Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתון למחלוקת אבל ברגע שזיהית את המעבר שלו חזרה ימינה לעניות דעתי כבר היית צריך לתת לו לסיים את החזרה לימין להאט קצת כמובן ולעבור שמאלה ולסיים את העקיפה.

שוב אני לא ראיתי את הסיטואציה במו עיניי אז אני לא שופט אותך ייתכן גם שהיית כבר ממש קרוב אליו וזה שהוא אותת לא נותן לו את הזכות לעבור נתיב אבל מעטים הנהגים שמזהים את המהירות של הרכב שמאחוריהם במראה..

במצבים כאלה צריך לנסות להשתלט על העצבים וה"דווקא" וזה לא תמיד דבר קל במיוחד שאתה נוכח לאנשים שפשוט זורקים ז** ואתה זה שצריך פתאום להתחשב בהם.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזכיר לי מקרה שאותתתי לרכב איטי מלפני בנתיב השמאלי. הוא לא הגיב והחלטתי לנסוף להקפיד על החוק בעניין העקיפות, אז אותתתי לו עוד כמה פעמים, עד שבסוף נשברתי ועקפתי מימין. המטורף רדף אחרי במהירויות שאסור לציין במשך כמה דקות והבהב כל הזמן.

מאז אם הרכב שלפני לא קולט את האיתות הראשון אני פשוט עוקף מימין.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם
אז מה אתה ממליץ לעשות ? להמשיך אחריו בשמאלי ? לאותת כדי להסב את תשומת ליבו ? פשוט לעבור לימני ?

(שאלה רצינית לגמרי)

ידידי, לא צריך "לעשות" אלא צריך לא לעשות. אל תעשה כלום: תגדיל מרחק מהרכב הסורר וגמרנו, אל תמשוך את תשומת ליבו, אל תנסה לשחק איתו. סע כחוק בנתיב הימני בזהירות.

וריאציות של התנהגות אחרת עלולות לביא לתגובה כזאת מצד הנהג הסורר:

מזכיר לי מקרה שאותתתי לרכב איטי מלפני בנתיב השמאלי. הוא לא הגיב והחלטתי לנסוף להקפיד על החוק בעניין העקיפות, אז אותתתי לו עוד כמה פעמים, עד שבסוף נשברתי ועקפתי מימין. המטורף רדף אחרי במהירויות שאסור לציין במשך כמה דקות והבהב כל הזמן.

מאז אם הרכב שלפני לא קולט את האיתות הראשון אני פשוט עוקף מימין.

אם אין ברירה וזה המפלט האחרון כדי לא להכנס לקונפליקט: זה הפתרון.

אני לא נצמד, לא מנסה ללמד, לאותת* למישהו משהו ולא משחק משחקים על הכביש. אני שומר מרחק, תמיד מאפשר לסובבים להשלים מהלכים שלהם ואת המהלכים שלי מבצע בזהירות. כך אני ממליץ לנהוג לכל מי שרוצה להגיע ליעדו.

בכביש אין מקום לריגושים או פורקן עצבים. צריך לשמור על קור רוח ולמנוע קונפליקטים פוטנציאליים בכל דרך אפשרית.

פשוט לא להתעצבן - בהתחלה זה נשמע כמו משימה בלתי אפשרית, אבל כאשר יודעים איך אז זה מאוד פשוט. פתאום הנהיגה הופכת להיות נעימה ובמקום לבזבז את העצבים על כל מיני טרולים בכביש שניזונים מריגושים ועצבים - נצלו את משאב המחשבה שלהם והפנו אותו לתכנון מהלכים בנסיעה במקום איך ומה תעשו משהו לטרו כלשהו ("הוא עשה לי ככה, אז אני ככה, ייואו איזה עצבים!" - פשוט מיותר).

*לאותת - הכוונה כאן לא איתותים קבועים בחוק שדרושים כדי לבצע מהלכים כמו וינקרים, אלא סינוורים למניהם, צפירות והבהובי אורות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ידידי, לא צריך "לעשות" אלא צריך לא לעשות. אל תעשה כלום: תגדיל מרחק מהרכב הסורר וגמרנו, אל תמשוך את תשומת ליבו, אל תנסה לשחק איתו. סע כחוק בנתיב הימני בזהירות.

וריאציות של התנהגות אחרת עלולות לביא לתגובה כזאת מצד הנהג הסורר:

ומה אתה עושה במקרה שאתה ממהר והרכב שלפניך נוסע 30 קמ״ש פחות ממה שמותר?

התגובה שלהנהג הנ״ל רק מחזקת את זה שהוא מפגר

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
אז נניח שהוא לא בסדר... סו ווט? אלו תנאי הדרך! וחוצמיזה קראתי שוב את מה שכתבת בפתיחת השירשור. מה אתה אומר למשל על האפשרות שהוא ראה את ההיבהוב והצפירה והחליט לאותת ולפנות ימינה כדי לפנות לך את הדרך אבל אז הוא נתקל בנהג "הישראלי" שלא נתן לו צ'אנס?

מלחמה? בטח! קרא את מה שכתבת:"התגובה שלי היתה באמת לסגור את החלון ולהגביר את המוזיקה מה שפיצץ את האישה שלו עוד יותר (לפחות גם העצבים שלה עבדו שעות נוספות ולא רק שלי )". אכן ישראלי ממוצע של "אני לא מוותר לו".

אה..ואחרי מיליון ק"מ בכבישי ארצנו ובעולם, תאמין לי שראיתי הכל ולכן אני גם יודע לא להכנס למצבים כאלה ובטח לא להתחשבן...

ה so what שלך מסביר הכל, נהג שמייצר תנאי דרך וכל השאר צריכים להתמודד איתם.

כמנהל פורום אספנות כנראה שאתה נוהג מדי פעם ברכב אספנות וזוכה לתגובות אחרות במצבים בהם אתה מוצא את עצמך בשמאלי, אבל זה לא המקרה!

ואני לא יודע איך פירשת את סגירת החלון כ"אני לא מוותר לו" שיהיה...

"מה אתה אומר למשל על האפשרות שהוא ראה את ההיבהוב" בשום שלב של המקרה לא הבהבתי ואני לא מבין מאיפה הבאת את זה.

אתה ממשיך לקרוא לי "הנהג הישראלי " , אתה לא מכיר אותי ומהתגובות שלך אני חושב שאתה לא מבין את המקרה בכלל ובזה אני אסיים את הויכוח איתך.

סע בדרכים טובות.

פורסם
ומה אתה עושה במקרה שאתה ממהר והרכב שלפניך נוסע 30 קמ״ש פחות ממה שמותר?

התגובה שלהנהג הנ״ל רק מחזקת את זה שהוא מפגר

אם הנהג מפגר - אז מה הטעם להתעסק איתו. במקום לבזבז זמן בניסיון להלחם איתו אני מתכנן מהלכים שמאפשרים לי לנסוע איך שאני צריך. כאשר מתבוננים בכביש ויודעים מה קורה מסביב בכל רגע נתון - מאוד קל לתכנן נתיב מילוט.

אם אני רואה מישהו נוסע לאט, דבר הראשון אני בודק למה. יש הרבה נהגים לא סבלניים שמתחילים לאותת, לצפור, לצאת חצי רכב לשוליים כאשר מישהו נוסע לאט. לעיתים קרובות הסיבה שמישהו נוסע לאט זה רכב שנוסע לפניו והוא שומר מרחק. יש כאלה שמרחק ששומר רכב מלפנים מעצבן אותם.

ב99.9% מהסיטואציות מי שנוסע לאט עובר לנתיב הימני כאשר יש לו אפשרות. צריך לחשוב גם בשבילו. אולי הוא לא יכול לעבור נתיב ברגע נתון כי יש רכבים.

כאשר נוסעים בצורה נורמטיבית, שומרים מרחק ולא מראים לנהג מלפנים על כוונות לעקוף אותו לרוב הוא עובר לבד. כאשר מתחילים ניסיונות לאותת, להצמד וכ' זה מעצבן את הנהג, הוא מאיט וכל הזמן מביט במראה כי חש איום - כל זה במקום להרגיש שהוא נמצא בבטיחות ולהתעסק עם מעבר נתיב. אנשים לא אוהבים כאשר לוחצים עליהם או מלחיצים אותם: הם מתחילים להתנהג באופן לא רציאונלי, מישהו נעטם, מישהו אחר מתעצבן ומתחיל לעשות מהלכים מסוכנים ועוד.

תאמין לי שבסיטואציה נורמאלית הרוב מפעילים רציאונל, כל הנהגים יודעים היטב באיזה נתיב הם צריכים לנסוע ואז: "אני נוסע לאט בשמאלי ויש שם בחור מאחור כל הזמן נוסע אחרי, הנה נתיב הימני פנוי - אני אעבור שהוא יסע לדרכו". ככה זה עובד. אצל מי שזה לא עובד ככה, גם שיטות אחרות לא יעבדו אליו, אלא אם כן יש לך ג'יפ מפחיד או איזה רכב של גנגסטרים.

אנליזה של הסיטואציה פותרת הכל. אם אתה ממש ממהר - אל תצא לכביש, זה מסוכן.

כאשר בן אדם מרגיש שהוא מאויים אז במקום רציונאל אינסטינקטים מתחילים לשלוט בו. כמה שבן אדם יותר פרימיטיב, זה קורה יותר מוקדם. ואז או ייקפא או יברח או ילחם. אני לא בטוח שמישהו ממכם רוצה לבדוק איזה סוג של בן אדם נוסע לפניכם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ב99.9% מהסיטואציות מי שנוסע לאט עובר לנתיב הימני כאשר יש לו אפשרות. צריך לחשוב גם בשבילו. אולי הוא לא יכול לעבור נתיב ברגע נתון כי יש רכבים.

כאשר נוסעים בצורה נורמטיבית, שומרים מרחק ולא מראים לנהג מלפנים על כוונות לעקוף אותו לרוב הוא עובר לבד.

הלוואי וזה היה נכון. למרבה הצער בארץ לא חסרים נהגים שנוהגים בנתיב השמאלי כאילו הוא היה הימני. רוב הנהגים הללו יחזרו לנתיב הימני אם הם קולטים שמישהו רוצה לעקוף מאחור, אבל אחוז גדול מהרוב הנ"ל יכול לנסוע דקות ארוכות עד שהוא יבחין שיש מישהו שנוסע מאחוריו ומעוניין לעקוף, ולא סתם נוסע בנתיב השמאלי כמוהו. במקרים כאלו הבהוב קצר עוזר ב-99.9% מהמקרים.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

המצב הוא לא כמו שאתה מתאר. ב431 תמיד הנתיב ימני ריק למעט קטע של 200-300 מטר לפני ואחרי מחלף וגם זה לא תמיד.

באמצעי נוסעים כ80 קמ״ש ובשמאלי כ100 קמ״ש. רוב הפעמים הרכבים מסודרים בצורה שאי אפשר לעבור לימני והשמאלי והאמצעי חסום. זה נשמע לא הגיוני אבל זה המצב. כנ״ל רוב כביש 6.

לגבי נתיב בריחה - אני תמיד מתכנן נתיב בריחה למקרה שאני יצטרך לברוח מתאונה וכמה פעמים עשיתי את זה וזה עבד. אני לא מתכנן נתיב בריחה מנהג מטומטם שחוסם את הכביש כי הוא נוסע בשמאל. אני רואה כל הזמן נהגים שנוסעים בימין שאין שום רכב במרחק של לפחות 500 מטר מהם ועוברים לשמאל סתם.

אני לא מדבר על שמירת מרחק. גם אני שומר מרחק. יש גבול למרחק. 300-400 מטר זה לא שמירת מרחק.

לא לצאת לכביש זה הכי קל. מה לעשות שיש אילוצים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
הלוואי וזה היה נכון. למרבה הצער בארץ לא חסרים נהגים שנוהגים בנתיב השמאלי כאילו הוא היה הימני. רוב הנהגים הללו יחזרו לנתיב הימני אם הם קולטים שמישהו רוצה לעקוף מאחור, אבל אחוז גדול מהרוב הנ"ל יכול לנסוע דקות ארוכות עד שהוא יבחין שיש מישהו שנוסע מאחוריו ומעוניין לעקוף, ולא סתם נוסע בנתיב השמאלי כמוהו. במקרים כאלו הבהוב קצר עוזר ב-99.9% מהמקרים.

אני נוסע מאות קילומטרים כל יום ולפי ניסיוני הרוב עוברים נתיב. זה לוקח לפעמים זמן וזה לא נורא להמתין עוד 10 שניות. להתבונן ולהמתין עדיף מאשר לבצע פעולות פזיזות. מי שמבצע פעולות פזיזות לא חושב ברציאונל ולא תכנן את הדרך בצורה האופטימלית. אפילו מבחינת זמן לרוב אנשים כאלה לא מרוויחים כלום למרות מעברי נתיב מרובים. כאשר יש עומסי תנועה ואני כמובן בנתיב הימני אני מתבונן ורואה הרבה נהגים שכל הזמן עוברים בין נתיבים. הם לא חושבים לטווח ארוך וכל פעם עוברים לנתיב שזז מהר יותר. בסופו של דבר אחרי כמה קילומטר אני רואה אותם תקועים.

הפתרון הטוב ביותר לרוב הבעיות בכביש זה לחשוב. זה גם מאוד מעניין כי כביש הופך להיות למשחק שחמט כי גורם לתכנן 10 מהלכים קדימה ויותר ובדרך האופטימלית, כלומר להגיע ליעד עם מינימום תמרונים ובזמן הקצר ביותר שהחוק והכביש מאפשר.

פורסם
המצב הוא לא כמו שאתה מתאר. ב431 תמיד הנתיב ימני ריק למעט קטע של 200-300 מטר לפני ואחרי מחלף וגם זה לא תמיד.

באמצעי נוסעים כ80 קמ״ש ובשמאלי כ100 קמ״ש. רוב הפעמים הרכבים מסודרים בצורה שאי אפשר לעבור לימני והשמאלי והאמצעי חסום. זה נשמע לא הגיוני אבל זה המצב. כנ״ל רוב כביש 6.

לגבי נתיב בריחה - אני תמיד מתכנן נתיב בריחה למקרה שאני יצטרך לברוח מתאונה וכמה פעמים עשיתי את זה וזה עבד. אני לא מתכנן נתיב בריחה מנהג מטומטם שחוסם את הכביש כי הוא נוסע בשמאל. אני רואה כל הזמן נהגים שנוסעים בימין שאין שום רכב במרחק של לפחות 500 מטר מהם ועוברים לשמאל סתם.

אני לא מדבר על שמירת מרחק. גם אני שומר מרחק. יש גבול למרחק. 300-400 מטר זה לא שמירת מרחק.

לא לצאת לכביש זה הכי קל. מה לעשות שיש אילוצים.

תופעה נוראית.

תנסה להבהב / להראות כוונות עקיפה לנהג שתקוע באמצעי. יחשבו שאתה משוגע!

מבחינתי ימני ריק = אבסורד.

פורסם

עכשיו חזרתי מנסיעה, מראה הכביש מזעזה, ממחלף ראשון לציון בכביש 4 לכיוון צפון כל 3 הנתבים עמוסים לסרוגין והמהירות סביב ה-80, בלי אפשרות לעקיפה בשום נתיב. כמה עצבים זה מביא לי:evil: .

פורסם
עכשיו חזרתי מנסיעה, מראה הכביש מזעזה, ממחלף ראשון לציון בכביש 4 לכיוון צפון כל 3 הנתבים עמוסים לסרוגין והמהירות סביב ה-80, בלי אפשרות לעקיפה בשום נתיב. כמה עצבים זה מביא לי:evil: .

התעצבנת מזה שיש יותר מדי מכוניות על הכביש? מצויין - קטנוע 250 סמ"ק יביא אותך לכל מקום בארץ בלי פקקים, מה עם רכבת? בדקת? אם העדפת את הנוחות שלך באוטו, ועשית את זה מתוך בחירה - אז על מי אתה מתעצבן בדיוק?

פות"ש - אתה כתבת בעצמך "למה שאני אתן לטמבל הזה לעבור" אז מה אתה רוצה? אתה כמובן לא אשם, האופי הישראלי גורם לכך שכולנו עסוקים מאד בלא לצאת פראיירים (כמובן שבינתיים אנחנו הפראיירים הכי גדולים בעולם בערך). במקום להאט ולתת לו להשתלב החלטת לעשות תימרונים - במקום להסביר לאישה שצעקה עלייך שבעלה תקוע בשמאלי ונזכר לעבור נתיב ברגע האחרון החלטת לסגור לה את החלון בפנים, אז מה אתה רוצה?!

rupni, לשאלתך, תן הבהוב שניים, לא עוזר? תעקוף מימין (בתנאי שפנוי), יש כאלה שלא שמים לב, יש כאלה שלא בזין שלהם - שני הבהובים כפולים יבהירו טוב מאד במי מדובר, אגב - שים לב שאתה מהבהב בנק' שבה יש לבחור לעבור ימינה.

צביפר, עם הגישה הזאת אני יכול רק להציע לך לגשת למכולת הקרובה ולקנות קרטון ביצים! אם תפחד מכל דבר וכל אחד בסוף האטיופים עם הDEW יגיעו אלייך. ואם כבר ביצים - תסכים איתי שיש פה סוג של ביצה ותרנגולת, הרי ערסים קיימים כי ה"אדם הנורמאלי" הוא פחדן, מצד שני האדם הנורמאלי פחדן בגלל ההתנהגות של הערסים, אז או שהערס יפסיק או שאתה ואני נגדל ביצים ונעמוד על שלנו - אחרת הלך עלינו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש כאלה שגם אם תהבהב להם שעה לא יזוזו כדי להציק לך.

זה ממש מעצבן אבל אין יותר מדי מה לעשות חוץ מלהסתכן בעקיפה מימין או להמתין במרחק סביר עד שימאס להם.

האדם הנורמלי לא פוחד מההתנהגות של הערסים. להיות ערס, במיוחד בכביש, כבר מזמן הפך לנורמה. הדבר היחיד שיביא שינוי זה אכיפה נורמלית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לאחרונה יצא חוק בבריטניה נגד נהגים שנתקעים בנתיב האמצעי, שלא לצורכי עקיפה. מתי אצלנו?

(פורסם בפורום המשפטי)

פורסם

הכל בתכלס שאלה של מרחק וכמה צמוד לתחת שלהם היית.

ו-tzivpper, הגישה הרציונלית שלך לא עובדת. אתה מוזמן לבדוק, ב70% מהמקרים הנהג בשמאלי לא מודע לקיומך בכלל. ב30% מהנותרים, מדובר במישהו מבועת שלא עובר נתיב לא כי יש מכוניות, אלא כי הוא פשוט בהתקף חרדה ולא מסוגל לתפקד על הכביש (ונשאר רק לתהות איך יש לו רישיון).

כל הגישה של נהגי ישראל ביחס למתרחש בכבישים היא עקומה. אני מציע לך לבוא יום אחד בבוקר ולבדוק שני מקטעים של השתלבות. האחד הוא העליה לאילון מהרצליה והשני הוא החיבור בין כביש החוף לכביש 5. אתה תגלה שבשני המקרים לעולם התנועה זורמת יותר מהר בנתיב הימני, וכפועל יוצא במשך לפחות 2 ק"מ גם בכביש המהיר עצמו, או שנעים בשני הנתיבים באותה המהירות, או שהימני מהיר יותר. למה? כי תכנון נסיעה זה דבר שקיים אצל אנשים רק בסרטים, ובזמן שאני (כדווקא נהג מהיר יחסית) תמיד אעבור לנתיב ההשתלבות הזה כמה שיותר מוקדם, ואשתלב מימין, כל אותם המטומטים כאן לעולם יחכו לשניה האחרונה וכמובן שישתלבו דווקא מהנתיב השמאלי. נראה לך שהם באמת מבינים שמה שהם עושים מפגר? נראה לך שהם מודעים לזה שהם סותמים את התנועה ולא מאפשרים לעקוף? זה בכלל לא מדגדג להם, בטח לא בעולם ה-"לאט זה בטוח. בדוק" שנוצר כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...