Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Cortex

זה לא משנה אשמת מי, חברות הביטוח חיות על סיכויים וסיכונים, מה הסיכוי שרוכב אופנוע ייקלע לתאונה, ומה הסיכון (הכספי עבורן) בתאונה כזאת.

זה לא משנה לקביעת סך הביטוח אם זאת הייתה תאונת דו"ג-רכב, דו"ג-דו"ג, או דו"ג עצמי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפיכך יש לא מעט מסכנים שגם שלאחר שנפגעו לא באשמתם חושבים טוב טוב אם הם רוצים ללכת לבדיקות בבית החולים..

הייתי אופנוען מעל 15 שנים ואני בן אדם חושב ותבוני כבר מעל 40 שנה.

חבר את שתי העובדות הנ"ל ותאמין לי, רק דביל נבוב מח עובר תאונה שמצריכה טיפול רפואי ולא הולך למיון כי "יעלו לי את הפרמיה שנה הבאה"!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חסר כאלה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מאיפה הנפצת את זה?

אתה לא אוהב אופנועים, אל תאהב!

אבל מפה ועד לזה שהחלטת ש"קארזפורום שונאים אופנוענים"?

מאיפה הנפצתי את זה?

בכל פעם שעולה נושא פה בפורום שקשור איכשהו באופנועים, הדעה הרווחת היא שמדובר במתאבדים על שני גלגלים וההכללה והשנאה לדו גלגלי פה בפורום היא גדולה מאוד, לדעתי.

זוהי דעתי האישית ומה לעשות מותר לי לחוות את דעתי. לא מתאים לך, חבל.

ודרך אגב זה בדיוק אותו הדבר בפורום פולגז, רק ששם השנאה היא הפוכה.

וכן, אתה צודק, אני שונא אופנועים. כל כך שונא שאני בעצמי אופנוען.

פורסם
....

אז קודם כל, גם בארה"ב יש מספר מדינות(הגדולה מביניהן היא קליפורניה)בהם מותר מה שנקרא "LANE SPLITTING או FILTERING, מה שנקרא בשפתינו הנאורה "לזגזגז" למרות שמעטים באמת "מזגזגים" - מצד שני בארה"ב מחלקים פיצה עם מכונית, ומחוץ לערים הגדולות אין פקקים כמעט, בכלל הרכב הנמכר שם הוא טנדר פורד עם מנוע 5.0ל' - איך אתה בכלל לוקח דוגמא ממדינה כזאת בהקשר של צפיפות?

באנגליה למשל, מותר לאופנוען לעשות את כל הנ"ל.

ובקשר לחוק - תשתית הכבישים לא מתאימה כלל לאופנועים, הרי אין נתיב מיוחד לאופנועים בצד, ומה לעשות שאופנוע טופס רבע מהשטח שתופס רכב. אבל עזוב יאיר, אם אתה כלכך רוצה להשוות אופנועים לאקדחים - תמשיך, אני לא אפריע, סע בפקק ותהנה מהמזגן, בקצב הזה אני ועוד 100K רוכבים נצטרף אליך ואז כולנו נוכל לשחק אנגרי-בירדס ביחד בנתיב השמאלי של איילון. בקשר ללעבור על החוק - ביום שתגיד לי שמעולם לא עברת על המהירות המותרת, מעולם לא פנית מבלי לאותת ומעולם לא ענית לטלפון בזמן נהיגה תוכל להרצות לי על חוקים, עד אז - אתה עבריין תנועה בדיוק כמוני וכמו 99% מהישראלים, מכאן תסיק מסקנה על החוקים בעצמך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אייל, תעבור על השרשור הזה, ותקרא הודעות של משתמשים ותיקים, ולא כל מיני "דוד בוגאטי" עם 35 הודעות. אף אחד לא שונא אופנועים. יש כאלה שמכלילים ושונאים, ויש כאלה גם בצד השני. אין כאן שנאה סדרתית, ובטח שלא אצל אנשים נרומליים. זה שמדי פעם גם דבילים מגיבים בקארספורום, אין מה לעשות, זה האינטרנט ומסננים פה שטויות כמה שאפשר, אבל אין אפשרות למנוע מאדם להביע דעה, כמה מטומטמת שלא תהיה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם כבר, בפורומי דו"ג יש הרבה יותר שנאה, אמיתית או מדומה, כלפי מכוניות. זה נבלה וזה טריפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
Cortex

זה לא משנה אשמת מי, חברות הביטוח חיות על סיכויים וסיכונים, מה הסיכוי שרוכב אופנוע ייקלע לתאונה, ומה הסיכון (הכספי עבורן) בתאונה כזאת.

זה לא משנה לקביעת סך הביטוח אם זאת הייתה תאונת דו"ג-רכב, דו"ג-דו"ג, או דו"ג עצמי

אדוני, רוכב רכב בזהירות על האופנוע שלו, יצא לו מישהו מהחניה ונכנס בו. הרוכב פונה על ידי אמבולנס לבית החולים. מדוע הרוכב צריך לסבול העלאה בפרמיה שלו? הרי לא הוא היה אשם בסיפור? רוכבי אופנועים נדפקים מאוד בסיפור הזה מהבחינה הזאת.

למרבה הצער, אנחנו שומעים יותר על תאונות קטלניות כאשר מכוניות, משאיות ואוטובוסים מעורבים בהם. נכון שאין הרבה רוכבי דו גלגלי ונכון שמבחינת הכמות של דו גלגלי הם מעורבים הרבה בתאונות ביחס לגודל שלהם אבל תראה איך משפחות שלמות נהרגות בתאונות רכבים ואחרות. אז לומר שאופנועים גורמים לחברות להפסדים זה ממש לא מדויק.

הייתי אופנוען מעל 15 שנים ואני בן אדם חושב ותבוני כבר מעל 40 שנה.

חבר את שתי העובדות הנ"ל ותאמין לי, רק דביל נבוב מח עובר תאונה שמצריכה טיפול רפואי ולא הולך למיון כי "יעלו לי את הפרמיה שנה הבאה"!

מסכים איתך מאוד אבל הכוונה שלי בתאונה שאין פציעה נראית לעין ולכאורה הכל נראה בסדר מלבד שפשופים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

RK, אמרתי שהשנאה היא הדדית ואחת הסיבות שבגללה אני ממעט להגיב בפולגז היא ששם אני מרגיש כאילו אני נמצא בגן חובה בעוד שכאן אני מרגיש כאילו זו משפחה.

ניקו, בחיפוש פשוט אני אמצא פה מספיק שרשורים בנוגע לאופנועים שכוללים שנאה רבה בתוכם.

אבל אתם צודקים, אני מצטער, אני אשנה את המילה משונאים לסולדים.

עכשיו זה נשמע יותר נחמד.

פורסם

זוהי דעתי האישית ומה לעשות מותר לי לחוות את דעתי. לא מתאים לך, חבל..

מה זאת אומרת "דעתך האישית"?

אין פה מקום ל"דעה", יש מקום לעובדות, ועובדתית, אתה טועה!

אם תעמוד ב 2 בצהריים ברחוב ותגיד לכולם ש"דעתך האישית " היא שעכשיו 2 בלילה תשנה משהוא את המציאות?

עכשיו אם נדבר עובדתית, אין שנאה, יש לא מעט כעס כלפי מגזר דו גלגלי שהופך את החוויה העירונית לסיוט אחד גדול בצורת נסיעה על מדרכות, נסיעה באדום, אי מתן זכות קדימה להכל, ושאר חולות רעות של טוסטוסי שליחויות.

ברור שאין להם שום קשר לתרבות מוטוראית דו גלגלית אבל מה לעשות, להדיוט מהצד אין מושג מה זה טוסטוס שליחויות, מה זה CBR1000RR ומה ההבדל בניהם.

פורסם
אדוני, רוכב רכב בזהירות על האופנוע שלו, יצא לו מישהו מהחניה ונכנס בו. הרוכב פונה על ידי אמבולנס לבית החולים. מדוע הרוכב צריך לסבול העלאה בפרמיה שלו? הרי לא הוא היה אשם בסיפור? רוכבי אופנועים נדפקים מאוד בסיפור הזה מהבחינה הזאת.

למרבה הצער, אנחנו שומעים יותר על תאונות קטלניות כאשר מכוניות, משאיות ואוטובוסים מעורבים בהם. נכון שאין הרבה רוכבי דו גלגלי ונכון שמבחינת הכמות של דו גלגלי הם מעורבים הרבה בתאונות ביחס לגודל שלהם אבל תראה איך משפחות שלמות נהרגות בתאונות רכבים ואחרות. אז לומר שאופנועים גורמים לחברות להפסדים זה ממש לא מדויק.

הוא סובל עליה בפרמיה מהסיבה הפשוטה, שתחשיבית חברות הביטוח כנראה מצאו שהסיכוי של רוכב דו"ג שעבר תאונה לעבור עוד תאונה הוא גבוה יותר (מה שנכון אגב גם לגבי נהגי מכוניות, אבל שם לביטוח חובה יש תעריף אחיד וקבוע).

כן ניתן להשליך במקרה הזה מהביטוח המקיף של נהגי המכוניות (סעיף "היעדר תביעות") על הסיכוי של נהג מכונית שעבר תאונה לעבור עוד תאונה לעומת נהג שלא עבר תאונה.

לא אני ולא אתה יכולים לבוא ולסתור את הנתונים (או "נתונים") של חברות הביטוח, כי אין לך נתונים אחרים בלתי תלויים כדי שתוכל להפריך אותם, אז להגיד שאופנועים לא גורמים להפסדים זה כנראה לא נכון.

הרי במחיר ביטוח חובה של 4.5K, אם האופנוען (הממוצע, חברת הביטוח מדברת על עדר של אנשים ולא רוכב בודד) היה משתלם לחברת הביטוח היא הייתה ששה לבטח אותו, היא הייתה שמחה לשים בכיסה עוד 4.5K כפול כמה אלפי רוכבים.

אפשר אולי לנסות לתקוף את הנושא מזווית הפול

יש נתונים לגבי כמה מבוטחים יש בפול, ומתוכם כמה רוכבי דו"ג?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בזה שרוכבים עושים משהו למעננו מתוך טוב לב ולא לצורך נוחיותם, לא שכנעת אותי.

מבלי להיכנס לסטטיסטיקת התאונות בהם מעורבים רוכבי אופנועים ויש סטטיסטיקה, אם בקרב כלי הרבה הרבה תאונות מסתיימות בנזק בלבד, תאונה של רוכב אופנוע זה לרוב מוות או נכות קשה. חברות הביטוח נתבעות אחר כך בגין דברים אלו והתעריפים די גבוהים. חברות הביטוח אלה גופים רווחיים שעושים חישוב סיכון. לפי חישוב זה נקבע תעריף הביטוח המבוקש. גם אם תטען שכלי רכב רגילים מעורבים ביותר תאונות וחברות הביטוח נדרשות לשלם נזקי גוף בגין כך, אז אולי תביעה אחת של רוכב דו"ג זה כמו 5 של רכב רגיל.

פורסם
זה עונה טוב מאוד לדעתי על השאלה שלך, במקרה של האופניים תחשוב על אופנוע, ואז תחשוב על הפקקים באזור המרכז

סלח לי, אבל התמונה הזו היא שטות לא רלוונטית.

1- הם החליטו שם שבשביל 60 איש צריך 60 מכוניות סדאן משפחתיות קומפקטיות.

2- אין נתיבים. האופניים בצפיפות גדולה ועומדים אחד ליד השני.

בסופו של יום כלי רכב דו"ג לא חוסכים הרבה נפח תנועה בכלל, לפי חוקי מדינת ישראל אסור גם לכלים דו"ג לנסוע במקביל על אותו נתיב, ובגלל מרחק הבטחון שצריך לקחת, אין כבר הרבה הבדל בין זה לרכב.

אז עד כמה שרוכבי דו"ג לא ישכנעו את עצמם- לא, הם לא יצילו את מדינת ישראל מפקקים, גם אם מספרם ישלש את עצמו תוך יום אחד.

*הכותב מחזיק ברשיון לדו"ג.

פורסם
מה זאת אומרת "דעתך האישית"?

אין פה מקום ל"דעה", יש מקום לעובדות, ועובדתית, אתה טועה!

אם תעמוד ב 2 בצהריים ברחוב ותגיד לכולם ש"דעתך האישית " היא שעכשיו 2 בלילה תשנה משהוא את המציאות?

ואני חשבתי שהפורום הוא במה לרשום בו גם את דעותיי. אז מגיע לי באן? :roll:

פורסם

לא מגיע לך שום באן ואני שמח לשמוע שאתה מרגיש פה כמו במשפחה.

• תוכן חדש...