Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיסוי הירוק קבר את הדיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פני מספר שבועות קראתי ראיון באחד העיתונים בארץ עם בכיר בתעשיית הרכב האירופאית לכבוד אימוץ תקן יורו 6. הוא אמר שיצרניות רכב אירופאיות מתחילות להתרחק ממנועי דיזל עקב המשאבים האדירים שצריך להשקיע בפיתוח מנועי דיזל שיעמדו בתקני זיהום אוויר המחמירים.

Link or it didn't happen.

אמינות של דיזל גבוהה יותר מבנזין. אני נוסע בדיזל כבר המון שנים.

צריכת דלק של דיזל הרבה הרבה יותר טובה מצריכה של רכב בנזין.

וכשאתה אומר שצריכת הדלק של מנועי בנזין התקרבה מאוד לצריכה של מנועי דיזל, שים לב על איזה מכוניות אתה מדבר.

למשל מנוע 1.2 TSI של פולקסוואגן יהיה יחסית חסכוני עם פולו קטנה, אבל מה יקרה כשתשים אותו על פאסאט?

לעומת זאת, תראה את הרנו פלואנס, רכב עצום, הכי גדול בקטגוריה אם אני לא טועה, ועושה צריכת דלק טובה יותר מכל TSI...

ובוא לא נשכח כמובן את הכוח. בדיזל הכוח זמין הרבה יותר מבנזין, אפילו אם הוא בעל טורבו.

אז גם צריכת דלק טובה יותר וגם ליהנות מרכב גדול יותר ונוח יותר. אם משרד התחבורה היה מנוהל על ידי אנשים שבאמת רוצים לעשות משהו למען התחבורה אז מנועי דיזל היו פה הרבה יותר.

אם למדינה היה באמת איכפת מזיהום אויר, אז המשרד לאיכות הסביבה היה מנסח את הנוסחה לחישוב דרגות זיהום אויר ולא משרד האוצר. אז למה משרד האוצר מנסח את הנוסחה? אני בטוח שכולם יודעים את התשובה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

דיזל זה גועל נפש, עם כל הכבוד לחסכון. המון עשן שחור וגועל נפש. כמות רכבי הדיזל שפלטו גועל נפש ועשן שחור מהאגזוז>>רכבי בנזין במצב דומה. אני מחכה ליום שנהגי מוניות לא יוכלו לקנות רכבי דיזל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
דיזל זה גועל נפש, עם כל הכבוד לחסכון. המון עשן שחור וגועל נפש.

תגובה שוות ערך ל:

מנועי בנזין גועל נפש, קרבורטור כל הזמן נסתם, מוציא עשן ומסריח, להניע כל פעם עם מנואלה זה כל כך לא נוח ופנסי אצטילן האלו שכל פעם צריך להדליק אותם. בוא נחזור לעגלה עם סוסה - גם אמין יותר וגם לא מסריח.

מה שכתבת היה נכון בשנות ה80. ב15 שנה האחרונות זה ממש לא רלוונטי. רכבים מוזנחים שמוצאים עשן הם לא רק דיזל, אלא גם בנזין - כל מיני רכביםם חבוטים מתחילת-אמצע שנות ה90.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתם לא נוסעים באותם כבישים? ב80% לפחות מהרכבים שבא למות כשנוסעים מאחוריהם זה דיזל.. ועוד כמה שנים בודדות זה יהיה כל מני C3 דיזל, פלואנסים, ומוניות לשעבר של VAG.

בבנזין יש מלא עשן מסריח רק אם האוטו אוכל שמן או אם זה משהו ממש ממש ישן עם קרבורטור. בדיזל זה קורה גם לרכבים מודרניים בהרבה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ליאור, בבנזין כאשר הולך חיישן מד כמות אויר, למבדא, ממיר קטליטי והרשימה עוד ארוכה מתחיל לצאת עשן בגלל תערבובת לא טובה וריח שלא יבייש אף דיזל חקלאי של שנות ה60.

בדיזל עם מסנני חלקיקים כל הדברים האלו קורים הרבה יותר מאוחר.

כל מה שצריך לעשות זה שמשרד איכות הסביבה יפעיל רכבים סמויים שעוצרים לביקורת רכבים מזהמים ויוריד אותם מכביש, כולל דיזל ובנזין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתם לא נוסעים באותם כבישים? ב80% לפחות מהרכבים שבא למות כשנוסעים מאחוריהם זה דיזל.. ועוד כמה שנים בודדות זה יהיה כל מני C3 דיזל, פלואנסים, ומוניות לשעבר של VAG.

בבנזין יש מלא עשן מסריח רק אם האוטו אוכל שמן או אם זה משהו ממש ממש ישן עם קרבורטור. בדיזל זה קורה גם לרכבים מודרניים בהרבה.

צודק.

יוצא מלא פעמים להיתקע מאחורי משאיות, אוטובוסים, טרקטורים וכו' עם מנועי דיזל והם לא זזים.

מה גם שהם מרעישים מאוד וגדולים. מה שגורם לפגיעה בשדה ראיה.

שלא לדבר על הטיפולים. אתה יודע מה זה להחליף שמן למשאית?

בתור בעלים של גולף 4 1.9 TDI (עגלה בלי סוסה לפי התיאור שלך) אין הרבה רכבים עם נהגים שהם לא מפגרים שעוברים אותי. גם לא בכביש 6. בדר"כ אני משאיר להם אבק (כי עשן שחור לא יוצא. בדקתי).

היחידים עם בנזין שעוקפים אותי זה אלביטים למיניהם (חפש שרשור בנושא) ,וכל מיני רכבי ליסינג שלא ממש מעניין את הנהג כמה דלק הולך או עם המנוע יעבור את ה50KKM. וכל זה עם 1/4-1/2 ממהלך הדוושת גז. בדוק דרך המחשב.

לגבי הטיפולים - בדר"כ אלה שמטפלים בדיזל מטפלים אצל הבני דודים שלא ממש מעניין אותם נתוני והוראות יצרן, ומרכיבים חלקים מכל הבא ליד. אלו שכן מטפלים כמו שצריך (אני למשל) לא יופיעו תקלות מוגזמות, גם בק"מ גבוה. (300KKM וצפונה).

אפשר להשיג חלקים איכותיים במחיר טוב במקומות הנכונים והרכב יסע ויסע ויסע.

לגבי זה שהמנוע מחזיק וכל השאר מתפרק - קח רכב מקביל עם מנוע דיזל ואחר עם מנוע בנזין. בתאוריה, לאורך 10 שנים המנוע ומכלוליו יחזיקו מעמד טוב מאוד בדיזל וכל השאר יתפרק, ובבנזין גם המנוע יתפרק. בתאוריה. בפרקטיקה זה דומה. (יחידות הזמן להמחשה בלבד)

החלק הכי חשוב - צריכת דלק.

היום מפתחים דיזל היברידי. צריכת דלק משוערת - 35 ק"מ/ל'.

כבר היום יש רכבים שעושים 20-25 ק"מ/ל'.

לסיכום - סיטרואן ברלינגו 1.6. תעמוד לידו שהוא מונע ותגיד לי אם זה דיזל או בנזין. אני בהתחלה אמרתי בנזין. וזה עוד מנוע יחסית פשוט. יותר שקט - לך לCDI.

בקיצור - רוצו לקנות דיזלים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

חברה אני לא יודע מה אתם רוצים. אני גר במדינה שמקדמת דיזל (אירלנד).

אני נוסע הרבה עם חלונות פתוחים ואני לא מריח שום ריח של דיזל.

דרך אגב דיזל גם יותר יקר פה לקניה ראשונית אבל כתלות בכמה קילומטרים בשנה אתה עושה, ההבדל הזה בסוף נעלם.

אני מסכים עם צבי לגמרי עם מה שהוא אמר על לתפוס את הרכבים הלא תקינים, אם יעשו את זה יהיה פחות זיהום וריח מרכבים לא תקינים.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
"ב80% לפחות מהרכבים שבא למות כשנוסעים מאחוריהם זה דיזל" התכוונתי לסירחון והעשן ולא למהירות :lol:

אתה יודע איזה עשן מוציא אוטובוס? בתור מכונאי טנקים אני יכול להגיד לך שאחרי דקה שהמנוע (30 ליטר, שנת 60-70 ומשהו) מונע, אתה לא יכול לנשום.

כל לחיצה על הגז יוצא לך עננים ותמרות עשן.

והרעש שהוא עושה.. מפחיד.

ברצינות.. הדיזלים החדשים גם קטנים, גם לא פולטים עשן וגם לא מסריחים. אתה מדבר על L200 מתודלק בתערובת של מזוט, בנזין, קרוסין, נפט וקצת פלסטיק נוזלי.

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...