא מחייב אף אחד לשום דבר. אם אני רוצה, אני יכול לבקש 100K עבור רכב שהמחירון שלו הוא 20K, ואף אחד לא יכול להגיד לי כלום. ברור שלא מחייב, זה מחירון ולא חוזה כלשהו. אתה יכול לדרוש גם גישה לקוד של הכור בדימונה חוץ מ- 100K :-P

תפקידו של המחירון הוא לשקף את מחיר השוק של הרכבים. לא מדוייק. המחירון של לוי יצחק משקף את השווי לפי הערכתו - בימינו, ברוב המקרים מחיר השוק רחוק מאוד מהמחירון.

יד2 עושים זאת על פי עסקאות שמבוצעות בשטח (כלומר אם הם רואים שסיאט איביזה שנת 2010 ידנית נמכרת בממוצע ב-50K, אז המחירון שלה יביד 2 יהיה 50K). זאת הבעיה - הם נשענים על מידע מהלקוחות.

ללוי יצחק יש כלים אחרים להעריך את מחיר השוק של רכבים, שאני פחות מכיר.

לגבי יד 2 - אם לדוגמא אני מוכר עכשיו רכב ששוויו 100K ולא בא לי לעזור להם, אז אני מדווח על מכירה בגובה 20K. ככה הורדתי להם את ממוצע העסקאות, ובאתר יופיע להם מחיר מגוחך לאותו רכב. דוגמא משבוע שעבר - ראיתי שמחירון סיוויק 5D שנת 2009 עמד על 44K...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

כמו שאמר לי פעם אחד המוכרים כשאמרתי לו שהמחיר ש ל האוטו שלו ביד 2 יותר נמוך :״ אז תקנה מיד 2״

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

לא מדוייק. המחירון של לוי יצחק משקף את השווי לפי הערכתו - בימינו, ברוב המקרים מחיר השוק רחוק מאוד מהמחירון.

אם מחיר השוק רחוק מהמחירון, אז זה מחירון גרוע. אין לרכבים איזה שווי אבסולוטי אותו ניתן לנסות להעריך. השווי שלהם הוא האיזון בין בכמה אנשים יהיו מוכנים למכור אותם, לבין בכמה אנשים אחרים יהיו מוכנים למכור אותם. המחיר הזה הוא מחיר השוק, ומחירון טוב צריך לשאוף להיות כמה שיותר קרוב למחיר הזה.

זאת הבעיה - הם נשענים על מידע מהלקוחות.

לגבי יד 2 - אם לדוגמא אני מוכר עכשיו רכב ששוויו 100K ולא בא לי לעזור להם, אז אני מדווח על מכירה בגובה 20K. ככה הורדתי להם את ממוצע העסקאות, ובאתר יופיע להם מחיר מגוחך לאותו רכב. דוגמא משבוע שעבר - ראיתי שמחירון סיוויק 5D שנת 2009 עמד על 44K

זה נכון שגם המחירון של יד 2 הוא לא אידאלי, אבל הנסיון שלי מראה שבמרבית המקרים הוא מתאר את המציאות בצורה הרבה יותר טובה מאשר זה של לוי יצחק.

פורסם

מסכים,

יד 2 הוא כלי תומך החלטה ותו לא.

עדיין לוי יצחק שולט ללא עוררין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כמו שאמר לי פעם אחד המוכרים כשאמרתי לו שהמחיר ש ל האוטו שלו ביד 2 יותר נמוך :״ אז תקנה מיד 2״

אם הוא אמר את זה כדי להצדיק למה הוא מבקש מחירון לוי יצחק, אני מקווה ששלחת אותו למכור ללוי יצחק. :lol:

פורסם

אותו חוכמולוג היה אומר לך בדיוק אותו דבר לגבי לוי יצחק.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הדודג' שבתמונה ביום המכירה עלתה 37000 בלוי יצחק ו47000 ביד 2.

היא נמכרה ב50000 לפי מחיר ההיצע שהיה .

וקיבלתי לא מעט טלפונים שהיו מוכנים לשלם 46+ אז לא תמיד הסוקרים והשמאים יודעים לעשות תעבודה שלהם!!

פורסם
הדודג' שבתמונה ביום המכירה עלתה 37000 בלוי יצחק ו47000 ביד 2.

היא נמכרה ב50000 לפי מחיר ההיצע שהיה .

וקיבלתי לא מעט טלפונים שהיו מוכנים לשלם 46+ אז לא תמיד הסוקרים והשמאים יודעים לעשות תעבודה שלהם!!

דווקא נשמע באילו ביד2 עשו את העבודה שלהם לא רע בכלל...

פורסם

כולם חכמולוגים עד שמגיע התור שלהם לקנות או למכור רכב...

כל מצדיקי לוי יצחק- אם מחיר לוי יצחק יהיה נמוך יותר, לרכב שתמכרו- גם כן תבקשו לפיו? או שתעדיפו ללכת לפי יד 2 הגבוה יותר?

ואם אתה קונה ויד 2 נותן מחירון נמוך יותר? תתחיל ליילל שביד 2 המחיר נמוך, אז מה פתאום המוכר מבקש לפי לוי יצחק??

בקיצור, די לחירטוטים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

גם מחירון לוי יצחק הוא רק כלי תומך החלטה (בעיקר תומך בחברות הביטוח)

צריך לזכור שזה שוק היצע/ביקוש שנתון למצב רוח הלאומי, סטיגמות, שמועות וכו'.

לפי מה שאני ראיתי ברכבים הצרפתיים , העסקה בדר"כ נסגרת בכ 10-20% מתחת למה שאדון לוי מבקש (בהנחה שאין תאונות וכו). זה באמת תלוי בדגם. מעטים באמת מוכרים במחיר מחירון ומעלה. וכן יש סיפורים ששמעתי על כאלה שמכרו מעל אבל טרם פגשתי.

• תוכן חדש...