רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לפני פחות משבועיים רכשתי מיאטה NC 07 עם 94000 ק"מ יד 2. הרכב עבר בדיקה במקום שאני בחרתי והתוצאות היו חיוביות/בלאי סביר למצב הרכב. 3 ימים לאחר הרכישה הרכב סירב להניע (לא היה סטרטר בכלל), במוסך החליפו סטרטר, כנראה היה קצר עם כבלי הקודן. אתמול במהלך נסיעה, אני מרגיש שאני לא יכול להעביר הילוכים כלל, הרכב תקוע על הילוך שישי וידית ההילוכים משחקת חופשי. במוסך חיפשו תקלה בידית ההילוכים או במובילים לגיר והכל היה תקין משאומר שיש תקלה בגיר ויש להחליפו בעלות של 8000+-. כל הכיף ירד לי מהרכב, אני בהתלבטות אם להעמיד אותו או למכור אותו ככה..
הודעה אחרונה מאת Victor777, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמדומני המחיר תמיד עמד על 205 שקלים, אבל היום שהתבקשתי לחדש הופיע 232₪. עלה המחיר?
הודעה אחרונה מאת BenM, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מקס, בן 19 הסופ"ש, בעל פיאסטה שנת 97, אחלה אוטו שבעולם! כשקניתי את הרכב, לא הבנתי בשום דבר שקשור למוטוריקה, במילים אחרות, לא היה לי ידע בעולם הרכב. עם הזמן, בעזרת הפורום הזה, התחלתי להבין יותר ויותר, התחלתי לבדוק מים ושמן על בסיס שבועי, בטיפולים ביקשתי את הטופ שבטופ. שמתי לב שהבעלים הקודם מילא במיכל עיבוי מי ברז, המים היו חומים והיה בהם הרבה קצף. החלטתי שאני אקדים תרופה למחלה, ואחליף את מי הברז למי קירור איכותיים, אבל עצם העובדה שאני לא מבין מאיפה מנקזים, איך עושים, החלטתי לפנות לCerebral Cortex . שלחתי לו הודעה פרטית, הציע לי להגיע אליו ושיעזור לי. היום בבוקר החלטתי לצאת לדרך, לקחתי את הפיאסטה ונסעתי לנהריה, קודם כל, אני רוצה להגיד שמדובר בבחור נעים, מסבי…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
שלום, יצא לי כבר כמה זמן לראות המון מכוניות של הקונצרן הזה עם פנסי ערפל שרופים בעיקר סופרב ואיבזות חדשות , מישהו שם לב לזה גם ? זה נראה לי תופעה ,בדר''כ פנס שמאלי.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
הכתבה פורסמה היום בעיתון ישראל היום (קישור למהדורה המודפסת ברשת), בעמוד 9. מזכיר יותר מדי את הסרטון המפורסם מרוסיה עם הלבנה. איך אפשר להתמגן מפני דבר כזה? אני כל פעם חוטף דברים לשמשה, וזה מאוד מפחיד. נראה לי שזה גורל אכזר, אין ממש איך להנצל מזה. סעו בזהירות. עריכה: תיקון לכותרת, בתה נהגה והיא הייתה הנוסעת.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 4 תגובות
- 923 צפיות
שלום, מישהו יודע בשביל מה יש את הפלסטיק הזה ? האם זה נגד רוח במקרה? תודה.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
השאלה בכותרת. למה בעצם אנשים לא אוהבים מיצובישי בארץ? יש לי לנסר קלאסיק כמעט שנתיים, ומדובר ברכב נוח, מרווח, שקט, מאוד אמין, עם התנהגות כביש טובה, עם ביצועים וצריכת דלק לא פחות ולא יותר טובים משאר המתחרות בקטגוריות, ואחזקה זולה. אז למה שמירת ערך שלהם ברצפה, ומיצובישי חדשות בקושי נמכרות? הרי יש בארץ רכבים הרבה יותר גרועים, שמשום מה אותם אוהבים, ואת מיצובישי לא. במיצובישי שלי באמת שלא מצאתי שום בעיה, היא ממש כמו הסלוגן של אפל - "IT JUST WORKS", נכון, לא תמצא כאן חוויית שימוש עוצרת נשימה, אבל גם לא במזדה 3. אז למה בכל זאת לא אוהבים אותם?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
שאלה שעלתה לי ולא הצלחתי למצוא לה תשובה פה בפורום . נניח שאני תוך כדי פנייה או עיקול מהיר , ואני נדרש להאט מכל סיבה שהיא , מהי הדרך הבטוחה לעשות זאת ? תמיד מפחיד אותי שאני אלחץ חזק מדי על הבלמים ואאבד אחיזה מכיוון שהגלגלים פונים לצד אחד ואני עדיין תוך כדי פנייה . אז כיצד לעשות זאת ? תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 תגובות
- 694 צפיות
לפני כמה חודשים קניתי ביפר לאוטו והיום שמתי לב שהוא טיפה נמס מרוב החום (כי את החיישן הוא הדביק על השמשה) השאלה האם אני יכול להחליף את זה ללא עלות כסף או שהם יבקשו ממני תשלום? תודה.
הודעה אחרונה מאת sagim5, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכם כאשר אני מדליק את הרכב נדלקת מנורה כחולה בלוח לכמה שניות ונכבת הרכב הוא מאזדה 3 2099 זאות אומרת שאני צריך למלא מים ? זה המים הירוקים? ולווישרים אני יכול למלא מים רגילים מהברז? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
גם על זה רוצים כסף
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
זו הודעת סיפור ופריקה, בעיקר חפירה, מצטערת אם אשעמם. באוגוסט, בובה ואני נחגוג 3 שנים מאושרות. לפני יומיים חניתי את בובה ברחוב מסריח, אבל יחסית רחב, בדרום תל אביב ליד פלורנטין. כמובן שנצמדתי למדרכה וקיפלתי מראה. כעבור 4 שעות חזרתי אל בובה וחשכו עיניי, רציתי למות, אבל יותר מזה רציתי להרוג את מי שעשה את זה, את כל משפחתו ושכניו. שיפשוף בצבע כחול ולבן לרוחב דלת הנהג (ציוני משהו, אבל ממש לא מתאים לצבע האדום של בובה), באורך של 40 ס"מ ובגובה של 14 ס"מ, למזלי לא היה כיפוף בפח. נסיתי להפעיל את שיטת הפוליש היחידה שאני מכירה וכמעט נמחקו לי תביעות האצבעות אז נאלצתי להפסיק. נשברתי, בכיתי והתעצבנתי, הכל ביחד. מרוב טירוף, עצבים ועצבות לא צילמתי את המכה. יום שבת י…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
תאונה בין אופנוע למשאית ביום שלישי בערב - הרוכב הוא אחי הגדול, מחפש עדים לאירוע. 1 2 3 4
מאת GhostBuster-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 47 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
לא לדאוג, אין סוף רע. חברים יקרים שלום. אבקש סליחה מראש ממנהלי הפורום שאני מפרסם את זה פה, ואני מקווה שתבינו אותי. עכשיו אחרי שנרגענו, אפשר כבר לספר. ביום שלישי האחרון, תאריך 16/7/13, בכביש 79, בערך בשעה 17:15 פלוס-מינוס, אירעה תאונה בין אופנוע למשאית. רוכב האופנוע נפצע קשה, הרוכב הזה הוא אחי הגדול. אני לא נכנס (עדיין) למי אשם ומי לא, זה כבר מטופל ברקע עם בערך 5 עורכי דין, ותעשו לי טובה גם אל תשאלו על זה, זה רק גורם לי להתעצבן. הוא ספג מכה מאוד רצינית, לצערי עם הרבה מאוד נזק. יש צלעות ורגליים שבורות. יש מכה בראש, מכה בגב, והמון נזק לאופנוע. הראש בסדר, נבדק מליון פעם. הגב בסדר, הולך לכאוב לו הרבה אבל עם הזמן זה יהיה בסדר ואין נזק שחס וחלילה יגרום …
הודעה אחרונה מאת T-Corolla, -
-
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפי רמת הסרטון, נדמה כאילו הנהגים שנתפסו הם אלו שהכינו את הסרטון עבור המשטרה (פורסם בפייסבוק של אגף התנועה). iy9OKBmn3b8 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
הרצתי חיפוש בפורום על הנושא, אבל לא מצאתי תשובה מסודרת אלא רק תשובות שונות וכללים שונים. לפי מה שנראה לי הכי הגיוני, וממה שהבנתי מהנתיב החיצוני(הימני), פונים ימינה בלבד. מהנתיב הפנימי(השמאלי), ממשיכים ישר, או פונים שמאלה, או פרסה (ונכנסים לנתיב השמאלי) הנה תמונה שממחישה את הכוונה שלי: srv1.jpg.co.il/3/51ec3199df951.png האם ככה צריך לפעול וזה בסדר,?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
איזה גיר עדיף 1 2
מאת א.ר-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
כיום המכוניות מגיעות עם מספר סוגי גירים. 1. גיר אוטומטי רגיל 2. גיל רובוטי מצמד אחד 3. גיר רובוטי עם 2 מצמדים 4. גיר רציף לאחרונה הרכבים היפנים מגיעים עם הגיר הרציף כמו טויוטה , סובארו , הונדה ועוד. נשאלת השאלה איזה גיר עדיף ומי יוביל בסופו של דבר.
הודעה אחרונה מאת green, -
-
לאחר שכ-16 אנשים קיפחו את חייהם בציר ז'בוטינסקי בפ"ת, החליטה מערכת עובדה ללוות את הוריהם של שני ההרוגים האחרונים שם - האחים יותם ויואב חכם, שהחליטו לחקור בעצמם מי הוא האחראי לכל אותם הרוגים. הטענה המרכזית שלהם היא שיש בכביש הזה כשל תכנוני כלשהו שגורם להולכי הרגל להידרס שם, וכי זוהי אינה יד המקרה שכמות כה גדולה של אנשים מצאו בו את מותם. בתוכנית נחשף שכחודש טרם התאונה פנה ראש עיריית פ"ת במכתב בהול לשר התחבורה בבקשה לסגור את הנת"צ שמצוי שם בטענה שהוא הגורם לכך שאנשים נדרסים. ממשרד התחבורה סירבו לבקשת ראש העיריה והנת"צ נותר פתוח לתנועה. בשלב מסוים הצליחה אמם של השניים ליצור קשר עם שר התחבורה ישראל כ"ץ ושאלה אותו מי האחראי לאסון שלה. על רגישותו של האיש למצבה של האם או על…
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
בהמשך לדיונים האינסופיים על DSG - הוחלף לי היום מוח גיר בצורה יזומה כאשר באתי לטיפול שוטף (הודיעו מראש שזו הנחיה של צמפיון).
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 5 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום. לפני כשנה וחצי הוצאתי רשיון B (עדיין נהג חדש), ולפני כחצי שנה - A1. אני עוד מעט בן 19. אם ארצה להוציא ג1, כלומר, רשיון לרכב עד 12 טון, האם אהיה זכאי לפטור מתיאוריה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 750 צפיות
אהלן, יש לי פורד פוקוס החדשה 2012 ואני מנגן שירים דרך ה- USB.. רציתי לדעת האם הניגון שירים דרך USB תומך בתיקיות? ואם כן האם יש שמות מיוחדים לתיקיות שצריך לשים על ה- DOK? והאם ניתן לעבור ניגון בין תיקיות ברכב? תודה
הודעה אחרונה מאת mejok, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפי פרסום של מגזין הרכב CAR אלפא מפסיקים למכור את המיטו וג'ולייטה ועוברים למכוניות גדולות וג'יפים. כל המהפך בחשיבה מתחיל ב 2015 ואז תצא מתחרה לסדרת ה 3 של ב.מ.וו עם הנעה אחורית. Alfa Romeo to dump front-drive hatches for rear-drive saloons
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
הבוקר נחת מייל בתיבה ובו ההודעה הרשמית על תחילת שיווק הקליאו RS או בשמה המלא קליאו RS200 EDC ובכן הסכום לגרסת הבסיס יעמוד על 175,000 שקלים. שזה הרבה כסף לכל הדעות. זה נמוך יותר מהמספר ממנו חששתי בתחילה, ובאופן פרדוקסלי זה נמוך ממחיר המחירון של הדור היוצא כחדש בזמנו. אבל במחיר הזה היא עדיין ביקרות שבקבוצה. ידיעה מפורטת אודות הדגם וגרסאותיו תעלה מן הסתם בהמשך היום.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
זה המקרה: אני נוסע ברחוב שמהירות הנסיעה המותרת 70 כ100 מטר לפניי מזדחל "ג'יפ" בנתיב הכי שמאלי במהירות 50 , אחרי ששתי רכבים עקפו אותו מימין אני מחליט לעבור גם כן לנתיב הימני ולא להיתקע אחריו אבל מה החכמולוג מחליט שעכשיו בא לו לעבור מהשמאלי ביותר לימני ביותר, אז נכון הוא הסתכל במראה והפעיל וינקר אבל למה לעזעלזל הנהג הישראלי הממוצע מיחס חשיבות רק למרחק ולא למהירות הרכב שנוסע מאחוריו?!?! אז אחרי שצפרתי לו ועברתי לנתיב העוד יותר ימני ועקפתי מימין(כן אני מודע שאסור לעקוף מימין, בכל זאת העדפתי לעשות את זה מאשר לבלום בגלל החמור הזה) החוצפן הזה והאישה שלו עוד עוצרים לידי ברמזור וצועקים עליי שאני משוגע ורוצח לפעמים אני מאוד מצטער שאין לי טנדר טויוטה ישן ודפוק מכל צד רק בי…
הודעה אחרונה מאת MC Vagina, -
- 21 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, למישהוא יש מושג מתי יתחילו למכור את האסטרה OPC בארץ? הרי יש כבר אינסיגניה OPC ויש קורסה OPC, אז צריך גם את הרמה הבינונית שהיא האסטרה OPC! מדובר ברכב הבא:
הודעה אחרונה מאת evgeni432, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חשמליות בארץ (צולם באיילון) - רנו וניסן ליף
הודעה אחרונה מאת felixr, -
רנו קאפצור בארץ 1 2
מאת niv- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
110 לידני 127 לאוט שימו לב שהאוטומט באנגליה עולה 17K שקליאו ספורט 19K מעניין איך 2K הופכים ל49 אלף שקל בישראל. כלומר שקרסו יכולים לתמחר בכיף את הקליאו ספורט בגזרת ה135-140.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
לא יודע אם דובר כאן על הנושא, אבל היום בעיתון צצה לה פרסומת ל208GTI הנושאת מחיר של החל מ159 אלף ש"ח. לדעתי לרכב כזה התמחור הוא מצויין. יש למישהו עוד פרטים על גרסאות שיגיעו ארצה?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
כן, אני יודע - רבות כבר סופר ודווח בפורום ע"י הרבה משתמשים אחרים לגבי המחירים הקצת הזויים של צ'מפיון. אני חוויתי זאת היום וחייב לשתף. לאבא שלי סקודה אוקטביה 1.2 TSI בת שלוש (בלי קשר לשרשור - מכונית מעולה). אבי החליט להחליף למכונית חדשה, והוא מעדיף לבצע את הרכישה לפני עדכון המס "הירוק" (אעלק) כדי לחסוך כמה גרושים. באופן טבעי חזר אל סוכנות סקודה, שם היו מאד אדיבים, אך האוקטביה החדשה תגיע רק בעוד מספר חודשים, והם עדיין לא יודעים את התמחור המדויק ומגוון הדגמים שיגיעו (לא נשארו מכוניות רלוונטיות מהאוקטביה הקודמת). ניסו לעניין אותו בראפיד, אך לאחר זוגיות עם אוקטביה ברמת גימור אלגנס, הישיבה בראפיד ממחישה את הירידה המשמעותית ברמה (המכונית מרגישה זולה, גם ברמת הגימור הגבוהה לכ…
הודעה אחרונה מאת 133hp, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
הטבלה שבתחתית הרשיון (הספק/כריות אויר/ABS וכו') ריקה. מצורפת תמונה של הרשיון. גם כל שאר הרשיונות שברשותי (עוד 3 רשיונות אחורה) עם טבלה ריקה בתחתית. יש הסבר לתופעה?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
2 מכוניות מעולות ומהירות מאד {הפרש של 2 עשירויות להקפה} שמגדירות את הרף החדש של סגמנט ה"הוט-האצ" והוא- מהי היא סופר האצ אמיתית. בישראל ההפרש בינהן כ100 אלף שח...
הודעה אחרונה מאת kingikra,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 239 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פיזיקאי שימושי
- Camaro 92
- beresford
- SlowRide
- malcishua
- gpm11
- גולדן191
- natco
- SurfHigh
- fatboy1340
- Shaike.Zam
- Itzik-b