Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הציפוי ששמתי לינק שלו בעמוד ה-1 יעזור במקרה כזה?

עוד סרטון:

http://www.youtube.com/watch?v=VyKlP2trTrc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים אני הייתי בטוח שהסרטון אמיתי כי הוא שודר אצלנו במהדורת החדשות המרכזית לפני מספר חודשים ודיברו עליו דיי הרבה...

זמין 8)

פורסם

לצערי לא ניתן לעשות יותר מידי על מנת להתגונן מלבד שמירת מרחק.

עצוב שבמדינה כמו שלנו נהגי משאית זורקים אתם יודעים מה ומצפצפים על כולם ונוסעים בצורה מזלזלת וחסרת בטיחות.

אם הבחור היה משקיעה עוד חמש דקות ובודק שהכל קשור כמו שצריך או שיכל להיות שבכלל הוא לא קשר את המטען או כיסה אותו כנדרש בחוק האישה לא הייתה נהרגת.

פשוט בושה!

פורסם
אז הציפוי ששמתי לינק שלו בעמוד ה-1 יעזור במקרה כזה?

עוד סרטון:

http://www.youtube.com/watch?v=VyKlP2trTrc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דבר כזה יכול להיות מאד מסוכן במקרה של תאונה ונוסעים לכודים ברכב. במידה וזה אכן עמיד כמו שזה נראה בסרט -

זה יקשה לחלץ אנשים מהרכב במקרה חירום. לא יודע אם זה היה עוזר במקרה של אבן גדולה שטסה במהירות גבוהה לחלון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לשים רק בשמשה לא בחלונות הצדדיים, צריך לעשות ניסוי איזה גודל של אבן הציפוי הזה יכול לעצור.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

שמשת הרכב אכן מחוסמת ואמורה למנוע התעופפות רסיסים. בפגיעה חזקה עפים שביבי זכוכית גם מהשמשה הקדמית (ובוודאי שמהחלונות!) אך עדיין מדובר על כמות קטנה של רסיסים לעומת זכוכית רגילה. לאחר פגיעה חזקה, השמשה אמורה להינתק ממקומה כך שניתן יהיה לבעוט אותה אל החוץ כדי להיחלץ מרכב הפוך.

אבל! השיח הוסט אל עבר שרידות הרכב בזמן הפגיעה ולא למניעת הפגיעה! נאמר כאן נכון שיש לשמור מרחק מוגדל מרכב כזה - מרחק גדול מאוד! בשמירת רווח מרכב רגיל, המצב שאותו שמירת הרווח אמורה למנוע הוא פגיעה בחלקו האחורי של הרכב ממול כשהוא בולם בכל כוחו. לשם כך, די במרחק של שתיים עד שלוש שניות.

במקרה של רכב העמוס במטען רופף, שמירת המרחק אמורה למלא מטרה שונה והיא מניעת פגיעה בחלקו הקדמי של הרכב על ידי נפילת מכשול דומם ממנה. במקרה זה, יש לשמור מרחק שיאפשר עצירה מלאה ממהירות הנסיעה, ולכן כמות השניות שיש לשמור משתנה בהתאם למהירות.

ברוב המכוניות הפרטיות, עצירה ממהירות של כ-90 קמ"ש לוקחת כחמש-שש שניות, ולכן זה המרחק שיש לשמור. במידה ואפילו זה לא מספיק מסיבה כלשהי, יש גם מספיק זמן לבצע תמרון התחמקות הצדה בזמן הבלימה. כמובן שיש לשאוף לעקוף רכב כזה ככל שמזדמן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבעיה היא שהמטענים הללו נוטים ליפול לא בכביש ישר מהיר ומישורי שם הערכת שמירת הזמן היא קלה.

המטענים נוטים ליפול בכבישים הרריים, שם משאית עמוסה יכולה לרדת מ-80 קמ"ש ל-20 קמ"ש כמעט מיידית בגלל הכובד שלה וגם משאיות שמדרדרות אחורה ראיתי לא פעם.

במקרה כזה ירידת מהירות כזאת בעליה קשה יכולה לגרום למטען להתעופף אם הוא לא קשור היטב, ואז זה לא יעזור לך לשמור 5-6 שניות, המהירות ההתחלתית שלך היא כמו של המשאית אבל הירידת מהירות של המשאית הרבה יותר דרסטית, ואם המטען נופל הוא יתגלגל במורד הכביש - אליך.

מקרה דומה קרה לדוד שלי בכביש נס הרים שם נפלו ממשאית צינורות מתכת עגולים, אחד כזה הוריד לו את הכובע של המונית והשני חדר פנימה אל תוך השמשה וישירות (בהרבה מזל והתחמקות ברגע האחרון) למושב האחורי, הוא היה לבד ברכב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...