רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי יש לי גיפ של ביואיק רנדוו, 7 מקומות, תחת איזה קטגוריה הוא ניכנס? מסחרי, או פרטי? לפי מה שהבנתי מסוכן הביטוח זה נחשב מסחרי כי זה 7 מקומות, האם זה נכון? ואיך אני יכול לברר כדי להיות בטוח? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
בהתחלה חשבתי שזה משהו חד פעמי, אבל כנראה שלא. אני משתדל לנהוג כמה שמתאפשר בשבתות(לא לנהוג סתם, אבל יש כאלו שיגידו שנהיגה לאילת בשביל לילה ופחות מ-24 שעות זה סתם) כיוון שאין לי יותר מדי זמן אחר להנות מזה. לפני כשבועיים נהגתי לירושלים בבוקר, נדהמתי לגלות שמדבקה של "אלביט" על טויוטה קורולה מעניקה לנהג הרשאה לעבור על החוקים ולסכן חיים של אחרים. אמרתי לעצמי שבוודאי מדובר בחמום מוח ספציפי והתרחקתי ממנו. היום הקפצתי את סבתא שלי מפתח תקווה למושב עזריאל(באזור תל מונד), התחברתי לכביש 4 מכביש 5 לכיוון רעננה ושמתי לב לנהג טויוטה קורולה שמזגזג וחותך ללא הכרה, עוקף מימין ומתנהג בפראות, כשהתקרבתי אליו(יש קטעים שבכל זאת יש בהם תנועה, אתה לא תמיד יכול לזגזג את דרכך מבעד לאלף מכונ…
הודעה אחרונה מאת esebl, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
איזה רכב צורך יותר דלק מאזדה 3 נפח 1600 או מאזדה 6 נפח 2000
הודעה אחרונה מאת outnex, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
החלטנו שהלנסר תלך בדרך כל בשר - או גוש מתכת שכנראה עשה את שלו - בהגיעה ל 300,000 ק"מ, יעד נסועה ממנו אנו רחוקים רק כ- 20,000 ק"מ. לכן חזקה על הטיפול הבא להיות האחרון. האם לדעתכם כדאי שהטיפול הזה יהיה איכותי ומקיף, זול ומחופף או משהו באמצע? לא הייתי רוצה שהיא תתפגר ב 299,998 ק"מ למשל. הלנסר בילתה את ימי צעירותה ובלותה במוסכי היבואן ונהנתה מטיפולים מתוקתקים ובזמן, בחומרים מעולים וחלקים מקוריים.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז נכון לפני שבוע פתחתי אשכול שרציתי לקנות קטנוע, אבל אחרי הסרטון שתראו פה הבנתי שגם עם ישלמו לי כסף אני לא יעלה על מכונת המוות הזו, אז תראו לפני צעד טיפשי שבהתחלה נראה כחסכוני וקל וזהו רק ענין של זמן בכבישי ארץ ישראל. http://www.mako.co.il/news-channel2/Friday-Newscast/Article-e74c3fd9ec91d21004.htm
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למרות שנחשפה כבר, בפרסומת רואים אותה טוב יותר. האמת מאכזבת ממש מבחינה קוסמטית ציפיתי ליותר, וגם הגג הפנורמי הזה, למה לא גג פנורמי נפתח וזהו ? מה שכן המנוע חסכוני יותר וזה נחמד . http://www.youtube.com/watch?v=SIo7-8KsoME דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת papikian, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
עוד חודשיים סופסוף אתחיל ללמוד נהיגה ורציתי לשאול, האם כדי להתאמץ ולעשות רישיון גם על ידני או שאין טעם וללכת על הדרך הקלה שהיא האוטומט?
הודעה אחרונה מאת ג'יימס, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
סרטון נחמד ביותר של קופר S JCW עוקפת פחות או יותר כל רכב על הרינג.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, האם תאורטית לאחר התקנת בליידר אמורים להופיע רעשי רקע חלשים ברדיו? ורק בקרבה לעמודי חשמל? תאורטית כמובן.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 4 תגובות
- 770 צפיות
אני נאלץ להשכיר רכב לתקופה של 20 יום בערך. איפה ניתן להשכיר במחירים הכי זולים, וכמה זה יעלה בערך? (רכב פרטי: מאזדה 3 \ יונאי I20)
הודעה אחרונה מאת gifon4ik, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן כמו שרשום בכותרת רכשתי סוויפט GLS חדשה (הדגם הידני) והיא מגיעה ללא חישוקי אלומיניום או מגנזיום ומה שהזויי זה שגם אין אפשרות להוסיף אותם בחברה, אם רוצים חישוקיי אלומיניום צריך לעבור ל - GLX אוטומטית. אז חרשתי את האינטרנט בתקווה למצוא חישוקים כאלה בחוץ ולהתקין לבד אבל אני לא מוצא בשום מקום ! תאמת אני מתבאס להתקין חישוקי מגנזיום שלא מתאימים ואני מאוד רוצה את המקוריים של סוזוקי, אז אולי מישהו יודע איפה אפשר להשיג אותם (או כל מגנזיום אחר מקורי של סוזוקי סוויפט לצורך העיניין ? תודה זה שלא יסע על טסות ברכב חדש.
הודעה אחרונה מאת mirela, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני בן 16, ויש לי כמה שאלות בקשר לנהיגה וכל העסק בעיקרון יש לי באיזור ה-25 אלף גג ללימודים וכיוב' (טסט מעשי, תאוריה וכל מיני שטויות) ובתוך התקציב הזה נכנס גם רכב. האם זה תקציב הגיוני? או שזה לא מספיק? 28 שיעורים שזה המינימום, כמה ריאלי זה להצליח בטסט אחרי כמות כזו של שיעורים? ובאיזה גיל בדיוק אני כבר יכול להתחיל ללמוד\להוציא רישיון?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 911 צפיות
שלום חברים, קניתי מהיבואן רכב חדש ריו 1400 סמ"ק (2011) גיר אוטומט , ההחלפה בן ראשון לשני אינה חלקה, יש דפיקה א מכה במקום מעבר חלקה. רציתי לדעת אם זו תופעה ידועה או בעיה ספציפית אצלי. זה כנראה יותר מורגש כשהמנוע קר. בנוסף, כדי להגיש תביעה או תלונה לאיזה גוף או גורם לפנות לבדיקת הגיר כדי שיהיה קביל בבית משפט
הודעה אחרונה מאת במבם, -
- 2 תגובות
- 532 צפיות
מישהו אולי יכול לשפוך מעט אור על העניין? כמה כוח סוס באמת יש לרכב? http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=344197&stc=1&d=1372500578
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
- 0 תגובות
- 548 צפיות
אלו הם הנבחרים בקבוצת המייסטרים של מדינת ישראל אשר ילמדו במכללת בוש בפרנקפורט גרמנייה בעוד כ 10 ימים לתקופה של 5 שבועות בהצלחה
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
- 1 תגובות
- 567 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_316.html
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
- 2 תגובות
- 838 צפיות
נהגת צעירה במשפחה מעונינת ברכב השכרה או ליסינג.באתר של אלדן מצוין שאין השכרה מתחת לגיל 24,עדיין לא בדקתי לגבי ליסינג.בכמה הביטוח יהיה יקר יותר לנהגת בת 21 ברכב שבו ינהג גם נהג ותיק?השאלה לאלדן בגלל היותה חברה גדולה עם מבחר ופריסה ארצית-אשמח לשמוע עלויות בעיקר של ביטוח שכולל נהגים צעירים גם בחברות אחרות,תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
שלום לכולם,_אני נהג חדש עם מלווה קודם כל. אני בכביש מהיר נוהג ברוב בשמאל,_כמובן במהירות של הרכבים בשמאל,_אחד אחד לא צופר לי או עוקף אותי. אני פוחד מזה,_שהמשטרה מחפשת אנשים כמוני,_שנוהגים בשמאל במהירות מעל המותר (בימין איני מסוגל לנהוג,_הרוב נוהגים מאוד לאט). אני נוהג בכבישים ללא מצלמות,_אבל איך תופסים אנשים?_לא הבנתי,_כשנהגתי באיילון נגיד,_אני לא רואה_מצב שתופסים את כל ה-10 אלף שנוהגים בשמאל במהירות גבוהה. בימין אני נוהג עד 5 אחוז מעל המותר,_כחוק. (סליחה מראש על השגיאות כתיב) יש במעבד התמלילים WORD פונקציה נהדרת שבודקת איות. אם אינך יכול להימנע משגיאות הכתיב, הקלד את הודעתך ראשית בוורד, ולאחר שהשתמשת בבודק האיות העתק אותה לכאן.
הודעה אחרונה מאת Shayx, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 939 צפיות
אומנם הטסט עוד חודשיים אבל עדיין לסגור את הפינות כמה שיותר מוקדם. ברשותי סיטרואן וולקן, עם מספר תוספות: הגה ספורט פילטר בפוח אגזוז(אך האגזוז המקורי לא הורד אלה ממוקם קרוב יותר למנוע, כך שגם אין רעש חזק) ג'אנט 17(מאושר ברישיון רכב) יש לי כמה שאלות: רכב עובר טסט עם הגה ופילט פתוח(אין ברכב כריות אוויר)? כפי שהבנתי רכבים עד שנת 93 לא מחויבים בממיר, זה נכון? חייב שיהיה לי גלגל חלופי בטס, בודקים את זה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 692 צפיות
שלום (: רציתי לדעת מה אתם אומרים על פיאט פנדה מבחינת בטיחות ? היא כמו האלטו , ספארק ? סי 1 ? וכו ? .... הוא קצת יותר בטיחותית ?
הודעה אחרונה מאת motkev, -
אהלן כולם חזרתי היום מהעבודה, ובמעלה אדומים, למי שמכיר יש את כיכר 03/06. הנהג יצא מהתחנה, והחליט שלא בא לו לתת לרכב להממשיך בדרכו, ופשוט נדחף בלי הפסקה. מה עשתה נהגת הרכב? במקום לתת לחמור לנסוע ולהמשיך אחריו - נצמדה ונצמדה עד שנשברה לה מראת צד. הנהג התחיל לקלל אותה ולצעוק "לא רוצה לתת לך פרטים, לכי לעזאזל", "שקרנית" ושאר פנינים. הנוסעים כמובן התחילו להתלהם על הנהגת (שגם מצידה לא התנהגה כראוי, ולא ויתרה) ומה שנוצר זה פקק באורך של 300 מטר (עד הכניסה), נהג אוטובוס עצבני ומקלל, נוסעים משולהבים נגד הנהגת, ורק נוסע אחד עייף שלא היה לו כוח ופרש לצעידה עד הבית. מה נסגר עם נהגי אגד? אתה נדחף ועוד מצפה שיתנו לך כי אתה ענק ומפגר? ומה היה קורה אם היא היתה באה במה…
הודעה אחרונה מאת dmkz1111, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני רוצה להשכיר רכב בבודפשט למשך יום או יומיים סתם בשביל לטייל במדינה, עכשיו יש חברות שיסכמו להשכיר לי רכב בכלל בגלל הגיל שלי? ואם כן כמה יעלה לי להשכיר רכב ליום?
הודעה אחרונה מאת car789, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי לכולם אשתי רוצה לקנות את הרכב שברשותה דרך ליסינג במקום העבודה שלה. מדובר ביונדאי I30 CW שנת 2010 עם 60000 ק"מ מה כדאי לי לקלקל כדי שיתוקן ע"י חברת הליסינג לפני שקונים אותו?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני נוסע בכיף ועוד לפני שאני מגיע לכיכר פתאום אני שומע בום חזק ! (בדומה לאבן שנזרקת ). אני עוצר בבטחה כמה מטרים אחרי וחשכו עיניי ! אני רואה שנזרק על חלון הרכב, כדור דשא חרא יבש ענק שנמרח על החלון + הדלת והידית !!! כמובן שבזמן הפגיעה הסתכלתי במבט מהיר לכול הכיוונים ולא ראיתי אנשים\ילדים ( אולי ברחו ? ) רק לפני יומיים שטפתי את הרכב יסודי (צבע אדום מטאלי יפייפה שניצנץ למרחקים ).
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
שלום, רכשתי את הרכב הזה ככלי רכב נוסף, לנסיעות שאי אפשר או לא נח לבצע עם האופנוע. כעת אני רוצה לעשות לו טיפול שנתי (10000). רציתי לדעת עם הספר הבא שמצאתי בעזרת חיפוש קצר בגוגל יתאים לי, כי לפי הכתוב זה הספר הנכון, אך התמונות הן של גולף דור 1. beaconpros.com/vwgolf_rpair%20manual12.pdf תודה מראש ואחלה סופ"ש לכולם! כמו כן, האם השמן הנ"ל סביר לרכב הזה?, ומאיפה ניתן לקנות פילטר שמן מקורי במחיר טוב?. השמן: moto-depot.co.il/product_info.php?products_id=331
הודעה אחרונה מאת HELLGY, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי שאלה שאולי אני סתם מדמיין והכול תקין. אתמול תדלקתי את הרכב טנק מלאכ 39 ליטר נסענו ממודיעין לכרמיאל וכשהגענו לכרמיאל נאלצתי לתדלק שוב. נראה לי קצת וזר דבר נוסף תדלקנו אתמול שוב ועשיתי היום נסיעה מרמת גן לחדרה וחזור למודיעין כאשר אני עם רבע מיכל כשחזרתי למודיעין נאלצתי לתדלק שוב. נראה לי מעט מוזר שביממה אחת תדלקנו פעמיים האם זה הגיוני לפי מה שציינתי? דבר נוסף שלא ציינתי מהירות הנסיעה נעה בין 100-120 קמ"ש
הודעה אחרונה מאת kirill765, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול פורסמה כתבה על מצלמות לרכב, כמו שלרוב האנשים יש פה http://www.youtube.com/watch?v=tL4oLgMjrfE&feature=youtu.be השאלה שלי , רואים באחד הסרטונים שיש איזה נהג אינטליגנט שממש חפץ שיכנסו בו , האם יש מה לעשות עם הסרטון ? אני שואל כי קרה לי מקרה בדיוק כזה , שבריון החליט "ללמד אותי " לקח ( כי ציפצפתי לו על זה שהוא נסע 60 בנתיב בשמאלי באליון ) ופשוט החליט לבלום ל 30 , גאון אין מילים. האם שווה להעלות לפייסבוק של המשטרה או שפשוט אין מה לעשות עם זה ? ועוד שאלה , האם יש למישהו מושג מה שם המצלמה שמראה את מהירות הנסיעה כמו בסרטון ? אם אני לא טועה היה פה אחד בפורום שמכר מצלמות ,בשם גיא , האם משהו מכיר ? תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת motor head, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי כולם, מישהו מכיר מקום טוב לחלפים למרצדס ישנות בירדן?
הודעה אחרונה מאת אורן123456789, -
קראתי דיווחים על רעידות במהירויות איטיות, התדרדרות במדרון ואי נוחות בהפעלת כפתורי הטיפטרוניק על ידית ההילוכים בהשוואה לשליטה עם הידית עצמה, כמו בדגם הקודם. האמנם? אני נוהג כיום בפוקוס 2009 אוטומטית שלא סובלת מאף אחת מהבעיות האלה. אם אשדרג לפוקוס חדשה חווית השימוש צפויה להיות פחות טובה? בנהיגת מבחן קצרה על פוקוס 2012 טורר לא נתקלתי בבעיות בנושא הזה. הדבר היחידי שהפריע לי הוא המיקום הנמוך של פתחי האוורור, אבל זה שייך לדיון אחר. האם הגיר האוטומטי ברכב הזה בעייתי?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי , במקרה ראיתי משהו שלדעתי יכול להראות יפה ברכב (לא כל החלקים ביחד אבל חלקם) לבעלי הפולו. http://www.aliexpress.com/item/Free-ship2011-2012-VW-Polo-Hatch-back-door-pad-Non-Slip-Interior-door-pad-cup-mat/930844160.html בהמשך ראיתי שיש לעוד רכבים אחרים.
הודעה אחרונה מאת tzvipper,