Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שהכתבות של אילנה דיין הן בדרך כלל מתלהמות וחד צדדיות, זו עובדה די מוגמרת.

עיתונות ותקשורת יעשו הכל בשם הרייטינג, גם אם הדברים לא מציגים את האמת במלואה.

לגבי ציר ז'בוטינסקי, זה אכן שילוב שכמו שכתב איציק, גורם ל"בול פגיעה" פעם בכמה חודשים.

השאלה היא אם בגלל כמה מטומטמים, וסליחה על הבוטות, אבל הם מטומטמים, שעוברים באדום,

אתה צריך לחסום עיר שלמה שעושה שימוש בתחבורה הציבורית, שגם ככה סובלת מסירבול ואיטיות.

לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא גשר, או לחלופין מנהרת הולכי רגל. אם לא, אז שיתכננו את המעבר

כך שיהיו שני גלים ירוקים, כל פעם לחצי דרך, כדי לצמצם למינימום את שהות הולכי הרגל בין שני

צידי הכביש.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הציר הזה הוא עוד סיבה טובה למצע של התנועה לביטול העיר פתח תקווה.

"תבוטל פתח תקווה כי מדובר פה על עיר בלי שום פתח של תקווה

פתח תקווה לא יפה

פתח תקווה לא רלבנטית

פתח תקווה לא משפיעה

פתח תקווה לא נחוצה

פתח תקווה לא ראויה

פתח תקווה לא עם קטע

פתח תקווה לא עם זיק

פתח תקווה לא ברורה

פתח תקווה לא מעניינת

פתח תקווה לא ייחודית

פתח תקווה לא גומרת

פתח תקווה מאחרת

למקום שאי אפשר אחרת"

פורסם
שאלה היא אם בגלל כמה מטומטמים, וסליחה על הבוטות, אבל הם מטומטמים

17 הרוגים, לא יודע כמה פצועים וכמעטים היו שם. כולם מטומטמים? אתה עובר שם כהולך רגל?

יש מצבים שבהם הציבור אינו עומד בחוקים באופן גורף ואז יש לשנות את החוקים. דמיין את המצבים הבאים למשל

1) צומת אשר אם באמת תמתין לתת זכות קדימה אתה תמתין כחצי שעה שעה (יש 2 כאלו בדרך מהבית לעבודה)

2) כביש אם 2 מסלולים לכל כיוון ואי תנועה + גדר הפרדה מבטון בינהם ומהירות מקסימאלית של 50 קמ"ש

3) רחוב ללא מעבר חצייה

4) רחוב שצבוע כולו אדום לבן

ויש עוד

במקרה הזה פשוט יש גם שילוב בין אוטובוסים להולכי רגל מה שגורם לכך שטעויות אינן מסתיימות בדו"ח או פגוש מכופף אלה במוות.

פורסם

מצטער מאוד, אבל דעתי שמי שמסכן את חייו וחוצה כביש ראשי כמו ציר ז'בוטינסקי באדום,

הוא מטומטם. אני אישית עברתי שם, לא הרבה פעמים, ואפילו לא עלה בדעתי לעבור באדום,

גם אם זה מעצבן.

יודע מה, בוקר אחד קרה שבצומת עלית הרמזור היה תקוע, ולא יכולת לעבור את הכביש במשך רבע

שעה. נראה לך שמישהו חצה שם באדום? כל הולכי הרגל, כולל אני, עמדנו, קיטרנו, אבל לא עלה

במוחנו שאפשר לחצות כביש כזה בלי לסכן את עצמנו, עם אפשרות לפציעה או חו"ח מוות.

פורסם

לבנות גשרים - אבל שיהיו אוטומטים ומהירים - תמיד יהיה הלא פריאר התורן שירוץ ת'כביש במקום לעלות במדרגות.

דווקא גשר זה פתרון מצויין. לא יצא לי לראות אף פעם מישהו מנסה לחצות את דרך מנחם בגין מול הקריה שלא דרך הגשר או במעברי החצייה שיש בצמתים שם. לדעתי אם הגשר לא היה קיים היה נדרס שם חייל פעם באיזה חודש, למרות שלצבא יש גם את המשטרה הצבאית, שאמורה כביכול לאכוף את זה גם.

ברור שבעולם אידאילי כל הולכי הרגל היו מחכים לירוק, אבל בפועל זה לא קורה. זה הנורמה, שם, כמו בכל רמזור אחר, וזה לא ישתנה כי אנשים לא מבינים ששם אולי קצת יותר מסוכן לחצות מבאיזה רחוב חד סיטרי באחת מהשכונות.

זה שעמדו שם ניידות לאורך הציר במשך איזה שבוע גם לא כ"כ עזר. היה עדיף אם היו מטפלים בכל העבריינים ובכל מי שמתפרע שם בפניה מגהה אל תוך ז'בוטינסקי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא מכיר את הנתיב המדובר, אך אם זה הוא ההגיון מדוע גם המטרונית תקועה לנו באמצע הכביש כמו קוץ ב$#!?

בכללי אני לא מסכים עם דבריך, זה שאנשים עושים טעות לא אומר שהם צריכים למות!

התשתיות צריכות להיות סלחניות עד כמה שניתן ועל פניו (על פי שרשורים קודמים בפורום) יש כאן לא מעט כשלים תכנוניים.

המטרונית זה בעצם אוטובוס מפרקי ארוך מהרגיל, לא? אם כך, באמת שאין לי תשובה טובה לשאלתך.

אני מסכים שאנשים לא צריכים למות מכל טעות, אלא שבמקום הזה יש שילוט מאיר עיניים שמזהיר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים מפני סכנת המוות בעת חציה באור אדום. חוץ מלהציב שם שוטר שירשום דו"חות לאלה שבוחרים להמר על חייהם, מה עוד לדעתך ראוי לעשות?

לעניין הכשלים התכנוניים: אני נמצא בקרבת מקום התאונה מידי יום במסגרת העבודה. באופן אישי לא ממש הבחנתי בכשלים האלה. תוכל להאיר את עיניי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

למרות שבסה"כ אילנה דיין נתפשת בעיני כעיתונאית שקולה ומקצועית

פה חשדתי!

אם כל הכבוד לה, אני מזמן כבר לא רואה את התוכנית הזאת בתור עובדתית באיזה שהיא רמה.

ה"תחקירים" בעונות האחרונות שם ניהיו צהובים ומתלהמים, שלא עושים כלום חוץ מלנסות לייצר רייטניג.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
המטרונית זה בעצם אוטובוס מפרקי ארוך מהרגיל, לא? אם כך, באמת שאין לי תשובה טובה לשאלתך.

אני מסכים שאנשים לא צריכים למות מכל טעות, אלא שבמקום הזה יש שילוט מאיר עיניים שמזהיר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים מפני סכנת המוות בעת חציה באור אדום. חוץ מלהציב שם שוטר שירשום דו"חות לאלה שבוחרים להמר על חייהם, מה עוד לדעתך ראוי לעשות?

לעניין הכשלים התכנוניים: אני נמצא בקרבת מקום התאונה מידי יום במסגרת העבודה. באופן אישי לא ממש הבחנתי בכשלים האלה. תוכל להאיר את עיניי?

כפי שרשמתי קודם, אני לא מכיר את המקום וניזון מדעתם של חברי הפורום.

יחד עם זאת, עצם זה שצריך לעבור כל כך הרבה מעברי חצייה בכדי לעבור מצד אחד של הכביש לצידו השני זה לדעתי כבר כשל.

אתה יודע מה, לא צריך להיות מהנדס דגול בכדי להבין שאם נהרגים בקטע כביש קצר ולאורך תקופה לא ארוכה, כל כך הרבה הולכי רגל, אז ככל הנראה שהכביש הנ"ל הוא אכן מפגע.

האם תושבי פתח תקווה מטומטמים במיוחד?! קשה לי להאמין שהם שונים באופן מהותי מתושבי ת"א, חיפה, קריות, בת-ים, ירושלים... אז מדוע דווקא בקטע כביש זה נדרסים כל כך הרבה הולכי רגל?

אגב, אתה הזכרת את הרכבת, דוגמא מעולה!

מדוע ברכבת, לאחר תאונה אחת ולא מרובה בהרוגים (בזיכרון) החליטה הממשלה על הפרדה מפלסית של כל כביש אשר חוצה את הרכבת? (לדעתי בזבוז אדיר של מיליארדי שקלים)

אם כך מספר גשרים להולכי רגל היו יכולים לחסוך את חייהם של 17 הרוגים (אני מניח שהגשרים הנ"ל היו הרבה הרבה יותר זולים ממחלף אחד במעבר שכוח אל בק.חיים, אשר אגב סגור כבר מספר שנים ואף אחד לא מרגיש בחסרונו אך עדיין בונים אותו בהוצאות ענק).

פורסם

כי משרד התחבורה מאמין בשיטת המקל ללא גזר. הנחת היסוד היא שהגורם האנושי אשם. אני מניח שכל תאונה ניתן למנוע ע"י התנהגות זהירה יותר, אבל אנשים נוהגים \ רוכבים \ הולכים ברחוב לא על מנת להיזהר כי אם על מנת להגיע ממקום למקום. הגיוני שהם יטעו פה ושם. ואם תלחץ אותם הם יטעו יותר.

לטעמי הגיוני גם שעל שגיאות פה ושם לא יותל גזר דין מוות. ציר ז'בוטינסקי לא עומד בדרישות. לחצות 7 מעברי חצייה ברצף ולחקות באדום בכל אחד ואחד מהם, זה מוגזם. זה גורר התנהגות בילתי אחראית של הולכי רגל כי הם בני אדם והם טועים בשיקול הדעת וחושבים שיהיה בסדר. לא מגיע להם למות.

בזמנו היה קיבוץ שהיה ממזרח לכביש החוף ותחנת האוטובוס דרומה לכוון ת"א הייתה מצידו המערבי של הכביש. היה מעבר חצייה לא מרומזר בין הקיבוץ לתחנת האוטובוס. כלומר כל הרכבים בכביש החוף צריכים היו לתת זכות קדימה לקיבוצניק שנוסע לת"א. אבל זה לא עבד, לא כי כל הנהגים בכביש החוף חארות (אני מכיר 2 לפחות שהם אחלה אנשים), אלה מכיוון שזה לא סביר לנהג לעצור באמצע כביש מהיר עבור הולך רגל.

אותו הדבר פה, רק בתפקידים הפוכים

פורסם
יש בנמצא גם גשר שמוביל מהקניון לאזור בית החולים וגם שם לוקח המון זמן לחצות. ואם מדובר בילדים, מבוגרים, חיילים אם תיק גדול וכבד, או אם יורד גשם או שחם מאוד.

בדיוק רציתי לכתוב שיבנו גשר להולכי רגל, אבל אם כבר יש, אז מצטער, אין להולכי רגל שום תירוץ. אולי אפשר לשפר את הגשר איכשהו, אין לי מושג, לא הייתי במקום, אבל לא צריך להגזים - אם יש גשר זה מספיק טוב ומונע סיכון ב-100%.

פורסם

שני האחים שנהרגו חצו את הכביש באור אדום, והם האשמים הבילעדיים במותם.

לא מאמין שקיים עוד חוק במדינת ישראל שזוכה לזלזול מוחלט כמו מעבר חצייה באור אדום, וזו תולדה של חינוך לקוי ואי אכיפה מספקת.

את זה לא ציינו בכתבה, וחבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הכשל התכנוני של הכביש הוא לא כשל הנדסי (צומת מרומזר, אין סיבה לתאונות) אלא בקשר ההנדסי-אנושי.

התשתיות אמורות לשרת בני-אדם וככאלה הם אמורות להיות "מוכוונות גורם אנושי", כלומר להשקיע מחשבה רבה ע"מ שהגורמים שעבורם תוכננה התשתית (בני-אדם כאמור) יוכלו להשתמש בה בצורה אינטואיטיבית, וזה למה יש לנו לוח תמרורים ארצי מסודר וכללים להצבתם במקום שכל עירייה תבחר "להמציא את הגלגל" ולהציב מה שהיא רוצה איפה שהיא רוצה.

פה מהנדס הכביש שכח את בני האדם ובחר "להמציא את הגלגל" בתכנון נתיב דו-סיטרי בין 2 נתיבים חד סיטריים, דבר שאין לו אח ורע בארץ, זאת ועוד שמתוך רשלנות, מערכת הרמזורים תוכננה כך שידרש כ-7 דקות לעבור מצד אחד של הכביש לצידו השני, אחרי עשרות שנים של לימוד התנהגות המונים אפשר היה לצפות את הכשל הזה מקילומטרים.

פורסם
פה מהנדס הכביש שכח את בני האדם ובחר "להמציא את הגלגל" בתכנון נתיב דו-סיטרי בין 2 נתיבים חד סיטריים, דבר שאין לו אח ורע בארץ

אתה טועה: לתופעה הזאת בהחלט יש אח ורע בארץ. בחיפה - נתיב המטרונית, בירושלים - תוואי הרכבת הקלה.

בעולם - בכל עיר שבה יש רכבת קלה שאר התנועה מתנהלת משני צדי המסילה.

בדיוק אותו מצב כמו בציר ז'בוטינסקי.

כמו שחן כתב: שני האחים הם האשמים הבלעדיים בתאונה האיומה הזאת. מעניין, למה צוות התוכנית לא טרח לראיין את נהג האוטובוס, שנאלץ בעל כורחו לעבור אירוע טראומטי במסגרתו שני אנשים נמרחו לו על השמשה? אולי מישהו במערכת התוכנית פחד שהוא יגיד שבזמן שהוא נסע באור ירוק שני משוגעים קפצו לו לכביש משום מקום?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יתרה מזו, ההפקה ניסתה להאשים את שר התחבורה, ישראל כץ, ושיחת הטלפון נערכה בצורה מגמתית.

בשום מקום לא צויין שקיים גשר מיוחד להולכי רגל 50 מ' ממקום התאונה, וכמובן לא את העובדה שהם חצו באור אדום ובאלכסון, תוך כדי ריצה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...