Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין את האנשים שכתבו שלא יקנו מעל או במחירון.

המכונית שלי הונדה סיויק קופה(לא למכירה!!),אנשים יודעים שבקופה מחירון לא משקף כלום.

כולם יד 5-6 מינימום,ק"מ בשמיים שזוייף,ערסים מטומטמים שחושבים שזה טורבו.

אצלי אני יד 3,שנת 96, 140 אלף ק"מ שכל 10 לפי שעון במוסך מורשה בלבד.

רק השבוע עשיתי טיימינג וטיפול ענק,לא חוסך ממנו.

או למשל לנסר של אמא,שנת 2001,יד 1 הוצאנו מהחברה,80 אלף ק"מ !!

היא פשוט לא נוסעת,וללא שום מכה ואם הייתה(והיו פה ושם)מתקנים ישר,אגב כנראה שנמכור אותה.

מה שאני אומר מחירון מתייחס לרכב ממוצע,ויש מציאות שצריך לשלם כמו שצריך.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל נשאלת השאלה מה זה מחירון. האם זה של לוי יצחק או מחירון אחר. אם אתה קונה, ברור שתנסה לקנות במחיר הזול שתוכל, ואז תנסה ללכת לפי מחירון xxxxxx. המוכר ירצה לפי לוי יצחק, כי סביר שריכבו מתומחר שם יותר גבוה.

אין לי שום בעיה לשלם מחירון או מעליו, אם הרכב המדובר אכן שווה את זה, מטופל עם קבלות (+ספר) שמור (לא צריך לאמץ את העיניים) וקילומטראז נמוך יחסית לגיל.

כמוכר, אם רכבי שמור ומטופל וקילומטראז' פחות מהממוצע, ברור שלא אמכור בפחות מהמחירון.

ולאותו אחד שאמר שהוא ישלם כמה שהרכב שווה ללא התייחסות למחירון, תסלח לי, אבל ממתי נהייתה שמאי, מהיכן המומחיות שלך להעריך רכבים? גם אצלך המחירון משמש כבסיס, ואל תספר לנו סיפורים.

פורסם
קודם כל נשאלת השאלה מה זה מחירון. האם זה של לוי יצחק או מחירון אחר.

אין פה שום שאלה.

אף אדם במדינה הזו, מלבד בעלי רכב אספנות ואופנועים, לא מתייחס לשום מחירון אחר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ולאותו אחד שאמר שהוא ישלם כמה שהרכב שווה ללא התייחסות למחירון, תסלח לי, אבל ממתי נהייתה שמאי, מהיכן המומחיות שלך להעריך רכבים? גם אצלך המחירון משמש כבסיס, ואל תספר לנו סיפורים.

אם זה היה אלי:

אז כנראה לא קראת מה כתבתי, כתבתי שאני יודע את כיוון המחיר הכללי, אבל מה לעשות ואין בעיה לדעת אם רכב מסויים זקוק להשקעה מסויימת, ואם אני רואה רכיבים "קריטיים" שנמצאים במצב מצויין, אז מן הסתם אני מסוגל להעריך שאני לא אצטרך עכשיו להחליף רדיאטור כי הוא חדש, או לא אצטרך לעשות טיימינג כי רק עשו לו, או לא אצטרך להחליף צמיגים, ועוד הרבה רכיבים מכניים שלא בעיה לבדוק אותם, ועל זה אני כן משלם מעל מחירון.

באמת שלא צריך להיות שמאי.

ובדיוק בגלל אותה השקעה מדוברת ברכב, שני הרכבים האחרונים שלי נמכרו מעל המחירון, ולא, לא על ידי שמאים.

ואם אתה לא מאמין לי, עד היום אין לי מושג מה המחירון של הרכב שקניתי ולא של הרכב שמכרתי.

פשוט שטות גמורה מה שכתבת.

פורסם

לא נראה לי שהוא התכוון אלייך, אלא ל...

קראתי והבנתי.זה משקף את דעתי.מבאס שרוב המחירים במחירון לא הוגנים אבל אין מה לעשות..

אבל כשאני אישית אמכור רכב אני אדרוש את המחיר שהרכב שווה מבלי ממש להתייחס למחירון,אולי רק כדי לקבוע גבולות.

כשאקנה רכב אז אתחשב במחיר שהרכב שווה ולא המחיר שנותנים במחירון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הכוונה הייתה שאם רכב מסויים הוא בעל ק"מ נמוך,מטופל ברמה ממש טובה,בלי פגיעות ובלי תאונות ובקיצור במצב ממש מצויין אז אני אסכים לשלם מעל המחירון.הטעות הייתה כשאמרתי 'ללא התייחסות למחירון',אני אשתמש בו כמו כדי לקבוע גבולות.

פורסם

קונדסון צדק, התכוונתי אל זה:

כשאקנה רכב אז אתחשב במחיר שהרכב שווה ולא המחיר שנותנים במחירון.

אבל אם כבר כתבת את זה:

פשוט שטות גמורה מה שכתבת.

אז ברור לי שאולי אתה לא ידעת את המחירון של מה שאתה הולך לקנות, אבל המוכר ידע, ודרש מה שדרש (כמובן בהתאם למחירון), אתה הפחתת על ליקויים ובסוף שילמת מחירון פחות ליקויים.

פורסם
קונדסון צדק, התכוונתי אל זה:

אבל אם כבר כתבת את זה:

אז ברור לי שאולי אתה לא ידעת את המחירון של מה שאתה הולך לקנות, אבל המוכר ידע, ודרש מה שדרש (כמובן בהתאם למחירון), אתה הפחתת על ליקויים ובסוף שילמת מחירון פחות ליקויים.

אני ממש מצטער אם עד עכשיו לא הבנת.

שילמתי מעל המחירון על הרכב שלי.

(כמו גם על הרכב הקודם שלי)

ולא בכדי.

ביום הקניה המוכר החליף צלחות ורפידות חדשות, ולרכב היה טסט כמעט לשנה.

לא מצאתי שום דבר שמצריך תיקון דחוף, כל המערכות הרלוונטיות היו במצב פיקס: בולמים, צמיגים, מנוע, גיר, סאן-רוף לא נוזל, מתלים ושאר ירקות.

להיות יותר כנה, עד עכשיו לא הייתי זקוק למוסך, פרט לכבל ספידומטר (שנקרע אגב שבועיים אחרי הקנייה) וטיפול על מנת להתחיל דף נקי.

יודע מה? צודק, הנעילה המרכזית לא עבדה כשבאתי לבדוק את הרכב. איך העזתי לשלם מעל המחירון.

פורסם
שני הרכבים האחרונים שלי נמכרו מעל המחירון...

עד היום אין לי מושג מה המחירון של הרכב שקניתי ולא של הרכב שמכרתי.

שילמתי מעל המחירון על הרכב שלי...

איך העזתי לשלם מעל המחירון.

זה רק אני שלא מבין איך זה מסתדר עם כל השאר ? :roll:

פורסם

מה לא ברור?

הקונה טען שהמחירון ככה וככה, ואני דרשתי מחיר מסויים בלי לברר מחירון כלל. (וקיבלתי +-)

כשקניתי את האוטו, לא שאלתי את המוכר מה המחירון ולא בררתי קודם, מה שהוא דרש +- זה מה שהוא קיבל מאחר והיה נראה לי הגיוני העסקה, כי המצב של הרכב הצדיק את זה, איך אני יודע שקניתי מעל המחירון? תבדוק כמה עולה וולקן 94 ואני אגיד לך בכמה קניתי מעל המחירון, כי באמת אין לי מושג מה המחירון, אבל בטוח לא כמה ששילמתי.

אפשר לחשוב מה כל כך מסובך.

פורסם

איך היית מתמחר את העיסקה הבאה :

יש לי היום קורולה 2003 , מטופלת בחברה מהיום בו נרכשה [ תיעוד מלא ] , שמורה מאוד, מטופלת תמיד טיפה לפני הזמן [ והרבה לפני הקילומטראז' ].

לפני פחות משנה פתאום היא החלה לאכול שמן [ טיפה, אבל חריג מאוד לטויוטה ].

במוסך ערכו מספר בדיקות ומילויים , עד שלפתע ביקשו את המנוע שלי, על מנת לשלוח לבדיקה ביפן.

נו, מה, שאני אאכזב אותם ? קחו, אמרתי, תהנו.

במקביל, הביאו לי כמובן מיפן מנוע חדש והרכיבו אותו אחר כבוד ברכבי [ הנחתי את ידי הארוכה אפילו על העתקי מסמכי הייבוא הפנימיים שלו לארץ ונכחתי בעת התהליך, כמובן ] .

כך החליפו בין השניים, שיניתי ברישיון, ואני נוהג היום עם מנוע שעשה פחות מ 10,000 ק"מ וברכב שנסע פחות מ- 70 .

מודל 2003 עם מנוע תחת אחריות :) .

אני יד 2, ויד 1 היו החברים של ההורים, שגרים בדירה מעלינו והם ברמת קרבה של " יותר מדודים ", מכירים אותי מלפני שנולדתי. בעצם ראיתי את הרכב הזה כמעט כל יום חונה בחנייה של ההורים מאז שהובא ע"י יד 1 מהחברה .

רק אני ואישתי נוהגים על הרכב [ מעל גיל 30 ] .

המנוע עבר הרצה לפי הספרים העתיקים שהיום כבר לא רלוונטיים [ אני מאמין גדול בהרצה עדינה ונכונה לכל מנוע ].

הצבע מקבל ווקס בכל עונה, הרכב נכנס רק לטיפולים שוטפים ומעולם לא בשל תקלה [ פרט כמובן למנוע החדש ]. ב 90% מהזמן הרכב נוסע עם נהג בלבד, אני לא בטוח שאי פעם הוא העמיס 5 אנשים.

בתכל'ס, לא נראה לי שיש כזו טויוטה שמורה בארץ.

מחירון אחרון שראיתי - 78,000 [ GLI ] .

כעת,

מי שמחפש קורולה 2003 ויקרא את הסיפור הזה, יכול להציע מחיר מסויים :

מי שלא להוט , יכול להציע מחיר מחירון.

מי שחושב שיש לו סיכוי, יכול להציע לי מתחת למחירון.

בנוסף, יש עוד אינסוף פרמטרים.

הרכב יוצע למכירה לקראת סוף שנה זו .

כמה היית מציע ?

אם אתם מכירים חברים מחפשי קורולה שמתוכננים לדצמבר 07 / ינואר 08', אתם מוזמנים להעביר להם את תוכן ההודעה.

פורסם

חברי פורום נכבדים.

למי ששכח אז בסופו של דבר מדובר פה על מסחר של מוצר,ובמסחר כמו במסחר לכל סיר יש מכסה.

כל רכב נמכר בסופו של דבר בכל מצב ובכל גיל ובכל מחיר הכל תלוי בלהיטות המוכר למכור ובלהיטות הקונה לקנות ועל כן המחירון הוא בסך הכל אינדיקציה כללית למחיר סביר שכדאי לקנות/למכור את הרכב ולכן גם ישנם עסקאות שנראות על פניו לא הגיוניות(קניה במחיר מופרז ממחיר מחירון או להיפך) כמו שיש עסקאות על פי מחירון. הכל תלוי במצב ובנסיבות שהפגישו בין המוכר לקונה.

את אותו ויכוח ניתן לדמות לכל מוצר שתחשבו עליו.

נקודה למחשבה לכולם.

שיהיה לכולם סוף שבוע נעים ומהנה.

פורסם

אם הרכב שמוצע למכירה נמצא במצב טוב+, אני לא מוצא סיבה לא לשלם מחיר מחירון.

יש המון פרמטרים שיכולים להשפיע על המחיר. אני עומד לפני קניית רכב מיד שנייה, המוכר רצה מחירון, אבל הסברתי לו בצורה עיניינים ומפורטת שהרכב לא שווה מחירון בגלל מס' קריטריונים כגון:

מס' יד, קילומטרז' סביר, אין ספר טיפולים, יש קצת בעיות בצבע, עבר תאונה קטנה בכנף, הצלחתי להוריד לו את המחיר ב- 3000 אלף. מכובד או לא, אני מרוצה.. אבל עדיין לא החלטתי אם לרכוש את המכונית לאור הנתונים הבעייתים.

• תוכן חדש...