Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"המון שנים"... מדובר על פחות מ10 שנים.

לדעתי ברגע שה"שם" הופך למשהו שקבוע מספיק עמוק בתודעה של הצרכנים היצרן מתחיל לחפף, בדיוק כמו במקרה של VAG.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכל מי שמחכה להזדמנות "ליפול" על טויוטה על כך שהם לא אמינים ואיבדו את המוניטין, תמתינו רגע. בסך הכל קראתם על מקרה או שניים. אין פה מספיק בשביל לבנות פרופיל. אני מכיר כמה בעלי יאריס שכבר יותר משנה על הכביש, וקילומטרז' מכובד. לא שמעתי על בעיות אמינות כאלה או אחרות.

צריך להמתין לראות אם אכן מדובר פה עם תקלה סדרתית או מספר ממוקד של מקרים. כמו שנאמר בעמוד קודם, "לכל היצרנים יש תקלות".

פורסם
לכל היצרנים יש תקלות.

לכל היצרנים יש גם "שם". טויוטה נחשבת ליצרן אמין, כמו כל היפניות, ולכן תקלה סידרתית חמורה כזו עוברת בשקט.

אם זה היה קורה אצל סיטרואן או פיאט זה היה מקבל מימדים אחרים לגמרי.

בשביל לאבד "שם" צריך לעשות מהפיכה שלילית ביותר בכל מה שקשור לאמינות. VAG עושה את זה יפה מאוד עכשיו ופיג'ו עשתה את זה בשנות ה70 אחרי הפסקת יצור ה404. לקח לאנשים שנים רבות של מכוניות מתקלקלות כדי להבין שהיצרן איבד האמינות שלו.

תוכל להבהיר במה שונה טיפול היצרן במקרה של VAG מזה של טויוטה?

ב-VAG היו בעיות ב-DSG, והיצרן האריך את האחריות ל-5 שנים, החליף מצמדים ולאחרונה יצא במסע להחלפת המכאטרוניק של כל הדגמים הרלוונטיים המצוידים במכאטרוניק הבעייתי. התגלתה בעיה במנגנון התזמון של מנוע 1.2, והמכלול הוחלף ללא בעיות גם מחוץ לתקופת האחריות. למה נדמה לי שבפורום הזה אוהבים לקטול את צ'מפיון/VAG?

לכשקוראת תקלה משמעותית לטויוטה - וזה ממש לא מקרה חד-פעמי: מנועים דפוקים ב-2003/4, גיר רובוטי ("מח + מצמד) ועכשיו מנוע דפוק ביאריס - "חבר'ה לא להתרגש, מדובר ביצרן אמין... זה שום דבר..."

אותי זה משעשע.

ואני לא מאותם חסידים שוטים של יצרן כזה או אחר (לא מזמן ייעצתי לאבא לי לרכוש קיה סיד, אני מחזיק גם צרפתייה בבית), אבל יש כאן אלה שאצלם זה ממש דת :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כנראה שלא הייתי ברור, מה שVAG עושה יפה מאוד עכשיו ומה שפיג'ו עשו יפה מאוד בשנות ה70 זה להתחיל ליצר מכוניות לא אמינות אחרי שנים של מכוניות אמינות מאוד. לוקח לצרכנים זמן רב להבין שהמותג שהם סמכו עליו איבד את האמינות שלו (הניצנים בVAG מתחילים לצאת) אבל לוקח ליצרן הרבה יותר שנים לרכוש מוניטין של אחד אמין אחרי שהיה לו שם של לא אמין.

אין למה שכתבתי שום קשר לאיכות הטיפול של VAG או טויוטה בבעיה סידרתית שנתגלתה במכוניות שלהם. זה שVAG האריכו את האחריות זה נחמד אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שהמוצרים שלהם, תוך שנים ספורות, הפכו מלהיות אמינים במיוחד ללהיות לא אמינים ברמה של כשלים מהותיים במנועים וגירים תוך עשרות אלפי קילומטרים בודדים מעלייתם לכביש

פורסם

מצטער, אבל לא שכנעת אותי - כשלים מטופלים (ואני מבין שעל זה אין לנו ויכוח). אני לא מכיר בעיית אמינות בסיסית ומנועים שקורסים אחרי עשרות אלפי קילומטרים - לא בארץ ולא בעולם. אני כבר 6 שנים אם רכבי VAG (2 דגמים ידניים), וחץ מכשל תכנוני של מערכת התזמון במנוע ה-1.2, אני הגעתי למוסך רק לטיפולים שוטפים גם אחרי עשרות אלפי קילומטרים.

ואני לא היחיד.

פורסם
מצטער, אבל לא שכנעת אותי - כשלים מטופלים (ואני מבין שעל זה אין לנו ויכוח). אני לא מכיר בעיית אמינות בסיסית ומנועים שקורסים אחרי עשרות אלפי קילומטרים - לא בארץ ולא בעולם. אני כבר 6 שנים אם רכבי VAG (2 דגמים ידניים), וחץ מכשל תכנוני של מערכת התזמון במנוע ה-1.2, אני הגעתי למוסך רק לטיפולים שוטפים גם אחרי עשרות אלפי קילומטרים.

ואני לא היחיד.

סבבה, אתה לא חייב להשתכנע.

למען הסר ספק גם לי יש בבית וואגית (רומסטר סקאוט 2008 יד ראשונה) כך שיש לי למה להשוות בכל הנוגע לאמינות ושירות היבואן.

לגבי מכללים עם כשלים סידרתיים, הלוואי וזה היה רק ה1.2. יש את ה1.4 TSI כפול המגדשים, את ה1.8 עם בעיות התזמון ואולי עוד שאני לא זוכר. שלא לדבר על סיפור הDSG7. דבר אחד ברור מנקודת המבט הצרה שלי, הרומסטר 2008 שלי בילתה הרבה יותר פעמים במוסך מהפסאט 94 של אבא שלי, יותר מהפוקוס של אמא שלי, יותר מהאלפות שלי ושל אחי וכשהיא הגיעה למוסכי היבואן איכות השירות היתה משמעותית פחות טובה.

פורסם

אשמח אם פותח השרשור ישתף באיזה טויוטה יאריס מדובר

היברידי או רגיל ? או דגם המנוע אם אפשר

אם אני לא טועה הספייס וורסו משתמשת באותם מנועים לא ?

תודה

פורסם

אני ממש אוהב את הרכבים של מהקונצרן VAG , ואפילו רכשתי אחד (איביזה) אבל אני חייב להסכים עם הטענות שהעלו פה אנשים.

הם עשו המון טעויות לפני שהגיעו להחלטה שהם פשוט טעו. היו צריכים לתת גם אחריות ל 10 שנים כמו בשאר העולם.

כאחד שהרכב שירוקו זה בגדר הרכב הבא שלי, אין מצב שאני קונה רכב כזה יד 2, מי יקח את הסיכון הזה שב 100 קילומטר פתאום יש תקלה ואז לך תחפש את הרצון טוב של צ'מפיון. אני מאמין שהם טיפלו בתקלה והרכבים של 2012-2013 יותר מותאמים לארץ החמה, אבל אני גם יודע שאם קורה עוד פאשלה אז זה בכלל הם גומרים את המוניטין שלהם.

בכל מקרה כל הכבוד לטיוטה שישר לוקחים אחריות, מעניין אם זה יהיה RECALL לכל הרכבים או רק האנשים שמתלוננים.

אוטו-מאניה :-)

פורסם
תוכל להבהיר במה שונה טיפול היצרן במקרה של VAG מזה של טויוטה?

ב-VAG היו בעיות ב-DSG, והיצרן האריך את האחריות ל-5 שנים, החליף מצמדים ולאחרונה יצא במסע להחלפת המכאטרוניק של כל הדגמים הרלוונטיים המצוידים במכאטרוניק הבעייתי. התגלתה בעיה במנגנון התזמון של מנוע 1.2, והמכלול הוחלף ללא בעיות גם מחוץ לתקופת האחריות. למה נדמה לי שבפורום הזה אוהבים לקטול את צ'מפיון/VAG?

לכשקוראת תקלה משמעותית לטויוטה - וזה ממש לא מקרה חד-פעמי: מנועים דפוקים ב-2003/4, גיר רובוטי ("מח + מצמד) ועכשיו מנוע דפוק ביאריס - "חבר'ה לא להתרגש, מדובר ביצרן אמין... זה שום דבר..."

אותי זה משעשע.

ואני לא מאותם חסידים שוטים של יצרן כזה או אחר (לא מזמן ייעצתי לאבא לי לרכוש קיה סיד, אני מחזיק גם צרפתייה בבית), אבל יש כאן אלה שאצלם זה ממש דת :-)

כפי שכתבו, האשמה היא ביצרן (הרבה יותר מהיבואן) שלקח לו מעל לשנתיים "להסכים" שיש בעיה עם המוצר שלו. אולי גם לקוחות VAG מצפים ליותר ולכן גם מתלוננים יותר, מה גם שאחוז נכבד נרכש ע"י הצרכן הפרטי. לפוקוס למשל יש לא פחות בעיות בגיר ושומעים על זה פחות פשוט כי במקרה זה, 90% מהרכבים נמצאים בבעלות חברות הליסינג.

בסופו של דבר זה עניין של תחושה. אין מוצר שאין בו תקלות אבל אם מקבלים טיפול ללא דיחוי התחושה היא שיש מישהו שלוקח אחריות על המוצר שלו. ב-VAG, בדיוק כמו הגרמנים, שרות הלקוחות הוא גרוע. אני עובד לא מעט עם גרמניה. הם מטפלים מעולה בכל מה שקשור במכירה, משלוח זריר וכו', אך אם ישנה תקלה שהם עשו במשלוח, שרות הלקוחות של HOT כבר יותר יעיל.

כמו במקרה של מיני שאנשים ממתינים לחלקים כבר כמה חודשים בגלל שהחברה מבצעת שינויים לוגיסטיים. אני בטוח שהמערך החדש יהיה יעיל במיוחד, אבל אף אחד שם לא חשב על הלקוחות?

פורסם

על איזה שנתון של יאריס מדובר?

אצל אבא שלי האוריס 2011 עם בעיה זהה,במוסך אמרו שאין להם מושג מה קורה ואם הוא רוצה מוזמן להשאיר את הרכב ללילה על מנת שיוכלו לבדוק בבוקר כשהרכב קר.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
כמה חבל שטויוטה נופלת שוב ושוב. אני אעז ואגיד שעד לפני 10-15 שנה לא שמעתי על דגמים אמינים יותר מטויוטה, תשאלו גם את המשטרה. טוב, כנראה שמשהו לא מחזיק לנצח.

ד"א, במקרה של המנועים שנהרסו לפני המון שנים מהדגמים שהגיעו מטורקיה, לא כולם עשו בעיות אז גם כאן לא צריך להכליל.

נהרסו גם מנועים בדגמים של 2005 ומעלה,שמגיעים מיפן.

הקורולה של 93-97 היו סוס עבודה עם עמידות של קיר.

מאז טויוטה בירידה טלולה בכל הקשור לאמינות.

פורסם

תן לי לתקן אותך, הקורולה הכי אמינה זה 98 ועד השנה שנכנס הVVTI.(או בנוסף, אין לי נסיון עם 93-97).

אבל לא רק קורולה, גם הקרינה, והבנתי שהייליקסים, בקיצור טויוטה פעם ידעה לעשות מכוניות עם נתונים טובים או גרועים זה לא משנה, אבל שישרדו ועוד איך ישרדו. בזמן האחרון יותר מדי בעיות יש לטויוטה, אבל עדיין לא גומר את טויוטה לדעתי מכיוון שלמלא יצרנים יש ריקולים. הקטע בטויוטה שזה בא מהר מדי כל פעם וגם יש עליהום עליה יותר מדי בישראל, פה לא יכולים לראות יצרן שמצליח יותר מדי כמו טויוטה. (הצליחה מאוד בישראל, לא יודע לגבי שאר העולם).

פורסם
כפי שכתבו, האשמה היא ביצרן (הרבה יותר מהיבואן) שלקח לו מעל לשנתיים "להסכים" שיש בעיה עם המוצר שלו.

קשקוש - היצרן לא התנער מהעובדה שיש בעיה - זאת הסיבה שהניעה אותו להאריך את האחריות על הגיר ל-5 שנים ולהחליף מצמדים ללקוחות שהתלוננו על רעידות. ממה שכתבת ניתן להבין שהיצרן התנער מהבעיה ולא טיפל בלקוחות דבר שאינו נכון.

פורסם

שוב אתה והשטויות?

קורולה מדגמי 2006-7 הגיעה מיפן ולא היו לה שום בעיות, לפחות לא זו עם הבוצה.

טויוטה לא שונה משאר היצרנים בעולם הקפטילסטי והחומרני שאנחנו חיים בו. המרדף אחר קידמה, טכנולוגייה שמתעדכנת על בסיס יומי ומגבלות חמורות הצצות חדשות לבקרים מאלצות את היצרנים לפתח מהר וזול - שני דברים שבאים על חשבון אמינות.

אני מציע להירגע עם ההיפ סביב התקלה הנוכחית. יכול להיות שמדובר בתקלה סדרתית - זו לא תלונה ראשונה על מקרה כזה - אבל מכאן ועד להכפיש יצרן ולהתחיל לשבור מיתוסים הדרך ארוכה. מאוד.

עם כל הכבוד ואם נשתמש בהכללה גסה - ליצרנים האירופאיים יש הרבה מה ללמוד מהיצרנים מהמזרח בכל הקשור לאמינות מכלולים ובקרת איכות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...