רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול בלילה, שעה 2, נוסע על איילון דרום. פתאום קצת לפני וולפסון בכניסה למנהרה קולט פקק. לא סתם פקק - עומדים ולא זזים. רבאק השעה 2 בלילה תנו להגיע הביתה. מסתבר שהמשטרה מבצעת אכיפה נגד נהגים שיכורים. מבורך, אבל למה ליצור משפך מארבעה נתיבים לאחד כאשר בסופו עומד סלקטור שמכוון אותך לבדיקת אלכוהול? אתם גורמים לכולם להדחף לתוך נתיב אחד ופשוט עוצרים תנועה בכביש שלם באמצע הלילה. אין דרך טובה יותר? חכמה יותר? עצרתי, נשפתי, המשכתי. 25 דקות בזבזתי.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
שלום לכולם, מאז שראיתי את הוידאו של הבחור שקיבל דו"ח על ש"לא עצר בעצור" ותיעד זאת במצלמה התלבטתי האם לקנות מצלמה ייעודית או לא כי למי יש כוח לנתק ולחבר כל נסיעה ולשאת את זה איתך. לשמחתי לפני שבועיים קניתי סמארטפון ותהיתי אם יש אפלקציה שעושה את העבודה. אז חיפשתי ברשת, ניסיתי כל מיני אפליקציות אנדרואיד עד שמצאתי אפלקצית ששמה Autoguard blackbox (לא מצאתי גירסא לאייפון) כמובן שכשמה כן היא - מתעדת בוידאו את הנסיעה ברכב, רושמת מהירות, האצה, זמן, מיקום מדוייק (עם google maps) ועוד, מקליטה סאונד והכל בקליק אחד ובאיכות מצויינת. אפשר לתכנת אותה שתתחיל להקליט אוטומטית עם חיבור החשמל דרך מצת הרכב (היא מבדילה בין חיבור חשמל רגיל לחיבור למצת!! מדהים... אם מישהו יודע להסביר לי אי…
הודעה אחרונה מאת טל_פ, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום מישהו הציע לי הצעה נכבדה . 1200 שח והוא לוקח מה שבאלו ברכב שלי . ( מאזדה 323f פנסים נפתחים מודל 93 ) מחירון בקושי 3 אלף בסוף הוא לקח פלסטיקה לסוגייה ורדיאטור . ( ניסה לקחת מדחס אך לא הייתה לו גישה) בחור על הכיפק . השאלה שלי אם היה שווה ב 1200 מה שהוא לקח . ועוד שאלה מה לעשות עם הרכב עכשיו? להשאיר ת׳רשיונות אצלי ? למכור אותו לברזל? ולבטל רישיונות. או למכור חלק חלק ברכב שייצא לי יותר רווחי. אשמח להתייעצות עמכם תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת טל_פ, -
אהלן, רכבי טויוטה יאריס החדשים מגיעים עם פגם ייצור במנוע. הפגם מתבטא ברעשים מהמנוע כאשר הוא קר ונעלם שמתחמם. כמו כן נוצרת הצטברות פיח בראש מנוע. הסיבה, כנראה 1-קוטר הבוכנה לא מתאים, 2-גודל הטלטל לא מתאים. לכן מי שברשותו טויוטה יאריס חדשה עם רעשים כאלה מוזמן לפנות למוסך מורשה ושם יגידו לו שצריך להחליף בוכנות, טלטלים וניקוי ראש מנוע. ממש ביזיון פתיחת מנוע לאחר 3000 ק"מ למי שקנה רכב חדש. מוזמנים לראות את הפגם בארץ ובעולם. כנסו: bit.ly/1drvc1U bit.ly/14ZGvNV bit.ly/18Jdkfd סרטון ששומעים בו את הרעש: youtu.be/JAozmhV1YY4 youtu.be/a9w567sYAMA
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
- 1 תגובות
- 896 צפיות
כמו כל שנה אחד ממגזיני הרכב הגדולים בעולם, Motor Trend, עושה השוואה של המכוניות הכי טובות לנהג ("Best Driver's Car"). השנה המבחר קצת מאכזב ביחס לשנים קודמות (P1 של מקלארן, לה פרארי והקורבט החדשה בולטות במיוחד בחסרונן), אבל עדיין מדהים ביחס לכל מבחן מקביל בעולם. מי זכה השנה? תצטרכו לצפות בעצמכם: http://www.youtube.com/watch?v=DDXq9xIYkZ8 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת aka77, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הי יש לי פורד פוקוס 2012 סטיישן.. רציתי לדעת האם משהו יודע כמה המשקל העמסה המותר ברכב הזה? עד כמה ק"ג אני יכול לסחוב עם הרכב הזה? ניסיתי לחפש באינטרנט אבל לא מצאתי נתונים לגבי זה.. תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 926 צפיות
שלום , היום רכשתי פיאט גראנדה פונטו 08 . ק״מ 150 אלף , מחיר 22,000 שח ידנית טסט לשנה. הריפודים לא יפים במיוחד,רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג ריפוד ושטיחי רגליים כסופים יפים לאוטו? ומה עלות השחרת חלונות מאחורה? השארתי 2,000 שח למערכת נחמדה , זה מספיק? תודה לעוזרים ובכלל לכולם שעזרתם לי להגיע למסקנה שגראנדה זה הרכב שאני צריך
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 0 תגובות
- 957 צפיות
אולי למישהו המלצה על חברה להשכרת מכוניות ספורט ברומא כיוון שבאינטרנט ישנם ריבוי חברות אולם מבדיקת כתובות הם פיקטיביות .
הודעה אחרונה מאת etai13, -
- 0 תגובות
- 583 צפיות
זה פנסיי פלסטיק או זכוכית ?
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי סיאט מיי, והמנורות שלה צהובים. אני רוצה להחליף את המנורות של הפנסים הקדמיים למשהוא שיהיה הכי לבן שמותר בחוק. המנורות הן H4. בנוסף אני רוצה שהאור אני רוצה אור לבן גם באורות חנייה(אלו שדולקים תמיד שהרכב עובד) על איזה מנורות אתם ממליצים? ויש לי עוד שאלה קטנה שלא קשורה, למה בחלק מהרכבים יש בפנסים מתז מים? חח
הודעה אחרונה מאת -אודי-, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אבא שלי מחפש שיטה למנוע שריטות בטמבון באיזור העליון (איזור הטעינה של הבאגז') הוא ראה איזה סוג של ניקל או משהו בסגנון שלא הצלחתי למצוא. חשבתי על מדבקה שקופה שראיתי ששמים באיזורים מועדים לפורענות. זה מיועד למוניות ולכן צריך להיות חזק ועמיד. מישהו נתקל במשהו דומה או פתרון אפקטיבי אחר? אפשרות לאיביי.
הודעה אחרונה מאת JUVEnivTUS, -
- 3 תגובות
- 814 צפיות
למי שזה נוגע, חשבתי שזה יעניין אתכם.
הודעה אחרונה מאת roni_n, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
נתקלתי היום בעיתון השכונתי בסיפור מוזר. בעלת רכב שהכניסה את רכבה לתיקון במוסך קיבלה הודעה מבעל המוסך שהרכב נגנב. הגברת הגישה תלונה במשטרה והם מצידם פתחו בחקירה. התברר שבעת הגשת התלונה הרכב לא היה בבעלותה, דבר שלא היה מובן לה. המשטרה שלחה צוות לביתו של "בעל הרכב" החדש והתגלה דבר מעניין: בעל המוסך שהוא חבר של הנ"ל, והרכב הושאר כשרשיון הרכב והנהיגה של הגברת נמצאים ברכב. בעל המוסך קרא לחבר שלו, שגנב את הרכב, צבע אותו, זייף ייפוי כוח של הגברת והעביר את הרכב לבעלותו. כך יוצא שהרכב שלו כדת וכדין. לאחר חקירות ועימותים של בעלת הרכב עם הגנב נתגלה הסיפור, והרכב הושב לבעליו. בצבע אחר, אבל הושב. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. נשמע כמו מתיחה.
הודעה אחרונה מאת 666pluto, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
לילה טוב רבותי. יוצא לי להיתקל רבות בעודי הולך ברחוב במכוניות חונות כאשר חלון אחד פתוח. ומילא רכבים ישנים וחבוטים - אני רואה את התופעה גם בקרב מכוניות חדשות. רק היום ראיתי פוקוס חדשה (אולי ליסינג?) חונה עם חלון פתוח. יש לי מספר שאלות. 1. אפילו ברכב ה"מיושן" שלי (פג'ו 306) יש מרים שמשות. כאשר דורכים את האזעקה - כל החלונות עולים. האם זה לא אביזר שקיים בכל רכב? 2. לא חבל? במיוחד עכשיו בחופש הגדול - דברים יכולים להילקח מהרכב. המשך לילה נעים.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
שלום חברים. זו הכותרת אשר האתר YNET העניק לכתבה הבאה. אני מניח שרובכם מאד תופתעו לאחר שתצפו בסרטון: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4420799,00.html
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש להשיג כיסוי בד במחיר הגיוני ושיחזיק הרבה זמן. תודה לעונים ושיהיה סוף שבוע מוצלח
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
קיבלת 30% הנחה לטיפול 15K? אל תדאג ימצאו כבר דרך כלשהיא שלא תקבל את ההנחה. נשמע לכם מוזר? לי דווקא לא. אחרי כל השבחים על קיה, על השירות והאמינות שלהם, היום הייתה לי הזדמנות לבדוק אם זה באמת ככה. לקחתי את הרכב של אבא שלי לטיפול 15K,מדובר על קיה סול, ואיך נאמר את זה בעדינות!@#!@## כמובן שיום לפני התקשרתי למוסך וביקשתי הצעת מחיר, הפקידה אמרה לי 620 שח כולל מע"מ. היום הגעתי למוסך ואמרתי שאני לא אגיד לפקידה שיש לי הנחה כדי שלא יקרה מצב שהיא תגיד לי מחיר ואז תגיד שזה אחרי הנחה כבר, בקיצור הפקידה אומרת לי 620 שח עלות הטיפול, אמרתי לה אוקיי, יש לי 30% הנחה (מוציא ומראה לה את הספח),הפקידה: לא , המחיר 620 זה כבר כולל הנחה של 30%, המחיר המלא זה 814 , אני: מסתכל על הרכ…
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאישתי היקרה היה רעיון - למה שיצרני הרכב לא יכניסו מנגנון שמכהה/משחים את הרכב כשהוא בחנייה/המנוע דומם עם ציפוי מחזיר קרינה, כך כשהרכב בחנייה (למשל כשאתה בעבודה וכו') הוא אינו מתחמם ונשאר קריר. האם הרעיון יישים/לא נכון? נ.ב. - כשאני חושב על זה - זה גם יכול למנוע מוות של תינוקות שנשכחו ברכב.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לאחר שבדקתי והעמקתי קצת בנושא במיוחד בפורום הזה, הבנתי שהשניים המובילים הם : cosmos blu white ו- Super white. ברשותי גולף 2008 TSI ואני מעוניין לדעת מה אתם הייתם ממליצים לי לרכוש ומדוע? תודה רבה לכולם!
הודעה אחרונה מאת sciPoPo, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מכיוון שקונדסון לא נמצא בארץ, אין לי את מי לשאול, בקטע הדרך המדובר ישנה קפיצה/מהמורה לקראת סוף אחד העיקולים ואני לא זוכר איך צריך לקחת אותו, מה שאני זוכר במעומם זה שצריך להגיע לקטע עם הגה ישר אבל אני לא זוכר אם תוך כדי ברקס או גז ?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 30 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שבוע טוב חברים, שאלה שעלתה בראשי ולא ידעתי לענות עליה: נניח כי בבעלות אדם מאזדה 6 חדשה לדוגמה, שיכולה להגיע מהחברה עם / בלי תאורת קסנון מובנית, לפי רמת הגימור. במידה ושוטר/בוחן עוצר את הרכב לבדיקה, כיצד הוא יכול לבדוק ולאמת אם הרכב הגיע עם קסנון מובנה או שבעל הרכב התקין אחת כזו בעצמו (מה שכידוע, אסור)?
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
- 2 תגובות
- 748 צפיות
שלום לכולם יש לי מאזדה 3 ליסינג ואני משתגע מהעניין הזה שהווליום עולה במהירות ויורד בהאטה , יש איזה דרך לכבות את העניין הזה זה פשוט מציק ! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת UniqueZ, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 527 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_323.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, איתרע מזלי לעלות על כביש 6 ב-4 לאוגוסט, כשהכביש היה פקוק בצורה בלתי מתקבלת על הדעת בעקבות תאונה וגרם לי לאחר לעבודתי בשעתיים לעומת מה שהדרך אמורה הייתה לקחת. מאחר שעשיתי את כל הדרך מזרחה מחיפה רק כדי לעלות על כביש 6, היה לי חבל לחזור שוב מערבה לכביש 2 רק כדי לחזור אח"כ מזרחה שוב (נסעתי מחיפה לראש העין). היום קיבלתי את החשבונית וגיליתי שחייבו אותי במלוא העלות על הנסיעה. האם זה בסדר לדעתכם? פניתי אליהם בעקבות מקרה דומה לפני כשנה אך הם לא טרחו אפילו להשיב...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 0 תגובות
- 763 צפיות
הזמנתי ניגרר 750 ק"ג כולל ובקשתי שהעגלה תהיה חזקה והוא אמר שהוא ירכיב סרן של 1000 ק"ג במקום של 750 ק"ג ( בתוספת של 400 ₪ ) , השאלה היא איך אני יכול לזהות את ההבדל אם הוא הרכיב 750 או 1000 ?
הודעה אחרונה מאת gan-even, -
אני מתדלק חדש בתחנת דלק, לאחרונה בא אליי אוטו עם מנוע דיזל ובטעות תידלקתי לו ב40 שקל בנזין. מיד חבר עלה על הטעות,ומילאתי ב160 שקל הנותרים סולר..לא התרעתי על כך מחשש לצעקות ופיטורים. רציתי לדעת מה הנזק העתידי שיכול לקרות אם מתדלקים סולר מהול בבנזין למנוע דיזל. אין לי אפשרות כמו שאתם יודעים להחזיר את הזמן אחרונה אז אם אפשר בלי תגובות של "טיפש למה עשית את זה" , או "למה לא אמרת לאחראיים מיד " כי הייתי בלחץ רציני ולא ידעתי מה לעשות. עזרה ממבינים תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 838 צפיות
אם מידת הג'אנט המקורית של הרכב היא 14 [לצורך העניין דייהטסו סיריון] ,איך אני לוקח אישור ממשרד הרישוי להגדלת המידה ועד לכמה אני יכול להגדיל ? [16 אפשרי ?] והאם אפשרי פשוט לשים ג'אנט עם צמיגים רחבים על דייהטסו סיריון או שצריך לעשות משהו מעבר ?
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי. ברצוני למכור את הרכב שיש לי כרגע, לא מזמן התקנתי בו חיישני רוורס עם צג מטרים. השאלה היא האם החיישנים האלה יכולים לעלות את ערך הרכב? תודה. נ.ב. אם זה לא הפורום מתאים, תעבירו את זה בבקשה פשוט זה הפורום הכי מתאים שמצאתי.
הודעה אחרונה מאת elians, -
תמונה ששוחררה זה עתה: 300 כ"ס, 39 קג"מ, 0-100 קמ"ש ב4.9 שניות.
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 684 צפיות
טסלה דגם S היא המכונית הבטוחה ביותר עבור נוסעים, שנבחנה אי פעם על-ידי הרשות הלאומית האמריקאית לבטיחות בדרכים. כך עולה מתוצאות מבחן ריסוק מקיף שערכה הרשות למכונית החשמלית. הטסלה זכתה כמובן בציון מרבי של חמישה כוכבים, ועשתה זאת בכל אחת מקטגוריות מבחן הריסוק שעברה. למעשה, יחד עם נקודות-בונוס זכתה ה-S בציון סופי של 5.4. בכך היא לא רק הופכת למכונית המגנה טוב יותר על נוסעיה מכל רכב אחר על כבישי ארה"ב, אלא גם קובעת שיא חדש בציון הבטיחות הנחשב של ה-NHTSA. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4420515,00.html מבחינתי - מדהים!
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 145 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- sperial
- BoazB11
- יבגניפ
- פולו,גולף
- fatboy1340
- שביט
- RK
- yohai71
- גולדן191
- Supertigre