Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, אתם נטפלים שוב ושוב לנושא הכוכבים במבחני ריסוק, וזו לא הפואנטה. ברור לי לגמרי שמכוניות היום בטוחות יותר ממכוניות של אתמול, וזה אומנם שינוי חשוב מאוד (הרי זו הסיבה שאני מחליף בימנו אנו את הרכב שלי), אבל זה לא שינוי מהיסוד של איך שאנחנו נוהגים.

FBW מלא, לדוגמה, יכול לשנות לגמרי את איך שאנחנו נוהגים, אם במקום גלגל הגה יהיה איזשהו סטיק קטן לניהוג שניתן להעביר לכל מושב ברכב ולנהוג ממנו. כמו שמישהו אמר לפני בשרשור, קחו נהג שלמד נהיגה לפני 40 שנה, הוקפא, והתעורר היום, תנו לו את ה S קלאס המודרנית ביותר, והוא אולי לא יבין מה זה כל המערכות שיש לה, אבל הוא יוכל להיכנס ולנהוג בה בלי שום בעיות כיון שבבסיסה היא ננהגת בדיוק כמו המוריס מיינור שהיתה לו לפני 40 שנה באנגליה.

אז לסיכום, אני לא פוסל את כל ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הרכב, אבל rethinking מהותי של איך אנחנו נוהגים לא היה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה באמת רוצה שההתקדמות הטכנולוגית תשנה כל פעם מחדש את צורת התפעול של הרכב?

לא תודה.

במחשב של העבודה יש לי חלונות 7, לפני חודש קניתי לפטופ חדש עם חלונות 8 ובא לי לשבור את המחשב מעצבים, לא מבין מה הולך שם.

זה שאותו בעל מוריס מלפני 40 שנה יכול להכנס למכונית חדשה ולנהוג בה מיד מבלי לעבור תדריך של חצי שעה זה יתרון, לא חסרון.

לפני שרכשתי את הרכב שלי שקלתי סדרה 5, אחד הדברים שהורידו אותי ממנה היה שיש לה את החוגה המעצבנת הזאת ששולטת בכל מערכות הרכב, צריך ללחוץ 17 לחיצות בשביל להעביר שיר בדיסק, שלא לדבר על לעבור לטלפון.

אתה מקביל את עולם הטיסה לעולם הרכב ללא צורך, ברכב אתה לא יכול להעביר את ההגה בין מושבים כי יש לך סיכון בטיחותי- אם תנהג בישראל עם הגה בצד ימין לא תוכל לעקוף כי לא יהיה לך שדה ראייה, סתם דוגמא ככה מהשרוול.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שוב, אתם נטפלים שוב ושוב לנושא הכוכבים במבחני ריסוק, וזו לא הפואנטה. ברור לי לגמרי שמכוניות היום בטוחות יותר ממכוניות של אתמול, וזה אומנם שינוי חשוב מאוד (הרי זו הסיבה שאני מחליף בימנו אנו את הרכב שלי), אבל זה לא שינוי מהיסוד של איך שאנחנו נוהגים.

FBW מלא, לדוגמה, יכול לשנות לגמרי את איך שאנחנו נוהגים, אם במקום גלגל הגה יהיה איזשהו סטיק קטן לניהוג שניתן להעביר לכל מושב ברכב ולנהוג ממנו. כמו שמישהו אמר לפני בשרשור, קחו נהג שלמד נהיגה לפני 40 שנה, הוקפא, והתעורר היום, תנו לו את ה S קלאס המודרנית ביותר, והוא אולי לא יבין מה זה כל המערכות שיש לה, אבל הוא יוכל להיכנס ולנהוג בה בלי שום בעיות כיון שבבסיסה היא ננהגת בדיוק כמו המוריס מיינור שהיתה לו לפני 40 שנה באנגליה.

אז לסיכום, אני לא פוסל את כל ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הרכב, אבל rethinking מהותי של איך אנחנו נוהגים לא היה.

היה תיכנון כזה נדמה לי אי שם ב-2003-2004 אפילו הוצגו דגמי קונספט ושם קראו לזה DBW - Drive By Wire, זה לא תפס.

התפעול של הרכבים לאט לאט עבר שינויים עד שהגיע למצב שהוא כנראה הכי נוח.

אתה מוזמן לבדוק רכבים מאוד ישנים (הכוונה ל-70 שנה ומעלה), בחלקם התפעול הוא מוזר, במיוחד העברות הילוכים, היה על זה אפילו פרק בטופ גיר פעם, שהראו רכבים מאוד ישנים והתפעול שלהם, העברת הילוך לראשון הייתה משהו מוזר, ולשני התפעול היה עוד יותר מוזר וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמו שאמרו, ההקבלה לטיסה אינה נכונה. טיסה לצורך תחבורה (להבדיל מתחביב) היא עניין למקצוענים. נהיגה לצורך תחבורה היא עניין לכל אחד ואחד, לכן האחידות (פחות או יותר) אליה הגיעו במרוצת השנים בכל הקשור לתפעול הרכב מאד חשובה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הסיבה העיקרית היא שאנשים לא אוהבים שינויים.

לדוגמא הגיר האוטומט שישראלים אוהבים הוא החלק הכי מיושן באוטו אבל ישראלים לא מוכנים לקבל אף גיר אחר.

בשנים האחרונות התחילו לעשות שינויי די גדולים ברכבים

Dsg. מנוע 2 צילינדר טורבו של פיאט .מנוע 3 צילינדר טורבו של פורד ויש שינוי מאוד גדול בבטיחות בין מכוניות חדשות למכוניות מלפני 5 שנים.

לארץ מגיעים דגמים זולים אז החידושים מגיעים אלינו באיחור.

אבל סה"כ אנשים צודקים שהם לא אוהבים שינויים.

מכוניות של vag של לפני 10 שנים היות נוסעות מאות אלפי קילומטרים בלי בעיות

בחדשות צריך להחליף שני מצמדים, להחליף מחשב גיר, להחליף טורבו...

אייל

• תוכן חדש...