Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,_אני נהג חדש עם מלווה קודם כל.

אני בכביש מהיר נוהג ברוב בשמאל,_כמובן במהירות של הרכבים בשמאל,_אחד אחד לא צופר לי או עוקף אותי.

אני פוחד מזה,_שהמשטרה מחפשת אנשים כמוני,_שנוהגים בשמאל במהירות מעל המותר (בימין איני מסוגל לנהוג,_הרוב נוהגים מאוד לאט).

אני נוהג בכבישים ללא מצלמות,_אבל איך תופסים אנשים?_לא הבנתי,שנהגתי באיילון נגיד,_אני לא רואה_מצב שתופסים את כל ה-10 אלף שנוהגים בשמאל במהירות גבוהה.

בימין אני נוהג עד 5 אחוז מעל המותר,_כחוק.

(סליחה מראש על השגיאות כתיב)

יש במעבד התמלילים WORD פונקציה נהדרת שבודקת איות. אם אינך יכול להימנע משגיאות הכתיב, הקלד את הודעתך ראשית בוורד, ולאחר שהשתמשת בבודק האיות העתק אותה לכאן.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצד אחד:

כל עוד אתה מאפשר לעקוף אותך ולא מעכב תנועה בנסיעה בשמאל, אתה נישאר הוגן כלפי הנהגים האחרים שמשתמשים בנתיב הזה.

יש נהגים שנתקעים בנתיב שמאלי (וחושבים שהם בסדר כי נוסעים 105 במקום 90) ולא מאפשרים לנסוע, אני מסתכל על זה כמו חנייה באמצע נתיב נסיעה - תשתדל לא להיות כזה.

מצד שני:

יש את החלק החוקי בעיניין הזה שנתיב הזה מיועד לעקיפה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל - ברור שאתה עושה טעות. כשיש אפשרות לנסוע בצד ימין במהירות הרצויה לך - סע בצד ימין ואל תתחכם. יש במדינה שלנו יותר מדי נהגים שחושבים שהם נוהגים במהירות של התנועה בנתיב השמאלי, אבל בעצם הם מעכבים את מי שמאחוריהם. זה לא נורא לחזור לימין עד שמגיעים מאחורי מכונית איטית יותר, ואז לחזור לשמאל ושוב לימין וחוזר חלילה. בשביל זה המציאו את ההגה וידיות האיתות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזו סיבה יש לך לנסוע בשמאל? כל עוד אתה לא עוקף או פונה שמאלה אתה חייב לנסוע בנתיב הימני ביותר.

אתה סתם מסכן אנשים וגורם להם לבצע עבירות תנועה ולעקוף מימין.

פורסם
איזו סיבה יש לך לנסוע בשמאל? כל עוד אתה לא עוקף או פונה שמאלה אתה חייב לנסוע בנתיב הימני ביותר.

אתה סתם מסכן אנשים וגורם להם לבצע עבירות תנועה ולעקוף מימין.

אף אחד לא עקוף אותי,אני נוסע במהירות שלא מעכבת אף אחד (אפילו צפרי לכמה אנשים שעיכבו אותי).

אולי אני נהג חדש,בלי ניסיון על הכביש,אך יש לי ביטחון וניסיון ואני נוסע כמו כולם בנתיב השמאלי,ואף אחד לא צפר לי מלבד אמבולנסים שחזרתי לימין בשביל לתת להם לעקוף.

פורסם

בטוח ששמת לב, אבל רוב האנשים לא חוזרים מיידית לנתיב המיני אחריי עקיפה. הם רוצים לעקוף עוד מכונית , ועוד אחת ועוד אחת .

הרי אנשים לא יעקפו, יחזרו לימין , ואז יסעו אחריי מישהו שמזדחל על 90 , ואז עוד פעם יצאו לעקיפה.

זה מה שקורה ברוב המקרים, ולכן נהגים כאלה גם מעכבים את התנועה, ובו זמנית מנסים לנסוע במהירות המותרת בנתיב השמאלי.

אין לך ממה לפחד, פשוט כשאתה רואה שאתה במהירות נסיעה מותרת בנתיב הימני ואתה רוצה לצאת לעקיפה , אז תצא.

ברגע שסיימת תחזור לימין ואל תעכב את התנועה מאחורייך. אם אתה רואה שרכבים מתחילים לעקוף אותך מימין, אז כנראה שמשהו כבר לא בסדר.:?

בקיצור זה הכל לפי שיקול דעתך , ומידת הצורך לבצע עקיפה. כמובן שהסיכוי שלך יהיה הרבה יותר גבוה שתעצור אותך משטרה אם תיסע בנתיב השמאלי שעה , בלי שום מטרת עקיפה.

כשיש גודשי ועומסי תנועה , הרי מה לעשות , הנתיב השמאלי הוא גם נתיב נסיעה ולא רק לעקיפה , אז נוסעים גם בו , ומשטרה לא תעצור אותך על זה שנסעת בו, כי היא תצטרך לעצור את כל הנהגים שנמצאים בנתיב השמאלי, מה שלא הגיוני בעליל מן הסתם , כמו בנתיבי איילון כפי שציינת.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

סיימת עקיפה? תחזור לימין. אם יש עוד רכב בימני שנוסע לאט תעקוף גם אותו ואחרי זה תחזור (בהנחה שאתה לא על 3 קמ"ש יותר מהרכב הנעקף). אל תתעצל לעבור נתיבים כמו רוב הנהגים כאן.

פורסם

ישבו אנשים וחשבו בשבילך והבינו שיותר בטוח בשבילך ובשביל שאר הנהגים בכביש יהיה אם תנהג במסלול הימני ותשתמש במסלול השמאלי לעקיפה.

מאחר והישראלים, רובנו,חלקנו לפחות נוסעים בקביעות בצד השמאלי ולא מכבדים לא את החוק ולא את הנהגים האחרים בכביש נהגים חדשים כמוני וכמוך נוטים לטעות ולחשוב שמותר לנהוג על המסלול השמאלי לצרכים שאינם לשם עקיפה.

בסופו של דבר, במקרה הטוב אתה תנהג כמו כל הישראלים ולא תעצור אותך משטרה ולא יקרה שום דבר, אבל במקרה הרע חס וחלילה יעצרו אותך או שתעשה/תגרום לתאונה.

עדיף להקשיב לחוק.

volkswagen Golf, 1.6 TRENDLINE FSI 2007, 115HP

פורסם

אולי אני נהג חדש,בלי ניסיון על הכביש,אך יש לי ביטחון וניסיון ואני נוסע כמו כולם בנתיב השמאלי,ואף אחד לא צפר לי מלבד אמבולנסים שחזרתי לימין בשביל לתת להם לעקוף.

הייתי ממליץ לנהג חדש שיסע בנתיב הימני ויצא לעקיפה רק אם הוא חייב, בניגוד למה שנדמה לך - אין לך עדיין מספיק ניסיון על הכביש וכדאי שתצבור אותו לפני שתליט שמקומך בנתיב המהיר.

האמן לי - אתה עדיין לא יודע לנהוג.

פורסם

כמו כן - קח בחשבון - שבכביש אסור לצפור חוץ ממקרי חירום.

ככה שזו הסיבה למה לא צופרים לך (וכן - יש עדיין אנשים מתורבתים - ואתה פשוט לא שם לב אליהם כי הם עוקפים אותך מימין)

בקיצור - ענו לך.

סע בימין , בלי להתחכם וכשצריך תעקוף דרך השמאלי ותחזור לימין.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אף אחד לא עקוף אותי,אני נוסע במהירות שלא מעכבת אף אחד (אפילו צפרי לכמה אנשים שעיכבו אותי).

לא הבנתי, יש לך ניסיון או לא?!

זה שיש לך ביטחון זה מעולה, גם לי היה ביטחון בגיל 19 עד שתפסו עוד 76 קמ"ש מעל המותר.

בעניין לכותרת שלך כן, אתה עושה טעות. כמו שכבר אמרו לך סיימת לעקוף תחזור לימני, נקודה. לא קשור למהירות שאתה נוסע לביטחון שלך או לניסיון שיש ואין לך.

פורסם

תמוה בעיני מי הוא אותו מלווה שנוסע איתך ומאפשר לך לנהוג בצורה לא נכונה ?!

כפי שנאמר, על פי חוק אתה חייב לנהוג בנתיב הימני. מותר לך לעבור לשמאלי רק במקרים הבאים:

1. לצורך עקיפה.

2. בעומס תנועה כשאין מקום בנתיב הימני.

3. לצורך פניה קרובה שמאלה.

בכל מצב אחר, בין אם אתה מעכב אנשים ובין אם לאו, אתה עובר על החוק.

בנוסף לזה, ציינת שאתה נוהג מעל למהירות המותרת, כך שאיך שלא תסתכל על זה, במוקדם או במאוחר אתה תיתפס. מכיוון שאתה נהג חדש, רשיונך ישלל ותאלץ לעבור מחדש תיאוריה וטסט !

אז מה היה לנו פה:

נהיגה לא חוקית שעלולה לעלות לך ברשיון

הרגלי נהיגה לא נכונים

התנהגות לא תרבותית, שכן כשמישהו ירצה לעקוף ויצטרך "להזיז" אותך מהנתיב השמאלי זה אומר שכבר הפרעת לו.

לא יותר פשוט לנהוג נכון ? תתפלא, אבל יש עוד כמה אנשים כמוני ואחרים שאין להם בעיה לנהוג בימני ולצאת לעקיפות בשמאלי לפי הצורך.

דני G.

פורסם
שלום לכולם,_אני נהג חדש עם מלווה קודם כל.

אני בכביש מהיר נוהג ברוב בשמאל,_כמובן במהירות של הרכבים בשמאל,_אחד אחד לא צופר לי או עוקף אותי.

אני פוחד מזה,_שהמשטרה מחפשת אנשים כמוני,_שנוהגים בשמאל במהירות מעל המותר (בימין איני מסוגל לנהוג,_הרוב נוהגים מאוד לאט).

אני נוהג בכבישים ללא מצלמות,_אבל איך תופסים אנשים?_לא הבנתי,שנהגתי באיילון נגיד,_אני לא רואה_מצב שתופסים את כל ה-10 אלף שנוהגים בשמאל במהירות גבוהה.

בימין אני נוהג עד 5 אחוז מעל המותר,_כחוק.

(סליחה מראש על השגיאות כתיב)

אם אתה לא מסוגל לנהוג לפי תנאי הדרך, עדיף שלא תנהג בכלל כי אתה סכנה לציבור.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...