Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איביזה SC 2010 עוד חודש בדיוק חוגג לה יומולדת 3

בנסיעה רגועה מאוד יכול להגיע גם ל 1\17 בלי מזגן\מטען כבד.

בדרך כלל עושה 1\12 בעיר 1\15.5 מחוץלעיר.

פורסם

אני נוהג על SC 1600 שנתון 2010 ידנית,בנסיעה של- 70% עירוני ו30% בין עירוני ואני עושה 420-450 ק"מ למיכל ואני לא מחליף הילוך לפני 3000

פורסם

יש לי גם כזו, אני עוקב אחרי צריכת הדלק כבר מעל שנה ומתעד כל תדלוק הממוצע ככרגע 1:12.66 מרבית הנסיעות עירוניות וקצרות. כאשר היו שני מיכלים בלי יציאה מהעיר הגעתי ל 1:11.8 אם זכרוני לא בוגד בי. חבר שלי שעשה רק בינעירוני הגיע ל 1:18(ר"ג -חיפה)

פורסם

1600 ידנית 2010- היום תדלקתי אחרי 450 ק"מ נכנס 38.5 ליטר. עד כמה שאני זוכר נכנס 45 ליטר במיכל.

נסיעה משולבת. נוסע בלי מזגן. פה ושם מושך הילוכים.

פורסם

לא רוצה לאכזב אתכם, אבל רוב המדידות שלכם, אלא אם מותקן מחשב דרך במכוניתכם(אולי ב-SC. ברפרנס לא קיים), אינן מדוייקות.

הסיבה נעוצה בנפח מיכל הדלק, שבפועל מגיע לאזור ה-53 ליטר. בפתח התדלוק ישנו מתג להוצאת אדים/אויר מהמיכל. השתמשו בו ותראו עוד כמה ליטרים אתם יכולים להכניס מעבר למה שדמיינתם.

מסקנה נוספת מהשרשור הזה; כנראה שה-1.6 המיושן והרועש יותר חסכוני מה-1.4 המיושן והשקט יותר.

ברמה האישית, בשנה הבאה אחליף את המכונית למשהו עם קצת יותר פלפל. החוויה די מיצתה את עצמה :lol:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
לא רוצה לאכזב אתכם, אבל רוב המדידות שלכם, אלא אם מותקן מחשב דרך במכוניתכם(אולי ב-SC. ברפרנס לא קיים), אינן מדוייקות.

הסיבה נעוצה בנפח מיכל הדלק, שבפועל מגיע לאזור ה-53 ליטר. בפתח התדלוק ישנו מתג להוצאת אדים/אויר מהמיכל. השתמשו בו ותראו עוד כמה ליטרים אתם יכולים להכניס מעבר למה שדמיינתם.

מסקנה נוספת מהשרשור הזה; כנראה שה-1.6 המיושן והרועש יותר חסכוני מה-1.4 המיושן והשקט יותר.

ברמה האישית, בשנה הבאה אחליף את המכונית למשהו עם קצת יותר פלפל. החוויה די מיצתה את עצמה :lol:

אני מבין שהטענה שלך היא שלא ניתן באמת לדעת כמה מילאתי במיכל הדלק, אבל,

א' לא הצלחתי למלא מעל 3 ליטר אחרי עצירת המשאבה גם אחרי שלחצתי על הכפתור.

אני מניח שיש פיזור לפה ולשם אבל במקרה של מיצוע לאורך זמן המדידה הזו מספיק מדוייקת מתוך נסיון אני יודע שאחרי שנדלקת נורה אני מתדלק כ 38 ליטרים עד שהמשאבה קופצת.

פורסם
אני מבין שהטענה שלך היא שלא ניתן באמת לדעת כמה מילאתי במיכל הדלק, אבל,

א' לא הצלחתי למלא מעל 3 ליטר אחרי עצירת המשאבה גם אחרי שלחצתי על הכפתור.

אני מניח שיש פיזור לפה ולשם אבל במקרה של מיצוע לאורך זמן המדידה הזו מספיק מדוייקת מתוך נסיון אני יודע שאחרי שנדלקת נורה אני מתדלק כ 38 ליטרים עד שהמשאבה קופצת.

גם אצלי היא קופצת אחרי 38-39 ליטרים - והוספתי עוד 12 ליטר מעבר. מעל 50 ליטר בתדלוק אחד!

חבר בעל רכב זהה דיווח גם הוא על תדלוקים בכמות דומה; 50 ליטר +.

אגב, אותו חבר, תושב המרכז מדווח על צריכה של כ-11.8 ק"מ לליטר, כאשר רוב תמהיל הנסיעות שלו הוא בינעירוני ורגוע(כביש 6 על בקרת שיוט ומהירות רגועה).

בנסיעה בינעירונית דומה, האיביזה שלי הוציאה גם היא כ-12 ק"מ לליטר אחד.

אגב, לאחר סיום ההרצה ועוד קצת, לקחתי אותה לבדיקת מערכות וחיישנים במוסך, לאור צריכת הדלק המבהילה. הכל נמצא תקין.

אין ספק שצריכת הדלק באיביזה 1.4 מוגזמת בעליל - ומי שמחפש חסכון, זו לא מכונית עבורו.

פורסם
גם אצלי היא קופצת אחרי 38-39 ליטרים - והוספתי עוד 12 ליטר מעבר. מעל 50 ליטר בתדלוק אחד!

חבר בעל רכב זהה דיווח גם הוא על תדלוקים בכמות דומה; 50 ליטר +.

אגב, אותו חבר, תושב המרכז מדווח על צריכה של כ-11.8 ק"מ לליטר, כאשר רוב תמהיל הנסיעות שלו הוא בינעירוני ורגוע(כביש 6 על בקרת שיוט ומהירות רגועה).

בנסיעה בינעירונית דומה, האיביזה שלי הוציאה גם היא כ-12 ק"מ לליטר אחד.

אגב, לאחר סיום ההרצה ועוד קצת, לקחתי אותה לבדיקת מערכות וחיישנים במוסך, לאור צריכת הדלק המבהילה. הכל נמצא תקין.

אין ספק שצריכת הדלק באיביזה 1.4 מוגזמת בעליל - ומי שמחפש חסכון, זו לא מכונית עבורו.

אני עשיתי כבר כ 27000 על הרכב, ואני מתעד את כל התדלוקים החל מ 13000 אלך ק"מ. הממוצע שלי עומד על 12.66.

בכל אופן מסכים איתך לחלוטין שמי שמחפש רכב מאוד חסכוני זה לא הרכב בשבילו, לדעתי ומהיכרות שלי עם מכוניות אחרות שהיו לי ולמכרים שלי צריכת הדלק של האיביזה סבירה +. בנסיעה בין עירונית עם 90 על הקרוז צריכת הדלק מעולה, בנסיעה האחרונה שלי לצפון עשיתי 400 ק"מ על חצי מיכל, כאשר בעליה חזרה מהכינרת לא ירדתי מ 100 קמ"ש.

פורסם
אני עשיתי כבר כ 27000 על הרכב, ואני מתעד את כל התדלוקים החל מ 13000 אלך ק"מ. הממוצע שלי עומד על 12.66.

בכל אופן מסכים איתך לחלוטין שמי שמחפש רכב מאוד חסכוני זה לא הרכב בשבילו, לדעתי ומהיכרות שלי עם מכוניות אחרות שהיו לי ולמכרים שלי צריכת הדלק של האיביזה סבירה +. בנסיעה בין עירונית עם 90 על הקרוז צריכת הדלק מעולה, בנסיעה האחרונה שלי לצפון עשיתי 400 ק"מ על חצי מיכל, כאשר בעליה חזרה מהכינרת לא ירדתי מ 100 קמ"ש.

בוא ואפתיע אותך עם עוד משהו. לא בטוח אם חצי מיכל על השעון הוא אכן חצי מיכל. קצב ירידת המחוג במחצית העליונה של השעון איטי יותר מאשר במחצית התחתונה. שים לב שהשעון מצביע על מיכל מלא למשך זמן רב.

פורסם
בוא ואפתיע אותך עם עוד משהו. לא בטוח אם חצי מיכל על השעון הוא אכן חצי מיכל. קצב ירידת המחוג במחצית העליונה של השעון איטי יותר מאשר במחצית התחתונה. שים לב שהשעון מצביע על מיכל מלא למשך זמן רב.

לא הפתעת אותי בכלל,

האמת כשהיה לי רכב עם מחוג אנלוגי הפער בין החצי הראשון והשני היה משמעותי הרבה יותר.

• תוכן חדש...