Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתם מדברים כאן על חוקים במדינה אירופאית נורמלית ואנחנו במדינת ישראל. במדינת ישראל אין חוקים, כל הנתיבים(כולל גם בין הנתיבים) טובים לנסיעה בכל מהירות, גם אם מדובר בשוליים. כמו כן, כל הנתיבים גם טובים לעצירה כולל השמאלי(כן,כן זה אמיתי).:shock:

לכן גם אם אתה מנסה לשמור על החוק, פשוט לא נותנים לך.

חלק מהנהגים שנוהגים היום בכבישי ארצנו לא היו מקבלים רשיון נהיגה באירופה ולחלק מהנהגים הללו באמת אין רשיון.

בהצלחה לכולם.

התגובה הכי נכונה בכל הט'רד הזה...

פשוט לא נותנים לך לשמור על החוק, וזה רציני.

אנשים נוסעים בשמאלי על 90, באופן קבוע לחלוטין, שאתה כבר נוסע בימני ויוצא לעקוף אתה מגלה שהוא בכלל יותר מהיר מהשמאלי.. ופשוט כולם נדחפים לנתיב היותר מהיר ונוסעים במהירות שהם רוצים לנסוע בה.

כמעט תמיד כל הנתיבים עמוסים באותה צורה.. אצלנו ליישם את החוק הזה מאד מאד קשה... ועובדתית גם לא אוכפים את זה בצורה כזו חזקה בגלל תרבות הנהיגה הקלוקלת פה.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם.

בזמן האחרון שמתי לב שתרבות הנהיגה בישראל הפכה להיות כמו באנגליה בחלק מהחוקים.

אני כמובן מדבר על נסיעה בנתיב השמאלי כברירת מחדל, ואם צריך לסוע לאט אז באמצעי, אבל בשום פנים לא בימני.

נוצרה גם מודעות לכך שאסור לסוע במרחק של פחות מ-400 מטר מאחורי משאית או אוטובוס וחייבים לעבור לנתיב השמאלי יותר ביחס של רכב מהימין לכל נתיב יותר שמאלי לכל התיבים באותו קטע דרך ולסוע במהירות של 20-30 קמ״ש פחות מהמותר באותו קטע דרך.

שלא לדבר על זה שמצייתים לחוק שאומר שאסור לסוע מעל המהירות המותרת בכביש בין עירוני עם 3-4 נתיבים לכל כיוון נסיעה, שוליים של יותר מ2 מטר ושדה ראיה של קילומטר קדימה (90-110) וחייבים ליצור רצף לרוחב בכל הנתיבים של נהגים שנוסעים ב90-80 כדי למנוע מהעבריינים לעבור את המהירות המותרת. ובמקרה שהעבריין מהבהב, צופר וכו׳ ע״מ לעבור -אין לאפשר לו.

הדיבור בטלפון, רגליים (של הנהג) על הדשבורד, אור אדום וכו׳ כבר סטנדרט.

אבל המקרים הנ״ל התחילו להיות באמת נפוצים בצורה מטרידה. זה לפני שדיברנו על זה שזה גורם לפקקים סתם. נהגים מטומטמים, אין איך לתאר אותם. זה פשוט טמטום. נהג אחד מטומטם תוקע את כל הכביש ו500 מטר לפחות לפניו ב2-3 נתיבים ריק והוא סותם את הכביש.

הכותב נסע בשבועיים האחרונים מידי יום מירושלים לצריפין ובחזרה דרך 431 ובשגרה נוסע כל שבוע חצי מדינה הלוך וחזור.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

יפה אמרת! רק מה שינוי לא יהיה פה. לכל אלה ששואלים "אבל למה?" כי אין פה חינוך ותרבות = ישראלי יישאר ישראלי למרות שרק פה יוצא לשמוע על אשכנזים (בצחוק כמובן אני לא גזעני ולא מכליל).

פורסם

זאת תרבות הנהיגה כאן - מה לעשות. אפילו ראיתי פעם מישהו עם מדבקה של הפורום נוסע באותה צורה, אז מה אפשר לצפות מנהגים אחרים שלא מודעים לתרבות הנהיגה בכלל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא מדובר פה בכביש באיזה איזור נידח. זה כבישים ראשיים. כביש 1. כביש 6. 431.

צורת הנהיגה הזאת גורמת לפקקים, סיכון בעקיפה ימין (כי אי אפשר לסוע 80) וסתימה של עורקי תנועה מרכזיים סתם. פשוט סתם.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
כמו שנכתב בפרקי אבות, אם אתה נמצא בגן חיות תתנהג כמו חיה

זה לא נכון! אם יש נהגים שנוהגים כמו חיות, זה לא אומר שגם אתה צריך לנהוג ככה. בהחלט אפשר לנהוג כחוק, בצורה בטחיותית בדרך ארץ: בנתיב הנכון, תוך מתן זכות קדימה ולא בפראות תוך סיכון הסובבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כמו שנכתב בפרקי אבות, אם אתה נמצא בגן חיות תתנהג כמו חיה

לא ביקשתי להתנהג כמו חיה. ביקשתי לסוע ב431 ב120. מהירות הגיונית ונמוכה מהמהירות בפועל.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

חברים, התרבות נהיגה בארץ לא תשתנה גם בעוד 100 שנה.

שמרו על עצמכם בכביש זה הכי חשוב, כמובן תוך כדי שמירה על חוקי התנועה.

אה וד"א זה לא רק בכביש ככה, התרבות פה רעה ברוב ההיבטים.

פורסם

אני כל כך מבין אותך. זה מאוד מייאש. אתה נוסע ואתה קולט שכל ההאטות והפקקים בגלל נהגים מפגרים שלא מסוגלים לתת גז בכביש פתוח, אבל זה לבד מילא, הם יתעקשו לא לתת לאף אחד אחר לעבור כדי שהכביש יהיה פקוק. ככה היום אני נוסע ופתאום האטה בתנועה. אידיוט אחד בכביש של 90 נוסע לו 70, מאחוריו הצטבר צבר של כ-10 מכוניות שבאורח פלא אף אחד לא חשב לעקוף. לרוב כשתראה אחד כזה תגלה שהוא עסוק בדברים אחרים חשובים מנהיגה. ומה תגיד על אלה שנוסעים עם צמיגים נוראיים ? לפני מספר ימים הייתי בפנצריה, הגיע בחור שטען שהתפוצץ לו צמיג וכמעט עשה תאונה. הצמיגים שלו כולם צמיגים בלי שם ובעין רואים שאין בהם אוויר והפנצרמאכר התקין לו, מן הסתם, במקום הצמיג המפוצץ, צמיג משומש, כי מה לעשות הפנצ'רמאכר עושה לפי מה שמשלמים לו, והמשטרה? עוד ועוד דוחות על מהירות. עצוב.

פורסם

זה שנסע בכביש 70 במקום 90 על פי חוק מותר לו...

השאלה צריכה להישאל למה לא מגבילים מהירות מינימום גבוהה יותר למשל 85. קמ"ש (הייתי שם 90 בכיף אבל יש כבישים שהמהירות המקסימלית על פי חוק הינה 90 קמ"ש).

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
זה שנסע בכביש 70 במקום 90 על פי חוק מותר לו...

השאלה צריכה להישאל למה לא מגבילים מהירות מינימום גבוהה יותר למשל 85. קמ"ש (הייתי שם 90 בכיף אבל יש כבישים שהמהירות המקסימלית על פי חוק הינה 90 קמ"ש).

אולי מותר, השאלה אם זה בטוח, השאלה אם זה ידידותי לסביבה, השאלה אם זה סביר. בבית אתה לבד, על הכביש לא.

אם הייתי עושה כל מה שמותר לי לעשות, מצבי היה לא טוב.

אם כבר לדבר על מושגי מותר או אסור, אפילו בשעתו שלמדתי לנהוג למדתי להגיע עד קצה המהירות המותרת, אחרת אתה נהג חסר בטחון, בעייתי ומטרד בלשון המעטה.

פורסם

הגורם לבעיה ידוע וברור. לימוד הנהיגה בארץ בקושי מתרגל נסיעה בכבישים בין עירוניים. אז איך נהג שלא למד על כביש בין עירוני, ידע לנהוג כחוק שם?

(נכון שתמיד צריך לנהוג בימני, גם בעיר, אבל זה פחות מפריע, ובעיר זה פחות משנה כי כולם בערך נוסעים באותה המהירות)

172

פורסם

דיברתי עם מישהו שלומד נהיגה. הוא טען שהוא יודע לנהוג.

נתתי לו כמה מצבים שקורים כל כמה ימים. לא משהו רציני.

אתם יכולים לתאר מה הוא ענה לי. בכל המקרים לקח לו כמה דקות לחשוב והוא לא ידע מה לעשות.

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...