Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לא (!!) להתקין מצלמה (DVR) ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר וכל הנושא של מצלמות נהיה מאוד נפוץ לאחרונה החלטתי גם אני לרכוש אחת ולהתקינה ברכב ישירות לשקע המצת כך שהשקע ישאר פנוי לשימוש.

הזמנתי את הGT9000 ב94$ דולר מ- foxoffer. אחרי כשבועיים היא הגיעה וירדתי לרכב להתקין אותה.

הוצאתי את שקע המצת כדי להגיע לכבלים שמזינים אותו, חתכתי, חתכתי את הכבל של המצלמה ששאמור להתחבר לשקע המצ לפני החיבור של (הורדתי את כל החלק שמתחבר למצת) חיברתי את הכבל של המצלמה לכבלים שמזינים את שקע המצת (כמובן אחרי הפיוז), הפעלתי סוויץ'.

עשן וריח של אלקטרוניקה נשרפת עלה מהמצלה :shock: מה קרה? איך? למה?

מסתבר שבתוך החלק שהורדתי נמצא ממיר מתח, שמוריד את המת מ-12 ל-5 וולט. נסיון לחלץ את ממיר המתח מהתקע ולהטמיע אותו בכבל המצלמה הסתיים בכבל שנשבר בתוך הלוח של ממיר המתח (תיקון אפשרי בעזרת הלחמה אבל לא שווה את הטרחה).

בימים הקרובים המצלמה תנסה לעבור נסיונות החייאה נואשים, אבל אני מאוד סקפטי לגבי העניין.

אז מה היה לנו?

מצלמה שנשרפה, ממיר מתח שיצא מכלל שימוש ו-100$ שהלכו לפח.

אם אתם מתכוונים לחבר את המצלמה ישירות לשקע המצת, תוודאו שאתם משמישים את ממיר המתח ולא מחברים את המצלמה ישירות ל-12 וולט.

מי ייתן והנסיון המר שלי יהווה שירות לציבור.

עכשיו אני עצוב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה לא לבד.

גם אני עשיתי את אותה שטות.

אגב, אם כרטיס הזיכרון היה בפנים, גם הוא הלך.

את המצלמה השנייה חיברתי לשקע מצת נוסף (ומוסווה) שהתקנתי במיוחד.

פורסם

רגע, אתה רוצה להגיד לי שיש אנשים בעולם שלא יודעים שUSB זה 5V?:shock:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

במקרה כזה אני שוב מזכיר לעצמי כמה טוב שאני לא מעשן סיגריות ואני לא ממש צריך את השקע מצית.

למקרים שאני כן צריך קניתי פשוט מפצל לשקע מצת, עלה כמה גרושים.(המקרה היחידי שאני משתמש בו זה נסיעות ארוכות, מחבר אליו מטען לאייפון עם WAZE דלוק כל הזמן), בנוסף למצלמה שתמיד מחוברת.

חבל על הכסף, אבל מטעויות לומדים :roll:

פורסם
איזה חיבור יש למצלמה ? עגול או USB ?

איציק

בצד של המצלמה החיבור הוא מיני USB, בצד השני חיבור 12V סטנדרטי.

GPS_12VDC_to_5VDC_Auto_Transformer_750_mA_with_MiniB.jpg

רגע, אתה רוצה להגיד לי שיש אנשים בעולם שלא יודעים שUSB זה 5V?:shock:

מסתבר שכן.. :oops: ברוב טיפשותי חשבתי שממיר המתח נמצא בתוך המצלמה עצמה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ולמה חשבת כל החלק שבו יושב השנאי?

אצלי מורכב מטען לאייפון ובקרוב גם המצלמה קבוע ומוסתר מאחורי התא כפפות. מבט קצר על התקע והיית רואה את הנתונים של השנאי.

לא נורא. לומדים. פעם הבאה תפתח את השקע ותחבר 2 חוטים בהלחמה ל + ו-, ואז לצמה של הרדיו. גם בהלחמה. לדעתי השיטה הכי טובה. מה גם שאתה יכול (אצלי לפחות) לבחור שבקבלת מתח המצלמה נדלקת ומצלמת ובכיבוי מתח היא נכבית.

בהצלחה. אם יש לך שאלות בנוגע לחיווט אתה יכול לפנות אליי לעזרה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

קל וחומר שאם זה usb בצד אחד לפחות אז זה 5v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...