Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע כמה ממכם מודעים לזה אבל בחודש האחרון, בכל יום ראשון מתקיימת רכיבת מחאה כנגד מחירי הביטוח לדו-גלגלי, ססמאת המחאה היא "כשאני רוכב - אתה מרוויח", בתור אחד שחובש גם את כובע הנהג וגם את כובע האופנוען (לפחות עד ספטמבר), מעניין אותי האם נהגים שנתקלים בהפגנה מבינים על מה מדובר ומבינים את היתרון בריבוי דו"ג (במיוחד באיזור המרכז), או שמא אתם חושבים שמדובר בסתם גחמה ו"תלונות".

סתם בשביל לסבר את האוזן, ביטוח חובה לפרארי עם מנוע 3.5ל' היה עולה לי, נהג בן 24, 7 שנים ותק, 0 תאונות, 0 שלילות - 1800 ש"ח בערך.

ביטוח לטוסטוס 125 סמ"ק (שעולה 10K ש"ח חדש) עולה לי 4.5, ביטוח לאופנוע 500 סמ"ק עולה לי 5,900 בערך. (לזה כמובן תוסיפו צד ג' של 500 שקל או מקיף בשווי 15% מערך הכלי - אופנוע 500 חדש עולה 50K, אופנוע 650 רגוע עולה 60-70).

בקיצור - באתי לשאול אותכם מה דעתכם על המחאה והאם אתם מבינים "מה אנחנו רוצים"?, ולמרות שזה מאד קשה - בואו לא ניכנס לויכוח הזה של מסוכן, ושליחים חרא - כי זה לא מטרת השרשור.

תודה:-D

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה עונה טוב מאוד לדעתי על השאלה שלך, במקרה של האופניים תחשוב על אופנוע, ואז תחשוב על הפקקים באזור המרכז

car+vs+bike+vs+bus.jpg

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

הסלוגן הזה די הזכיר לי את סבתי הפולניה.

רק חסר שתשדרגו אותו ל "אני ארכב לבד בחושך, אתה תרוויח" :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה לא רוצה להיכנס לדיון שיהיה נגד דו"ג, אז מה הפואנטה? אתה מבקש שנדון בכמה טוב זה דו"ג, אבל אי אפשר להסתכל רק על כמה זה עולה וכמה טוב זה עושה בלי להסתכל על המגרעות, אם נסתכל על זה בצורה כמו שאתה רואה, אז דו"ג פחות מזהם פחות תופס מקום והוא טוב לא' ב' וג', אז למה שישלם יותר? זה נקודת מבט מאוד צרה, ולדעתי, היא לא נכונה, לחשוב שמשאית זה דבר גדול שישלם יותר, זה לא עובד לפי גודל.

ביטוח חובה מכסה על נזקי גוף, הסיכוי שיהיה לך נזק גופני בטוסטוס לעומת פארארי, גדול יותר, זה למה אתה משלם יותר, אומנם ברור שאני אתמוך בזה שאני ישלם פחות על דו"ג, איזה רוכב לא? אבל אני מבין את ההיגיון מאחורי המחיר (על הסכום עצמו אפשר להתווכח, אבל על העובדה שדו"ג צריך לשלם יותר חובה כי הוא בסיכון יתר, זה לדעתי כן מוצדק)

פורסם

Shellcase, הפורום הזה שונא אופנוענים בדיוק כמו שבפולגז שונאים נהגי פחיות.

אלה לא יבינו את אלה לעולם עד שלא ישימו עצמם במקומם.

עד לפני שנתיים אני הייתי מאלה שאמרו על אופנועים שהם מסוכנים ועבריינים ואת כל מה שכאן בפורום אומרים על אופנוענים (לעיתים בצדק) אך לפני שנתיים בגיל 30 כשעליתי על אופנוע בפעם הראשונה הבנתי מה הפסדתי ומאז אני אופנוען וגם מחזיק רכב (לאישה).

כמות ההכללות שרצה בשני הפורומים היא ענקית וכולם שונאים את כולם והמבסוט היחיד הוא משרד האוצר שיושב בצד וצוחק על כולנו.

הם הצליחו בשיטה שנקראת הפרד ומשול.

בכל מקרה, תועלת לא תצא מהדיון כאן. תחבוש את הקסדה ותתחפר בשוחה כי הנה זה בא :2gunfire::2gunfire::2gunfire::snipersmi:snipersmi:snipersmi

פורסם

אתה לא יכול מצד אחד לבקש לדבר על גובה ביטוח החובה, ומצד שני לבקש לא להעלות שזה יותר מסוכן.

ביטוח חובה הוא לנזקים גופניים, ולכן גובהו הוא ביחס ישר לסיכון הגופני.

בשוק תחרותי הוא אפילו היה נמוך יותר למכוניות בטוחות יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מבין את הטענה כי ריבוי דו"ג גורם לירידה בנפח התנועה, ומכאן בכמות הפקקים.

מצד שני:

הביטוח שלכם יקר ובצדק - אתם מעורבים הרבה יותר בתאונות, וכל תאונה שלכם הרבה יותר חמורה.

למען האמת העלות האמיתית של הביטח שלכם הרבה יותר יקרה, ואני (יחד עם שאר נהגי הרכבים) משלמים על חלק מהם:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4184477,00.html

http://www.globes.co.il/news/article...did=1000666075

כך שאם נסכם את תוצאות המחאה:

- מספר רכבי הדו"ג לא עלה (לא באופן משמעותי בכל מקרה), כך שאין ירידה בנסועת הרכבים ובפקקים

- בעלי הרכב משלמים פרמיה נוספת עליכם

בעניין הזה רצוי שתקרא את השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3914792#post3914792

.We apologise for the inconvenience

פורסם
הפורום הזה שונא אופנוענים בדיוק כמו שבפולגז שונאים נהגי פחיות.

מאיפה הנפצת את זה?

אתה לא אוהב אופנועים, אל תאהב!

אבל מפה ועד לזה שהחלטת ש"קארזפורום שונאים אופנוענים"?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אף אחד לא עושה טובה לאף אחד, וכדאי ששני הצדדים יבינו את זה.

אף רוכב לא עולה על דו"ג מתוך אידיאולוגיה ואלטרואיזם, אלא מתוך רצון חופשי ואהבה לעניין. זה, דרך אגב, בניגוד לטענות רבים, לגיטימי ביותר. עלות הביטוח נגזרת מהסיכוי להפעלתו ומהתשלום הצפוי ואלה, מה לעשות, גבוהים לאין שעור במקרה הדו גלגלי.

מאידך, ענייני עלויות הביטוח מוצגים על ידי החברות עצמן ומבוססים על נתונים שהן בוחרות להציג. עד כמה הנתונים אמינים - אי אפשר לדעת.

טוב יעשו שני הצדדים אם יפסיקו לראות האחד בשני אויב ויתרכזו בנהיגה/רכיבה שלהם. דבר אחד (בהתבסס על ניסיון סובייקטיבי שלי בלבד) - כמה שהדו"ג יותר יקר, הרכיבה שלו בד"כ תהיה יותר טובה ובטוחה, לו ולסביבה. במכוניות זה לא תמיד עובד ופעמים רבות בעלי מכוניות יוקרה ינהגו באופן אנטי-סוציאלי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סתם בשביל לסבר את האוזן, ביטוח חובה לפרארי עם מנוע 3.5ל' היה עולה לי, נהג בן24, 7 שנים ותק, 0 תאונות, 0 שלילות - 1800 ש"ח בערך.

תודה:-D

אבל ביטוח חובה זה בגין פגיעות גוף. זה לא קשור יותר מדי לסוג הרכב. מה לעשות, שאופנוע זה כלי פחות בטיחותי, והסיכוי לסבול מפגיעות גוף הרבה יותר גבוה מאשר בפחית. אין לי שום בעיה עם אופנוענים או ההפגנות שלהם. להפך, אני מאחל להם בהצלחה.

אני מקווה שזה עונה לשאלתך.

רומן, כרגיל, עם תגובה למופת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה. זה נכתב מהרבה אהבה לשני התחומים - גם למכוניות פחות שגרתיות וגם לדו"ג. אני רוכב מאד רדום (רשיון בן 11, אך בלי שימוש פרט לסיבובים מזדמנים) אך מבין גם את הכיף וגם את הסיכון ולחלוטין ללא שותף ליחס החברה לדו"ג. עם זאת, חשוב להבין את הבעייתיות, והיא קיימת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רק כדרך אגב, רק שתדעו שרוכב האופנוע מקבל זבנג לפנים גם אם הוא לא אשם בתאונה. כל פנייה לקבלת טיפול רפואי נחשבת כתביעת ביטוח. לפיכך, אם רוכב נפגע בתאונה כי איזה שמוק לא עצר בעצור אז שנה אחרי זה יעלו לרוכב את הביטוח רק בגלל שהוא פנה לקבל טיפול רפואי. לפיכך יש לא מעט מסכנים שגם שלאחר שנפגעו לא באשמתם חושבים טוב טוב אם הם רוצים ללכת לבדיקות בבית החולים.

ערים גדולות כמו סאן פראנסיסקו מקצים מקומות מיוחדים לחניית דו גלגלי במחיר מצחיק ביחס לחניה למכונית.

ואל תתנו לחברות הביטוח לבלבל לכם בשכל, הן לא מפסידות על ביטוחי אופנועים. עובדה שהן יוצאות ברווח אדיר כל שנה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כנראה לא הסברתי את עצמי כלכך טוב, אבל אני חושב שהצלחתי למרות זאת כי לא גלשנו SO FAR, =)

בכל אופן, אני לא חי בבועה וברור שתאונות של דו"ג בד"כ יסתיימו בתוצאות חמורות יותר ולכן יהיו תביעות ביטוח.

אבל: כתב פה אסף שהוא משלם חלק מהביטוח שלי, ועל זה אשמח להתעכב:

לפני 2009, ביטוח לאופנוע עלה כ1000 ש"ח פחות, ואז הגיע אחד ידין אנטבי, המפקח על הביטוח בזמנו, ששיחק קצת במספרים וניסה לייקר את הביטוח ל12,000 ש"ח. אחרי מאבק עיקש זה נמנע וכעת מחירי הביטוח הם בערך מה שהצגתי קודם.

אז המחיר אכן עלה לאופנוענים, אבל גם הוסיפו רכיב העמסה לנהגי הרכב? אולי פשוט...עשו על כולנו קופה?!

בעניין רכיב ההעמסה שנהגי המכוניות משלמים, צודק אייל כשאומר "הפרד ומשול", חברות הביטוח - הרוויחו בשנה שעברה מיליארד שקלים, הפול שמבטח בעיקר את האופנוענים אבל גם את אלה שהחברות לא מסכימות לבטח (נהגים מתרסקים סדרתיים), הפסיד כ200 מיליון ש"ח, אממה - הפול הוא בבעלות של חברות הביטוח, אז אולי נכון יותר להגיד שחברות הביטוח הרוויחו "רק" 800 מיליון ש"ח?

אני בסך הכל טוען שככל שיש יותר אופנועים וקטנועים, כך יש פחות פקקים, ובעקיפין המודעות תגדל, ואז יהיו פחות תאונות (כי 75% מהתאונות בין רכב לדו-גלגלי הן באשמת הרכב ע"פ נתונים של המשטרה שפורמו לפני כמה חודשים).

אגב, איך הייתם מקבלים פיצה בחצי שעה אם לא היו קטנועים?:wink: עלות הביטוח שלהם אגב היא כ15K ש"ח רק לחובה.

הטענה היא יותר למדינה, שצריכה לסבסד את הביטוח, כי זה משחרר את הכבישים ומעלה את התפוקה של כל אזרח שחי באיזור צפוף, שזה בערך 70% מהאיזור המיושב במדינה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אסף צודק,

יש סיבה מדוע הביטוח של נהגי הדו"ג יקר יותר (מסתבר שלא מספיק, אם הפרמיות נשענות גם על נהגי הרכבים).

יש לי לא מעט חברים שרוכבים על דו"ג, מהטוסטוס המסריח ביותר ועד אופנועי ספורט ושיוט, אין לי חבר אחד מהם שהוא שלם (כלומר לא שבר משהו אחד לפחות בתאונה כזאת או אחרת).

ובקשר למשפט "כשאני רוכב - אתה מרוויח", בכדי שאני כנהג רכב "ארוויח" מזה שאתה רוכב, רוב הסיכויים שעלייך לעבור על החוק באופן קבוע, כי על הנייר, כל הנהגים צריכים לציית לאותם חוקים, לא משנה אם ברכב או אופנוע (לנסוע בין נתיבים, לעקוף מימין, לעלות על מדרכות ועוד פנינים), משמע אתה צריך להיות איתי שם בפקק, עומד כמו כלבלב בשמש ולא עושה סללומים בין מכוניות וככה אתה לא בדיוק גורם לי להרוויח, אתה סך הכל חוסך איזה מטר-שתיים בכביש (כי האופנוע קצר יותר).

אין פה אלמנט של רווח, כי כשאתה עובר על החוק, לרוב עלולים לקרות תאונות שעולות לי בעקיפין יותר מכל שקל "שארוויח".

רגע!

אני כבר אחסוך לכם, הרי בכל דיון כזה מגיעה האימרה המתבקשת: "אז למה קניתי אופנוע עם לא לעקוף את הפקקים?!?"

וואלה?

בוא ואבהיר לכם מה זה אומר בעברית: "קניתי אופנוע בכדי לעבור על החוק"

אז למה קניתי אקדח? אצא לרחוב ואתחיל להרוג.

רכישת אופנוע/קטנוע לא נותנת לכם אוטומטית לגיטימציה לעבור על החוק, והעוברים על החוק צריכים להיענש.

שלא יובן מזה שאני "שונא" דו"ג, להיפך, יש בי אהבה לתחום, רק קשה לי לראות אנשים שמצהירים על גבי הפורום שהם עוברים על החוק, כי החוק מטומטם, יש לכם בעיה עם החוק? תעשו מהלך לשנותו.

מיותר לציין שבאמריקה למשל, כל האופנוענים סובלים בדיוק כמו כולם בפקק, אין לחתוך/לעקוף/לנסוע על הקווים.

דו"ג זאת חוויה שעל הדרך חוסכת המון בצריכת הדלק, אם זאת מסוכנת ולכן הביטוח בהתאם, זה בהחלט לא אישור לצאת לכביש ולעשות בו כראות עינכם רק כי אתם על אופנוע, תתפלאו מה אני מסוגל לעשות עם רכבי הקט, זה לא אומר שאני אעשה זאת רק כי אני יכול, החוק לא מאפשר לי, אז אני מתבאס כמו כולם ושומר על החוק - בכדי שכווווווולם ירוויחו 8)

כבר חתמתי...

פורסם
ואל תתנו לחברות הביטוח לבלבל לכם בשכל, הן לא מפסידות על ביטוחי אופנועים. עובדה שהן יוצאות ברווח אדיר כל שנה.

לזה בדיוק התכוונתי כאן:

מאידך, ענייני עלויות הביטוח מוצגים על ידי החברות עצמן ומבוססים על נתונים שהן בוחרות להציג. עד כמה הנתונים אמינים - אי אפשר לדעת.

חברות הביטוח לא מפסידות, אחרת היו שומעים על סגירת חברה מדי כמה זמן. במבחן התוצאה סביר להניח שכל אחת ואחת מהן מרוויחה יפה.

אני בסך הכל טוען שככל שיש יותר אופנועים וקטנועים, כך יש פחות פקקים, ובעקיפין המודעות תגדל, ואז יהיו פחות תאונות (כי 75% מהתאונות בין רכב לדו-גלגלי הן באשמת הרכב ע"פ נתונים של המשטרה שפורמו לפני כמה חודשים).

זה wishful thinking, לא יותר. לא הרבה רואים בארץ בדו"ג כלי תחבורה לגיטימי, גם במרכזי ערים. לכן נאיבי יהיה לבנות על הגדלה דרסטית של רוכבי דו"ג על חשבון נהגי מכוניות.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...