Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה בעת עיקול / פנייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שרשור מעניין. המסקנה הנגזרת ממנו היא, לדעתי, איזה באסה שאין לנו מסלול מסודר בארץ עם הרבה דשא בצד. איך שלא תסובבו את זה, לנהוג על המגבלות בכביש הציבורי - בטח בגשם - זה דבר מסוכן.

אגב, המשפחה של אשתי מנויה לעיתון מקור ראשון, שם כותב אדוארד אטלר. באחת הכתבות הוא כתב שבלימת חירום כאשר הרכב נמצא על סף התהפכות עלולה להחמיר את המצב עד כדי התהפכות. הטכניקה בה נהגתי עד היום (במנחת, מסלול או בשטח) היא לבלום עד הסוף ברגע שדברים מתפקששים בצורה קיצונית (פיש טייל או היגוי יתר טרמינלי שקשה מאוד לתקן). אבל כשאני חושב על זה, יש היגיון בדבריו של אטלר. ברכב עם מתלים רכים או מרכז כובד גבוה הגלגלים הנעולים יצרו מקדם חיכוך גבוה שימנע מהרכב להחליק על הצד, וישמשו כמעין מקפצה - שתהפוך את הרכב. ההמלצה שלו, אגב, במצב טרום התהפכות היא לא לבלום אלא לתקן בנעילה נגדית. החסרון של פעולה כזו הוא אי-הקטנת האנרגיה הקינטית של הרכב, מה שיחמיר את התוצאה במקרה של תאונה.

האם דבריו של אטלר תקפים ברכב עם abs? למישהו יצא להתקל בכזו סיטואציה?

נ.ב עם כמה שאני מעריך את הesp - הוא כפוף לחוקי הפיזיקה, כמובן. עובדה, תאונות של איבוד שליטה קורות גם אתו.

פורסם
אדוארד אטלר... כתב ש... ההמלצה שלו, אגב, במצב טרום התהפכות היא לא לבלום אלא לתקן בנעילה נגדית.

אני חושב שעצות מסוג זה חסרות כל ערך, מפני שאינן מועילות לאף נהג שבעולם:

• נהג שאינו מיומן אינו יודע מה זה "נעילה נגדית", וגם לא איך, מתי, כמה ולמה עושים את זה.
  • נהג מיומן יחליט בזמן אמת ואולי גם ישנה את החלטתו כמה פעמים תוך כדי אותה תקרית.

כך או כך, אינני רואה שום ערך ל"עצות כורסה" הנתנות מראש למצבים לא ידועים. הרי יש כל כך הרבה גורמים שיכולים לשנות את ההחלטה: תנאי הדרך (המשתנים לפעמים ממטר למטר!), תכונות הרכב, המהירות, הזווית, התנע, ועוד ועוד.

דני

פורסם
דמיין סוויפר ארוך, 130-140 קמ"ש, גשם, כביש הררי צר, מצערת 70-80%, הרכב על גבול ההחלקה עוד לפני שקרה משהו,

אם אתה נוהג ב-140 קמ"ש, בכביש הררי וצר ובגשם ועל גבול האחיזה, והצלחת להתחמק ממכשול... אל תבוא ללמוד נהיגה ממני. אתה כישרון גדול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התגובה כולה היא תגובה נבחרת, ואני ממליץ ללמוד אות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3985849#post3985849

במידה ונדרשת בלימת חרום: ברכב עם ABS אפשר לבלום, כי התת-היגוי (ולא היגוי-יתר, כפי שצוין כאן) שיווצר יהיה בדרך כלל מזערי ונשלט. ברכב ללא ABS, מדובר על מצב מורכב. עקרונית ניתן לבצע גם במצב זה "בלימה נסוגה", אך כיון שמדובר במיומנות מורכבת, הדעות חלוקות:

יש הטוענים (ראם סמואל) כי יש לבלום חלש יחסית, יש הטוענים (איתי אלון) שעדיף לתמרן ולא לבלום במצב זה, ויש הטוענים (דון פלמר) שגם במצב זה יש לבלום בכל הכוח. אני נוטה לסברה שיש לבלום בכל הכוח, כי בלימה חלשה מדי עלולה לגרום להיגוי יתר, והימנעות מבלימה אינה אפשרות, אך קטונתי מלהכריע בין השיטות בצורה חדה וחלקה.

אני חושב שכאן יש מקום לשיקול דעת ואי אפשר לטעון באופן מכריע לכאן או לכאן.

פורסם
אבל לא התחמקתי.. דרסתי תן. אז עכשיו תסכים ללמד אותי לנהוג ? :wink:

אני לא מכיר נהגים לא מקצועיים שמסוגלים לנהוג בכביש צר, בגשם, בסוויפר, על 140 קמ"ש, על גבול האחיזה, ולבצע תמרון חרום, בלי לאבד את הרכב.

לא יודע כמה נהגים יש בכלל בארץ שמסוגלים...

נ.ב. תבין, במכונית ראלי מודרנית בראלי קורסיקה, נוהגים עד 160 קמ"ש.

פורסם

אגב, המשפחה של אשתי מנויה לעיתון מקור ראשון, שם כותב אדוארד אטלר. באחת הכתבות הוא כתב שבלימת חירום כאשר הרכב נמצא על סף התהפכות עלולה להחמיר את המצב עד כדי התהפכות.

מאיפה הנהג יודע אם הוא "על סף התהפכות"?

אין לו מושג, וקשה מאוד להפוך רכב, בלי שהוא נתקל במשהו.

ברכב עם מתלים רכים או מרכז כובד גבוה הגלגלים הנעולים יצרו מקדם חיכוך גבוה שימנע מהרכב להחליק על הצד, וישמשו כמעין מקפצה

כאמור, זה יכול לקרות, אבל זה מקרה קצה קיצוני, שבד"כ לא קורה. ההמלצה של אטלר טובה לשנות ה-70'...

נ.ב עם כמה שאני מעריך את הesp - הוא כפוף לחוקי הפיזיקה, כמובן. עובדה, תאונות של איבוד שליטה קורות גם אתו.

כן.

אבל בתוך המגבלות הנ"ל, היא תוציא תוצאה טובה יותר ממך ועם יותר סיכוי לשמור אותך במגבלות האחיזה או להחזיר אותך לשם מהר יותר.

פורסם
אני לא מכיר נהגים לא מקצועיים שמסוגלים לנהוג בכביש צר, בגשם, בסוויפר, על 140 קמ"ש, על גבול האחיזה, ולבצע תמרון חרום, בלי לאבד את הרכב.

לא יודע כמה נהגים יש בכלל בארץ שמסוגלים...

נ.ב. תבין, במכונית ראלי מודרנית בראלי קורסיקה, נוהגים עד 160 קמ"ש.

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בסופו של דבר. אני מסכים איתך, ולכן אני שמח שלא ניסיתי לבצע אינסטינקטיבית שום פעולה,

אחרת זה היה נגמר רע גם בשבילי וגם בשביל התן, וכמו שאמרתי - באותה סיטואציה הייתי פועל באותה צורה גם היום.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה אני אומר?!

שאתה סיפרת על תמרון ברמה של נהג ראלי מקצועי.

אני בטח לא יכול לתת עצות למישהו ששולט ברכב שננהג בעקומה, ב-140 קמ"ש, בכביש הרים צר, בגשם, ועל מגבלות האחיזה. נהג ברמה כזו, שייעשה מה שהוא מבין, הוא לא צריך עזרה.

פורסם

אני חושב שקצת נסחפת, לשלוט ברכב בתנאים האלה, כל עוד הכל בסדר ואין הפתעות - לא צריך להיות נהג ראלי מקצועי.

אני בטוח שגם אתה וכל אחד שעבר כמה קורסים ונהיגות במסלול יודע לעשות את זה, בכביש שהוא מכיר היטב וברכב שהוא

מכיר היטב.

הדבר הקשה (או הבלתי אפשרי) זה לבצע תמרון התחמקות במצב הזה, ובגלל זה בדיוק אמרתי שיש מצבים שצריך לעשות שיקול

מהיר אם בכלל לנסות להתחמק או להמשיך ללא שינוי. זה אחד המצבים האלה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני חושב שאתה טועה. אני נהגתי בעקומות רטובות, במסלול, ב-140 קמ"ש, על גבול האחיזה, וכשהאוטו הלך... הוא ברח לי כל כך מהר שלא הספקתי להזיז בוהן.

עשיתי יותר מקורס אחד (או ארבע) ואני אסע בגשם 140 קמ"ש, בכביש המהיר. אולי.

פורסם

לא מבין את הרעיון שעומד מאחורי דוגמת התן או חזיר הבר. מי שיפגע בחזיר בר או תן בסיבוב - סימן שנהג מהר מדי ביחס לשדה הראיה בסיבוב. נהג שנוסע מהר יותר ממה ששדה הראיה מאפשר = אידיוט.

לעתים, סיבובים שנותנים אחיזה מצוינת וניתן מבחינת הדרך והרכב לנהוג בהם במהירות גבוהה, אינם מצטיינים בשדה ראיה טוב ולכן, למרות שמבחינת האחיזה אפשר לנסוע 160 קמ"ש (אם להשתמש בדוגמה שלך), מבחינת שדה הראיה אולי לא יהיה אפשר לנהוג במהירות העולה על 50 קמ"ש...

ולגבי היכולת לבצע תמרון חירום או השתלטות על החלקה במהירויות כאלו על דרך רטובה במהירויות הנ"ל, בהצלחה...

נ.ב. לגבי התהפכות: אין סיבה שנעילת הגלגלים תגרום להתהפכות, בשום מצב! נעילת גלגלים פירושה החלקת הרכב והחלקת הרכב פירושה - ההיפך הפיזיקלי של התהפכות. רכב שמתהפך הוא רכב שאוחז "יותר מידי." אם הרכב מחליק הצדה, הוא לא יכול להתהפך אלא אם כן יפגע במשהו. אם רכב אכן עומד בפני התהפכות, אכן היגוי נגדי זריז הוא פתרון שיכול לעבוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני בהחלט יודע מה זה ABS ומה זה ESP. כולנו יודעים שגם הESP כפוף למגבלות הפיזיקה בסוף. החשש שלי היה שהעברת משקל פתאומית, על המגבלות, כשהאחיזה מאד נמוכה ממילא, תגרום להחלקה של הציר האחורי, והיכולת של ה-ESP לתקן את זה לפני שתהיה סטיה מהנתיב לא מובטחת.

מזכיר לי שטרם התייחסתי לנקודה הזו. בהחלט יש למערכת בקרת היציבות גבולות! אמנם, קשה להגיע אליהם, אבל זה בהחלט אפשרי, ומאוד לא מומלץ ולא בריא!

בקורס האחרון שלי, ראיתי במספר רכבים כיצד ללא "עזרה" מצד הנהג, המערכת נאבקה לטפל בתת-היגוי שנוצר בפניה בהיירפין רטוב, וכן בהיגוי יתר.

באופן כללי, שיטת הפעולה של בקרת היציבות פחות יעילה לטובת תת-היגוי, שכן במקרה זה הגלגל אותו בולמת המערכת הוא הגלגל הפנימי-אחורי, שהינו כמעט נטול אחיזה במצב זה, ובחלק מהרכבים אף מונף באויר הודות לפעולת המוט נוגד הגלגול האחורי.

במקרה זה, יש לסייע למערכת בקרת היציבות על ידי שימוש בהגה ובלימת הרכב (אף על פי שבדרך כלל העצה היא רק לכוון את ההגה ולתת למערכת לעשות את שלה בלי התערבות).

כיון שהאומר דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם, אני אתן לאיתי אלון לומר את הדברים:

7VewG-SOEBY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...