רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
יצא לי ליראות אצל חבר במזדה 6 2003 שבזמן פתיחת סוויץ השעונים בסקאלה מגיעים למקסימום וחוזרים חזרה. אצלי יש 2004 פרימיום ניתן לעשות ? תודה.
הודעה אחרונה מאת HiTRuN, -
אני רואה על רכבים מאחור את ראשי התיבות FSI. מזה אומר?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2 אלף צפיות
איזה ביקור.... תהנו https://www.facebook.com/yaron.shalom.395/media_set?set=a.10201534039369852.1073741829.1143002809&type=3
הודעה אחרונה מאת YaKaR178, -
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
שלום, אני מחפש ידיות חיצוניות(2 קדמיות, 2 אחוריות) לטויוטה יאריס מודל 2000 יש כבר בלאי לידיות של הרכב של אשתי, ואני מחפש לקנות אחרות(כמובן שלא חובה חדשות). ניתן להזמין מ EBAY אבל זה ייקח זמן שאין לי כרגע. לא חשוב הצבע כרגע, אני אדאג לצביעה. דרך החברה ידית אחת עולה יותר מ-400 שקל. ניסיתי לבדוק עם "ויצמן חלפים" בחולון אבל אין להם, גם לא באתר אוטו. אם למישהו יש, מוכר, או מכיר מקום שניתן להשיג אשמח אם ייצור איתי קשר במייל [email protected] תודה!
הודעה אחרונה מאת Focus 04, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הזדמן לידי לקבל במחיר סמלי רכב כלשהו במצב סביר. אלא מאי ? הוא מעוקל. בשוק החופשי הרכב שווה את משקלו בברזל וגם זה בקושי. האם כדי להסיר את העיקול בעל הרכב יצטרך לפרוע את מלוא החוב המקורי בגינו הוטל העיקול? אם כן, חבל - זה לא יקרה והרכב ילך לברזל. אם כל זה לא מספיק, כנראה שהרכב גם על שם ז״ל טרי, אז יש פה סיבוך של העברת בעלות ליורש וממנו אלי, או אולי אפשר ע״י בנו של הנפטר עם ת.ז הנפטר ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום קלטתי שאבא שלי שם על השמשה האחורית באוטו מדבקה ענקית על כל השמשה האחורית.(מדבקה שקשורה לבחירות המקומיות) מעבר לזה שהמדבקה מכוערת פיצוצים, יש לי בעיה איפה לשים את השלט של הנהג חדש, כי לא רואים אותו עכשיו. דבר נוסף, זה מאוד מסוכן כי זה מסתיר את השדה ראייה לאחור, זה בכלל חוקי לשים מדבקה כזאת? אם יתפסו אותי עם זה, מה יעשו לי?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 684 צפיות
טויוטה קורולה 94 לפעמים הדלתות נסגרות לפעמים לא. לא הכל נסגרות מישהו מכיר את הבעיה הזאת ייש משהו לעשות בנושא?
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למישהו יש ניסיון? האם יש חברה נוספת פרט לרוזנפלד שמסכימה לשמש כ"מעבורת" עבור הרכב? האם יש למישהו ניסיון בנסיעה באוניות המשא של רוזנפלד? האם יש אפשרות להגיע ישירות לאיטליה ולא ליוון? תודה
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש מבצע צמיגים באחת הרשתות, איזה צמיגים מומלצים מהרשימה, אשמח לקבל המלצות. TOYO TIRES HANKOOK RALKEN GT TIRES אני יודע שאלו לא הצמיגים האיכותייים ביותר אבל למרות זאת, איזה חברה עדיפה ? תודה עמית
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
ברוח השרשורים שרצים לאחרונה ולאחר שראיתי שרשור כזה בפורום בחו"ל הרמתי את הכפפה. זה המקום לכתוב דברים שעשיתם לרכב לאחרונה, זה יכול להיות שיפור כלשהו (מכאני\קוסמטי), זה יכול להיות טיפול מיוחד שעבר וכן הלאה. אז יאללה, בתור מרים הכפפה- אני אתחיל. בתחילת החודש החלטתי לטפל ברכב בכמה נקודות רגישות שלו, הוזמנו החלקים הבאים: 1.סט פולי מנוע עם מייסבים של ASP, מחליפים את פולי המנוע הסטנדרטיים הרגישים והפלסטיקים המקוריים. 2.BELT WRAP KIT- פולי נוסף שתפקידו להדק את האחיזה ולהגדיל את שטח המגע בין הרצועה לבין הפולי של הצ'ארג'ר, עוזר למנוע החלקה של הרצועה וכך לקבל בוסט אחיד בלחיצה. 3.רדיאטור קירור חדש ומשופר לקירור האויר שבצ'ארג'ר, מחליף את המקורי הקטן יותר ומונע מצב…
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
- 0 תגובות
- 860 צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע מה עם הפונטיאק פיירו שהייתה בקורס לשוטרים בשפרעם ,השחורה ? אפשר תמונות
הודעה אחרונה מאת SDELINOR, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי פיאט בראבה מודל 1600 אוטומטית שנת 1997. הרכב אצלנו במשפחה מאז שהוא נקנה. ברכב הושקע רבות מתחילת השנה והוא באמת שמור בצורה יפה. לאחרונה הלך הגיר ברכב. מכר הציע לי להחיף את הגיר אצל ערבי בירושלים במחיר הרבה יותר מוזל - מה שלאחר מעשה אני מאוד מצטער ומתחרט משום שהוא עשה עבודה גרועה והגיר בקושי מתפקד. אין מה לדבר על הכסף... החלטתי שאני לא רוצה להשקיע יותר ברכב ולתקן שוב במקום אחר כי כבר שרפתי 2500 ש"ח. מהתעניינות קצרה הבנתי שנותנים רק 7% על רכבים המוצעים לפירוק ומכמה טלפונים שעשיתי מסתבר שמוכנים לתת כ-400 עד 500 ש"ח על הרכב. ברור שזהו סכום מגוחך לחלוטין ביחס למה שהושקע ברכב. הגעתי למין מבוי סתום ואני לא יודע אם פשוט למכור אותו וזהו או שיש אלטרנטיבה אחרת שתפיק …
הודעה אחרונה מאת מגאן קבריו, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
להערכתי, לאור הירידה בשערי המטבעות העיקריים, חלק מהיבואנים יספגו חלק מעלית המחיר, לפחות בינתיים. מי שיכול להקדים הרכישה לחודש זה כדאי שיעשה זאת. רכישה כדאית ביותר כעת היא רכבי דיזל שצפויים להתייקר משמעותית. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4403178,00.html
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
אפשר לעשות את זה? זה יכול לשמש גם כגורם מרתיע לטסטר.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, נושא שמסקרן אותי לא מעט ובהחלט תופס את רוב תשומת הלב שלי ב-Youtube, הוא תופעת "מכוניות העל" באנגליה ובלונדון, בפרט. המכוניות, שרובן הכמעט מוחלט שייך לערבים שאינם אזרחי אנגליה, פשוט מהממות. לדגמים היוקרתיים והכמעט בלתי אפשריים לרובנו, מתווספים עיצובים מרהיבים ומושכי עייניים, שלא משאירים אף אחד אדיש בדרכם, לא ביופיים ולא בצלילהם הרועמים. אז מה הפואנטה שלי? יותר מאשר אני נהנה לראות את המוכניות באינטרנט, יוצא לי לחשוב על כמה תושבי לונדון, סובלים ואיך איכות החיים שלהם יורדת ויורדת... לא רק זיהום האוויר המחפיר, אלא כל הרעשים של ה"פוזיאסטים" ברחובות צרים וקצרים, בטח לא תורמים לאווירה. האם הנכם חושבים שהתופעה של "מכוניות על" בלונדון, הינה תופע…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת את ההבדלים בין הונדה סיוויק קומפורט להונדה סיוויק ספורט (5 דלתות) ואיך ניתן לזהות כל אחת מהן? תודה!
הודעה אחרונה מאת DrDark, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
למישהו פה יצא להיתקע באמצע הלילה עם רכב לא מניע בגלל מצבר מרוקן ובלי כבלים? לי יצא, לא כיף גדול, במיוחד שהזמנה רגילה של שירותי דרך מהביטוח יכולה לקחת עד 3 שעות. בסוף, אחרי כמעט 45 דקות הצלחתי לאתר איש נחמד שעזר לי (וקיבל בתמורה חניה במקום נחשק במרכז תל אביב), אולם זה גרם לי לחשוב שהיה יכול להיות מאוד נחמד אם הייתי יכול להפעיל אפליקציה שתעזור לי למצוא מישהו עם כבלים באזור שיכול לעזור לי להתניע. מהצד שלי היה שווה לי לשלם כמה עשרות שקלים על העזרה, ומהצד השני מישהו שמסתובב באופן קבוע עם כבלים להתנעה ועוזר לאנשים שנתקעים בסביבה יכול לעשות עוד איזה 1,000 שקל לחודש במאמץ אפסי. אז מי מרים את הכפפה לבנות משהו כזה?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הסוויפט לחובבי ההגה נמכרה כבר בגרסה זו ביפן ובמדיניות אחרות באזור, אך לאירופה היא יוצאה רק עם 3 דלתות. ובכן, לא עוד. בתגובה לביקוש החלה סוזוקי להציע גם את גרסת חמשת הדלתות גם באירופה; http://www.netcarshow.com/suzuki/2013-swift_sport_5-door/ ואצלנו? יוק. לא אתפלא אם בהנהלת מכשירי תנועה לא שמעו בכלל על החידוש הזה. בקיצור; רוצים הוט האץ' זולה וחמודה שתעלה כ-100,000 ש"ח? רוצים תחליף ראוי ל-106 ראלי של פעם? רוצים נשק משובח לג'ימקאנות וימי מסלול? תתחילו להפציץ את הסוכנות המרכזית של סוזוקי בטלפונים, למספר 03-6881125 ותתעניינו בסוויפט ספורט. תציעו להשאיר פרטים אם יזוז משהו. אני מציע שכל מתקשר ידווח לנו על התגובה. 20,30 טלפונים והמסר יעבור. בודאות.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרגע חזרתי הביתה אחרי שהקפצתי את החברה לעבודה, אני נכנס לרחוב דיי צר ליד הבית שלי ורואה רכב מולי . אני נותן לו לעבור כי אין מקום לשנינו , הוא נצמד ועובר במהירות סוגר לי את המראה וממשיך לנסוע כאילו כלום .. עשה לי נזק של שריטות ונוצרו כמה סדקים בפלסטיק . הנהג ברח, לא עצר לרגע פשוט נתן גז והתחפף מהמקום . לא הספקתי לראות שום דבר מהפרטים שלו (סוג רכב וכ'ו) זה היה עניין של שניות .. הייתי חייב לספר לכם, איך בן אדם ממשיך לנסוע אני לא מבין?? איזה אנשים מטומטמים יש לנו בארץ. והכי קטע שהיה לו הרבה מקום לעבור והוא נצמד ועוד אני נתתי לו זכות קדימה .
הודעה אחרונה מאת bigfoot7375nadav, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעוניין להשכיר בארץ Mini Cooper או Audi TT. מי שהוא שמע על חברות השכרה שיש להם את הרכב הנ''ל?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אני יכול למצוא אחד מהדגמים האלה בפירוקיה? עדיף באיזור הדרום, אבל גם במרכז בסדר. מעדיף FR לפני 2006 אבל כל דגם ספורטיבי יהיה בסדר, מעונין בכמה חלקים קוסמטים בעיקר. מקווה שזה בפורום הנכון, מתנצל אם לא תודה מראש, איתמר.
הודעה אחרונה מאת dany, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מהם התנאים להמרת דוח תנועה לדוח אזהרה? חלק אומרים לי 5 שנים חלק 10 שנים. אם יש לי רישיון 4.8 שנים אני לא יכול להגיש בקשה להמרה לאזהרה? צולמתי על ידי גאטסו נוסע 70 במקום 50 בדרך חברון בירושלים
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 860 צפיות
שלום , לפני כמה ימים נגשתי למשרד הרישוי במטרה להוריד את הרכב הישן שלי מהכביש . הפקידה בדקה ומצאה שהרכב משועבד לבנק לאומי , היא טוענת שאי אפשר לעשות דבר עד אשר השעבוד יוסר. לפני יותר מ-20 שנה קניתי רכב ולקחתי הלוואה , יכל להיות שזה היה דרך הבנק או דרך סוכנות הרכב ,אני ממש לא זוכר . פניתי לבנק לאומי והם בכלל לא מבינים מה אני בעצם רוצה מהם . אני לקוח של בנק הפועלים ואין לי שום קשר לבנק לאומי . את ההלוואה שלקחתי, החזרתי מזמן . האם ניתן לפנות לגוף כלשהו שתפקידו לברר פרטים בנוגע לשעבודים ובמידת האפשר לבטלם (ולהודיע על כך למשרד הרישוי) ? תודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- 1 תגובות
- 656 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4403985,00.html פשוט מעצבן כל פעם לקרוא איך חברות הביטוח עושות מה שהן רוצות .
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הייתכן שיש קשר כזה? הנה הסיפור: הגעתי לחיפה לסידורים , לאחר הרבה זמן שלא הייתי שם . חיפשתי חנייה מסביב לבניין כלמוביל ביפו ו... כרגיל לא היה . ניסיתי להיכנס לחנייה שלהם התת קרקעית לאחר שכל השטח מסביב היה אדום לבן . בעמדת השומר לא היה אף אחד {נטושה} וחזרתי אחורנית , השארתי את הרכב ליד הכניסה לסוכנות , על שביל הכנסת הרכבים לאולם התצוגה . לאחר שסיימתי שם , השומר שהגיע למקום שאל אותי למה לא בקשתי את הקוד מהאיש מכירות באולם , כי בחוץ יש מצלמת רמזור שכל מטרתה היא צילום כל השטח מסביב לבניין לצורך הנפקת דוחות על המדרכה {500 ש"ח} .ולדבריו הרבה נהגים קיבלו שם דוח . רצוי לציין שאין שילוט הכוונת נהגים לאולם התצוגה , או תמרור , לרבות הכוונה לכניסה לחנייה התחתונה שלהם , שלא קיימ…
הודעה אחרונה מאת igalr, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כדרכי זה 16 שנה הגעתי אתמול יום שישי עם ניסן טראנו למבחן השנתי של הרכב. הרכב היה בסדר בהיבט הטכני, אך נכשל על כך שלא מצויין ברישיון שיש לרכב גג נפתח SUNROOF יעני. אמרו לי שעלי להגיע שוב ביום א' עם הרכב למשרד הרישוי ולבקש ירשמו לי ברישיון שיש גג נפתח. אני גר בערד, ומגיע עם הרכב הזה לבאר שבע רק לעשות בדיקה, נראה היה לי חוצפה שעל דבר מינהלתי של משרד התחבורה עלי לעבור טרטור כזה. הרכב מודל 1998 וכל הטראנו בישראל מגיעים עם גג נפתח, אז מה קורה פה? אחרי שעזבתי את מתחם הטסטים בבאר שבע, חזרתי והפעלתי קצת אסרטיביות, לבסוף הסכימו לרשום את הגג הנפתח במחשב שלהם וקיבלתי נספח לרישיון ובו רישום "רישום מגבלה - גג נפתח". אשמח לשמוע כל תובנה בעיניין. נדב
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שבוע הבא אני טס לברלין לשבוע, ורציתי להכניס גם איזה מסלול מירוצים נחמד אם יש די קרוב, כמו גם לדעת האם יש חוויות מוטוריות שונות ומעניינות בברלין והאזור הקרוב? תודה רבה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת lev_p, -
- 4 תגובות
- 716 צפיות
לאחרונה בנסיעות ממושכות כאשר ה GPS היושב על מתקן ואקום על החלון , הוא חשוף כולו לשמש וכנראה סובל מהתחממות מוגזמת. קורה מידי פעם שמכשיר משתולל עד כדי יציאה מתוכנת הניווט, הפעלה מחדש מחזירה את המכשיר לעבודה תקינה עד לפעם הבאה. חושב שהתקלה נובעת מקרינת השמש או שאני טועה. מענין אם יש דרך להגן על המכשיר מקרינה ישירה, לפחות יעזור לראות את המפה בתנאי תאורה כמעט בלתי אפשריים. אולי ניתן להתקין אותו איפה שהוא באזור הפנל המרכזי. מישהו חווה תקלה כזו ומה נעשה לפתרון הבעיה המעצבנת הזו.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
אם 2012 היתה שנת הטויובארו, 2013 היא שנת ההוט האץ', עם פרמיירות למספר דגמים חדשים ומעניינים - וכולם מושקים במהלך החודשים הקרובים. רק החודש(מרץ), נזכה לקרוא כתבות ראשונות על רנו קליאו RS, פיז'ו 208GTI ופיאסטה ST - ובהמשך על גולף GTI החדשה, קיה פרו-סיד GT ועוד אי אילו הפתעות. האם זה מצדיק שרשור דביק? לדעתי כן. מנהלים, לשיקולכם. ונתחיל עם פיאסטה ST, שהוצגה לעיתונות הבריטית באתר הניסויים של פורד בלומל, בלגיה. המסקנות; הוט האץ' מהנה ושימושית כאחת, גרסה מוקטנת של פוקוס ST, רק בלי הטורק-סטיר . המחיר, אגב, זול משמעותית מהשתיים האחרות. לחובתה, טוענים שהיא פחות ממוקדת מקליאו RS היוצאת, האחת והיחידה. מאידך, זה גם מה שהעיתונות הצרפתית טוענת לגבי הקליאו RS החדשה..…
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
בלי מלצמה ובלי נעליים יששש לא מכירים אותי פה אבל לא אכפת לי בכל מקום אני מודיע :-D טוב ננצל את השרשור לעזרה: מה לדעתכם תהיה מתנה נאה למורה נהיגה? הבן אדם תותח ולדעתי חוץ מהכסף ששילמתי לו אני מעוניין לפנק אותו באיזה שי, יש רעיונות? לא יקר מדי (לא נשאר לי כמעט כסף בגלל כל התהליך של הרישיון) אבל גם לא משהו קמצני תודה!
הודעה אחרונה מאת guydeor10,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 111 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- David32
- flytomars
- שחר 1
- Eyal Amzleg
- פינדר
- אודי זק
- `Infinity
- אורי מ.
- amlh
- IsraelR
- Avia