Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מעוקל בשווי אפסי - מה דינו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזק את שנאמר

עו"ד שעיקל את הרכב רשאי להגיש בקשה לביטול העיקול

סביר שאפ תפנה אליו הוא ישמח לקבל מספר שקלים ולאפשר מחיקה.

אשת המנוח זכאית להירשם כיורשת הרכב גם ללא צו ירושה

בהצלחה

פורסם
אתה מציע להעיר את הנושה (מי הנושה אגב? בנק כלשהו?) וליידע אותו שהחייב נפטר?

בשביל מה?

בשביל שהוא יעקל את העיזבון?

למה להעיר דובים מרבצם?

אתה חושב שהם לא מעודכנים? אתה טועה.

גביית חוב לאחר פטירת החייב זה עניין די קל, זה אומנם לוקח זמן, אך בדרך כלל הוא די פשוט מכיוון שחוב זה כמו ירושה כלומר

החוב עבר לילדים. במילים אחרות במקום חייב אחד ישנם עכשיו מספר חייבים (בדרך כלל). ואז פשוט עיקולים לכל חשבונות הילדים.

זה כמובן לאחר קיזוז הירושה.

כמובן שאפשר להוציא את הרכב מהמשוואה, והעו"ד יודע בדיוק שהרכב לא שווה הרבה.

כדאי להרים טלפון - עו"ד הם לא אנשים אטומים ודי מבינים עניין - אין מה להפסיד.

זה יותר מדי כאב ראש בשביל רכב כזה.

מדובר בסך הכל בשיחת טלפון - את כל השאר העו"ד יסדר (אם הוא מסכים כמובן)

אני לא הייתי מוותר על הרכב,זה רכב שבעוד כמה שנים ילך ויעלם מכבישי ארצנו בגלל הגריטה והברזל ולכן כדאי

להצילו.

מסכים בהחלט - רכב ששווה את שיחת הטלפון.

פורסם
.... מכיוון שחוב זה כמו ירושה כלומר

החוב עבר לילדים. במילים אחרות במקום חייב אחד ישנם עכשיו מספר חייבים (בדרך כלל). ואז פשוט עיקולים לכל חשבונות הילדים.

זה כמובן לאחר קיזוז הירושה.......

לא צריך להטעות.

בכל מקרה , וגם במקרה למשל שהחוב גדול מסך הירושה, כל אחד מהיורשים רשאי על פי חוק "להסתלק" מהירושה, כך שחובות הנושה לא יגעו בו.

החוב לא עובר לילדים אם הם אינם רוצים בכך, ואז אין מס' חייבים, ומכאן אין עיקולים לחשבונות הילדים.

מתוך האתר של משרד עו"ד בעז קראוס , שים לב למקרה השני.

היתרונות בהסתלקות מירושה

לאור כך שחוק הירושה קבע כי רואים את המסתלק כמי שלא היה יורש מלכתחילה, ישנו יתרון לשימוש בדרך זו של הסתלקות מירושה בשני מצבים מרכזיים.

האחד – כאשר חפצים להעביר נכסים שהעברתם כרוכה בתשלום מס,.............וככזה הוא פטור מתשלום מס.

השני – כאשר המסתלק נמצא במצב בו הגדרתו כיורש יכולה להסב לו נזק, כגון כאשר למסתלק נושים אשר יחפצו להיפרע מירושתו (הסתלקות יכולה להיות מוכרזת כבטלה ולפיכך רצוי לבחון את מכלול הנתונים לשם בחירת הדרך הנאותה).

נלקח מכאן : http://www.boazkraus.co.il/%D7%A2%D7%99%D7%96%D7%91%D7%95%D7%9F/%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%94/

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, זה לפחות מה שאני יודע מהעורכת דין שלי - ועד עכשיו אין מצב שלא הצלחתי לגבות מהחייבים שלי.

כמו כן שים לב ש: "(הסתלקות יכולה להיות מוכרזת כבטלה ולפיכך רצוי לבחון את מכלול הנתונים לשם בחירת הדרך הנאותה)."

כמו כן: "הסתלקות מעיזבון מבוצעת באמצעות תצהיר הסתלקות במסגרתו מפרט המסתלק ממה הוא מסתלק ולטובת מי." (עם דגש על "לטובת מי").

אז כמו שאמרתי - לא נראה לי שזה כזה פשוט להעלים חוב (בניגוד למה שנהוג לחשוב).

פורסם

חוב לא עובר ליורשים.

ניתן לקזז מהעיזבון של המנוח את החוב, אבל לא ניתן לפנות ליורשים ולדרוש מהם לשלם את החוב של הנפטר. (בהנחה שלא בוצעה תרמית והחייבים למעשה הם היורשים, ובגלל שידעו שהנפטר כבר קרוב לסוף ימיו יצרו את החוב אצלו.).

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...