רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שמעתי הרבה סיפורים כאשר מורידים ק''מ ברכב וזה מסקרן אותי, בתור מישהו שהולך לקנות רכב זול בשנתון ישן יחסית לתקופת הלימודים הייתי רוצה לדעת האם ניתן לזהות אם שיחקו בק''מ של הרכב ואיך ניתן לזהות תופעה חביבה שכזאת? מה צריך לבדוק ואיך, למה צריך לשים לב במיוחד. ושאלה נוספת היא האם מאפסים ק''מ ברכב בו הוחלף מנוע?
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
מסקרן אותי איזה רכבים לא יוקרתיים מסוגלים לשייט במהירות 200 קמ"ש ולא יותר מ 2,000 סיבובי מנוע. אם אפשר להימנע מדיבורים כמו "אין כבישים פה בארץ למהירות" והכ'ו יעזור לי ושרשור להיות מצומצם. תודה לעונים ובסוף שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
הכהיית שמשות ע״י שלט 1 2
מאת asmily- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעוניין ורוצה לדעת פרטים על דבר כזה אם מישהו יודע תודה רבה
הודעה אחרונה מאת wwave, -
לאחרונה קיבלנו רכב חדש, רנו קוליאוס בין הפיצ'רים יש שם גם תא כפפות מקורר ראיתי את זה בעוד רכבים (רובם רכבי יוקרה) אבל מה אני אמור לעשות עם זה לעזאזל ? לקרר את הרישיון של הרכב ? (הכי הרבה שהייתי שם שם זה פחית קולה שתתקרר קצת אבל אפשר לשים אותה כבר בתוך האוטו ולקבל את אותו אפקט לא ?)
הודעה אחרונה מאת rupni, -
למי ששאל אם מביאים כאלה לארץ. חבל שאנשים לא מבינים את היתרונות של הדיזל ומעדיפים משפחתומטיות 1600 עם צריכה של 1-9 1-10. שאלה תאורטית. כמה יעלה להביא כזאת לארץ?
הודעה אחרונה מאת Macleod, -
- 2 תגובות
- 711 צפיות
אני מסתובב בין סוכנויות בחיפוש אחר רכב חדש, ונתקל שוב ושוב בתופעה מכוערת - אני מגיע בעקבות פרסומות מושכות לרכב במחיר של X, ומגלה בסוכנות שאין את הרכב הזה בכלל. לא עכשיו ולא בעתיד. בדרך כלל הרכב הזול בפרסומת הוא ידני ללא אבזור, ובסוכנות אומרים לך "אין כרגע". אם אתה מתעקש אומרים "לא כדאי לך לחכות חודשים שיגיע". אתה ממשיך להתעקש ואז אומרים "האמת, שלא מביאים אותו יותר בתצורה הזו". רוצים דוגמה? אודי מפרסמים גם היום את ה- A1 בגרסה ידנית ו/או לא מאובזרת, גם במבצע מפורש וגם במחירון. כשמנסים להזמין, קורה בדיוק מה שתיארתי כאן למעלה. ומסכנים אנשי המכירות הנחמדים שנאלצו לגמגם לי הסברים מוזרים. עברו שבועיים מאז, והמודעה ממשיכה להתפרסם. והנה אחת של רכבים משומשים של כלמוביל טרי…
הודעה אחרונה מאת multi.v.pro, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא ממש מצאתי תשובה ברשת.. רכב מיני עם 2 כריות אוויר + איזופיקס ו 2 כוכבים במבחן ריסוק לעומת משפחתי עם 6 כריות אך בלי איזופיקס אבל עם 4 כוכבים בריסוק. לנהג - ברור שהמשפחתי. לתינוק? מה משמעותי יותר - מבחן ריסוק או עיגון חזק יותר לרכב?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום הייתי בטיפול לרכב במוסך "ניסידאן" בנתניה (120K) במהלך הטיפול ביקשתי את היסטורית הרכב מהפקידה... היא אומרת שאי אפשר מכיוון שיש חוק שלא ניתן לתת את היסטורית הרכב ניסיתי לדבר עם מנהל המוסך זה גם לא עזר... טענתו שיש לבעלים קודמים חסיון על היסטורית טיפולים(כולל תאונות וכו') לא יתכן שהרכב בבעלותי ואני מבקש היסטורית טיפולים כולל בעלים קודמים ולא ניתן לקבל זאת! כמובן שזה לא סוד מדינה או משהו כזה. מבחינתי אני מעביר את זה הלאה בשרשרת הפיקוד של קרסו! יש לציין שפרט לכך הכל הלך בטיפול חלק החל מיחס המנהלים,טיפול הרכב עד התשלום... מה דעתכם בעניין?
הודעה אחרונה מאת dmkz1111, -
-
אז ככה, ב9/9 הייתי איפשהו בדרך ממודנה לפירנצה, וצילמה אותי מצלמת תנועה, וקיבלתי דוח. הדוח הגיע רק לפני כשלוש שבועות, והיה לי בדיוק שבועיים לשלם אותו, לכן לא הספקתי להתייעץ בפורום לפני התשלום (אני בצבא, אז לא ממש היה לי זמן להתעסק עם זה). בכל מקרה, לפי הדוח, נסעתי בכביש שהיה מיועד לרכבים אחרים (לא זוכר את הניסוח המדוייק), כנראה סוג של נת"צ, שלפי טענת הדוח היה מסומן ככזה ע"י תמרור. כמובן שלא ראיתי שום תמרור כזה, ואין לי מושג גם איפה בוצעה ה"עבירה" בדיוק. (אבל יש לי הרגשה שזה איפשהו על הכביש מסביב לתחנת הרכבת של פירנצה). בכל מקרה השאלות הן כדלקמן: 1. האם יש לי טעם בלדבר איתם על אפשרות לבטל את הדוח כתוצאה מאי הבנת השפה האיטלקית? (בהנחה והתמרור הוא כיתוב באי…
הודעה אחרונה מאת sam11p, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני יודע שזאת שאלה נדושה, אבל חפרתי בכל האינטרנט ולא מצאתי פתרון למקרה שלי. יש לי קודן שיש בו 5 ספרות מ-1 עד 5. וחוץ מהספרות אין עוד לחצנים. (אין סולמית, אין כוכבית, אין מפתח) מישהו יודע איך מחליפים קוד בקודן כזה?
הודעה אחרונה מאת leonro, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מאחר וכל הנושא של מצלמות נהיה מאוד נפוץ לאחרונה החלטתי גם אני לרכוש אחת ולהתקינה ברכב ישירות לשקע המצת כך שהשקע ישאר פנוי לשימוש. הזמנתי את הGT9000 ב94$ דולר מ- foxoffer. אחרי כשבועיים היא הגיעה וירדתי לרכב להתקין אותה. הוצאתי את שקע המצת כדי להגיע לכבלים שמזינים אותו, חתכתי, חתכתי את הכבל של המצלמה ששאמור להתחבר לשקע המצ לפני החיבור של (הורדתי את כל החלק שמתחבר למצת) חיברתי את הכבל של המצלמה לכבלים שמזינים את שקע המצת (כמובן אחרי הפיוז), הפעלתי סוויץ'. עשן וריח של אלקטרוניקה נשרפת עלה מהמצלה מה קרה? איך? למה? מסתבר שבתוך החלק שהורדתי נמצא ממיר מתח, שמוריד את המת מ-12 ל-5 וולט. נסיון לחלץ את ממיר המתח מהתקע ולהטמיע אותו בכבל המצלמה הסתיים בכבל שנשבר בתוך ה…
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 519 צפיות
מה אומר החוק לגבי השחרת חלונות מה מותר ומה אסור. תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://lambocars.com/gallardo/gallardo_lp570-4_squadra_corse.html http://www.netcarshow.com/lamborghini/2014-gallardo_lp570-4_squadra_corse/ נראה לי שאי אפשר לתכנן גייארדו יותר יפה מזו לכן כנראה שזאת האחרונה בסדרה.
הודעה אחרונה מאת Guy30, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום הסתכלתי על המחירון החדש שצ'מפיון פרסמו. ראפיד דיזל - 141,000 שקלים. פאביה ספייס דיזל - 130,000 שקלים. ג'טה דיזל ידנית - 155,000 שקלים (המחיר שהיה בעבר של גרסת ה-DSG) ל-DSG תשלמו 165,000. אוקטביה דיזל - 165,000 שקלים. כולם משקפים עליה של מעל 10,000 שקלים רנו, קיה, אופל וסיטרואן עדין לא עדכנו מחירים לגרסאות הדיזל. האם סופית דיזל יהיה רק נחלתם של מוניות, או מי שנוסע ממש המון קילומטר? ומי שרוצה דיזל משומשת יכול לחלום על רכב במצב טוב
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
צהריים טוב . רציתי בבקשה לדעת ברכב ידני מה עדיף .. הילוך גבוה סלד נמוךהרבה גז או הילוך נמוך סלד גבוה פחות גז ? ? מבחינת דלק ומנוע .. תודה
הודעה אחרונה מאת motkev, -
- 0 תגובות
- 435 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_321.html נושאים 1. איחוד ארגוני הרכב באיחוד האירופי 2. מאבק מתקני הרכב העצמאיים (מוסכים כלליים) 3. קואופרטיב מוסכים 4. סקציית הדילרים – עלות רבה מול תועלת מועטה 5. רכבי משא 6. מוסכי אירופה לעומת מוסכי ישראל – כאן המשא כבד אפילו עוד יותר
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
- 24 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלום לכולם. קניתי סיאט איביזה reference 1.4 מודל 2012 ידינית, צריכת הדלק של הרכב הינה כ 1/10 בנסיעה שהיא 80% עירונית ו 20 % בינעירונית, עם מזגן. אני ננוהג ברכב בצורה חסכונית ללא בלימות והאצות מיותרות. יצרן הרכב מצהיר שהרכב צורך 1/12.2 ו 1/19.6 בהתאמה. יש למישהו נתונים (נסיון) ויודע מה צריכת הדלק האמיתי של סיאט איביזה reference 1.4 מודל 2012 ידינית עירוני/ בין עירוני מזגן/ ללא מזגן תודה רבה
הודעה אחרונה מאת motor head, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום רב, חרשתי את האינטרנט ולא מצאתי תשובה. האם למאזדה3 2009 צורה ישנה,דגם אקטיב 1600, יש בקרת יציבות ומחשב דרך?והאם יש אפשרות להוסיף פונקציית נהג אוטומטי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
אני עומד לרכוש רכב חדש, אז התחלתי לסייר בסוכנויות. יש לי סיטרואן C4 טורבו 2010 במצב מעולה שאני נאלץ למכור, וכיוון שלא בא לי להתעסק במכירה, הייתי בטוח שבטרייד-אין של היבואנים יציעו לי מחיר סביר, כדי לפתות אותי לקנות אצלם את החדש. אז זהו, שלא. הנה הסיפור בקצרה, מלווה במספרים. הרכב כחדש עלה 140, ואחרי שלוש שנים וחצי (כמעט) המחירון של לוי יצחק הוא 72 ושל יד2 הוא 76. צניחה חופשית שאני מקבל ברוח טובה וידעתי מראש שזה יהיה כך (סיטרואן רביעית שלי כבר). התחלתי מאודי (אוטודיל), שם הציעו לי 45, ובאותה נשימה הוסיפו שאז אני מפסיד את ההנחה על החדש. הבהרתי שאין מצב שאני עושה עסקה כזו, וניכר היה שידי המוכרים כבולות, כי הם חייבים לעבוד דרך דילר באוטודיל והוא קובע את המחיר וזהו. הקטע…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 472 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_321.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
לפני נהיגה, לבחור שזו לא הבירה הראשון שלו.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, באתר אילן-קאר-גלס נטען ש- 1. ..פתרון ההכהייה לשמשות היחיד בישראל שקיבל תו תקן ורישוי ממשרד התחבורה והבריאות... 2. ..באמצעות תהליך אלקטרוליטי בתוך תא לחץ, משתנים פיגמנטים של השמשה הרגילה של הרכב ובכך הופכת השמשה לשמשה כהה.. אשמח לשמוע פרטים ממישהו שהתנסה.. האם יעיל? אלו שמשות בוצעו? כמה זמן אורך ההליך? האם ניתנת אחריות? לכמה זמן הדבר אמור להחזיק? האם ההליך הפיך? וכל פרט נוסף.. תודה מראש, מיקי
הודעה אחרונה מאת shahafz, -
אני תוהה במה התקדמנו בעולם הרכב ב10 שנים האחרונות. נניח מאזדה 3 שנת 2004 לעומת 2014 - למעט מראה חיצוני, תא נוסעים נוח יותר ומאובזר יותר, וגאדג'טים שונים ומשונים (זה לא נחשב עולם הרכב מבחינתי) - אני רואה שצריכת הדלק לא משתפרת, ביצועים נשארים פחות או יותר אותו דבר, בטיחות השתפר קלות אבל גם לא משמעותי (כריות אוויר וABS היו גם לפני עשור).... חוץ מקוסמטיקה ופוזה, במה השתפרה המאזדה הנוכחית מזו שקדמה לה ב10 שנים?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתחיל בזה שאין כל ספק שעל צמיגים צריך להשקיע, הרי אלה הקשר אלינו לכביש. השאלה היא מה בנוגע לג'אנטים, ממה שראיתי כמעט כל הג'אנטים בישראל הם סיניים ומי שרוצה ג'אנטים מקוריים רוב הסיכויים שאפשר להשיג רק מפירוק. עד כמה הג'אנטים חשובים לבטיחות? תיאורטית האם ג'אנטים סיניים עם צמיגים איכותיים יפגעו בכיולת הרכב?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היה פעם בלינק הזה : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=440339 בדפדוף אחורה מצאתי שהוא 'הוזז', אבל הקישור מת. מנהלים ?
הודעה אחרונה מאת עומר, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סרטון שערכתי וצילמתי. תהנו
הודעה אחרונה מאת orentl, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
התמונה המקורית מכאן: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=622121721154455&set=gm.209629839160880&type=1&theater אמיתי או חלום?
הודעה אחרונה מאת Dj Shai, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קניתי יאריס 2009 רובוטית (לפני כן היה לי רכב ידני). זקוקה לעצותיכם לגבי איך הכי כדאי ונכון לנהוג בה. אם אני נוהגת במצב E מרגישים את ההעברת הילוכים, במיוחד בראשונים. במצב הזה אני מרגישה גם קושי להאיץ, כאילו קצת לא סוחב. אם אני משלבת עם זה נהיגה במצב ידני, M, בהילוכים הראשונים או בעליה, אז זה יותר טוב. בנוסף, יש את הכפתורים על ההגה של ההילוכים במצב E, שלא כ״כ ברור לי מתי כדאי להשתמש בהם. אמורים ככה להרגיש את ההעברת הילוכים? מה הפתרון הכי נכון לזה? האם אמורים לשלב נהיגה ידנית? תודה!
הודעה אחרונה מאת נהגת123, -
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
שלום לכולם, אז אחרי הרבה מאוד דיבורים הגיע הדבר האמיתי. בעוד 20 ימים אוכל להתחיל ללמוד נהיגה אני מאוד מקווה שזה הפורום הנכון (בתיאור של הפורום כתוב שהוא גם מדבר על נהיגה, ולא רק על רכב) וכאדם שמרבה לגלוש בפורומים (ובפרט הפורום הזה) אני יודע שהמקור הראשון ובכנראה הכי טוב הוא - האינטרנט. טוב אז אין יותר מדיי מה לומר, אני מחפש מורה נהיגה לרכב ידני בקריית שמונה. הדרישות שלי הם הבאות: 1. שיהיה מורה סבלני - אני לא יכול לעבוד עם בנאדם לא סבלני ועוד יותר מכך ללמוד עם אדם כזה. 2. מחיר טוב - כמובן שיש לזה שיקול רב. 3. מלמד על סקודה אוקטביה או פולקסווגן ג'טה - חובה. עדיפויות: 1. מורים שמלמדים 40 או 45 דקות ולא חצי שעה. 2. אוקטביה החדשה א…
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עשיתי בדיקה במעבדת שינה בגלל שקשה לי להירדם, בבדיקה גילו שבאמת יש לי בעיה בגלל מתח ועצבים היום הגיע הודעה למפקד שלי שאני לא יכול לנהוג יותר. השאלה היא האם השלב הבא זה הרישיון האזרחי שלי? אני מקווה שלא למה רק עכשיו הוצאתי מעל 12 טון תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 239 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פיזיקאי שימושי
- Camaro 92
- beresford
- SlowRide
- malcishua
- gpm11
- גולדן191
- natco
- SurfHigh
- fatboy1340
- Shaike.Zam
- Itzik-b