Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כזאת אני רוצה. או גולף 7 2.0TDI.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי ששאל אם מביאים כאלה לארץ.

חבל שאנשים לא מבינים את היתרונות של הדיזל ומעדיפים משפחתומטיות 1600 עם צריכה של 1-9 1-10.

שאלה תאורטית. כמה יעלה להביא כזאת לארץ?

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר דיזל בייבוא אישי, תלך על ה-GTD.

184 כ"ס ומחיר זהה לגולף GTI באירופה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הדיזל לא פופולארי כי כניראה עלות הבנזין זניחה בשביל האנשים, כך ליטר לפה - ליטר לשם: לא מעניין את הרוב.

דיזל זה מנוע מעולה, זה חיסכון בדלק והרבה מומנט. לא פלא שחצי אירופה הבינה, כניראה שם אנשים רוצים לחסוך.

מרבית הדגמים שמיבאים לארץ רק בנזין יש לפחות כמה דגמים שלהם עם מנוע דיזל בחו"ל, אפילו מזדה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה כל פעם מקומם אותי מחדש הפיגור של המדינה שלנו בתחום הזה.

כאילו מעבר לחסכונות בצריכת הדלק, מעבר למרווח הטיפולים הנהדר ולמרחק הרב שהמנועים האלה גומעים

ניתן להפיק דיזל מחומרים ממוחזרים שנמצאים בסביבה הקרובה מאוד אלינו (לדוגמא ביודיזל) ומה שבאמת מעצבן אותי זה שבכל מדינה מתוקנת צריך שיהיה פרוייקט לאומי ליצירת ביודיזל...

#הרכב הבא שלי דיזל קטן למי שלא הבין :)

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אנשים מפחדים מהרעש של המנועי דיזל. זאת גם סטיגמה.

היום עם כל הטכנולוגיה של מסילה משותפת, מזרקי פיאצו ועוד טכנולוגיות חדשות הרכבים האלה הופכים למשתלמים הרבה יותר ומהנים.

מי שנוהג על טורבו דיזל יודע שאיך משחק עם ההילוכים. הגעת לחמישי וזהו. עקיפות, נסיעה מנהלתית וכו' וכו' - המנוע יספק לך מספיק מומנט להתמודד עם הכל (כולל עליות של רמת הגולן שאני לא מרגיש אותם עם הגולף שלי).

עוד פרמטר זה האמינות.

המנועים האלה מגיעים ל600-700 אלף ק"מ (בטיפול נכון) בלי למצמץ. כבר דובר על מרצדסים ווולבואים וכו' עם מעל מיליון ק"מ ומנוע מקורי.

אבל הישראלי הממוצע מרגיש שהוא הכי חכם ואץ לו רץ לו לרכוש מאזדה 3 \ טויוטה קורולה ועוד כהנה וכהנה רכבי ליסינג "מאובזרים" במיטב אבזורי המזרח (2 חלונות חשמל, פתיחה של הבאגז' עם מפתח:x וכו' וכו') במקום להשקיע בגרמניה איכותית מבית טוב.

זאת אחת הסיבות שהמכורים ל-VAG לא יחליפו אותה בחיים ולא משנה כמה בעיות היא תעשה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

פעם הקפצתי בסקודה שלי 2 קולגות לביתם כשאחד מהם עתיד להחליף רכב והשני נזכר בדבר ואמר "כזה אתה צריך!", ואז "כזה אבל לא דיזל!".

מיותר לציין שלא ידע להסביר לי את אמירתו הבלתי-מבוססת. :roll:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני לא מבין למה מתעקשים על בנזין.

כל מי שאמרתי לו קח דיזל לא מקשיב. מסכן אחד שמשרת איתי החליף מנוע אחרי 180K :shock: באלמרה. וזה אחרי שהחליף חיישנים ומה לא בכמה אלפים טובים. יצא לו להשקיע בערך 8-9K על האוטו ועל מנוע שעבר 140K (החדש שהוחלף).

בעוד אני עם 320K לכיוון ה330K עם טיפולים שגרתיים ומשאבת הזרקה. בלי עין הרע...

וזה בלי לדבר על הTSI שכול מתלהבים ממנו, שהוא בעצם גירסה של הTDI שאנחנו נהנים ממנה כבר שנים, רק בנזין, אבל אותו עיקרון. (יתקנו אותי אם אני טועה..)

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לפותח השרשור אתה לא מבין כמה אני (ועוד חבר טוב שגולש פה גם) בראש שלך.

תמיד אהבתי מנועי דיזל, המון מומנט מסל"ד מאוד נמוך שמנועי בנזין (לא מוגדשים) יכולים רק לחלום עליו.

לארץ VW הביאו דיזל בעבר ואני לא מבין למה זה הפסיק בקו הנוכחי של המכוניות שלהם (למרות שאאודי חדשות אפשר לראות TDI, ראיתי לא מזמן A6 חדשה 3.0TDI), היה לי חבר שהייתה לו MK5 עם מנוע 1.9TDI וגיר DSG6, התאהבתי באוטו הזה..

נסעתי על פולו SDI ונוכחתי לדעת שהיא בכלל לא "עגלה" כמו שכולם אומרים, נכון שהאוטו לא עושה 10 או 11 שניות ל100 קמ"ש, והטרטור של הדיזל מורגש ונשמע היטב בתא הנוסעים, אבל עליות של טבעון הוא עולה בכיף על רביעי. (כמעט שכחתי את צריכת הדלק הדמיונית של 17 ק"מ לליטר)

גם אחזק את דברי yossi1290, במנועי 6 צילי' הרעש החיצוני די דומה בין בנזין ודיזל (לפחות בין 3.2FSI ל3.0TDI בA6)

את העלייה של טבעון (אני מזכיר אותה כי אני נוסע שם לא מעט) עם מנוע 3.0TDI אני עושה על הילוך חמישי או אפילו שישי על 1500 סל"ד. (בתנאי שאין אף אחד שמפחד מקצת סיבוב ומאט בהגזמה פראית לאיזה 30 קמ"ש)

אף פעם לא הייתה לי בעיה של כוח, וצריכת דלק של 1-8 בתוך העיר לאוטו ששוקל 1.8 טון נראית לי עדיפה על צריכה דומה של אוטו שצורח בעליות ושוקל 1.2 טון.

אותי מרגיז גם שבהשכרה אין כלל וכלל רכבים פרטיים עם מנוע דיזל, למה אין פלואנס דיזל בהשכרה למשל? (אם מישהו מכיר סוכנות שיש, שישלח לי בפרטי 8) )

אני מקווה שאנשים יתפכחו לאט לאט, ושוק הדיזל יתעורר קצת בארץ.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שרכבים ממונעי דיזל עומדים להפוך אפילו פחות פופולריים ממה שהם היום (אם זה אפשרי...) החל מיולי בגלל השינוי בשיטת המיסוי, לא?

מסכים אם כל מה שנאמר פה, אין פשוט אין כמו המומנט הבשרני של מנוע דיזל טוב ושום מנוע טורבו קטן לא מהווה תחליף.

אגב באנגליה לדוגמא (ונדמה לי שגם באירופה בכלל) כ80% ממכירות ב.מ.וו סדרה 3 ו5 הם ה320d וה520d וכאחד עם לא מעט נסיון עם שניהן אני חייב לומר (בתרגום גס מאנגלית) שזה כל הרכב שמישהו אי פעם צריך.

אגב אני לא זוכר את הפעם האחרונה שקיבלתי רכב בנזין בהשכרה באירופה ואני שוכר שם פעם פעמיים בחודש (אנגליה בעיקר).

פורסם

לא דיזל אבל עדיין בעניין הגולף. השוואה בין גולף 6 TSI 3.6 700HP ללמבורגיני.

לגבי הרעש מנוע - אצלי בגולף אני מקבל הרבה תגובות של "תכבה את המלגזה\טרקטור ושאר כלים כאלה ואחרים" בעמידה, אבל בנסיעה המנוע לא נשמע בכלל בשיוט ובקושי בקושי בעקיפות. מדי פעם הוא דואג להזכיר לך בהאצות, אבל חוץ מזה שקט.

המנועים החדשים עם המסילה משותפת ומזרקי פיאצו יהיו יותר שקטים ובקושי ניתן להבחין שזה דיזל. אני בברלינגו חשבתי שזה בנזין.

לגבי ההשכרה - למה הלכת רחוק עם פלואנס דיזל? בחו"ל נפוצים גולפים, A3 ושאר המכוניות הנורמליות, לא פחיות שימורים עם מנוע, גיר ו4 גלגלים בצורת סיריון\פנדה\פיקאנטו\107:? ושאר מכוניות שלא מובן איך ולמה אנשים קונים אותם.

בנאדם רוצה להשכיר רכב אפילו לנסיעה לאילת למי שאין אוטו או דברים כאלה, צריך להסתפק בכל מיני עגלות מקרקשות במקום רכב אמיתי (VW - DAS AUTO).

ואם כבר השיגה ידו להשכיר אחד - הוא צריך להכין הרבה הרצלים..

אבל תסתכלו על הצד הטוב - המדינה מרוויחה מהמיסים נתח קטן מאוד של 5 ש"ח בערך מתוך 7.70 כמדומני על בנזין, וקצת פחות על סולר, שאותו היא משקיעה בככבישים חדשים, תאורה לכבישים חשוכים, תשתיות, בניית מחלפים ופיתוחים בכל מיני תחומים שעוזרים לנהגים (לקבל יותר קנסות).

בציניות כמובן..

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...