Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי "שבוי" - כפי שהתלמיד בודק את מחיר השיעור לפני התחלת הלימוד, כך עליו גם לברר את מחיר העמדת הרכב למבחן. אם יחפש מספיק, יתכן שימצא מוריה שיעמיד לרשותו את הרכב גם במחיר 2 שיעורים. המחיר אינו חסוי ולכן אף אחד לא נלקח בשבי.

במקרה של תאונה או פגיעה ברכב, יפוצה המורה על הנזק והתיקון. לגבי הפסד ואובדן ימי עבודה - לא (אלא אם יתבע את הביטוח שלו ).

לא פעם, "מתעללים" בוחני הנהיגה ברכב הלימוד בכך שבשעת בלימת התלמיד לא לוחצים על המצמד, נותנים לתלמיד לטפס קצת על המדרכה, ומבצעים פעולות חסרי התחשבות ברכב הלימוד. מורה לנהיגה כמובן ישמור על כלי עבודתו הרבה יותר טוב.

כפי שאמרתי, הכל תלוי בנקודת המבט. לכל צד יש את טיעוניו (הצודקים). רק תחשבו על כך שמחיר שיעור נהיגה הוא בעלות של שיעור על כלי נגינה או שיעורי עזר כמעט. ההוצאות של המורה הם הרבה מעבר לגיטרה מתוחת מיתרים (שגם היא ברוב המקרים של התלמיד עצמו...)

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1. אם הטסטר רוצה להכשיל אותך, הוא יכשיל אותך בכל מקרה ומסיבות שלכולם ייראו מוצדקות (אין דבר כזה לא לעשות טעויות בכלל).

2. צא מהסרט ותכניס לעצמך טוב לראש - הטסטר לא בא להכשיל אותך. הוא לא מכיר אותך ואין לו שום דבר אישי נגדך. בגלל שהוא לא מכיר אותך ולא יודע מה לצפות ממך, אתה אמור להימנע מלתת לו תחושה שהוא צריך להיות עם יד על הדופק. תנהג כמו שצריך ותעבור. גם אני לפני שנים באתי עם דעות קדומות שעדיף היה לא לשמוע.

3. כל מי שאני מכיר שנכשל, סיפר מדוע ואמרתי לו דבר פשוט: אם את זה היית עושה אחרת, היית עובר - למי אתה בא בטענות?

4. לפי מחזיקי רישיונות הנהיגה אצלנו בארץ, הטסטרים הם לא כאלה קפדנים אלא להיפך.

אנשים עושים טעות כשהם חושבים שטסט משקף משהו לגבי אותו נהג.

אלה שעברו טסט ראשון-שני-מאתיים ושמונה...אף אחד מהם לא יבטיח לך שהוא נהג טוב או לא...

יש את האנשים שעושים את עצמם ילד טוב ירושלים בזמן הטסט ושיעורי הנהיגה, כמובן כדי לעבור-ואחרי זה משתוללים בכביש כמו לא יודע מה ועוברים על מיליון חוקי תנועה, כבר אחרי שעוברים טסט ונגמר המלווה ילדים לא עוצרים באמת בתמרור עצור כי הם מרגישים בעצמם מטומטמים שהם היחידים שעוצרים, הם ממשיכים טיפה לא עוצרים באמת מסתכלים ימינה שמאלה ועוברים במהירות..בטסט אתה חייב לעצור ואם לא לפני הקו נכשלת. התרבות בישראל היא זאת שמונעת ילדים לנהוג נכון.

הכל זה עניין של תרבות וחינוך-אותו ילד יושב באוטו של אבא שלו כבר 17 שנה ורואה אותו נוהג, משם הוא לוקח מאפייני נהיגה, תופתעו אבל אפילו ספצייפים מאוד, כמו למשל אם לעצור בתמרור עצור עצירה מלאה, או לא לתת זכות קדימה בכביש צר וכך הלאה.

בנוסף כולם מושפעים מהסביבה, ישראל היא ארץ לא קלה, עוברים פה מדי יום חוקי תנועה שהם חוקים בסייסים כל כך, שעבירה עליהם יכולה להביא לתאונות קשות והכל בגלל שעברו על חוק בסיסי וקל להבנה.

הטסטרים כן מקפידים, יש כאלה שאפילו מקפידים יותר מדי אבל זה לא משנה כמה טסטרים באמת יקפידו, כי בסופו של דבר נהג חדש הוא כמו תינוק, יושפע מהסביבה שלו.

אני דרך אגב הצלחתי לעבור טסט ראשון, היה לי טסטר מגניב שלמרות כמה טעויות, בזמן עצירה הסביר לי עליהם, לימד אותי,והסביר לי מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. ככה לדעתי צריכים להתנהג כל הטסטרים, כי דווקא בזמן שהתלמיד כל כך לחוץ לעבור או לא לעבור, הטסטר יושב ומסביר לו מה הטעויות, וזה האפקט שמשפיע אחרי זה על התלמיד כשהוא נוהג לבדו על הכביש.

פורסם
אנשים עושים טעות כשהם חושבים שטסט משקף משהו לגבי אותו נהג.

אלה שעברו טסט ראשון-שני-מאתיים ושמונה...אף אחד מהם לא יבטיח לך שהוא נהג טוב או לא...

יש את האנשים שעושים את עצמם ילד טוב ירושלים בזמן הטסט ושיעורי הנהיגה, כמובן כדי לעבור-ואחרי זה משתוללים בכביש כמו לא יודע מה ועוברים על מיליון חוקי תנועה, כבר אחרי שעוברים טסט ונגמר המלווה ילדים לא עוצרים באמת בתמרור עצור כי הם מרגישים בעצמם מטומטמים שהם היחידים שעוצרים, הם ממשיכים טיפה לא עוצרים באמת מסתכלים ימינה שמאלה ועוברים במהירות..בטסט אתה חייב לעצור ואם לא לפני הקו נכשלת. התרבות בישראל היא זאת שמונעת ילדים לנהוג נכון.

הכל זה עניין של תרבות וחינוך-אותו ילד יושב באוטו של אבא שלו כבר 17 שנה ורואה אותו נוהג, משם הוא לוקח מאפייני נהיגה, תופתעו אבל אפילו ספצייפים מאוד, כמו למשל אם לעצור בתמרור עצור עצירה מלאה, או לא לתת זכות קדימה בכביש צר וכך הלאה.

בנוסף כולם מושפעים מהסביבה, ישראל היא ארץ לא קלה, עוברים פה מדי יום חוקי תנועה שהם חוקים בסייסים כל כך, שעבירה עליהם יכולה להביא לתאונות קשות והכל בגלל שעברו על חוק בסיסי וקל להבנה.

הטסטרים כן מקפידים, יש כאלה שאפילו מקפידים יותר מדי אבל זה לא משנה כמה טסטרים באמת יקפידו, כי בסופו של דבר נהג חדש הוא כמו תינוק, יושפע מהסביבה שלו.

האם הטסט מצביע איזה נהג אתה ? תלוי באיזה נסיבות נערך. אם כמו חלק מהמקרים ששמענו שאני לא יודע אם הם בגדר שמועות שהטסטר ביקש רק חניה, או שבילית את הטסט בפקק, כנראה שלא כל כך, אבל אם עברת טסט נוקב עם טסטר קפדן ומילאת הכל כנדרש ועברת, מן הסתם שאתה יוצא לכביש עם בסיס טוב מאוד כדי להיות נהג מעולה. יושפע מהסביבה שלו? כן, השאלה כמה. לא לעצור בתמרור עצור אבל להאט ולהסתכל היטב לכיוונים זה דבר אחד ולצאת בכלל בלי להסתכל או לצאת כשאתה לא ממש יכול זה דבר אחר לגמרי שמעיד על חוסר הבנה טוטאלי במתרחש והמקור איני יודע מהיכן. אולי מה שמתאר ובהנחה והוא נכון אמור לשכנע שיש לבטל את תקופת המלווה ולחפש תמורתה משהו אלטרנטיבי. אולי המלווים שהם נהגים ישראלים טיפוסיים מקנים הרגלים לא נכונים.

פורסם
האם הטסט מצביע איזה נהג אתה ? תלוי באיזה נסיבות נערך. אם כמו חלק מהמקרים ששמענו שאני לא יודע אם הם בגדר שמועות שהטסטר ביקש רק חניה, או שבילית את הטסט בפקק, כנראה שלא כל כך, אבל אם עברת טסט נוקב עם טסטר קפדן ומילאת הכל כנדרש ועברת, מן הסתם שאתה יוצא לכביש עם בסיס טוב מאוד כדי להיות נהג מעולה. יושפע מהסביבה שלו? כן, השאלה כמה. לא לעצור בתמרור עצור אבל להאט ולהסתכל היטב לכיוונים זה דבר אחד ולצאת בכלל בלי להסתכל או לצאת כשאתה לא ממש יכול זה דבר אחר לגמרי שמעיד על חוסר הבנה טוטאלי במתרחש והמקור איני יודע מהיכן. אולי מה שמתאר ובהנחה והוא נכון אמור לשכנע שיש לבטל את תקופת המלווה ולחפש תמורתה משהו אלטרנטיבי. אולי המלווים שהם נהגים ישראלים טיפוסיים מקנים הרגלים לא נכונים.

לא חשבתי על כך...המלווה אכן יכול להשפיע לרעה פה בישראל אבל אי אפשר להכליל, לרוב מלווים-אותם הורים אחראים מאוד מכיוון שהם מעוניינים בביטחון הילד כשהוא יצא לכביש בעצמו.

אם הייתה אלטרנטיבה היו מוציאים אותה לפועל כבר ממזמן...

החוק החדש יתן תוספת של 3 חודשים בלילה, שזה גם יכול לעזור.

להגיד לך עוד משהו, יש הורים שלא נוסעים עם הילדים למרות שעברו טסט, 3 חודשים לא נוהגים איתם, לא נותנים להם בכלל לנהוג על המשפחתית, ובסוף כל ה3 חודשים קונים להם אוטו חדש. והנה התבזבזו להם 3 חודשים שבהם הוא יכול לקבל ניסיון על הכביש עם ההורים, והוא חוזר לכביש אחרי הטסט שהוא גם ככה שכח.

המלווה מקנה הרבה יותר ניסיון על הכביש, והיכרות של דרכים ושל חוקי התנועה מכל טסט או שיעור נהיגה כזה או אחר.

פורסם

המלווה מקנה הרבה יותר ניסיון על הכביש, והיכרות של דרכים ושל חוקי התנועה מכל טסט או שיעור נהיגה כזה או אחר.

ואת זה אתה כותב ממחקר מעמיק שערכת?

פורסם

האמת שמלווה הוא חלק קריטי בהכנת נהגים צעירים לכביש.

אני מאושר שהייתי צריך מלווה כשהוצאתי את הרישיון, למדתי מזה הרבה. מבחינתי צריך להעלות את תקופת המלווה לחצי שנה לפחות, כדי למנוע את תופעת "לא נוהג כמה חודשים כי לא ב-Z שלי שיראו אותי עם מלווה".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...