Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שר התחבורה נלחם ביבואנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר שמעתי ברדיו ששר התחבורה עבר לאיים על איגוד יבואני הרכב שהוא ירסק אותם כמו שעשה לועד הרכבת וכמו שהוא יעשה לעובדי הנמלים. רפורמות בשוק הרכב זה דבר טוב כדי להוזיל את המחירים לצרכן אבל הגישה הכוחנית של השר לא מתאימה למדינה מתוקנת. להבדיל מועדי העובדים שהוא הזכיר אשר הם שייכים לחברות ציבוריות וממשלתיות, איגוד יבואני הרכב מורכב מבעלי עסקים פרטים וזכותם לנהל את העסקים שלהם כראות עיניהם. אם השר רוצה לפתוח את השוק לתחרות חופשית זה נהדר אבל אני יותר חושש מהמצב של סוכנויות ויבואנים שיצוצו כמו פיטריות אחרי הגשם, ויסגרו באותה מהירות כשהם מותירים מאחוריהם שובל של לקוחות מרומים. הם הרי לא יוכלו לתת שירות ומעניין איך יבואן פרטיזן יכול להתמודד למשל עם ריקול של אלפי מכוניות. הרי אין לו אספקת חלפים מהיצרן כי הוא קונה את המכוניות דרך דילרים. גם המחירים לא באמת יוזלו ואם כן אז באחוזים בודדים וגם השרות יהיה על הפנים ומה שיקרה זה שמכוניות יסתובבו עם חלקי חילוף ירודים. מה שאני צופה זה לא שוק פתוח אלא שוק פרוע ומכוניות לא בטיחותיות שעולות לכבישים בקומבינות ופה הסכנה מעבר לשלום כספי הציבור התמים.

פורסם

אני חושב שאחרי מאמר כזה יפה צריך לבוא גילוי נאות

- האם כבודו בעל סוכנות /עובד ברשות היבואנים / יבואן בעצמו ?

להזכירך גם לפני התחרות בסלולר כולם טענו שיהיו פשיטות רגל וכד' ובנתיים כולם מרווחים , קצת פחות, אבל עדיין רווחיים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני מודה שההבנה שלי בנושא ממש לא גבוהה, אבל אם רכבים שנקנו דרך דילרים קטנים יבואו לטפל במוסכי מורשה של היבואנים הגדולים, זה לא טוב ליבואני הרכב ?

נראה לי שאפילו אם יממשו אחריות במוסכים הגדולים של היבואנים זה יטיב להם לא?

הרי הם מרוויחים מהטיפולים וכו ומקבלים החזרים מהיצרן על פגמים ביצור.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

גם במוחי עברו השאלו הנ"ל, אמנם יבואני הרכב לא צדיקי כלל אך לפחות הם פועלים במסגרת החוק.

מנסיונינו במדינה שלנה היא לא עושה כלום מושלם ודי ברור שלאחר הרפורמה יצוצו כל מיני יבואנים שרק קוצים לגזור קופון ולברוח.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
הבוקר שמעתי ברדיו ששר התחבורה עבר לאיים על איגוד יבואני הרכב שהוא ירסק אותם כמו שעשה לועד הרכבת וכמו שהוא יעשה לעובדי הנמלים. רפורמות בשוק הרכב זה דבר טוב כדי להוזיל את המחירים לצרכן אבל הגישה הכוחנית של השר לא מתאימה למדינה מתוקנת. להבדיל מועדי העובדים שהוא הזכיר אשר הם שייכים לחברות ציבוריות וממשלתיות, איגוד יבואני הרכב מורכב מבעלי עסקים פרטים וזכותם לנהל את העסקים שלהם כראות עיניהם. אם השר רוצה לפתוח את השוק לתחרות חופשית זה נהדר אבל אני יותר חושש מהמצב של סוכנויות ויבואנים שיצוצו כמו פיטריות אחרי הגשם, ויסגרו באותה מהירות כשהם מותירים מאחוריהם שובל של לקוחות מרומים. הם הרי לא יוכלו לתת שירות ומעניין איך יבואן פרטיזן יכול להתמודד למשל עם ריקול של אלפי מכוניות. הרי אין לו אספקת חלפים מהיצרן כי הוא קונה את המכוניות דרך דילרים. גם המחירים לא באמת יוזלו ואם כן אז באחוזים בודדים וגם השרות יהיה על הפנים ומה שיקרה זה שמכוניות יסתובבו עם חלקי חילוף ירודים. מה שאני צופה זה לא שוק פתוח אלא שוק פרוע ומכוניות לא בטיחותיות שעולות לכבישים בקומבינות ופה הסכנה מעבר לשלום כספי הציבור התמים.

אפשר לפתור את הבעייה בקלות. פשוט לפרק את קרטל שוק הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל נתחיל בלהפסיק לשלם כמעט פעמיים את מחיר הרכב. כשהפעם השניה (הכמעט פעם שניה) היא בעצם מס.

טוב יהיה אם יואיל כבודו להפסיק לדרוש מהקונה חרכוש רכב אחד לעצמו ובעמד הקניה עוד אחד (או לפחות לשלם עבור קצת יותר מ3/4) למדינה.

אחרי שהוא ישאל "איפה אני לא בסדר" הוא מוזמן לבוא בטענות ליבואנים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בלה בלה בלה

"פוסט זה נכתב בחסות: (השלם את החסר)."

בדיוק מהסיבות האלו היבואנים החדשים התבקשו להציג תכנית מפורטת.

רד מהעץ, אתה לא תפוח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבל הרי היו הגדרות לרפורמה.

למשל, פתיחת השוק ליבואנים זעירים של 20 רכבים בשנה ופחות.

יבואן של 20 לשנה לא צריך להתמודד עם ריקול של 1000 מכוניות מהסיבה הפשוטה שאין לו (כאמור, יש לו מקסימום 140 מכוניות ב7 שנים).

אין שום דבר שלילי בפתיחת השוק לתחרות.

לא רוצים לעשות רגולציה למחירים של היבואנים שקיימים ולא יגידו להם איך לנהל את העסק, אלא רק ימנעו מהם להעביר חקיקות שימנעו תחרות. מה רע בזה בדיוק?

ומבחינת אחריות על הרכבים, הרי האחריות תהיה חייבת להיות גלובאלית ולא משנה מי היבואן (ככה זה במדינה מסודרת, שהאחריות היא מהיצרן ומי מטעמו, גם אם זה יבוא מקביל).

קשה לי להאמין שמישהו שלא מקורב מאוד ליבואנים חושב שזה שלילי.

פורסם
גם במוחי עברו השאלו הנ"ל, אמנם יבואני הרכב לא צדיקי כלל אך לפחות הם פועלים במסגרת החוק.

מנסיונינו במדינה שלנה היא לא עושה כלום מושלם ודי ברור שלאחר הרפורמה יצוצו כל מיני יבואנים שרק קוצים לגזור קופון ולברוח.

1+

זה הסיפור כולו. זה הרי כמו האבסורד של הנמלים או חברת החשמל, זה שייך למדינה אבל המדינה מתנהגת כאילו מדובר בגוף זר שאין לה שליטה בו עד כדי כך, שהיא למעשה רוצה להתחרות בעצמה (או לתת לעוד כמה טייקונים פרוסה מהעוגה של האזרחים).

שר התחבורה יכול לומר מה שהוא רוצה ליבואני הרכב אבל מי שאשם במצב זו המדינה בלבד. היא זו שאחראית על הרגולציה של השוק, יבואני הרכב רק פועלים במסגרת שקבע להם הרגולטור. בכלל, כל עוד משרד האוצר הוא זה היחידי למעשה שקובע מה יהיה בהתאם לכמה כסף שהוא רוצה לקבל, אין סיכוי שיהיה כאן שינוי שכן שוק הרכב זו הפרה המניבה של המשק הישראלי.

ובהקשר רחב יותר, שר התחבורה ודומיו ממשיכים להסיט את האש לעבר טייקונים למינהם למרות שכולם כבר הבינו שהבעיה היא בכלל המגזר הציבורי השמן - משאבת כסף חסרת רסן.

פורסם

אז שיהיו יבואנים מקבילים עם יבואנים גדולים, ושכל התפקיד שלהם זה הייבוא עצמו.

כל מה שזה מוסכים ושירות לאחר מכן, שייעשה אצל היבואן בעל התשתיות.

לא צריך יותר מוסכים, צריך יותר יבואנים ותחרות.

פורסם

כולם מנסים לחקות את כחלון וזה פשוט לא מצליח להם. במקום שיסתכלו על המיסוי המפלצתי, הם מאשימים את היבואנים. כשהיה בעיה עם מחיר הדלק הגבוה, האשימו את בעליי החברות. ממשלה של אפסים.

פורסם

איזו רפורמה הוא בדיוק עשה ברכבת? אם הוא יעניק לענף הרכב את אותו הטיפול, אני לא בטוח שזה יהיה לטובת האזרח :roll:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
"במסגרת החוק"? "המיסוי אשם"? - תגידו, אתם עיוורים?

זה לא שחור ולבן. הרי ברור כשמש שהמיסוי כאן גבוה מאד, גבוה מדי. לא שאני חלילה מצדיק את היבואנים - לא הגיוני שמכוניות שונות יתומחרו באותו מחיר על השקל - העיוות הוא עצום - אבל לפטור את המדינה מאשמתה במיסוי הגבוה גם לא לעניין. בד בבד עם ההתנפלות על היבואנים (שצריכה להיות חכמה הרבה יותר מהתלהמות תקשורתית - זה קרטל מתואם שרץ שנים רבות, לא שלוש חברות סלולר בנות 20), כץ צריך להסתכל טוב טוב במראה, בהיותו המדינה לצורך העניין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
...הם הרי לא יוכלו לתת שירות ומעניין איך יבואן פרטיזן יכול להתמודד למשל עם ריקול של אלפי מכוניות. הרי אין לו אספקת חלפים מהיצרן כי הוא קונה את המכוניות דרך דילרים....

אם היבואן הצליח למכור "אלפי מכוניות" כמו שאתה אומר - אז הוא לא כזה קטן.

• תוכן חדש...