Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה בעת עיקול / פנייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהחלט עושה מאמצים לציית לכל חוקי הפיזיקה :-D

חשוב מאוד לציין כי רוב מוחלט של הנהגים, גם אם יצא לו לעבור קורס נהיגה או שניים, לא סביר שיידע ליישם בלימה נכונה למצב חירום מורכב כל כך. ולכן חשוב גם לציין מה הוא הפטרון לנהג הליסינג הממוצע, שאני כמו רבים אחרים נמנה עליו.

תודה

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני בהחלט עושה מאמצים לציית לכל חוקי הפיזיקה :-D

הקטע בחוקי הפיזיקה הוא שהם אדישים לציות שלך ופועלים בין אם אתה מציית להם, ובין אם לא :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש עליה חמודה מכביש 5 לאיילון דרום, סיבוב כזה ממש חמוד שיש לי נטיה לבוא אליו קצת יותר מהר מהנורמה. :roll:

איזה לילה אחד לקחתי את הסיבוב בצורה מאוד נחמדה אבל בדיוק אחרי שיא הסיבוב עמד לו לבד בחושך טרקטור.

פשוט טרקטור, עמד, שם, באמצע הסיבוב, בחושך, טרקטור.

ברקס אחד ארוך וממושך הוביל לעצירה מופלאה.

אבל יש לי פאביה ספורט.

כל שאר המכוניות היו מתרסקות.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=Vh78T--ZUxY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

;) (הכל בהומור, מן הסתם, ובהתייחס לרכב)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה באמת מורכב ותלוי כמובן בקירבה למגבלות האחיזה, האם אתה כבר בהאצה ביציאה מהסיבוב או עדיין בבלימה וכו'.

קרה לי כבר שהיו לי הפתעות כאלה באמצע סיבוב כשהייתי קרוב מאד למגבלות, בכביש רטוב, הייתי צריך לעשות שיקול

מהיר מה עדיף -

1. לחכות עם הבלימה עד שהרכב מתיישר, ואז לבלום בכל הכח. במצבים מסויימים היה לי ברור שכל 'עצבון' של הרכב

בתוך הפניה יגרום להעברת משקל חריפה מדי ועלול להגמר באובדן שליטה.

היה לי מקרה כזה בכביש חשוך, גשם, פניה ארוכה ומהירה - באמצע הפניה קופצים לי בריצה לכביש 3 תנים מצד ימין, עם הגב אליי.

ידעתי שאין מצב שאני בולם או עושה כל פעולת התחמקות אחרת זה הסוף שלי (וגם לא היה לי ESP או ABS בכלל).

המשכתי ללא שינוי, שניים ברחו לצדדים, האמצעי נדרס. לא נעים בכלל, אבל הברירה הפחות גרועה בסיטואציה.

במקרה אחר דומה, אבל עם רכב שנסע במהירות זחילה - חיכיתי עם הבלימה לרגע האחרון, ונגמר בשלום.

2. לבלום יותר בעדינות אבל עדיין בתוך הפניה, ולהגביר ככל שהרכב מתיישר ומאט.

אם המצב הוא כזה שנדרשת בכל מקרה בלימת חירום בגלל המרחק הקצר - אז אין הרבה מה להתלבט - עדיף לסמוך

על אלוהי הESP ולקוות לטוב, ולא לעשות תאונה בטוחה.

אגב - אלה בדיוק המקרים שבהם צמיגים טובים משלמים דיבידנדים על ההשקעה בהם..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
... ונהג לא מיומן, האם ככלל האצבע הנכון הוא לבלום חזק ככול שנדרש?

כן.

הסבר: לנהג לא מיומן אין שום שמץ של צל של אפשרות של סיכוי לשקול, במשך שבריר השניה שיש לרשותו, האם כדאי להעביר משקל קדימה, לבלום, היגוי יתר, מומנט סיבובי, חלוקת משקל ועוד כמה וכמה שיקולים דומים. וגם אם היה לו זמן לכך, לא היה יודע מה צריך לעשות בסופו של דבר, וכל מיני עיצות כלליות כגון "עדיף להכנס לסיבוב עם היגוי יתר" אינן מועילות כלל למי שאינו יודע היגוי יתר מה הוא.

ולכן, הדבר הפשוט ביותר, שלרוב הוא גם המועיל ביותר - לבלום. מיד. כמה שיותר. בלי להתחשב בשום דבר. עד שהרכב נעצר. כי גם אם הבלימה היא לא הדבר הכי טוב שאפשר לעשות, היא מורידה מהירות ולכן מקטינה את הנזק שיגרם בסופו של דבר.

כל פעולה אחרת מצריכה שני דברים שאין לנהג בלתי מיומן:

א. הידע - מה לעשות. שום עיצות בהתכתבות לא יועילו כאן.

ב. היכולת לעשות פעולה כל שהיא חוץ מלבלום כאשר יש מצב מפתיע ומפחיד.

דני

פורסם

לא חייבים קורס נהיגה ,למרות שזה מומלץ לכולם. אפשר שעה בקארטינג...

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

קארטינג זה נחמד, קשור יותר לנהיגת מסלול ופחות לנהיגה ברכב פרטי בכביש ציבורי.

ספציפית למקרה הזה - אין קשר בכלל. בקארט אין מתלים ואין העברות משקל כמעט, כל ההתנהגות של הרכב שונה.

כמובן שאין ESP וABS וכו'. בקיצור - לא רלוונטי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לפותח השרשור, לסיבוב צריך מראש להכנס במהירות מתאימה, מהירות כזאת שלא יהיה צריך לבלום תוך כדי סיבוב ואם בכל זאת יהיה צריך לבלום בגלל בלת"מ מהירות כזאת שהרכב לא יעוף.

לכל רכב מגבלות אחרות, אני רואה אנשים באופן פנאטי נוסעים בכל העיקולים על ברקס ומבשלים את הבלמים. זה בגלל שהם לא יודעים לנהוג.

אבל יש לי פאביה ספורט.

כל שאר המכוניות היו מתרסקות.

אכן. :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
במידה ויש ESP ו ABS, ונהג לא מיומן, האם ככלל האצבע הנכון הוא לבלום חזק ככול שנדרש?

כן.

הכי חשוב, לא לשכוח לכוון את ההגה לכיוון אליו אתה רוצה להגיע (כשהאמת היא שנהג לא מתורגל, אפילו את זה לא יעשה בזמן חירום).

לא חייבים קורס נהיגה ,למרות שזה מומלץ לכולם. אפשר שעה בקארטינג...

קארטינג לא רלוונטי.

לקארט יש הנעה אחורית, בלי דיפרנציאל, היגוי ישיר, בלם על הציר האחורי בלבד ו... אין לו מתלים. טכניקת הנהיגה בקארט שונה מהותית מזו ברכב.

ולכן, הדבר הפשוט ביותר, שלרוב הוא גם המועיל ביותר - לבלום. מיד. כמה שיותר. בלי להתחשב בשום דבר. עד שהרכב נעצר. כי גם אם הבלימה היא לא הדבר הכי טוב שאפשר לעשות, היא מורידה מהירות ולכן מקטינה את הנזק שיגרם בסופו של דבר.

אתה נותן עצה שלא בהקשר, מבלבל ומטעה!

השאלה היתה לא מה לעשות במצב של איבוד שליטה מוחלט (החלקה, סבסוב...), אלא מה לעשות אם רוצים להאיט בסיבוב.

בנוסף, השאלה היתה מה לעשות אם לרכב יש ESP, והתשובה היא, בלום חופשי, הרכב יסתדר (אם לא, סימן שממש הגזמת, ואז התרגולת היא: בלום מקסימום וקווה לטוב).

אם המצב הוא כזה שנדרשת בכל מקרה בלימת חירום בגלל המרחק הקצר - אז אין הרבה מה להתלבט - עדיף לסמוך

כאמור, אתה יכול לסמוך על ה-ESP גם כדי רק להציל תן מזדמן. היכולת של המערכות הנ"ל, במכונית מודרנית, להשאיר אותך על הכביש, הרבה יותר טובה ממה שאתה יכול לאלתר ברגע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

^ כמו שציינתי במקרה הזה היה מדובר ברכב ישן בלי שום מערכות עזר, אז השיקול היה נכון.

ועדיין אני חושב שהייתי פועל באותה צורה גם אם הייתי נוהג ברכב חדיש. אני די בטוח שהESP לא היה מצליח להוציא אותי מזה.

סיבוב, על המגבלות, בגשם, תחת האצה. העברת המשקל בלבד הייתה גורמת לאיבוד אחיזה, במהירות גבוהה.

ובמצב כזה כשלESP אין רזרבות אחיזה לשחק איתן, לא בטוח שהוא היה מצליח להשתלט.

הרי הESP משחק עם הבלמים בכל גלגל, הוא יודע לשחרר או להגביר בלימה. אם הגלגל ממילא מחליק גם בלי שמופעלת

עליו בלימה, איך בלימה כלשהי תצליח לעשות משהו ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ESP "חשה" מה קורה הרבה לפניך, פועלת הרבה יותר מוקדם, ועל כל גלגל בנפרד. לא תכה אותה. אם הגעת למצב שה-ESP לא מסתדרת, הסיכוי שאתה תצליח לבצע אקרובטיקה מורכבת (החלקה מאוד ארוכה ונשלטת, לשם האטה)... קלוש.

ה-EPS תשאיר אותך מאוזן ועם היגוי, גם בתנאים של אחיזה מועטה. ברור שאם זה כתם שמן גדול ואתה קרוב לאפס אחיזה כל הזמן... אין ניסים. אבל בו נישאר בתחום המציאות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
^ כמו שציינתי במקרה הזה היה מדובר ברכב ישן בלי שום מערכות עזר, אז השיקול היה נכון.

ועדיין אני חושב שהייתי פועל באותה צורה גם אם הייתי נוהג ברכב חדיש. אני די בטוח שהESP לא היה מצליח להוציא אותי מזה.

סיבוב, על המגבלות, בגשם, תחת האצה. העברת המשקל בלבד הייתה גורמת לאיבוד אחיזה, במהירות גבוהה.

ובמצב כזה כשלESP אין רזרבות אחיזה לשחק איתן, לא בטוח שהוא היה מצליח להשתלט.

הרי הESP משחק עם הבלמים בכל גלגל, הוא יודע לשחרר או להגביר בלימה. אם הגלגל ממילא מחליק גם בלי שמופעלת

עליו בלימה, איך בלימה כלשהי תצליח לעשות משהו ?

אתה סתם טוחן מים ידידי,

אשאל אותך שאלה פשוטה:

אתה יכול להחליט שבעיקול מסויים את רוצה שגלגל קדמי ימני יבלום ב-80% עוצמה, קדמי שמאלי 20%, אחורי ימני 30% ואחורי שמאלי 47%?

כנראה שלא.

מערכת ה-ESP כן יכולה להחליט כך, היא גם יודעת לקבוע איזה גלגל יותר אוחז ולכן לבלום אותם יותר ואיזה גלגל אוחז פחות ולשחרר מעוצמת הבלימה כדי להשיב לו אחיזה.

את כל הניתוחים האלה היא עושה בשניה שלחצת על הבלמים ועוד לפני שאיבדת את האחיזה.

בקיצור, איך שלא תהפוך את זה, זו מערכת שמקדימה את הנהג בצעד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...