Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אי אפשר לדעת. זה תלוי במשקל, גיל, חילוף חומרים, תפוקת הכבד והכליות וכדומה. לצורך העניין, יש כאלה שמשליש בירה יכולים להשתכר מאוד, ויש כאלה שיכולים לשתות שליש ואחרי שעה כבר לא יישאר אלכוהול בגופם. לכן, עדיף לא לקחת סיכונים, ופשוט להחליט על נהג תורן אחד שלא ישתה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש כמה שאלות שצריך לענות עליהן קודם:

מה משקל הנהג?

מה אחוז השומן בגופו?

מה גילו?

מה מצבו הגופני? (כושר? תפקודי כליות? מצב הכבד? דופק ולחץ דם? עייפות?)

מה הרגלי השתיה שלו?

מה סוג המשקה?

מה הטמפרטורה החיצונית?

מה טמפרטורת המשקה?

באיזה משקה מדובר?

האם המשקה מהול, או נצרך בקירוב לאוכל, משקה אחר או קפה?

האם המשקה מוגז?

כיצד הוא לוגם את המשקה? (לאורך זמן? בבת אחת? מגרגר אותו בפה או בולע?)

אתה יכול להבין שיש יותר מדי נתונים שמשפיעים על קצב ספיגת האלכוהול בגוף ועל השפעתו. לכן, הפתרון היחיד הוא להפריד לחלוטין בין שתיה לבין נהיגה. לא נוהגים באותו יום שבו שותים. אחרי ערב של שתיה כבדה, ייתכן שגם בצהרי היום למחרת עדיין יהיה אלכוהול בדם שלך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מנסיון, שליש בירה עלול לגרום לשליש שנה בתח"צ. אל תשתה.

שליש בירה נמצא מעל רף השכרות? טוב לדעת :?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
שליש בירה נמצא מעל רף השכרות? טוב לדעת :?

שוב, תלוי אצל מי. אין אמת מידה מדויקת למספר כוסות ביחס לרף אלכוהול בדם. זה משתנה מאדם לאדם. וכן, יכול להיות ששליש בירה יקפיץ אדם מעל לרף המותר עפ"י חוק (וכמובן שהרף קיים רק אצל נהגים מעל גיל 24, מתחת לזה וגם טיפת אלכוהול אסור).

לי אישית יש חבר שאחרי שליש מתחיל ללכת כמו ספגטי מבושל, לך תבין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

וזו רק הדרישה החוקית! מבחינת הבטיחות, עדיף שכל הנהגים יצייתו למגבלה שחלה כיום על נהגים צעירים (מתחת לגיל 24). אין כל הגיון להפלות בין נהגים צעירים לותיקים בנוגע לאחוז האלכוהול בדם כיון שבשני המקרים מדובר בנהיגה שלא בשליטה מלאה וניסיון הנהג הוא בעל השפעה יחסית קטנה במצב זה.

מאידך, המגבלה שמוצבת היום לנהגים מבוגרים היא כזו שעדיין מאפשרת לנהגים לנהוג עם ריכוז אלכוהול בדם שיכול לגרום להפרעה משמעותית באיכות הנהיגה, בעוד שהמגבלה המוצבת על נהגים צעירים הינה נמוכה משמעותית, אך בכל זאת מאפשרת טולרנס כלשהו למצבים גבוליים, כמו הדוגמה שנתתי מוקדם יותר של מישהו שנוסע בצהריים אחרי ערב של שתיה, או מישהו שאכל אוכל שבושל באלכוהול.

פורסם

אלכוהול מתפרק בבישול, ולכן אין שום בעייה לאכול מזון שבושל ביין או בירה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שוב, תלוי אצל מי. אין אמת מידה מדויקת למספר כוסות ביחס לרף אלכוהול בדם. זה משתנה מאדם לאדם. וכן, יכול להיות ששליש בירה יקפיץ אדם מעל לרף המותר עפ"י חוק (וכמובן שהרף קיים רק אצל נהגים מעל גיל 24, מתחת לזה וגם טיפת אלכוהול אסור).

לי אישית יש חבר שאחרי שליש מתחיל ללכת כמו ספגטי מבושל, לך תבין.

לפי מה שידוע לי אסור טיפת אלכוהול בדם למי שהוא "נהג חדש" כלומר שנתיים מיום הוצאת הרישיון

פורסם
וזו רק הדרישה החוקית! מבחינת הבטיחות, עדיף שכל הנהגים יצייתו למגבלה שחלה כיום על נהגים צעירים (מתחת לגיל 24). אין כל הגיון להפלות בין נהגים צעירים לותיקים בנוגע לאחוז האלכוהול בדם כיון שבשני המקרים מדובר בנהיגה שלא בשליטה מלאה וניסיון הנהג הוא בעל השפעה יחסית קטנה במצב זה.

לא מדובר בניסיון הנהג בנהיגה דווקא, אלא בניסיון הנהג עם אלכוהול.

אדם מבוגר מתמודד טוב יותר עם אלכוהול.

ולגבי בירה, זה בכלל מיתוס.

בבירה יש מעט מאוד אלכוהול וגם לרוב שותים אותה לאט.

השפעתו של שליש בירה על אדם ממוצע שלא שתה אותה אתמול בפעם הראשונה היא מינורית עד לא קיימת.

פורסם

בבירה יש מספיק אלכוהול כדי לפגום ביכולת הנהיגה, ואין זה משנה מה גיל הנהג. אני מסכים שיש לכך השפעה, אבל אין שום סיבה שנהג בן 25 יוכל לנהוג כשבדמו 0.04% אלכוהול! מדובר על ריכוז נמוך יחסית ובכל זאת בעל השפעה משמעותית על ביצועי הנהיגה. לנהגים מתחת לגיל 24 (ולנהגים מקצועיים) מותר רק 0.01% - כמות בעלת השפעה זניחה.

פורסם

האמן לי, אני יכול לרשום לך פוסט של שני דפי פורום על בירה בפרט ועל אלכוהול בכלל.

החוק מנסה להתמודד עם שכרות של צעירים בעיקר (שהיא, מה לעשות, גורם ממשי של תאונות) וקובע כל מיני מספרים.

שמע לי, הגיל משמעותי ביותר.

העולם אומנם שייך לצעירים, אך ישנם כמה תחומים שבהם לגיל יש יתרונות.

אלכוהול הוא אחד מהם.

כמו גם נהיגה :wink:

פורסם

אתה יכול להבין שיש יותר מדי נתונים שמשפיעים על קצב ספיגת האלכוהול בגוף ועל השפעתו. לכן, הפתרון היחיד הוא להפריד לחלוטין בין שתיה לבין נהיגה. לא נוהגים באותו יום שבו שותים. אחרי ערב של שתיה כבדה, ייתכן שגם בצהרי היום למחרת עדיין יהיה אלכוהול בדם שלך.

טוב שלא הגזמת. אולי גם שכל פעם שהוא שותה כוס בירה יקח שבוע מנוחה מנהיגה.

לפותח הדיון , אין זמן מוגדר . זה תלוי בקצב ספיגה של האלכוהול אצלך.

אני אגיד משהו שאולי יגרום פה לאלף תגובות נזעמות אבל זה בדוק (גילוי נאות - נבדק מספר פעמים ופעם אחרונה הייתה לפני המון חודשים). אני יכול לשתות ליטר בירה , ללכת במעגלים עד לרכב ובאופן מוזר לנהוג כאילו לא קרה שום דבר. אני יודע שזה דבילי ונשמע בדיוני אבל זה ככה . זמן התגובה שלי לא נפגם כי אני מראש נוהג לאט יותר ונזהר יותר . שוב אני לא מתגאה בזה , זה דבילי ,אבל גם זה קורה .

תאכל משהו בצמוד לבירה .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

טוב שלא הגזמת. אולי גם שכל פעם שהוא שותה כוס בירה יקח שבוע מנוחה מנהיגה.

לפותח הדיון , אין זמן מוגדר . זה תלוי בקצב ספיגה של האלכוהול אצלך.

אני אגיד משהו שאולי יגרום פה לאלף תגובות נזעמות אבל זה בדוק (גילוי נאות - נבדק מספר פעמים ופעם אחרונה הייתה לפני המון חודשים). אני יכול לשתות ליטר בירה , ללכת במעגלים עד לרכב ובאופן מוזר לנהוג כאילו לא קרה שום דבר. אני יודע שזה דבילי ונשמע בדיוני אבל זה ככה . זמן התגובה שלי לא נפגם כי אני מראש נוהג לאט יותר ונזהר יותר . שוב אני לא מתגאה בזה , זה דבילי ,אבל גם זה קורה .

תאכל משהו בצמוד לבירה .

בכלל לא בדיוני.

אני שותה בירה מגיל 12 (אבא גרמני..), וביציאה סטנדרטית אני לוגם מינימום 2 ליטר בירה.

אפילו עכשיו אני עם בקבוק ביד.

בבדיקות משטרתיות מעולם לא גילו לי חריגה, ואני ממש לא גבר גדול מימדים.

בירה זה כמו קולה בשבילי.

הכול הרגל.

פורסם

כמה זמן מומלץ לחכות אחרי שתיית שליש בירה?

אם אוכלים סטייק עם הבירה אז צריך לחכות עוד חמשה-שה שעות לפני ששותים חלב.

והולנדים לא מחכים בכלל אחרי עוף.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...