Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי נוהג סה"כ ממש טוב, אבל כל נסיעה שלנו כשאחד מאיתנו נוהג הופכת תוך שתי דקות לריב של 'למה עשית ככה' ו'תפסיק לעשות ככה' :lol:

קקטוסולר ידנית

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

למדתי שאין טעם להעיר לאנשים הגיוניים יותר מפעם אחת. מי שלא קיבל ביקורת בפעם הראשונה רק יתעצבן עליך כשאתה מעיר לו בפעם השנייה. אמרת, הערת, לא מעוניין להשתנות ? לא צריך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

סתם תוספת מכוון האבא. כשהבנות שלי למדו לנהוג הרגשתי צורך להעיר להן. כמעט ולא עשיתי את זה אבל בסוף, כשראיתי שהצורך גובר פשוט עברתי לשבת במושב האחורי. משם הדברים נראים אחרת והרבה יותר רגוע. כל אחד עם הרגלי הנהיגה שצבר, כמו שמישהו העיר כאן ועובדה שלא היתה תאונה, טפו טפו טפו. מה שכן יוסי, אתה יכול להגיד לאביך שיותר איתו אתה לא נוסע (בטח בספרדית זה נשמע יותר טוב...).

חוצמיזה די קשה לשנות אותנו כמו שקשה לשנות אתכם...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אם אינך יכול לסבול את סגנון הנהיגה שלו, פשוט אל תשב איתו באותו רכב כשהוא נוהג. אם לדעתך נהיגתו מסוכנת, ואי עצירה בתמרור עצור בהחלט נופלת להגדרה הזאת, ודא שלא יהיה סיכוי קל שבקלים שהוא ינהג במכוניתך, בטח ובטח כשאינך נמצא ברכב. אם הוא בכוח רוצה להיות מעורב בתאונה, לפחות שלא יהרוס את האוטו שלך.

כמה קל ככה פשוט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
גז קבוע מדובר באוטומט נכון ?

חבר שלי נוהג גם ככה וכל פעם אני מתחרפן מזה והוא לא מבין מה אני רוצה ממנו.

כן אוטומט. אני מסביר לו שזה עושה בלאי גדול יותר מהרגיל.

פורסם
פשוט תגיד לו, בלי להתבייש. כשאבא שלי מתחיל פתאום עם השטויות שלו (נהיגה מאוד נמרצת, פניות חדות, מהירות גבוהה שלא לצורך, עצירות חדות ולא מתונות, העברות משקל וכו') אני מעיר לו "אבא תירגע". הוא נהג מעולה, מדהים אפילו, אבל לפעמים כשהוא ממהר זה מעצבן. אז אני פשוט אומר לו אבא מספיק. או שאני מכריח אותו לעצור בצד ואני עובר לנהוג.

זה מה שקרה עכשיו. הייתי איתו באיזה חור נידח (חדרה) ובסוף הוא אמר לי לנהוג.

דרך אחרת שאולי יכולה לעזור, זה משחק קטן.

תרשום את כל הדברים שאמרת שהוא עושה לא טוב, במיוחד אלה שהם עבירה על החוק, קח אותו למגרש מבודד כלשהו, ותראה לו את הבעייתיות.

זה פשוט לא מעניין אותו.

הוא יגיד לי גם שיש לו דברים יותר חשובים לעשות.

הוא לא ממש מסוכן לסביבה במובן של איבוד שליטה על הרכב או סכנה אמיתית של תאונה (עדיין, קשה לאבד אחיזה על אלפא 156 עם צמיגים איכותיים), אלא הוא פשוט מכעיס אנשים בלי סיבה.

כשאני אומר לו שזה מכעיס אחרים הוא אומר "אני לא צריך לשנות את עצמי בשבילם. בעיה שלהם כי הם היסטרים".

ממה שלמדתי אתה צריך להגיד לו את הדברים האלה - הוא יבין בסוף. אבא שלי הפסיק לעשות את זה אחרי שנים של נסיונות של שכנועים.

הוא לא. זה כבר 6 שנים של ויכוחים וזה רק נהיה יותר גרוע.

הבעייה שלך שאבא שלך לא כל הזמן פה וזה רק לחודשיים, וקשה מאוד בחודשיים לגרום לו לשנות התנהגות. אז או שתסבול או שתחליט שאתה לא נוסע איתו בכלל.

יותר גרוע, הוא פה כל חודשיים למשך שבוע.

הפעם מכל מני סיבות זה כבר חודשיים וזה משגע אותי כי הוא גם לא רוצה להיות פה.

אני אביא דעה קצת שונה- אבא שלך רגיל לסגנון נהיגה שונה ובשביל הפעם ב... שהוא מגיע לארץ הוא כנראה לא ישנה את הסגנון שלו.

אתה יכול להעיר, תנסה להביא את זה ממקום ש״פה לא מקובל לנהוג ככה״,

זה בדיוק העניין.

אני מנסה להסביר לו גם כאדם רגיל שחי פה וגם כאנתרופולוג שמכיר את הנורמות.

מבחינתו הנורמות לא תקפות כלפיו.

למה אתה לא מגיע ברכב משלך?

כשזה מגיע לעצבים אני משתדל להמנע מלהגיע לסיטואציה שתגרום לי להתעצבן:wink:

כי ההורים משתמשים באותו רכב שאני משתמש בו.

עכשיו אני כנראה קונה משהו אחר (חדש מהמפעל ואין שום סיכוי שהוא ישתמש בו).

למדתי שאין טעם להעיר לאנשים הגיוניים יותר מפעם אחת. מי שלא קיבל ביקורת בפעם הראשונה רק יתעצבן עליך כשאתה מעיר לו בפעם השנייה. אמרת, הערת, לא מעוניין להשתנות ? לא צריך.

כן, בעיה.

הבעיה היא שזה מכעיס ומסוכן.

אם אינך יכול לסבול את סגנון הנהיגה שלו, פשוט אל תשב איתו באותו רכב כשהוא נוהג. אם לדעתך נהיגתו מסוכנת, ואי עצירה בתמרור עצור בהחלט נופלת להגדרה הזאת, ודא שלא יהיה סיכוי קל שבקלים שהוא ינהג במכוניתך, בטח ובטח כשאינך נמצא ברכב. אם הוא בכוח רוצה להיות מעורב בתאונה, לפחות שלא יהרוס את האוטו שלך.

כמה קל ככה פשוט.

הוא לא ינהג ברכב הבא שלי, גם כי הוא ידני וגם כי אני לא אתן לאף אחד לנהוג עליו.

פורסם

לכולכם יש אבות שומאכריים בהשוואה לשלי. ה"בחור" בן 85 ומתעקש לנהוג, כמו שהוא עצמאי בכל דבר אחר (כמו שצריך להיות, ואני מאחל לו עוד הרבה שנים כאלו). אלא מה? הוא נכנס לרכב, מתחיל לנסוע, ועובר למצב שינה. האוונסיס לוקח אותו, כמו סוס שמריח את האורווה, בלי input מאבא... אני מגזים כמובן, אבל ככה זה נראה מהצד.

פרנקוס, שמע סיפור;

יום אחד אשתי ואנוכי נוסעים על כביש 1 מת"א לכיוון צפון לבקר את ההורים. קצת לפני יקום\ווינגייט, אני רואה שהתנועה נהיית צפופה ולאחר עוד איזה חצי קילומטר, אני מזהה טויוטה אוונסיס זוחלת- איך לא- בנתיב האמצעי. אמרתי לאשתי: "תראי, זה אבא שלי, אני בטוח". היא עונה לי: " מה פתאום, לא יכול להיות". לא עברה דקה ואני עוקף משמאל את הזחלן. נו, אתה כבר מנחש נכון: זה אכן היה אבא שלי, ישן בשלווה בעוד האוונסיס לוקח אותו, כמו הסוס הנאמן הנ"ל. התגובה של אשתי מכווצת במושב הנוסע, מתחבאה שאבא לא יזהה אותה, עשתה לי את זה במשך שבוע שלם.

פורסם
במקרה שלך, רוב הסיכויים שבספרדית.

בנימה רצינית יותר - אין דרך נורמלית להגיד את זה. אבא שלך הוא זה, בד"כ, שחינך אותך לנהיגה, ולראות את היוצרות מתהפכות לא יהיה לו קל. אני רואה את זה הרבה עם אבא שלי, ולחלוטין לא יכול להגיד שאני מצליח, או רואה סיכוי להצליח.

זה שמגיל 15 אבא נהג בז'יגולי (שהיא כמובן רכב ברזל, לא כמו הח*א האירופאי) בשלג של הרי הקווקז, ובמזל ניצל מלהיהרג, הופך אותו לנהג הכי טוב בעולם, וכמובן שלא קיים מישהו שיכול ללמד אותו. :)

פרנקוס, זה בעיקר תלוי באביך, ובמערכת היחסים ביניכם. ברוב המקרים, אין הרבה סיכויים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
זה שמגיל 15 אבא נהג בז'יגולי (שהיא כמובן רכב ברזל, לא כמו הח*א האירופאי) בשלג של הרי הקווקז, ובמזל ניצל מלהיהרג, הופך אותו לנהג הכי טוב בעולם, וכמובן שלא קיים מישהו שיכול ללמד אותו. :)

מגיל 33 דווקא, בזאפורוז'ץ:

af54e4u-960.jpg

ובאואז מהעבודה:

uaz-3303-7625.jpg

ולא בדיוק היו הררי שלג במקום שאני בא ממנו, אבל לא עקרוני :-D

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

איזה כיף לך שיש לך שיש לך תמונות, ועוד עדכניות יחסית (בצבע).

ההורים שלי עפו כל כך מהר מבריה"מ, שכל מה שהם הספיקו לקחת זה כמה אלבומים קטנים, עם איזה 15 תמונות כל אחד. הכל בשחור לבן, ולא ממש פוטוגני :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אבא של כולנו, פרט לילדים של מתחרי אשקלון משנות ה-80, אתה יכול להיות רגוע.

ניקו - חבל שאין לי תמונות מאז, האמת, אם-כי הצבעים בתמונות שצירפתי תואמים :-)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבא שלי חסיד הנהיגה האיטית ושכל העולם ימות, הוא לא עובר את ה50 בעיר ולא את ה90 מחוץ לה, לנסוע איתו זה כזה מונוטוני, אבל כשהוא עולה איתי אני מקבל את ההבהרה הראשונית, בלי לנהוג מהר בסיבובים, אתה לא במירוץ, תן לנו לנסוע רגוע.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...