Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון אני שם-לב שיש הרבה אנשים שדורשים מחיר מחירון על המכונית שברצונם למכור.

ובכן, לפי איך שאני רואה את זה, ישנם מס' סוגים של אנשים בעלי עדיפויות שונות:

- אחד שלעולם לא ייקנה רכב במחיר מחירון מכל מיני סיבות שונות, הסיבה העיקרית שמדובר ברכב משומש (יד שניה וכ'ו..)

- אחד שיהיה מוכן לשלם מחיר מחירון אך ורק אם הרכב במצב טוב מאוד/מצויין.

- אחד שיהיה מוכן להתפשר ולקנות בסופו של דבר רכב במחיר מחירון, ז"א.. הרכב במצב סביר, עבר טיפול גדול, יש לו תוספות וכ'ו..

אני מסוג האנשים שלא יישלם מחיר מחירון על רכב, למה?

מכיוון שיש כ"כ הרבה קריטריונים שמורידים את הערך של המכונית, אז למה שאני אשלם מחיר מחירון?

תאונות, יד, מס' קילומטרים, פגיעות וכ'ו..

אשמח לקבל את חוות דעתכם.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה העקרונית בארץ היא שהמחירון אמור לשקף את המצב בשוק ולא לקבוע אותו.

בקשר לעניין שהעלת, קודם כל, במחיר המחירון צריך לשקלל ק"מ, מספר בעלים קודמים וכד', אז חלק גדול מהטענה שלך לא רלבנטי.

בתכלס, מחיר שוק של רכב נקבע לפי יחס היצע-ביקוש, וגם אם ניקח את המחירון כבסיס, אם לרכב מדגם מסוים יש ביקוש גדול מהיצע, בעל הרכב יכול לדרוש מחיר מחירון או מעל. כמה בדיוק? כל מה שצריך זה קונה אחד בלבד שיהיה מוכן לשלם.

אם מישהו דורש מחיר מחירון ואף אחד לא מעוניין לקנות את הרכב שלו - אז הרכב לא שווה את מחיר המחירון ולהיפך. לא לוי יצחק ולא אתה תקבעו מהו מחיר סביר לרכב כזה או אחר. רק כוחות השוק יקבעו את זה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

ואם הרכב יד ראשונה, אין תאונות - פאילו לא שריטה, קילומטראז' נמוך וכן הלאה. לא תשלם מחירון?

בכל מקרה, מחיר המחירון הוא מחיר מופרך לחלוטין.

לפעמים למעלה ולפעמים למטה. אם אתה לא קונה משפחתומטית-1600-סמק-יפנית, כל קשר בין המחירון למציאות הינו מקרי בהחלט.

דיברו על הנושא הזה כמה וכמה פעמים בפורום, מי שמוכר רכב יבקש מחיר, מי שקונה רכב יסכים למחיר או לא. בסופו של יום מה שהוחלט בין הקונה למוכר זה יהיה מחיר האוטו ולא שום מחיר לא ריאלי שמוכתב ע"י צד שלישי שהרבה פעמים לא מתעמק יותר מידי בנושא.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דעתי היא שהגישה שלך מוטעית מיסודה.

מחיר מחירון נועד לשקף את מחירו של הרכב. במרבית המקרים עסקאות תיסגרנה במחיר קרוב למחיר המחירון - וזוהי בעצם מהות קיומו. אם העסקאות נסגרות בדר"כ במחירים דומים למחירון - אז הוא עושה את "עבודתו" נאמנה. אם לא - אז הוא צריך לרדת/לעלות.

אנשים דורשים מחיר מחירון על המכונית לא "בזמן האחרון" אלא כמעט תמיד - זוהי האינדיקציה היחידה שלהם לשווי של המכונית שלהם, למה שיבקשו מחיר שונה?

המחירון אמור לשקף את מצבו של הרכב ואת עובדת היותו משומש, לכן זה הגיוני לקנות במחיר מחירון (לא כל רכב, כאמור).

קניית רכב במחיר מחירון היא לא "פשרה" במובן שאתה מתכוון - באותה מידה זו יכולה להיות עסקה מצוינת לשני הצדדים, ולא פשרה של הקונה כי נמאס לו לחפש, נניח.

המחירון אמור לכלול בתוכו את כל אותן קטגוריות, כהגדרתך, שמורידות את הערך של הרכב לרמה של... המחירון! הוא הרי אמור לשקלל את היד, הק"מ, התאונות והמצב הכללי של הרכב, זה פשוט מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פותח השרשור,

זה סבבה שכעיקרון אינך משלם מחיר מחירון עבור רכב, אבל מה יקרה אם תחפש למשל קליאו ספורט או איביזה טורבו (שתי דוגמאות נפוצות ויש עוד עשרות נוספות). הרי הדגמים הנ"ל לא נמכרים מתחת למחירון וכמעט תמיד מעל. מה אז?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

שכחת גם את אלה שלא בודקים מה המחירון של מה שהם הולכים לקנות, את הכיוון הכללי של המחיר אני יודע מן הסתם.

כי זה לא מעניין אותי!

המחיר הנדרש - אם יראה לי הגיוני תמורת מה שאני מקבל, אני אקנה, אם לא, אז אין עסקה.

לא בודק מה המחירון ולא מעניין אותי גם.

שתי המכוניות האחרונות שלי נמכרו גם מעל המחירון.

כן, יש מושג כזה, מעל המחירון, זה לא מילה גסה.

פורסם
ואם הרכב יד ראשונה, אין תאונות - פאילו לא שריטה, קילומטראז' נמוך וכן הלאה. לא תשלם מחירון?

אני אשלם כמו גדול, אבל.. מה הסיכוי שאני אמצא רכב שנמצא במצב שציינת..?! נדיר! אז כן, במקרים נדירים אני אהיה מוכן לשלם מחירון.

אני מתייחס בעיקר לעובדה שאנשים לא מוכנים לרדת ממחיר המחירון, ובעיקר שמדובר במכוניות ממוצעות ולא ספורט וכ'ו..

אולי יש לאותן מכוניות ביקוש, דבר שגורם למוכר לחשוב שיש ברשותו אינספור קונים, ושבסופו של דבר אחד מהם יהיה מוכן לשלם מחיר מחירון.

אותו דבר אני יכול להגיד בהפוכה לגבי הקונה, מכיוון שיש כ"כ הרבה ביקוש למכוניות מסויימות, אני יכול לחפש אצל הרבה מוכרים אחרים.

פורסם
אני מתייחס בעיקר לעובדה שאנשים לא מוכנים לרדת ממחיר המחירון, ובעיקר שמדובר במכוניות ממוצעות ולא ספורט וכ'ו..

אולי יש לאותן מכוניות ביקוש, דבר שגורם למוכר לחשוב שיש ברשותו אינספור קונים, ושבסופו של דבר אחד מהם יהיה מוכן לשלם מחיר מחירון.

אותו דבר אני יכול להגיד בהפוכה לגבי הקונה, מכיוון שיש כ"כ הרבה ביקוש למכוניות מסויימות, אני יכול לחפש אצל הרבה מוכרים אחרים.

יש הרבה אנשים שלא מוכנים לרדת ממחיר המחירון שלא בצדק. אם הרכב לא מצדיק את המחיר שמבקש המוכר, מעל או מתחת למחירון - אל תקנה. כמו שאמרת, השוק מגוון והמבחר גדול ויש עוד דגים בים. אבל יש גם הרבה אנשים שמחזיקים רכב ששווה יותר מהמחירון ולא מוכנים להתפשר.

בדיוק כמו שיד גבוהה, קילומטראז' לא סביר ותאונות מורידים את מחיר הרכב אל מתחת למחירון, יש פונקציות שמעלות את מחיר הרכב. היסטוריית טיפולים טובה ומתועדת, מערכת שמע טובה ואיכותית, צמיגים חדשים ואפילו טסט לשנה הם דברים שאדון לוי יצחק לא יכול לשקלל במחירון שלו ואתה כקונה (או מוכר, כשיגיע היום) צריך לשקלל אותם במחיר הקנייה של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחיר המחירון אמור לשקף רכב משומש במצב סביר. מה זה מצב סביר? יש טווח די רחב אבל בגדול אפשר לומר למשל שרכב סחיר למדי בן 5, נניח, שהוא יד שנייה ועבר 80000 ק"מ, עם כמה שפשופי חנייה, תיקון פחחות לכנף, שתיים שלוש שריטות, מושבים טיפה דהויים, ועם בולמי זעזועים מקוריים וצמיגים בני שנתיים הוא רכב סביר שצריך לקבל מחיר קרוב למחירון. אם יש לך רכב בן 5 שהוא יד ראשונה, 50000 ק"מ, ללא תיקוני פחחות בכלל ו/או שריטות ועם פנים במצב מושלם, אחרי טיימינג, טסט וטיפול גדול ועם צמיגים חדשים - מגיע לך מעל המחירון, כי מדובר ברכב שהוא מעל הממוצע בשוק. לפי ההגיון שלך רכב כזה צריך לקבל מחירון בלבד, וזה פשוט לא נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מסוג האנשים שלא יישלם מחיר מחירון על רכב, למה?

מכיוון שיש כ"כ הרבה קריטריונים שמורידים את הערך של המכונית, אז למה שאני אשלם מחיר מחירון?

אני חושב אחרת.

בכל הפעמים שחיפשתי רכב, כשהמוכר מצידו השני של הקו אמר - "אני גמיש, בוא ונסגור", לא הלכתי לראות את הרכב.

רק כשהמוכר אמר "אני מבקש X מעל המחירון, כיוון שהרכב במצב כזה וכזה, ואם תבוא תבין על מה מדובר" - רק אז הייתי מטריח את עצמי, הולך לראות את הרכב, ואכן לא מתחרט.

שום רכב שקניתי לא קניתי במחיר מחירון, תמיד מעליו, ותמיד הייתי שלם עם זה, ובסופו של דבר גם "מורווח", למרות שבעיני אחרים אני אולי פראייר.

דרך אגב, שום רכב שמכרתי לא מכרתי במחיר מחירון, תמיד ביקשתי יותר, ותמיד גם קיבלתי, ובצדק.

בענין ירידת הערך של המכונית - היא כבר "מגולמת" במחיר של המחירון. בגלל זה מראש רכב יד שניה זול יותר מרכב חדש.

אל תצפה לקנות רכב בן 3-5, לשלם עבורו חצי ממחירו כחדש, ולצפות שיהיה "כחדש", ללא בלאי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כשקניתי את רכבי שילמתי עליו בשמחה מחיר מחירון. למה? כי המוכר שמר על הרכב , טיפל במורשה בחלפים מקוריים, השקיע במערכת טובה כך שידעתי שאני קונה אותו מאדם ששמר עליו. לא חתול בשק.

אגב , גם לא לקחתי אותו למכון בדיקה, אבל זה כבר עניין לשרשור אחר.

פורסם

למה בדיוק? על אילו "מבינים" אתה מדבר?

אין פה שום "חארטה" - לכל מוצר יש את מחיר השוק שלו, גם לרכבים.

המחירון, בא לייצג את מצבו של שוק הרכב במדינה על מנת שאדם שרוצה לקנות רכב מסויים יוכל לקבל אינדיקציה בנוגע לערכו של הרכב שהוא רוצה לקנות.

המחירון, מייצג רכב במצב שמור (ללא תאונות,יד ממוצעת,קילומטראז' ממוצע ומטופל באופן סדיר) - במידה ויש ליקויים, מנכים אותם ממחיר המחירון.

איפה פה אתה רואה "חארטה"? (ואם אתה מתכוון לזה שמחירון לוי יצחק עושה עוול עם חלק מהמכוניות זה כבר עניין אחר שמקורו בשחיטויות כאלו או אחרות)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אני חושב אחרת.

בכל הפעמים שחיפשתי רכב, כשהמוכר מצידו השני של הקו אמר - "אני גמיש, בוא ונסגור", לא הלכתי לראות את הרכב.

רק כשהמוכר אמר "אני מבקש X מעל המחירון, כיוון שהרכב במצב כזה וכזה, ואם תבוא תבין על מה מדובר" - רק אז הייתי מטריח את עצמי, הולך לראות את הרכב, ואכן לא מתחרט.

שום רכב שקניתי לא קניתי במחיר מחירון, תמיד מעליו, ותמיד הייתי שלם עם זה, ובסופו של דבר גם "מורווח", למרות שבעיני אחרים אני אולי פראייר.

דרך אגב, שום רכב שמכרתי לא מכרתי במחיר מחירון, תמיד ביקשתי יותר, ותמיד גם קיבלתי, ובצדק.

בענין ירידת הערך של המכונית - היא כבר "מגולמת" במחיר של המחירון. בגלל זה מראש רכב יד שניה זול יותר מרכב חדש.

אל תצפה לקנות רכב בן 3-5, לשלם עבורו חצי ממחירו כחדש, ולצפות שיהיה "כחדש", ללא בלאי.

גם אני כמוך מהסיבה הפשוטה שמה שזול יקר בסוף.

עדיף לי לשלם מעט יותר מהמחירון ,אבל אני יודע שקניתי רכב שמור ומטופל כיאות מאשר שאני אתווכח , לא ימכרו לי ולבסוף מישהו

אחר יבוא ויקח את הרכב.

קניית רכב היא טרטור לכשעצמו , להתקשר לברר פרטים , להתרוצץ בכל הארץ לבזבז, זמן,כסף עצבים.

אם הרכב שמור ובבדיקה הכל תקין אני לא מתווכח, עם המוכר שדורש יותר מהמחירון (בטווח של 2000-2500 ש"ח יותר)

כמובן בתנאי שהוא אמין ולא משקר, אם הוא שיקר פעם אחת, אני לא קונה ממנו.

שאני מוכר רכב, אם מתחילים להתווכח איתי בטלפון על המחיר (מעל המחירון) אני לא מוכר,

רק מי שבא באמת לבדוק את האוטו ויש בעיות מכניות או אחרות, אני אהיה מוכן להוריד לו קצת.

מי שבא להתווכח על הכסף (ובדרך כלל זה ויכוחים על סכומים של 300-1000 ש"ח)

אני מנפנף אותו ולא מוכר לו.

עדיף לי שהאוטו יעמוד ליד הבית ולא למכור לו.

אני תמיד אמכור את הרכב לפי שוויו , בהתאם למה שאני יודע ומעריך, כי כל הרכבים אצלי תמיד שמורים ומטופלים.

(מעט ידיים,מעט קילומטראג,ספר טיפולים,נראה טוב)

זאת גם הסיבה שכשאני מחליף רכב, אני קודם קונה את הרכב שאני רוצה ואחר כך מוכר את הרכב שרציתי להחליף.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם
מחירון זה סתם חארטה ומי שמבין לא ישים אליו לב.

חארטה או לא אבל בשורה התחתונה זה מה שקובע את ערך הרכב בפני הביטוח.

ולעניין השרשור יש לא מעט אנשים שמנסים למכור רכבים ( גם שגרתיים - משפחתיות נפוצות ) במחירים מופקעים

משתי סיבות :

1) הם חצופים וחסרי בושה.

2) הם יודעים שזו נקודת תחילת משא ומתן ורוצים למקסם את מחיר המכירה.

שורה תחתונה זה הכל עניין של ביקוש והיצע נפלת על מוכר שחיי באשליות והרכב נפוץ תמצא לך אחד אחר,

חיפשת רכב מבוקש ונדיר,המחיר עשה לך שבץ אבל הרכב היה שמור ,תתקשר למחרת ותגלה שהרכב נמכר.

• תוכן חדש...