Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
discoTD5, בבנק לא מציעים ללקוח לקבל חשבון ללא עמלות לתקופה X, רק כדי שיהפוך ללקוח?

בנקים מסויימים לא נתנו משכנתא מסובסדת, רק כדי שתבוא להיות לקוח של הבנק ל-X שנים,

ומכאן הרווח שלהם?!

זה דיון לעוף-טופיק.

מרבית העוסקים בתחום הרכב המשומש לא היו מתקבלים לעבודה בבנק, ומרבית העוסקים בבנקאות לא היו שורדים שבוע בתחום הרכב המשומש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה קשור? הכוונה היא לעסק, שיש לו כמה יחידות רווח/שירות, וצריך להסתכל על התמונה הכוללת.

כמו שלבנק יש את יחידת/בנק המשכנתאות שלו, שבמקרים מסויימים תסבסד את הלקוח, כי בסה"כ

יש רווח מאותו לקוח, כך אני מצפה מיבואן שאולי לא יפסיד, אבל יקח לעצמו רווח סביר בעסקת הטרייד

אין, כיוון שהוא מרוויח על רכב חדש הרבה יותר.

ככה הלקוח הפך ללקוח שלי, ואני כחברת X, אהנה מזה, גם בדמות חלפים וטיפולים שהוא יעשה אצלי,

וסביר שכך גם הלקוח יישאר שלי בעתיד, כי הוא כבר מכיר את המותג, ורגיל אליו, ואל נותני השירות.

פורסם

סבסוד צולב בין יחידות שונות זה רעה חולה שאסור שתהיה בגוף עסקי מודרני.

ראה את קונצרן כור מסוף שנות ה 80 שבוצעו בו עסקאות בין חברות שונות במחירים שהביאו לחוסר יעילות מוחלט.

כל יחידה צריכה להיות ולהיבחן בשורה התחתונה.

גם אותו בנק שעירב בין דברים, עלה נקודתית לנתח שוק של 16%, לעומת חלקו במערכת שהיה כ 8%-9%, קרס מבחינת שירות, וכשהפסיק לסבסד חזר לגודלו הטבעי. והסבסוד שלהם היה מהוצאות שיווק, לא מרווח של יחידה אחרת. ללקוחות שרוצים לברוח - לא נותנים. הם שבויים לכמה שנים ומתלוננים ללא הפסק בבנק ישראל. לא סתם הם הפסיקו את זה. דוגמא לא טובה.

כל יחידה צריכה להיות רווחית. להחזיק את עצמה, ולתרום לרווחיות הכוללת. אם הפעילות לא רווחית - צריך להפסיק אותה או לעשות לה מיקור חוץ (אאוט סורסינג) לגוף שיודע להיות יעיל בתחום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

טרייד של יבואן צריך לתת גב למותגי היבואן, עד רמה מסויימת (אף אחד לא מצפה למימון של 100%). אם יבואן כלשהו מקבל רכב בטרייד אין (לענייננו - רכב שמור) אבל שוחט אותו מתחת למחירון, זה מעיד על כמה היבואן מחזיק מהמוצר של עצמו. יותר מזה, מאחר ומחיר יד2 מהווה פקטור ברכישה, אם היבואן בעצמו שוחט את הרכבים שלו, מה כבר ישאר ללקוח הפרטי?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

דיסקו, אתה לא קורא את מה שאני כותב. עובדה שבנקים מוכנים לקבל לקוחות ללא עמלות בכלל לתקופה ארוכה,

וזה רק כדי להרוויח אותם כלקוחות. ונתתי את יחידת המשתנתאות כדוגמא, ועובדה שעשו גם את זה.

בנוסף כתבתי שאני לא מצפה מהיבואן לסבסד אותי, אלא לקחת רווח קטן או

סביר, שכן העסקה הכוללת שלו היא רווחית. אבל יבואנינו היקרים מעדיפים להרוויח הרבה בשתי העסקאות.

פורסם
גם אני קניתי רכב דרך טרייד אין ותתפלאו לשמוע בקרסו (רנו מגאן 2007).

ועכשיו חזרתי לעשות טרייד אין נוסף ותאמינו אבל נתנו לי מחירון על האוטו הנחה על האוטו החדש (פלואנס 2010) וביטוח על חשבונם

ואחריות .

אז נכון אתם לא אוהבים רנו (אני כן) ואתם לא אוהבים את קרסו (גם אני אני מטפל במוסך קבוע לא של היבואן אבל עם חלפים מקוריים)

אבל העיסקה משתלמת לחלוטין .

כן גם לי הציעו מחירון מול מחירון ואולי הנחה קטנה (סניק על פלואנס ליסניג)

אבל אם תבוא לקנות את אותה פלואנס לא בטרייד תשלם עליה מחירון - 20% אם לא יותר

אז מחירון מול מחירון זה די עבודה בעיניים

וזה מאוד תלוי איזה רכב אתה רוצה לקחת

:wink:
פורסם
כמו שלבנק יש את יחידת/בנק המשכנתאות שלו, שבמקרים מסויימים תסבסד את הלקוח

דוגמא לא רלוונטית. ההכנסה מלקוח בנקאות היא שוטפת וקבועה (פחות או יותר) ושיעור העזיבה נמוך.

סבסוד צולב בין יחידות שונות זה רעה חולה שאסור שתהיה בגוף עסקי מודרני.

ראה את קונצרן כור מסוף שנות ה 80 שבוצעו בו עסקאות בין חברות שונות במחירים שהביאו לחוסר יעילות מוחלט.

דוגמא לא רלוונטית, היות שפעילות טרייד-אין הינה פעילות עסקית משלימה וסינרגטית (נשענת על אותם משאבים) למכירת רכב חדש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני הלכתי לעשות עם חמי עסקת טרייד אין בקרסו.

הזמנו רנו קליאו חדשה.

הרכב הקיים רנו קליאו 2011 עם 70,000 ק"מ.

הם הציעו על הרכב הקיים מחירון -3% על הקילומטרז -5,000 ש"ח על עמלת טרייד אין, מכיוון שהקילומטרז גבוה, ואין לי כח וזמן להתעסק עם המכירה, הסכמתי.

המריבה התחילה כשהם לא חישבו את המחירון לפי תאריך עליה לכביש, והרכב עלה בנובמבר, וכן מכיוון שעשיתי עסקת טרייד אין לא נתנו לי הנחה על הרכב החדש.

לאחר וויכוחים הסכימו לתת לי את החיישני חניה חינם, ולוותר על 2 צמיגים פגומים שעלו בבדיקה שצריך להחליף.

מסקנה: למי שמתכנן למכור את הרכב החדש בעסקת טרייד אין עתידית, לקנות את הרכב רק ב"ינואר".

ושמזמינים רכב חדש, לא להגיד בהתחלה שעושים טרייד אין, קודם להתווכח על ההנחה של הרכב החדש, ורק אחרי שסוגרים מחיר, להתווכח על הזיכוי של הרכב הישן.

פורסם

מי שיש לו רכב עם נתונים טובים, שיעשה לעצמו טובה ויוותר על שירותי הטרייד אין וימכור אותה עצמאית.

ואז שחברות הטרייד אין ייתקעו רק עם רכבים "שבורים", אולי אז הם יתחיו להיות יותר רציניים בטרייד אין.

חוץ מזה שלדעתי טרייד אין זו האופציה הכי לא טובה שיש, גם אם קשה לי למכור לי רכב מסויים, אני מעדיף לשים אותו במגרש מסויים ולבוא לייבואן רק עם המזומנים מהמכירה, ככה אולי ייפתחו לי כמה הנחות והטבות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפני שבוע החלפתי פלואנס דיזל ידנית 2012 במגן דיזל אוטומטית תמורד 21,000 בטרייד אין בקרסו. אני חושב שהיו הוגנים. בדיעבד, לא הייתי יוצא ראש עם מכירת רכב מודל 2012 שעבר שינוי צורה קוסמטי.

לעומת זאת, בשנת 2010 רכשתי פולו מצ'מפיון, זכור לי שהצעתם לביצוע טרייד אין מול פאביה 2008 היתה מבישה. אני בהחלט זוכר ואזכור זאת בבואי לבצע כל עיסקת רכישת רכב חדש ואני מאלה שרוכשים, לעצמי או למשפחה.

ניראה לי שבקרסו למרות עיקרון מרכז הרווח, יש מדיניות ראיה כוללת של היבואן. לעידוד ביצוע עיסקה. אני חושב שקרסו נוהגים בחוכמה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
כן גם לי הציעו מחירון מול מחירון ואולי הנחה קטנה (סניק על פלואנס ליסניג)

אבל אם תבוא לקנות את אותה פלואנס לא בטרייד תשלם עליה מחירון - 20% אם לא יותר

אז מחירון מול מחירון זה די עבודה בעיניים

וזה מאוד תלוי איזה רכב אתה רוצה לקחת

מחירון מול מחירון זה אולי עבודה בעיניים אבל תנסה למכור רנו במחירון אין מצב (משהו הייתי מודע שקניתי את האוטו)

אבל הם נותנים כל כך הרבה הטבות כמו ביטוח מקיף לשנה הנחה בטיפולים אחריות ל 3שנים טרייד אין עתידי מובטח במחיר מחירון אז חשבון פשוט אומר שהעיסקה אינה מחירון מול מחירון.

אין לי הרבה ניסיון עם טרייד אין אחר אבל ממה שאני קורה כאן ולא רק בשרשור הנ"ל רוב מחלקות הטרייד אין של היבואנים לא נותנים

"גב" למותג שלהם כמו קרסו אז נכון שקרסו אינו היבואן המושלם אבל כנראה שמחלקת הטרייד אין שם יוצאת דופן.

אגב שקניתי את הרנו קיבלתי על חשבונם טיפול גדול+טיימיניג עוד הטבה גדולה אז למה לא בעצם?

סעו לקרסו

(אגב אני לא עובד שם לכל המלעיזים שיכתבו שאני סוכן של קרסו או הבן של הבעל בית)

פורסם

אז אני היחיד שדי התאכזבתי מהטרייד של קרסו.

אגב היום קיבלנו את הקליאו החדשה..

רכב פשוט מדהים, גם בעיצוב, וגם באבזור.

פורסם
אני הלכתי לעשות עם חמי עסקת טרייד אין בקרסו.

הזמנו רנו קליאו חדשה.

הרכב הקיים רנו קליאו 2011 עם 70,000 ק"מ.

הם הציעו על הרכב הקיים מחירון -3% על הקילומטרז -5,000 ש"ח על עמלת טרייד אין, מכיוון שהקילומטרז גבוה, ואין לי כח וזמן להתעסק עם המכירה, הסכמתי.

המריבה התחילה כשהם לא חישבו את המחירון לפי תאריך עליה לכביש, והרכב עלה בנובמבר, וכן מכיוון שעשיתי עסקת טרייד אין לא נתנו לי הנחה על הרכב החדש.

לאחר וויכוחים הסכימו לתת לי את החיישני חניה חינם, ולוותר על 2 צמיגים פגומים שעלו בבדיקה שצריך להחליף.

מסקנה: למי שמתכנן למכור את הרכב החדש בעסקת טרייד אין עתידית, לקנות את הרכב רק ב"ינואר".

ושמזמינים רכב חדש, לא להגיד בהתחלה שעושים טרייד אין, קודם להתווכח על ההנחה של הרכב החדש, ורק אחרי שסוגרים מחיר, להתווכח על הזיכוי של הרכב הישן.

העיקר שיצאת מרוצה.

על החלפת זוג צמיגים (1000 ש"ח ואני מגזים) + חיישני רוורס (גם בהגזמה 500 ש"ח) ויתרת להם על כ-5K ש"ח (הפחתה בגין תאריך עליה לכביש).

מהניסיון שלי, הטים היחיד הוא רק להגיע לבצע טריידאין בחברה רק כשיש מבצע מכירות.

סתם ככה ביום בהיר להיכנס לטריידאין של היבואן זה שקול לכניסה מודעת לשדה מוקשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...