Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

50 שנה הבדל...

Benni Haspel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורד פלקון 1960 שלי אוספת מהירות למבחן בלימה (אחרי חידוש כללי של המערכת) כאשר המיצובישי שלי צופה מהצד...

1_170517041.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

פלקון יפה מאוד. עם איזה ציון עברה את המבחן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש להחליף את הצינור הגמיש האחורי... (יש שלושה צינורות גמישים, אחד לשני הגלגלים האחוריים ושניים לכל אחד מהקדמיים)

והנה בבלימה עצמה עם אוירה של פעם...

attachment.php?attachmentid=346822&d=1374241672

IMG_3587.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

הפלקון מאוד יפה באדום. היא גורמת לנוסטלגיה לתקופה אחרת, תקופה שבה אנשים עוד התלהבו מחידושים ולא כמו היום, לא משנה מה יוצא מקסימום שאפשר לקבל זה חצי חיוך בצירוף "נחמד".

כאשר אני רואה רכב ישן על הכביש אני תמיד מלווה אותו במבט, זה מחמם את הלב ומחזיר אותי לרגע לתקופה אחרת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא הפלקון היתה אחת המכוניות הכי סתמיות שפורד ייצרה. ב 1960 יצאו שלושת הגדולות עם דגמי קומפקט שזה סגמנט שהם לא ייצרו קודם. הוליאנט של קרייזלר היתה מדליקה בצורה, הקורבאיר של GM היתה מהפכנית במכניקה ואילו הפלקון היתה...אותו דבר אבל פחות. מנוע 2.4 עם כ 85 כ"ס, איבזור דל, ממש כמו מה שאומרים על ה...לנסר בשירשור אחר.

וראו זה פלא: הפלקון מכרה בכמויות הכי גדולות ובהפרש ניכר ובעצם הצילה את פורד מהאסון של מכונית אחרת שנכשלה שנקראה "אדסל".

מה זה אומר עליה ועל הלנסר? שהרכב לא צריך להיות מדליק או הכי הכי אלא חיה אפורה שעושה את העבודה.

ואגב, המוסטנג פותחה מהפלקון כ"פלקון ספורט"...

1960-valiant.jpg

corvair-1960-fq.jpg

ford-falcon-1960.jpg

פורסם

מכוניות שהתקבלו בתוך סתמיות ו/או בלתי מוערכות של אז בימינו אקזוטיקה. כימעט לא נשאר מהן.

דווקא הרכבים הפשוטים והנפוצים שהיו נפוצים באותה תקופה הם הכי נוסטלגיים, כי זה גורם לחשוב על רחוב שגדלתי, על הכבישים שנסעתי.

לדוגמא עכשיו רק לעיתים רחוקות אפשר למצוא מכוניות בנות 15+. רובן נגרטו או נמכרו לברזל בעוד שאנשים התחדשו ברכבים ליסינג לשעבר במחירים יחסים נמוכים. רוב הרכבים הישנים בני 15+ נמצאים בסוף דרכם ומתפוררים. רק בודדים מהם ישרדו עוד עשור ואולי אחד או שתיים ישופץ.

רוב האנשים לא מודעים לשימור המורשת המוטורית. לדוגמא פיאט אונו במיוחד דור ראשון כבר אין.

הסיבה לכך היא תקנה של רכב אספנות מגיל 30 בלבד. אני מסכים שיהיה מותר לייבא רק רכבים בני 30+, אבל אני חושב שזה מאוד במקום אם הרשויות היו מאפשרות לרשום רכבים בני 20 כאספנות. זה יעזור לשמר את המורשת המוטורית וחשוב לדורות הבאים. אבל למי אכפת? :(

אני חושב שנכון יהיה לעשות דבר הבא: רכב בן 20 שנה או ירשם כאספנות או יגרט, אך לא ישמש באופן יומיומי כרכב רגיל. אז נצליח לשמור על מורשת המוטורית.

בפער בין 20 ל30 שנה הרכבים פשוט נופלים בין הכיסאות ומוצאים את סופם נטושים ומתפוררים מחלודה בשדות או בתור פחיות משקה.

פורסם

tzvipper - זה עניין כלכלי גרידא. להחזיק רכב ישן וניותר זה עניין יקר, אז אנשים נפטרים מהרכב ברגע שהם רכושים תחליף.

וצרה נוספת - מקום לשמירת האוסף. אלה לא פריטים קטנים כמו סלולריים - יש לי כמה סמסונגים מ-2001 - אלא מצריכים מקום חניה, טיפול וטיפוח כדי שלא יירקבו והרבה השקעה. כמה אנשים יכולים לעמוד בעלויות הכלכליות ולהקדיש את הזמן הנדרש?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, אתה צודק. אבל אם החוקים היו מקלים מאט זה גם היה חוסך זיהום אויר ומעלה רמת הבטיחות בכבישים כי רכבים ישנים או היו הופכים להיות אספנות או לגריטה, בלי אפשרות להמשיך ללא הסדר.

עבור מי שבחר לשמר את רכבו הטסט יהיה זול, ביטוח יהיה זוך ויחולו אליו מגבלות שלא מאפשרות לו להשתמש ברכב כיומיומי רגיל

אני מאמין שבשיטה הזאת אפשר להשיג הרבה מטרות חיוביות. אם היה מספיק קל לשמר את הרכבים אז יהיו יותר אנשים שיעשו זאת, אבל אם יהיה יותר מידי קשה להשתמש ברכב ישן ומוזנח בתור יומיומי זה יעלה את הבטיחות ויוריד זיהום אויר.

פורסם
היא ממש יפה הפלקון.

אני אישית מאוד אוהב את הרכבים האמריקאים של פעם.

אז קבל שניים

attachment.php?attachmentid=346831&d=1374245163

IMG_0436.JPG

פורסם

מיצובישי 1.5 או 1.8? :-)

מדהימה הפורד!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

1.5 קניתי אותה חדשה ובכוונה את הדגם הזה בגלל הגיר המיושן ובקרת האקלים המכנית וגם בגלל שלוח השעונים פשוט ואינטואיטיבי. 105000 ק"מ עם אמינות מוחלטת ונוחות רבה.

פורסם
1.5 קניתי אותה חדשה ובכוונה את הדגם הזה בגלל הגיר המיושן ובקרת האקלים המכנית וגם בגלל שלוח השעונים פשוט ואינטואיטיבי. 105000 ק"מ עם אמינות מוחלטת ונוחות רבה.

היו לנו חילוקי דעות לגבי זה.

גם אצלי הלוח שעונים פשוט ואינטואיטיבי

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...