Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטבלה שבתחתית הרשיון (הספק/כריות אויר/ABS וכו') ריקה.

מצורפת תמונה של הרשיון.

גם כל שאר הרשיונות שברשותי (עוד 3 רשיונות אחורה) עם טבלה ריקה בתחתית.

יש הסבר לתופעה?

2013-07-21 15.09.11.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הימור שלי - מדובר בפיאט פונטו דור ראשון מהמודלים המוקדמים.

בכל הרכבים הישנים (עד שנת 98 בערך) הטבלה הזו ריקה. פשוט אז לא הזינו את הנתונים האלו למחשב של משרד הרישוי ואין מה לרשום בטבלה.

פורסם

אכן מדובר בדור ראשון.

כתוב ברשיון ששנת הייצור היא 98

ותאריך הרישום הוא 3/9/97

האם עד שנתון מסויים לא נעשה שימוש בטבלה ?

פורסם

:oops: אחרי השליחה שמתי לב לשאלה המיותרת שלי, אבל הגבת מהר מידי כדי שאערוך.

נחכה למשתמשים אחרים שיש להם רכבים ישנים, שיספרו לנו איך נראית הטבלה אצלם.

פורסם

לי יש רכב 2008 והטבלה שלי לא כ"כ מלאה..

רשום רק כ"ס (67), ויש V איפה שה ABS והכריות אוויר.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

קשה להבין אם אנשים כאן רציניים או לא...

יש מצב שבאוטו שלך אין בקרת יציבות, אין סאנרוף ואין גיר אוטומטי?

דרגת זיהום החלו לציין כשנכסו לתוקף תקנות המס הירוק, כלומר בשנת 2009-10.

פורסם

אצלי יש 2 כריות אויר.

ולפחות כח סוס אחד.

לא כתוב על כך שום אזכור.

האמת שיותר מפריע לי שלא כתוב מה הדגם.

כי על הרכב כתוב SX75.

כשעשיתי ביטוח לרכב, גם השנה וגם שנה שעברה, החברות ביטוח טענו שאין רמת איבזור כזאת. ורשמו לי את הרכב כ S75. שזו רמת איבזור נחותה יותר. ואולי יש השפעה על המחיר בגלל כמות כריות האויר (בהנחה שבכלל עוד מתפקדות)

השאלה המקורית נשאלה כי חשבתי שיש סיבה אחרת, ויותר מעניינת.

פורסם

גם בפונטו שהייתה (או עדיין יש) לי לא רשום כ"ס. רשומות 2 כריות האוויר ולא רשום הabs (אם לא היה abs האוטו לא היה מושבת ליום במוסך בגללו...) ובחברות הביטוח לא קיים הדגם xtz75 אף על פי שהוא רשום בגאון במדבקה על כל פונטו מהדגם הזה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

התשובה של בוקי היא הנכונה.

מה שכן נראה לי תמוה זה שלפני כשנתיים, עקב שינוי חקיקה, נוצר צורך לרשום ברישיון הרכב את חלון הגג. לקחתי את האוטוביאנקי לעמדה 1 בחולון והחלון אכן נרשם, אלא שבמקום לרשום אותו בסעיף המיועד לו, הם החליטו משום מה להוסיף תחת "תנאים והגבלות" את הכיתוב "פתח בגג". לכו תבינו :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אצלי (הרכב שבחתימה) מודל 98' אבל תאריך רישום 7/98 - מופיעים הפרטים הנ"ל בשורה זו ברשיון הרכב.

כנראה שנת 98' גבולית מבחינת עדכון פרטים אלה ברשיון רכב.

alfa 156 2.5.

פורסם
אצלי יש 2 כריות אויר.

ולפחות כח סוס אחד.

לא כתוב על כך שום אזכור.

האמת שיותר מפריע לי שלא כתוב מה הדגם.

כי על הרכב כתוב SX75.

כשעשיתי ביטוח לרכב, גם השנה וגם שנה שעברה, החברות ביטוח טענו שאין רמת איבזור כזאת. ורשמו לי את הרכב כ S75. שזו רמת איבזור נחותה יותר. ואולי יש השפעה על המחיר בגלל כמות כריות האויר (בהנחה שבכלל עוד מתפקדות)

השאלה המקורית נשאלה כי חשבתי שיש סיבה אחרת, ויותר מעניינת.

השאלה שלי היא: האם אתה מבטח את רכבך בביטוח מקיף?!?

אם כן, יש לי הצעה בשבילך שתחסוך לך בוודאות כמה מאות שקלים בשנה אם לא יותר, ובסיכון לא גבוה מדי.

ואם לא מדובר בביטוח מקיף, אז מה'כפת לך מה שווי הדגם המבוטח, הביטוח שלך הוא רק כנגד פגיעות באחר.

פורסם

מה שכן נראה לי תמוה זה שלפני כשנתיים, עקב שינוי חקיקה, נוצר צורך לרשום ברישיון הרכב את חלון הגג. לקחתי את האוטוביאנקי לעמדה 1 בחולון והחלון אכן נרשם, אלא שבמקום לרשום אותו בסעיף המיועד לו, הם החליטו משום מה להוסיף תחת "תנאים והגבלות" את הכיתוב "פתח בגג". לכו תבינו :roll:

זה לא רק אצלך.

יש לי תשובה הגיונית, מקווה שהיא גם הנכונה.

זו מערכת שהייתה פעם מנוהלת על נייר, בשנות ה 80 בערך מחשבו אותה, אחר כך היא עברה עוד הרבה שידרוגים ועידכונים ויכול להיות שטכנית ברכבים עד מודל מסויים השדות בטבלת אביזרים חסומים ואי אפשר לרשום שם שום דבר.

ואז מוספים רישום ב"הייתרים והגבלות".

פורסם
השאלה שלי היא: האם אתה מבטח את רכבך בביטוח מקיף?!?

אם כן, יש לי הצעה בשבילך שתחסוך לך בוודאות כמה מאות שקלים בשנה אם לא יותר, ובסיכון לא גבוה מדי.

ואם לא מדובר בביטוח מקיף, אז מה'כפת לך מה שווי הדגם המבוטח, הביטוח שלך הוא רק כנגד פגיעות באחר.

בוודאי שהרכב שלי לא מבוטח בביטוח מקיף.

גם אין אף חברה שמציעה כזאת אופציה לרכב שלי.

הזכרתי את הביטוח דווקא בגלל ביטוח החובה.

הרי שמספר כריות האויר ברכב משפיע על המחיר. כי במקרה של תאונה יכולות להפחית משמעותית את הנזק לנוסעים.

ואם אצלי יש שתי כריות, ובדגם השני יש אחת או בלי כריות בכלל. אז יכול להיות שאני משלם 200 שקל בשנה יותר ממש שאני אמור.

• תוכן חדש...