Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כזאת אני רוצה. או גולף 7 2.0TDI.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעש מנוע אצלי (מסילה משותפת) דומה פחות או יותר לאחיו הבנזין (3.2) ומבפנים בכלל לא שומעים דבר.

ודווקא בהאצות הרעש שלו כלל לא נשמע דיזל, לא לדעתי לפחות.

וגם אם כן, למי אכפת? הררי המומנט שאתה מקבל מפצים על כך :-) .

לגבי ההשכרה אני יודע שבאירופה הם נהנים (כמו מעוד המון המון דברים שלא קשורים אפילו בנושא הרכב) ממכוניות דיזל בהשכרה.

כמעט כל סוג של רכב שם זמין במנועי בנזין\דיזל לבחירתך.

רק בארץ מציעים לך מאזדה 3\פוקוס\קיה פורטה שתייניות שבשביל שהאוטו יזוז קצת בעלייה צריך לסחוט את דוושת הגז, אגב יש כמה VW פולו, בסוכנויות קטנות (בלו סקיי, פרי ) אני יודע שהם מחזיקים בכמות קטנה שלהם.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תיכף יתעוררו האלפיסטים להרוס לנו הוואגיסטים את החגיגה. :lol:

דווקא אנחנו סובלים מאותה הבעיה (בארץ) - סמל"ת לא משווקת את גרסאות הדיזל.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

צריך להקים פה צעקה בנושא.

לא הגיוני שהיבואים לא מיבאים רכבי דיזל...

חלמתי האמת לרכוש בשנה הבאה את ה-C-3 דיזל החדשה.

רק חבל שסיטרואן הודיעו בשבוע שעבר שהם מפסיקים את היצור שלה :-(

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
רעש מנוע אצלי (מסילה משותפת) דומה פחות או יותר לאחיו הבנזין (3.2) ומבפנים בכלל לא שומעים דבר.

ודווקא בהאצות הרעש שלו כלל לא נשמע דיזל, לא לדעתי לפחות.

המנוע שלך יותר חדש ומשלי ובכל זאת יש קצת הבדל בין a6 לגולף.

הכוונה הכללית היתה להראות שלא שומעים את הדיזלים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

נוהג עכשיו באיביזה TDI 130 HP כוח שלא נגמר וזמין תמיד, לצד חסכון בדלק עם 366 אלף ק"מ טפו טפו,והרכב הבא שלי בשאיפה יהיה לאון TDI בתקווה שיהיו מוצעות למכירה,כי היבואן לפי מה שהבנתי לא מייבא לארץ כבר דיזל,לא ברור למה...

TDI POWER

פורסם

בדיוק, זו הכוונה שלי גם.

מניסיון עם רכבי דיזל שונים שקטים (ברלינגו וקנגו 2010, פאסאט 2006, גולף 2005) אני בהחלט יכול להגיד שהם שקטים.

וגם הרועשים שבהם (טרנספורטר, פולו) לא כ"כ נוראים ביחס לצריכת דלק עדיפה לעומת מתחרה בעל מנוע בנזין. (אני אף פעם לא נתקלתי בטרנספורטר בנזין, אבל פולו יש הרבה למשל)

פורסם

הפגיעה העיקרית שאין ייבוא סדיר משפיעה באופן יותר משמעותי על שוק יד2.

מי שרוצה לקנות אחת חדשה יש לו כמה אפשרויות. אבל מי שרוצה לקנות אחת במצב נורמלי לפחות לא יכול למצוא כמעט כלום. וגם מה שיש זה מוניות ומורי נהיגה לשעבר.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

כן זו בעיה לא פשוטה..

אדם שרוצה רכב דיזל יד שניה צריך לחרוש את השוק כדי למצוא אחת, לי לקח 4 חודשים למצוא A6 דיזל שלא עברה את ה180K ק"מ, חיפשתי במקביל גם פאסאט דיזל משנתונים 2006-2008 וכזו במצב נורמלי קשה עד בלתי אפשרי למצוא.

שלא לדבר על אוקטביה, גולף או איביזה TDI..

פורסם

אתם כועסים וגם קצת טועים .

בישראל תקני זיהום האויר מעדיפים מנועי בנזין עם דירוג מזהמי אויר נמוך .

ובנוסף - ישראל נמצאת באזור עומס חום ולחות , המזהמים הנפלטים ממנועי הדיזל יורדים מטה (כבדים מהאויר )

מתחברים לאויר הרווי מים , וגורמים לזיהום סביבתי מורגש .

מנועי דיזל ברוב הפעמים מזהמים יותר ממנועי בנזין .

יצור דלק הדיזל בתחנות הזיקוק , מזהם יותר וצורך יותר אנרגיה .

ייצור סולר דורש כ13% יותר נפט גולמי מייצור בנזין (בתי הזיקוק אשר מזקקים את הבנזין והסולר מתוך הנפט הגולמי,

גם יכולים (ומייצרים) מתוך התרכובות שבו את סוג הדלק הדרוש, באמצעות תגובות כימיות),

בתהליך הדורש אנרגיה רבה ומשחרר יותר גזי חממה בהשוואה לבנזין. ככה שיתרונו של הסולר כחומר הנעה פחות יותר,

כי בעת ייצורו נפלטים הרבה יותר גזי חממה מיצור בנזין.

מנוע דיזל

מנוע דיזל הוא מנוע בעירה פנימית בו האוויר נדחס בבוכנה. בסוף תהליך הדחיסה מוזרק הדלק. התערובת מתלקחת באופן עצמאי כתוצאה מהלחץ הגבוה בבוכנה. הדלק בתערובת הוא סולר בטיפות נוזליות קטנות מאוד. כיוון שמשך הזמן המוקצב לערבוב ולשריפת תערובת הדלק והאוויר הוא קטן מאוד, לא כל הדלק מצליח להישרף, ואז נפלטות לאוויר שאריות של דלק שרוף חלקית בצורת חלקיקים (PM).

החלקיקים הנפלטים מדיזל מסוכנים לבריאות, ובמחקרים רבים נמצא קשר ביניהם לסרטן ריאות.

כמו כן, בשל טמפרטורת העבודה הגבוהה במיוחד של מנוע הדיזל, נפלטת כמות גבוהה יותר של תחמוצות חנקן (NOx).

מזהמי אוויר אלו נפלטים באופן מוגבר כאשר המנוע עובד בעומס יתר, דהיינו כאשר הרכב מועמס יתר על המידה או בהאצות ועליות.

--

פחמן דו חמצני הוא לא המזהם היחיד: שריפת דלקים גורמת גם לשיחרור של תרכובות חנקן מזהמות – שגורמות לגשם חומצי

(מקור החנקן הוא בתרכובות חנקן שנמצאות בכמויות קטנות בתוך הדלק). וגם פליטה של חלקיקים –

בעיקר תרכובות פחמן מוצקות בגדלים שונים, שגורמות לבעיות נשימה, כמו אסטמה (לרגישים) וגירויים בטווח הקצר,

ועלולים לגרום לסרטן בחשיפה ארוכה וממושכת.

מסתבר שמהבחינה הזו- סולר מזהם הרבה יותר.

(אפשר לראות זאת בעיניים, בתחילת נסיעה מנועי דיזל, המונעים בסולר, כמו במשאיות ואוטובוסים פולטים פיח שחור הנראה לעין).

ראו טבלאות ובדיקות .

%25D7%2592%25D7%25A8%25D7%25A3+%25D7%2593%25D7%25A8%25D7%2592%25D7%25AA+%25D7%2596%25D7%2599%25D7%2594%25D7%2595%25D7%259D.png

dsfsdfsdfsdfsdf.png

לכן מבחינת חסכון - ברמה המיידית אנו חוסכים

אבל כנראה אנו משלמים ביותר תחלואה וביצור דלק הסולר/דיזל - אנו שורפים יותר אנרגיה .

לכן צריך לראות את כל התמונה , ומאחר והמדינה קובעת מיסים לפי דרגות הזהום של המשרד לאיכות הסביבה/משרד התחבורה .

הרכבים הללו בד"כ יותר יקרים לרכישה בישראל מרכבים עם מנועי בנזין - ולכן היבואנים חושבים פעמיים לפני הבאה לישראל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בין אילו מנועים ההשוואה?

אתה לא יכול להשוות 1.6 אטמוספרי ל2.0 טורבו דיזל (רוב מהנועים).

הנהיגה ב2 המנועים שונה מהותית. הדיזלים הרבה יותר חזקים מהבנזין שמגיעים במנועי 1.0 1.2 וכו' עם סחיבה של עגלה עם סוסה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

מדובר במנועים בעלי נפח דומה .

ראה -

http://www.renault.co.il/cars/kangoo/overview.html

בגדול מדובר על מנועים בעלי הספק דומה +-

וכדאי להתקשר ליבואן כי תמיד יש עידכונים במנועים השונים , ולברר את המס הנדרש .

הטבלאות בתשובה הקודמת מעודכנות לסוף 2011 .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מניסיון עם רכבי דיזל שונים שקטים (ברלינגו וקנגו 2010, פאסאט 2006, גולף 2005) אני בהחלט יכול להגיד שהם שקטים.

אם אלה בשבילך הם דיזלים שקטים, סימן שעוד לא נסעת ברכב דיזל שקט.

פורסם
תיכף יתעוררו האלפיסטים להרוס לנו הוואגיסטים את החגיגה. :lol:

גם לאלפא יש מנועי דיזל מצויינים..(התעוררתי קצת באיחור):-D

חבר שנוהג ביום יום על 159 2.2 חזר משלושה שבועות באיטלייה של התנייד בגולייטה דיזל 170כס ידנית,ולא הפסיק לשבח את הרכב,מומנט,שקט,חסכון בדלק ועוד.

הבעיה עם מנועי הדיזל בארץ נובעת מהמיסוי שקיים על הרכבים,ובנוסף לכך חוסר מודעות ליתרונות של המנועים ולהתקדמות העצומה שהם עברו(צימצום ויברציות,שקט,הפחתת עישון ועוד),לא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב..

:shock:

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

GOLF - התכוונתי שקטים יחסית לדיזלים נטולי הטורבו ומסילה משותפת.

אני יום יום נוסע על דיזל שקט אגב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נסעתי על פולו SDI ונוכחתי לדעת שהיא בכלל לא "עגלה" כמו שכולם אומרים, נכון שהאוטו לא עושה 10 או 11 שניות ל100 קמ"ש, והטרטור של הדיזל מורגש ונשמע היטב בתא הנוסעים, אבל עליות של טבעון הוא עולה בכיף על רביעי. (כמעט שכחתי את צריכת הדלק הדמיונית של 17 ק"מ לליטר)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

מסכים!

עברתי לדיזל מבנזין, ובגלל חשש ממערכות מתוחכמות (טורבו, חיישנים נוספים ולרוב גם גיר אוטומטי) החלטתי לנסות את מנועי SDI - דיזל אטמוספרי וגיר ידני.

בהתחלה חששתי, בסה"כ 68 כוחות סוס ומומנט של 13.7 קג"מ לא נשמעים טוב על גולף MK4.

הופתעתי!

הרכב נוסע בהחלט סביר, משייט בד"כ במהירות 110-100 ללא בעיה וסוחב יפה גם בעליות עם מזגן.

האצות איטיות יותר, בהחלט. זה לא רכב לפתיחות חזקות או לעלות את הקסטל במהירות של 130 קמ"ש כמו מנועי ה TDI אבל הוא בהחלט יותר ממספק, ואין בעיה לעלות את הקסטל על רביעי עם 90 קמ"ש.

ו...כשמגיעים לסעיף הוצאות - הרכב עושה 1:18!!! בנסיעה משולבת, בינעירוני הררי + פקקים בבוקר בעיר בדרך לעבודה.

לא להאמין שזה בס"כ 68 כ"ס. הפיאסטה שהייתה לי עם 75 כ"ס סחבה הרבה פחות טוב והייתה חלשה בהרבה.

• תוכן חדש...