Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא חושב שהיתה התקדמות גדולה בתחום הרכב - יש לי 106 בת 14, והיא מוצלחת לא פחות (ואפילו יותר) מה 107 שניתן לקנות היום בפז'ו. גם אם לוקחים S קלאס בת עשור, לעומת S קלאס מודרנית, רואים שהיתה אבולוציה בלבד. עוד קצת גימיקים פה, עוד כמה מחשבים שם, אבל אין שום שינוי מהותי בין מכוניות של עשור אחורה למכוניות של היום.

יצא לך לראות מבחני ריסוק של 2 הרכבים האלה?

בתאונה בתנאים של EURO NCAP אתה יוצא מה-106 הישר לטיפול נמרץ עם פגיעות לא קלות, מה-107 אתה תצא מהאוטו ותתבאס שהוא טוטאל לוסט.

כנס ליוטיוב, תראה איזה פער טכנולוגי יש, כזה של חיים ומוות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כפי שכבר כתבו מעליי - אם נשווה את ההתקדמות בעולם המחשבים לעולם הרכב כנראה שנרגיש שאכן בעשור האחרון נשארו באותו המקום בדיוק .

בתגובתו של ביל גייטס הוא עשה השוואה בין התקדמות המחשב (או יותר נכון התקדמות המעבדים) לבין ההתקדמות בתחום הרכב - וזאת לעניות דעתי על בסיס חוק מור (למרות שאז היו צריכים לצאת לו מספרים הרבה יותר מרשימים - 1.5$ עלות רכב הנוסע טווח של אלפיי ק''מ) .

כמובן שההשוואה כלל אינה במקומה ואף מגוחכת ממגוון רחב של סיבותת .

מצחיק ש GM הגיבו בהשוואה משלהם בין עולם הרכב לבין windows (לא נאמר מפורשות אבל ניתן להבין...) .

פורסם
זה נכון שלא המציאו את הגלגל כשהכניסו טורבו לגולף משפחתית ועדיין זו היתה קפיצת מדרגה כשהמילה טורבו אינה שפה גסה במכונית שאינה ספורטיבית.

מהבחינה הזאת זו כן התקדמות טכנולוגית וגם הגיר הרובוטי הוא התקדמות גם אם אצל יצרנים מסויימים הוא טוב יותר ואצל אחרים הוא פחות טוב.

יחד עם זאת, אני מסכים איתך בעניין האמינות המפוקפקת של הטכנולוגיות האלה, עובדה שגירים רובוטיים כבר היום עושים לא מעט בעיות בהשוואה לגירים האוטומטיים הרגילים וכן המנועים שלאחר כמה שנים ככל הנראה ילמדו את בעלי הרכבים שטורבו זה לא רק מילה, זה גם רכיב מכאני שצריך לתקן\להחליף.

נכון שטכנולוגיות אלו "ירדו לעם", אבל לדעתי עדיין זה לא התקדמות אמיתית, אלא פיתוח נוסף כאלטרנטיבה לטכנולוגיה קיימת. עובדה שיש יצרן שקראתי לא מזמן ש29 מיליון מתוך 40 מיליון של דגם מסויים שלו עדיין נוסעות בכבישי העולם והוא לא מאמץ את הטכנולוגיות האלה. אבל זה דגם לא לחובבי רכב. :) פשוט עכשיו יש בחירה בין ביצועים משופרים לבין אמינות ושקט נפשי. התקדמות יותר משמעותית זה ירידה לעם של טכנולוגיה הברידית שאיתה אנחנו רואים שיפור ענק בצריכת דלק עירונית, אצל אותו היצרן. והכי חשוב זה הופעה של מערכות בטיחות מתקדמות ברכבים זולים יחסית.

ההתקדמות האמיתית שתקדם באמת את עולם הרכב תהיה פריצת דרך בפיתוח הסוללות. מה שיוזיל משמעותית רכבים הברידיים וחשמליים ואז יגיע הסוף של מנוע בעירה הפנימית.

פורסם

מבחינתי פורצת הדרך של הטכנולוגיה במאה ה-21 היא הב.מ.וו 7 e65.

כאשר היא הוצגה לא היו לה מתרות הפן הזה.

היום אם יושיבו אותי באותה סדרה 7 שהוצגה ב-2001 ומיד אח"כ באס קלאס 2014 אני לא ארגיש שחלה התקדמות משמעותית, מקסימום בליטוש כלשהו שלה.

BMW-760Li_Yachtline_Concept_2002_1600x1200_wallpaper_04.jpg

Mercedes-Benz-S-Class_2014_1600x1200_wallpaper_4f.jpg

פורסם

קודם כל - אף אחד מכם לא הגדיר את הפרמטרים הנמדדים.

שנית - במחשב כל שינוי מתבטא במשהו שבולט לעין המשתמש - יותר פיקסלים במסך, משקל קל יותר של החפיץ (המילה העברית שמשמעותה gadget), תקשורת יותר מהירה וכו'. ברכב יש הרבה דברים שאינם נראים לעין: מישהו דוחף את האף לאגזוז על מנת למדוד את החומרים המזהמים הנפלטים ממנו? מישהו בוחן את מבנה הקורות ששומרות על כלוב הנוסעים ומאידך מאפשרות אזורי קריס בהתנגשות? מישהו בכלל מבחין בכל מערכות הניטור והניהול של הרכב? הכל חבוי תחת מכסה המנוע, והמשמש מכיר את אותו מפתח הצתה, אותו הגה ואותם 2-3 דוושות וכמה מחוונים מול עיניו. כל השאר מוכר רק למהנדסים, ואולי למכונאים המטפלים ברכב.

מצד שני - אם מישהו בוחן את האמינות של מכוניות כיום לעומת לפני כמה עשורים הוא יגלה שמרווח הטיפולים גדל מ-5,000 ל-15,000-30,000 ק"מ, המומח "ניקוי ראש" נמחק מהלקסיקון ומכונית עם 100,000 ק"מ עדיין נחשבת לאחת שנמצאת בתחילת דרכה.

בקיצור - המכוניות לא הצטרפו למירוץ הגיגאהרצים והמגאפיקסלים, אבל זה לא אומר שלא חלה בהן התקדמות טכנוטלוגית מהירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי ההתקדמות הכי גדולה בתחום הרכב היא בתחום הבטיחות וזה משהו שלא שמים לב אליו רוב הזמן.

הרעיון של מנוע בערה פנימית הוא כבר פרימיטיבי ונדוש. אותו עיקרון לא השתנה בכלל, רק התייעל עם הזמן. לא משנה כמה גאדג'טים וטכנולוגיה יש לך במכונית, זה עדין נוסע על עיקרון עתיק של שריפת דלק. אני חושב שרק בגלל אינטרסים כלכליים של כל מיני אנשים העולם לא מתקדם לכלי רכב חשמליים שיהיו טובים בכל פרמטר ממה שיש היום (אולי חוץ מפרמטר ההנאה, וגם זה סובייקטיבי).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה צוחק, נכון?

הנעת מימן? רכבי ספורט חשמליים? זיהוי רכבים בשטח מת? בקרת שיוט חכמה? ראיית לילה (כן, אני יודע שזה לא ראיית לילה "פרופר")? HUD? מערכות ניווט ש'קוראות' שלטים?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תכלס שההורים שלי שידרגו מקורולה '94 ל03' (שעד היום איתנו)

השדרוג האמיתי זה החלונות החשמליים והנעילה אוטומטית לחלונות ופתיחת תא מטען מהשלט.

אבל תאמת יצא לי ליסוע בדגם של 2008 וכן הרגשתי שהרכב הרבה יותר מרווח.

מה שכן מוזר בעולם הרכב שעדיין מייצרים רכבים עם מראות מתכווננות מכאנית ובלי חלונות חשמל מאחור ואפילו בלי כיוונון גובה של ההגה וגובה כסא. אבל הרכבים האלה זה מכוניות המיני שנועדו להיות זולות אבל עדיין זה ניראה מוזר שמכוניות שבאו 20 שנה קודם יש את הפיצרים האלה.

מסרב לחתום:evil:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה צוחק, נכון?

הנעת מימן? רכבי ספורט חשמליים? זיהוי רכבים בשטח מת? בקרת שיוט חכמה? ראיית לילה (כן, אני יודע שזה לא ראיית לילה "פרופר")? HUD? מערכות ניווט ש'קוראות' שלטים?

למה צוחק? אתה מדבר על כלי רכב נדירים ויקרים, אני מדבר על המכונית הממוצעת שמציפה כרגע את הכבישים.

כמה אחוזים מהאוכלוסיה העולמית נהנית מהפיתוחים שציינת?

המכונית הממוצעת כיום נשענת בדיוק על אותו עיקרון של קופסת פח עם מנוע בערה פנימית מלפני המון שנים. אז יש בה מזגן וחיבור לאייפון, זו לא טכנולוגיה מהפכנית שמשנה את עולם הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרכבים המשפחתיים נשארו פחות או יותר אותו דבר, ההבדל הוא שעוטפים לך אותם בעטיפה יפה יותר, זה הכל.

ת'אכלס קורולה היום וקורולה דור קודם זה אותו חר*. אנשים מחליפים רק כי האוטו מתיישן ומפחדים מתקלות או רצון להתחדש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אף אחד מהחידושים שנרשמו כאן אינו חדש.מגדשי טורבו היו קיימים כבר לפני 30 שנה, התיבה רציפה חוגגת יובל 50 שנה והתיבה האוטומטית 80 שנה בקירוב.אבל מאחר והוזכרו המחשבים, הסתבר שהמכונית והמחשב חד הם, וללא המחשבים הטכנולוגיה לא היתה יכולה להתפתח.לדוגמא - מנוע הרנו 18 טורבו של שנת 80', בנפח 1.6, סיפק 125 כ"ס, מה שנחשב להספק גבוה ביחס לנפח, אך במחיר של השהיית טורבו אין סופית וצריכת דלק גבוהה.מערכות ניהול המנוע החדשות ביטלו כליל את השהיית הטורבו, לפחות במנועים לא ספורטיביים, וצריכת הדלק נמוכה בהרבה.גם מערכות ה ABS וה ESP מבוססות על מחשבים, וההתקדמות בתחום המחשבים והמעבדים איפשרה לטכנולוגיות, שפעם היו יקרות, לחדור למכוניות זולות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בוא נראה:

פרארי אנזו מול פרארי לה-פרארי (מי חשב על השם הזה לעזאזל?!). הפוקוס כאן הוא על ביצועים, אז על זה נדבר.

לה-פרארי מאיצה ל300 קמ"ש תוך 15 שניות פחות או יותר, אאל"ט זה אפילו מהיר יותר מבוגאטי ויירון. האנזו נדרשה למשהו כמו 26 שניות בשביל להגיע ל300 קמ"ש.

הנה עוד משהו מעניין בהקשר של פרארי: Fiorano Circuit record lap times

מרצדס S קלאס.

כמות החידושים בדגם החדש בהשוואה למצב לפני 10-15 שנה היא עצומה. אפשר לקרוא על ה-S קלאס החדשה כאן.

רכבים עממיים בד"כ לא יציגו חידושים מרחיקי לכת אלא הטמעה של חידושים אשר הוצגו בסגמנט היוקרה כמה שנים קודם לכן. ניתן למצוא לא מעט דוגמאות לכך ברכבים אשר נמכרים כיום. לא חסר מערכות וטכנולוגיות שונות אשר הפכו כבר לסטנדרט או תוספות נפוצות בתשלום כלל אל היו זמינות רק כמה שנים קודם לכן.

בנוסף, יש לקחת בחשבון:

- תעשיית הרכב באופן מסורתי הינה תעשייה מאוד שמרנית.

- בשונה ממחשבים, פיתוח כושל של מערכת/טכנולוגיה כזו או אחרת בעולם הרכב נושא משמעויות מרחיקות לכת. אם מערכת ההפעלה במחשב קרסה או נתקעת תדיר, זה לא נורא. לעומת זאת, אם (סתם לצורך הדוגמה) מערכת הESP משתגעת זה עלול להסתיים במוות.

- בדומה ליצרן, גם הקונה מצפה למידה מסויימת של שמרנות (גולף, קורולה), בניגוד לשוק המחשבים/סמארטפונים/טאבלטים וכו'.

לאור זאת, המצב כלל לא רע.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מה שכן מוזר בעולם הרכב שעדיין מייצרים רכבים עם מראות מתכווננות מכאנית ובלי חלונות חשמל מאחור ואפילו בלי כיוונון גובה של ההגה וגובה כסא. אבל הרכבים האלה זה מכוניות המיני שנועדו להיות זולות אבל עדיין זה ניראה מוזר שמכוניות שבאו 20 שנה קודם יש את הפיצרים האלה.

חיסכון בכסף.

תוסיף את כל הציוד הנ"ל והמחיר יעלה בעצמו. לא מונעים ממך לקנות את הגירסאות המאובזרות

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
מגדשי טורבו היו קיימים כבר לפני 30 שנה

יותר קרוב ל-50 לדעתי. מגדשי על עוד משנות ה-20-30.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...